Dzisiaj jest 24 cze 2025, 17:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

manzir pisze:
Cytuj:
Zamknięcie okienka transferowego jest uzależnione od wyników zielonogórskiego zespołu w europejskich pucharach. W zależności od przyjętego wariantu terminarza II Etapu zostanie ono zamknięte: 22 kwietnia 2014 r. (jeśli Stelmet awansuje do Top 16 Euroligi lub do ćwierćfinału EuroPucharu), 16 kwietnia 2014 r. (jeśli Stelmet nie awansuje do Top 16 i odpadnie w 1/8 finału w EuroPucharze) lub 10 kwietnia 2014 r. (jeśli Stelmet nie awansuje do Top 16 i odpadnie po rywalizacji w grupie Last 32 w EuroPucharze).

:)

Czyli można zatrudnić zawodnika na PO :D

obserwator
obserwator

Robeq pisze:
Do kiedy jest okienko transferowe?

Okienko transferowe zamyka się w poszczególnych wariantach terminarza: WARIANT 1 - 22 kwietnia 2014 roku
(wtorek), WARIANT 2 - 16 kwietnia 2014 roku (środa), WARIANT 3 - 10 kwietnia 2014 roku (czwartek), we
wszystkich wariantach wraz z zamknięciem biura PLK SA (godz. 16:00).

takie cos znalazlem ale moze cos sie zmienilo

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Robeq pisze:
Czyli można zatrudnić zawodnika na PO

Można, można - dlatego nie spieszą się z kontraktowaniem kogoś pod dziurę - wiadomo, im później, tym taniej i może uda się znaleźć kogoś wartościowego.

rekrut
rekrut

Wygrywamy z CZARNYMI a tu nic :smt026

obserwator
obserwator

zloty73 pisze:
Wygrywamy z CZARNYMI a tu nic :smt026

a co ma byc coprawda w gryfi zawsze sie naszym chlopakom trudno gralo ale dali rade. Martwi kolejna kontuzja polaka i zawezenie rotacji polskich zawodnikow ,a swoja droga zna ktos wiecej szegolow.
Nasze zwyciestwo to kolejny uklon w strone Wroclawia i ew przedluzenia szans Slaska na gorna 6 tyle ze tak powiem my zrobilismy swoje a niech sie terz mecza inni .

pismak
pismak

Wiśnia raczej powinien zagrać w niedzielę, drobne problemy z achillesem, biorąc pod uwagę nasz aktualny roster nie było sensu ryzykować głębszym urazem...
Wczoraj dostał więcej minut Kuba Karolak i pokazał się z dobrej strony, nieźle z tyłu całkiem fajnie z przodu, generalnie dobry występ...

MT ciężko jednoznacznie ocenić fakt rzut zostawił chyba w Madison Square Garden, natomiast całkiem nieźle spisuje się z tyłu... ciągle gdzieś tam po cichu liczę jednak na znacznie lepsze występy...

Zagraliśmy na swoim dobrym poziomie, przyjmowałem na klatę porażkę, bo obawiałem się zmęczenia - w końcu od niedzieli do niedzieli graliśmy 4 mecze - plus kontuzja Łukasza, jednak sprawili jak dla mnie miłą niespodziankę, bo jednak tym razem to chyba nie my byliśmy faworytem...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

jimisan pisze:
ciągle gdzieś tam po cichu liczę jednak na znacznie lepsze występy...

Ja chyba powoli przestaję wierzyć w to, że jeszcze zaskoczy ...

Szczerze mówiąc nie zdziwiłaby mnie porażka z czarnymi - ostatnio dużo graliśmy i zawsze to kosztuje trochę sił, nawet jeżeli jest to spacerek - dlatego tym większy szacun za wywiezienie 2 pkt z gorącego terenu.

Miejmy nadzieję, że kontuzja Wiśni nie jest zbyt dolegliwa i nie będzie rzutować na jego grę.

obserwator
obserwator

manzir pisze:

.

Szczerze mówiąc nie zdziwiłaby mnie porażka z czarnymi - ostatnio dużo graliśmy i zawsze to kosztuje trochę sił, nawet jeżeli jest to spacerek - dlatego tym większy szacun za wywiezienie 2 pkt z gorącego terenu.

Miejmy nadzieję, że kontuzja Wiśni nie jest zbyt dolegliwa i nie będzie rzutować na jego grę.

zgadzam sie w 100% :smt023 Szczerze mowiac ja osobiscie poszedlem dalej odpuscilem puchar juz na poziomie meczu z Rosa :smt021 :smt084 .Chlopaki mnie zaskoiczyli na + a fInal no coz powiem tak chyba sie mozna bylo tego spodziewac :lol: .Natomiast mecz w gryfiI no to ze tak powiem wartosc dodana bo zwciestwo w Slupsku gdzie gra sie trudno to jedno a w okrojonym skladzie to juz sukces . :smt026 :smt026 :smt026

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Myślałam ,że kibice Czarnych są dla naszych bardziej przyjaźni .
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ch-kibicow

Damian to inteligentny i wspaniały gracz. Nie dał słupszczanom satysfakcji.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

halcia pisze:
Myślałam ,że kibice Czarnych są dla naszych bardziej przyjaźni.

