Dzisiaj jest 20 cze 2025, 0:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Widzę, że koledzy i koleżanki się podzieliły na grupy wsparcia jednego lub drugiego kandydata (Gronicza i Aniszkiewicza).... Pogratulować, pogratulować chęci uczestnictwa w lokalnej demokracji...... Ale ku....wa czy wy nie widzicie, że to jest wybór między "tyfusem a cholerą"? Znikoma część udzielających się podchodzi do tego z dystansem i od razu jest zasypywana zarzutami "lubi lub nie lubi" kandydata... Ten temat, który w zamierzeniu Gobo miał piętnować obłudę polityczną, stał się polem walki zwolenników lokalnych polityków, którzy pewnie liczą w w "realu" na jakieś profity. Nikt nie zadał podstawowego pytania w sprawie przyszłych wyborów :Czy "My naród" Zgorzelca skazani jesteśmy tyko na takich polityków jakich mamy? Dlaczego traktują nas jak debili (my to wiemy) a i tak idziemy do urn by na nich głosować? Ale ponoć jaki naród tacy politycy.......

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

fisban a czy nie zweróciłeś uwagi że okres zgłoszeń został zamknięty i nawet jakby chciłał u Nas żylinowski wystartować to już nie ma szans . Dyskusja trwa nad dwoma kandydatami z oczywistych powodów:
jeden podlegas ocenie bo jest obecny na tej sceniae a ponadto ma duże szanse na preelekcje ,
drugi jest znany był juz urzędnikiem i bardzo obecnie obiecuje /nawet za innych/ pokazuje swoją zmianę a właściwie to pokazują za niego .
O kim mamy dyskutować o których kandydatach rzuć jakieś persony ale są słabe a na dodatek nie zniosą krytyki ewentualnej opozycji do siebie.

obserwator
obserwator

Aniszkiewicz to wg mnie jedyna osoba, która może zagrozić dzisiejszej władzy.
Z tego co naliczyłam jest ponad 10 komitetów wyborczych, to że ich na dzień dzisiejszy nie widać to jest już tylko ich wina. Także nie rozumiem kolegi fisban-a, inna sprawa że niektóre komitety założyli ludzie Gronicza na pewno nie po to by z nim konkurować!!! :) Ciekawe jest również posunięcie Gronicza i porzucenie listy Platformy Obywatelskiej ( nasuwa mi się pytanie czy to Gronicz podziękował PO, czy PO Groniczowi) Choć można jeszcze wyobrazić naiwną opcję:"Nie jestem z PO - POPRZYJCIE MNIE, a PO mnie i tak poprze" Dziecinada albo brudna zagrywka. Manzir - wytłumaczysz ten ewenement ?

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Martaw33 pisze:
Także nie rozumiem kolegi fisban-a

napisałem, że taki wybór to nie wybór . Widzę, iż koleżanka Martaw33 gustuje w pismach obrazkowych, skoro nie potrafiła zrozumieć napisanego przekornie tekstu :smt111

bog180 pisze:
fisban a czy nie zweróciłeś uwagi że okres zgłoszeń został zamknięty i nawet jakby chciłał u Nas żylinowski wystartować to już nie ma szans .

Ech my mieszkańcy Zgorzelca zaprzepaściliśmy szanse..... Mogliśmy wystawić YELLO_35. Chłopak powąchał władzy (media - 4 władza...), więc wie z czym to się je. Ma aparycje ]:->, z kulturą związany przez duże "K", umie zarządzać (spełnia się jako Moderator). Przekornie :smt003 mogę powiedzieć,że na pewno znajdzie jakiegoś stylistę od wizerunku w mediach. Tyle ludzi z dobrymi pomysłami na forum :-) Kogoś od kiełbasek, który będzie na festynach trzymał za sznurki baloniki z wizerunkiem kandydata..... Mielibyśmy kogoś od nas na szczytach władzy ]:->

bog180 pisze:
Dyskusja trwa nad dwoma kandydatami z oczywistych powodów:

