Dzisiaj jest 24 cze 2025, 11:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

witam a powtórkę gdzie można obejrzeć

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Powtórki nie uświadczysz, ale masz za to:

Donetsk - PGE Turow Highlights. 02.02.2014

http://www.youtube.com/watch?v=8EE0nTGNJ34

obserwator
obserwator

witam
czy ma ktos wiesci dotyczace przebiegu wyjasnien przed komisja antydopingowa i ew sankcji bo ztego co mnie sie obilo mieli w poniedzialek skladac wyjasnienia chodzi o zawodnikow i masera

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Niestety otwieram lodówkę a tam "afera kolanowa".......
http://sport.wp.pl/kat,1811,title,Afera ... omosc.html
Niech to się wszystko jak najszybciej wyjaśni bo więcej sensacji z plotek niż z grania. Dwie afery zaśmiecają nasze podwórko.... Ale im większy smród tym lepiej nasi grają.... ciekawe..... Może niech ktoś dorzuci jeszcze, jakieś "świńskie filmiki" :smt003 to może Puchar i Mistrza ustrzelimy :smt063

VIP
VIP
Awatar użytkownika

marcinp007 pisze:
czy ma ktos wiesci dotyczace przebiegu wyjasnien przed komisja antydopingowa i ew sankcji

Chyba wszyscy czekają na jakieś oficjalne info - na portalu forum basketa są przecieki, że niby tylko maser będzie ukarany -> podobno info na 90%

Czuję, że Rosa bez Archibeque'a dzisiaj zepnie poślady i napsuje nam krwi -> pomyślą sobie: skoro lakersi kopnęli w du.pę zielonopagórkowców, to my możemy pojechać z turowem :P

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

proszę o komentarz do dzisiejszego meczu. Jak zagral Turów, jak poszczególni zawodnicy, jak frekwencja na meczu, jak doping itd.

obserwator
obserwator

manzir pisze:
marcinp007 pisze:
czy ma ktos wiesci dotyczace przebiegu wyjasnien przed komisja antydopingowa i ew sankcji

Chyba wszyscy czekają na jakieś oficjalne info - na portalu forum basketa są przecieki, że niby tylko maser będzie ukarany -> podobno info na 90%

Czuję, że Rosa bez Archibeque'a dzisiaj zepnie poślady i napsuje nam krwi -> pomyślą sobie: skoro lakersi kopnęli w du.pę zielonopagórkowców, to my możemy pojechać z turowem :P

dzieki za info
A propo meczu coprawda niewidzialem ale ztego co czytam to mecz ciekawy no i wygrany choc powiem szczerze spodziewalem sie porazki :smt021 bo przed nami wazny mecz w Slupsku a tam zawsze nam sie ciezko gra i w obliczu kontuzji myslalem ze odpuszcza aby lepiej przygotowac sie/odpoczac na lige
NO ale coz niesprawdzilo sie i w wyniku porazki ZG jest szansa na final :smt023 w finale spotkamy sie z kims z pary SLASK/ANWIL :smt023 oba zespoly sa w tym momecie na zakrecie i wygrana moze im dac troche argumentow w rozmowach ze sponsorami no ale z drugiej stony zdobycie puchara uspokoilo by nieco nerwy naszego sponsora po ostatnich wydarzeniach czyli na dwoje babka wrozyla a co bedzie to zobaczymy w kazdym razie wekend zapowiada sie ciekawie

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
poszczególni zawodnicy

wydaje mi się, ze chudy Taylor zagrał całkiem niezły mecz, strasznie nie lubię jak się niektórych zawodników niesprawiedliwie porównuje do Aleksicia: porównywano już Jaramaza, teraz z kolei jego a wg mnie powoli ale jednak zaczyna jego gra nabierać rumieńców. poza tym zdaje się, ze Karolak nie wyszedł na parkiet? reszta zagrała z grubsza swoje. mecz - pomijając milczeniem początek - cały czas na styku.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

MT zagrał wczoraj bardzo przyzwoity mecz - widać większą pewność w jego grze i bardzo stara się bronić - wczoraj gryzł parkiet, aż wióry leciały, czego dowodem są cztery przechwyty - eval 15 to trzeci wynik w druzynie oczywiście po DK i JPP ;)

Mówiłem już wcześniej, że będą z niego ludzie i w dalszym ciągu to podtrzymuję - z meczu na mecz lepiej się prezentuje -> wyrzucił z rotacji już Karolaka i Krestinina - co tu więcej dodać 8)

Mecz na styku - IQ w dupsko i w IIQ udana gonitwa - tak jak się spodziewałem Rosa bez Archibeque'a postawiła twarde warunki, ale na szczęście w końcówce 4Q udało nam się odskoczyć na 8 pkt., co pozwoliło w miarę kontrolować i dowieźć wynik do końca.

