Dzisiaj jest 23 cze 2025, 13:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Wzmocnienia potrzebne od wczoraj, bo ten ostatni Taylor jak na razie wydaje być się osłabieniem, nie wiem skąd go wynaleźli, ale ten zawodnik nie nadaje do niczego, gra indywidualnie, nie dysponuje rzutem, nie pewny w kozłowaniu, inaczej mówiąc 6-zawodnik drużyny przeciwnej.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie oceniajmy go tak drastycznie po jednym meczu, który zagrał praktycznie po wyjściu z samolotu. Jak dla mnie ma potencjał, tylko trzeba dać mu trochę czasu - w meczu ze Spartakiem pokazał, że chce mu się chcieć, walczył, bronił, dzielił się piłką, tak dzielił się - twierdzę tak bo oglądałem mecz i widziałem, a że dyspozycja rzutowa była marna, to pewnie efekt podróży oraz braków treningowych.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

SeaBlade pisze:
Wzmocnienia potrzebne od wczoraj, bo ten ostatni Taylor jak na razie wydaje być się osłabieniem, nie wiem skąd go wynaleźli, ale ten zawodnik nie nadaje do niczego, gra indywidualnie, nie dysponuje rzutem, nie pewny w kozłowaniu, inaczej mówiąc 6-zawodnik drużyny przeciwnej.

Kolega tak poważnie, czy to jakaś prowokacja?

Mike przyjechał do Zgorzelca w piątek i praktycznie z marszu poleciał z drużyną do Petersburga. Przeleciał pół kuli ziemskiej i nie znał w ogóle graczy, nie znał zagrywek. Gratuluję przenikliwości i głębokiego - opartego na wnikliwej analizie - osądu. Nieważne, że grał w NBA, nieważne że jest ograny w Europie ( CZ Belgrad, Nymburk, Kavala ), nieważne, że jest zdrowy ( nie miał kontuzji w swojej karierze ), wszystko nieważne. Ważne, że chu....wo zagrał w Petersburgu i już go na taczkę. Litości.

Odnośnie Kelatiego. Na razie widać go na treningach Turowa. Sprawa delikatna i należy z delikatnością podchodzić do tematu. Syn chory i głowa Tomka tym zaprzatnięta. Propozycję Turowa przyjął i dobrze byłoby gdyby klub pomógł mu w znalezieniu lekarza, kliniki. specjalisty. Powiem tyle, że klub "zakupił" go w promocyjnej cenie. Jak na takiego zawodnika w bardzo promocyjnej. Chodzi o to, że Tomek ma głowę zaprzatniętą czymś innym. Nie można w takiej sytuacji go ponaglać, cokolwiek przyśpieszać wymuszać. Do tematu należy podejść z należytą delikatnością i wyrozumiałością. Jak wszystko pójdzie dobrze - syn wyzdrowieje, operacja się uda, klub w tym będzie miał swój udział, Tomek odwdzięczy się po stokroć. Są rzeczy ważniejsze od pieniądza.

pismak
pismak

przez chwilę również miałem coś skrobnąć w odpowiedzi, ale doszedłem do wniosku, że sensu to nie ma i lepiej zostawić bez komentarza, bo kto choć trochę rozumie całą sytuację z Mike'm, to na poważnie tego wpisu nie weźmie, a kto nie rozumie to i tak już nie zrozumie...

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Sprawa Kelatiego ma, że tak powiem charakter dynamiczny. Niestety zresztą. Możliwe, że Tomka będziemy mogli zobaczyć w Zielonej w Eurocup. Czołowa drużyna ligi hiszpańskiej jest Tomkiem zainteresowana. Niestety nie mogę wejść na stronę sportando. Bym coś więcej poczytał.

Ps. Jeżeli wybierze ligę hiszpańską, a pewnym klubom się nie odmawia, znaczy się z dzieciakiem nie jest tak źle.

pismak
pismak

z tego co mi gdzieś mignęło to interesuje się nim włoska Wenecja...