Może to co powiem jest smutne ale wg. mojej opinii poprę to co powiedziałem powyżej:
fisban pisze:
to jest wybór między "tyfusem a cholerą"

nad czym tu dyskutować..... Chyba że kolega bog180 posiada w ukryciu jakąś szczepionkę :smt030

obserwator
obserwator

:) Pomyliłeś mnie z zinfoidem
tekst zrozumiałam tylko ty aluzji nie
było kandydować trzeba
Po ostatnie pisz na temat, a swoje frustracje i złośliwości trzymaj z dala od klawiatury
Uśmiechnij się i się nie spinaj

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gero pisze:
Mysle ze wiesz, jakie ma plany inaczej nie byloby tej dyskusji tutaj

czyli już nie program ale plany :)
zapoznałem się z gazetką którą wrzucił przekorny na fb, zapoznałem się z kolejnymi wrzutkami na stronie:
http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... _firm=1044
i niestety śladów czegoś takiego jak program nie znalazłem... jak już to raczej określiłbym to publicystyką, której naiwność mnie osobiście chwilami ścina z nóg - jak np w tym wątku o emerytach, którzy mogliby (w domyśle mieliby po zwycięstwie Pana Aniszkiewicza) młodym doświadczenie przekazywać :) bo to że Pan Gronicz jest winny wszystkiemu złu tego świata/miasta to już mnie ani nie dziwi, ani porusza. to już ustalono i ta zgrana płyta, jeśli miałbym być złośliwy brzmi mi na kilometr przekornym, którego swego czasu odsunięto od funkcji strażnika żyrandola w muzeum łużyckim :)
a to jest dla mnie hasło roku :)))
Cytuj:
Dość!
Koniec z podwyżkami
Żądamy obniżenia zbyt wysokich opłat!

i powiadacie, że CICHY jeszcze gra w tej orkiestrze:) zaprawdę egzotyczny to dreamteam. naprawdę ciekaw jestem jak wyjdzie chłopakom ta elekcja.

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 11:31 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

neandertalski pisze:
czyli już nie program ale plany :)

Nie czepiaj sie slowek, nie jestem kandydatem.

neandertalski pisze:
i ta zgrana płyta

nie tak zgrana, skoro Gronicz wypuszcza wciaz nowe kawalki.

neandertalski pisze:
przekornym

neandertalski pisze:
CICHY

neandertalski pisze:
przekorny

jak to dobrze, ze sa takie straszaki. W przeciwnym wypadku bylby juz zupelnie problem z napisaniem czegokolwiek o kontrkandydacie.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gero pisze:
jak to dobrze, ze sa takie straszaki. W przeciwnym wypadku bylby juz zupelnie problem z napisaniem czegokolwiek o kontrkandydacie.

jakie straszaki??? po prostu dziwi mnie to, że CICHY jako narodowiec zadaje się z kimś kto jeszcze rok temu się palikocił:
http://europaplus.org.pl/news/96-briefi ... 85sku.html
poza tym co masz na myśli pisząc "kontrkandydat"? mam cały czas wrażenie, może mylne, ze wrabiasz mnie w jakąś klakę dla Pana Gronicza. więc napiszę Ci jeszcze raz i tym razem wyraźnie, nie mam i nie miałem nic wspólnego z lokalną PO, lokalną władzą ani z żadną inną partią, nie koleguję się z żadnymi politykami, nie głosuję w wyborach, przyglądam się po prostu z boku temu całemu cyrkowi. i jakbym miał być złośliwy - a jak zauważyłeś już pewnie, nie jestem, to bym Ci napisał, że Pan Gronicz to burmistrz na którego np. Ty głosowałeś, albo przekorny, to Wy go stworzyliście szefem miasta - ale nie ja i to nie moja wina, że tu rządzi, więc bądź łaskaw się ode mnie odpimpać, z nas dwóch Ty jesteś niestety bliższy definicji jego zwolennika i nie zanosi się na to aby mogło się coś zmienić w tej sprawie, więc proszę Cię odreagowuj gdzie indziej skoro masz z tym problem. jeżeli nie zauważyłeś ten wątek jest o bredniach Pana Aniszkiewicza a nie o TWOIM burmistrzu :)))

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
nie mam i nie miałem nic wspólnego z lokalną PO, lokalną władzą ani z żadną inną partią, nie koleguję się z żadnymi politykami, nie głosuję w wyborach, przyglądam się po prostu z boku temu całemu cyrkowi

Ja na twoim miejscu neandertalski dodałbym jeszcze, że nie jesteś wielbłądem.... ale wiesz problem jest taki, że mogą ci nie uwierzyć jeśli nie przedstawisz skanu zaświadczenia lekarskiego.... a i tak powiedzą, że je kupiłeś....