Po tych wszystkich pseudoaferach cała koszykarska (i nie tylko) Polska, jest przeciwko Nam.

pismak
pismak

KeMoT^^ pisze:
halcia pisze:
Myślałam ,że kibice Czarnych są dla naszych bardziej przyjaźni.

Po tych wszystkich pseudoaferach cała koszykarska (i nie tylko) Polska, jest przeciwko Nam.

Racja, na domiar niestety, nawet nie wypada się temu specjalnie dziwić... i trudno mieć jakiekolwiek pretensje...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Sami sobie nasi na to zapracowali, ale czy "wypowiedzi z innych klubów", to nie jest przypadkiem hipokryzja ... ?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie mam zamiaru usprawiedliwiać zespołu, jednak warto zwrócić uwagę, kibice których klubów najbardziej "gloryfikują" afery Turowa. Oczywiście, że wizerunkowo popadliśmy w niemałą kałabanię, ale bez przesady. Każdy stosuje tego typu praktyki. Taki jest współczesny sport.
Nonsensem jest również pisać, że dzięki dopingowi zajechaliśmy fizycznie Czarnych. Moim zdaniem zespół Turowa jest dobrze przygotowany fizycznie, gra w miarę efektywnie, szafuje odpowiednio siłami,była odpowiednia rotacja. W meczu z Czarnymi :
- brak Wiśniewskiego nie wpłynęło zasadniczo na jakość w grze zespołu;
- brak Wiśni spowodowało ograniczenie strat. Łukasz to gracz wartościowy, charakterny ale ma inklinacje do robienia głupich strat;
- nieobecność Wiśni wykorzystał Karolak - ważne trójki;
- gra M. Taylora może czasami irytuje, ale jego sposób obrony jest bardzo niewygodny dla rywala. Taka wesz, która nawet po minięciu gdzieś włoży rękę, gdzieś zbije piłkę itd.
- dla mnie graczem meczu z Czarnymi był Damian Kulig. Zagrał bardzo dobrze pod obiema tablicami - w ataku i obronie;
- Prince jest niesamowity w ataku. Jeżeli potwierdzą się doniesienia, że gra na maks 70% swoich możliwości, to co będzie wyprawiał jak zagra na maksa?

Wynik z Czarnymi mnie zaskoczył, ponieważ na tym etapie rozgrywek Vtb jest ważniejsza, ponieważ otworzyła się realna szansa na uzyskanie 7 miejsca. Dwumecz z Kalevem wydaje się kluczowy. Poza tym trzeba będzie wyrwać zwycięstwo bądź na Syberii ( Enisej ), bądź u siebie z Novgorodem. Tutaj są do wyrwania dodatkowe dukaty - które kto wie czy nie przydadzą się na ewentualny, podkoszowy transfer.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
szafuje odpowiednio siłami

Kolega chciał chyba powiedzieć: gospodaruje, ponieważ szafować oznacza trwonić coś; rozrzutnie gospodarować czymś itp. ;)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

manzir - masz rację, powinienem bardziej przestrzegać reguł słownictwa języka polskiego i uważać na błędy. Polakowi błędy jakie poczyniłem nie przystoją i dziękuję na zwrócenie uwagi.

Odnośnie meczu. Turów jest mocny w ataku, gorzej z obroną. Nad tym elementem musimy popracować. Mnie boli coś innego - frekwencja. Mecze Vtb stoją na zdecydowanie większym poziomie niż plk. Przyjeżdżają naprawdę gwiazdy koszykarskie, a na hali jest kobieta pusto. Ludzie o co chodzi? Czy naprawdę koszykówka w Zgorzelcu stała się niepotrzebna? Czy "desant wrocławski" powoduje aż tak dużą, naszą niechęć do koszykówki? Czy nie możemy stworzyć klimatu na hali niepowtarzalnego, niemożliwego do osiągnięcia na innych halach? Czy wyniki obecne nie predysponują nas do pomocy drużynie jeszcze większej? Ludzie o co Wam kobieta chodzi.? Przecież KK , balkoniarze, trybuny to wołają o pomstę do nieba. Ludzie,przecież niedługo play-off i co to ma kobieta być - taka chujnia na trybunach? Czy nie można stworzyć dopingu ponad podziałami? Jest niepowtarzalna szansa wyjść z "tanzbudy" w Zgorzelcu z Mistrzem? Piszę "tanzbuda", choć ona dała nam, kibicom wiele radości, ale nie dała mistrzostwa. Uwierzcie mi , że mega doping pomoże w zdobyciu Mistrza Polski, ale to musi być doping Mistrzowski. Jako Kibic - proszę Was Kibice o taki doping! Przy wyrównanym potencjale drużyn to kibice mogą zadecydować o mistrzostwie, czy Wy kobieta o tym nie wiecie? Używam słowa "kobieta" bo profesor Miodek z tego słowa zrobił wykład.

Dobranoc Szanownym Kibicom Turowa Zgorzelec.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.