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

http://www.sportando.net/eng/italy/seri ... i-too.html

Zgadza się. pomyliłem się

VIP
VIP
Awatar użytkownika

No to nie ma się co czarować - Turów nie jest w stanie wyrównać ich oferty i jeżeli z dzieciakiem nie ma totalnej tragedii, to na bank u nas go nie zobaczymy.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

manzir pisze:
No to nie ma się co czarować - Turów nie jest w stanie wyrównać ich oferty i jeżeli z dzieciakiem nie ma totalnej tragedii, to na bank u nas go nie zobaczymy.

Tak naprawdę z mało którym klubem z europejskiej ekstraklasy Turów może rywalizować. Kelati otrzymał od klubu konkretną ofertę ( wstępnie ją przyjął) i tak naprawdę od niego samego zależy, czy zechce zagrać u nas czy wybierze inną opcję, bardziej dla niego korzystną finansowo i prestiżowo. Budżet klubowy z gumy nie jest i trzeba mierzyć siły na zamiary. Potrzebujemy przecież jeszcze kogoś pod kosz. Z tego co pamiętam Tomek mówił, że w tym roku zaniedbał trochę rodzinę. Jeżeli pieniądze nie będą dla niego aż tak istotne wybierze Turów. Rodzina na miejscu, może więcej czasu jej poświęcić. Pamiętać jednak należy, że Kelati to klasowy gracz i chrapkę na niego mogą mieć też inne kluby. Nie tylko Wenecja. Sprawa się przeciąga i widać, że Tomek rozważa każdą możliwość. Poza tym ma chorego syna i pewnie na tym też się skupia.

Terminarz w styczniu mamy względnie łatwy. Poza meczem z Nymburkiem i bardzo istotnym spotkaniem z Treflem, gramy z drużynami z końca tabeli. Nie ma pośpiechu w kontraktowaniu kogoś na siłę. Może warto poczekać np. z podkoszowym do zakończenia rozgrywek grupowych w europejskich pucharach. Moźe będzie wtedy łatwiej i taniej wyłowić jakąś perełkę.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przepraszam, że nie w temacie, ale wszystko ma swój koniec i liczę, że to również koniec pewnego Pana na forum:
http://zgorzelec.info/index.php?k_d=765&id=12915

obserwator
obserwator

Krzychu obyś miał rację!
Pozdrawiam

VIP
VIP
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Nie ma pośpiechu w kontraktowaniu kogoś na siłę. Może warto poczekać np. z podkoszowym do zakończenia rozgrywek grupowych w europejskich pucharach. Moźe będzie wtedy łatwiej i taniej wyłowić jakąś perełkę.

Dokładnie tak - obawiam się tylko jednego, czy rzeczywiście uda nam się trafić zawodnika, który będzie wzmocnieniem. Do tej pory wszystkie transfery w trakcie sezonu nie były hitami, za wyjątkiem jednego Tyus'a Edney'a, no chyba, że moja pamięć już zawodzi i jeszcze ktoś nam dał realne wzmocnienie ;-)

rekrut
rekrut

manzir pisze:
Dokładnie tak - obawiam się tylko jednego, czy rzeczywiście uda nam się trafić zawodnika, który będzie wzmocnieniem. Do tej pory wszystkie transfery w trakcie sezonu nie były hitami, za wyjątkiem jednego Tyus'a Edney'a, no chyba, że moja pamięć już zawodzi i jeszcze ktoś nam dał realne wzmocnienie ;-)

Daniel Kickert chyba doszedł podczas sezonu

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Masz rację - okazał się wzmocnieniem, chociaż rozkręcił się dopiero w PO - wcześniej nie błyszczał, ale jednak to było rzeczywiście wzmocnienie :)

pismak
pismak

W ramach Pucharu Polski gramy z Rosą u siebie 5 lutego - w razie awansu w półfinale F4 wpadamy na SZG, którzy w 1/4 grają z Jeziorem... w ostatnim ćwierćfinale Czarni walczą z Anwilem, w F4 czeka Śląsk jako gospodarz...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.