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja też nie jestem w PO, nie jestem zwolennikiem tej partii, nie mam związków z lokalną polityką, a i tak Marta stwierdziła, że sama znajomość z Groniczem już mnie dyskredytuje. Tak więc Neandertalski nie licz teraz, że się wybronisz:) Nie lubisz Aniszkiewicza, to znaczy że popierasz Gronicza, choć może jeszcze o tym nie wiesz.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

neandertalski pisze:
co masz na myśli pisząc "kontrkandydat"?

http://sjp.pwn.pl/slownik/2564537/kontrkandydat

neandertalski pisze:
więc proszę Cię odreagowuj gdzie indziej skoro masz z tym problem
juz zaczely sie docinki osobiste... o problemach, napisz jeszcze, ze nie umiem czytac ze zrozumieniem lub cos zwiazanego z inteligencja, bo juz dawno nikt mi czegos takiego z braku argumentow nie pisal.

neandertalski pisze:
jeżeli nie zauważyłeś ten wątek jest o bredniach Pana Aniszkiewicza a nie o TWOIM burmistrzu
Ponosi Cie - raz zaglosowalem, wiec nie sil sie na tej sredniej jakosci sarkazm. Jesli Ci nie pasuje, popros moderatora, zeby wydzielil temat np. Brednie Gronicza

Skoro
neandertalski pisze:
nie głosuję w wyborach, przyglądam się po prostu z boku temu całemu cyrkowi
to moze przygladaj sie dalej. Piszac narazasz sie na odpowiedzi i konfrontacje ze zdaniem innych.

neandertalski pisze:
więc bądź łaskaw się ode mnie odpimpać

Moze Ci to umknelo, ale to Ty znowu mnie cytujesz , wiec czuje sie wywolany do odpowiedzi... zacznij odpimpowywanie sie od siebie.

obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Ja też nie jestem w PO, nie jestem zwolennikiem tej partii, nie mam związków z lokalną polityką, a i tak Marta stwierdziła, że sama znajomość z Groniczem już mnie dyskredytuje. Tak więc Neandertalski nie licz teraz, że się wybronisz:) Nie lubisz Aniszkiewicza, to znaczy że popierasz Gronicza, choć może jeszcze o tym nie wiesz.

Gdzie miły GOBO ja to napisałam ???????????????????????????

obserwator
obserwator

Przy okazji
gobo007 pisze:
Ja też nie jestem w PO, nie jestem zwolennikiem tej partii,

Gronicz widocznie też nie jest bo Platforma go nie wystawiła na burmistrza
gobo007 pisze:
choć może jeszcze o tym nie wiesz.

Wiesz wiesz :)

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

sławek pisze:
Sitek, Stemler, Dobrzyński (spindoktorzy Aniszkiewicza)

Nie wiem kim jesteś Sławek i dlaczego to robisz?
Znajdę Cię i wtedy powiesz mi to samo w oczy lub odszczekasz.
W co wątpię. Zrób to najlepiej teraz mając HONOR.
Chciałem oświadczyć że nic nie łączy GRZEGORZA STEMLER z Aniszkiewiczem.
Od kiedy wszedł on na drogę twojego ruchu, ruchu palikota czy jak ich tam zwał.
Drogi polityczne oraz interesy nie są wspólne.
Dlatego CICHYM , Grzegorzem Stemler i NOP proszę przy okazji dyskusji w tym wątku mord nie wycierać.
:smt033

obserwator
obserwator

No tak Sławek głupio trochę strzeliłeś i podpadłeś

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.