No i JPP doczekał się technika za swoje aktorskie/teatralne zachowanie - dziwiłem się, że wcześniej żaden sędzia mu nic jeszcze nie odgwizdał - w tym wypadku zachowanie nochala ( Ćmikiewicz ) jak najbardziej uzasadnione - ogólnie sędziowanie bez komentarza ...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir, w tym wypadku 3 wynik pod wzgledem EVAL po Kuligu i Wisni... J.P.P. mial EVAL na poziomie 13 wiec nizszy niz chudy Taylor (EVAL: 15).

To, ze Prince jest specyficzny to wiadomo ale akurat faul nr 3 nieuzasadniony (zero kontaktu z zawodnikiem czy nawet pilka) oraz faul nr 5 (technik za wymuszenie) rowniez. Gracz w ataku robiacy piwot wbil sie w Prince'a po czym ten upadl... No sorry jesli juz to faul w ataku i ostrzezenie za zbytnie aktorstwo. Ostrzezenia wczesniej w meczu nie dostal.

rekrut
rekrut

yARO_81 pisze:
Ostrzezenia wczesniej w meczu nie dostal.

Owszem dostał!

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ace34 pisze:
Owszem dostał!

No to zwracam honor bo sytuacja ta musiala mi umknac ;)
Co dalej nie zmienia faktu, ze faul w ataku powininien tam byc odgwizdany :smt075

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
faul w ataku powininien tam byc odgwizdany

też mi się tak wydaje, bo Prince stał już na pozycji, nie ustawiał się dopiero. choć mam wrażenie, że gdy atakujący się w niego wbijał, Prince nie stał stopami na parkiecie tylko podskakiwał w miejscu i tu się zastanawiam, jak taką sytuację się interpretuje?
z trzeciej strony techniczny za pajacowanie chodził za nim od jakiegoś czasu i może tylko na zdrowie mu wyjdzie;)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

manzir jeżeli to sędziowanie uważasz za niegodne komentarza to nasi sędziowie są gwiazdami eurobasketu. A według mnie takich pajaców w dziejach Turowa jeszcze tu nie było niestety nochaty Ćmikiewicz dał się im przekonać do pajacowania i pomyłek godnych zaawansowanego Downa

pismak
pismak

neandertalski pisze:
też mi się tak wydaje, bo Prince stał już na pozycji, nie ustawiał się dopiero. choć mam wrażenie, że gdy atakujący się w niego wbijał, Prince nie stał stopami na parkiecie tylko podskakiwał w miejscu i tu się zastanawiam, jak taką sytuację się interpretuje?
z trzeciej strony techniczny za pajacowanie chodził za nim od jakiegoś czasu i może tylko na zdrowie mu wyjdzie;)

O ile dobrze to jeśli zawodnik się nie przesuwa, to nie ma znaczenia czy stoi i czy podskakuje, ale może poruszać się tylko w pionie... dla mnie sytuacja z T nie jest jednoznaczna, w tej konkretnej sytuacji/przynajmniej z mojej perspektywy/ JP miał prawo się przewrócić i wówczas nie ma siły, albo ofens, jeśli zajął pozycję obronną, albo faul obrońcy, inna sprawa, że jego aktorzenie jest irytujące i aż dziw bierze, że tyle na to przewinienie przyszło nam czekać... pokłosiem jego wymachiwania łapkami mogą być właśnie takie sytuacje, że nawet gdy będzie faulowany sędziowie mogą to widzieć inaczej...
Sędziowanie wczoraj mimo wszystko poniżej wszelkiej krytyki...

PS
Ćmikiewicz to wczoraj akurat pikuś był w porównaniu z wysokim brunecikiem...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.