ArturZgorzelec pisze:
Bo wtedy kiedy był burmistrzem było tanio
Wiesz, wtedy i paliwo było po 2,50 za litr, nie zmienia to faktu, że liczy się siła nabywcza pieniądza, a ona była wtedy przeciętna i teraz też jest porównywalnie przeciętna...A na pensję minimalną w Polsce to Gronicz, jak i żaden inny burmistrz wpływu nie ma

ArturZgorzelec pisze:
Inwestycja w wodociągi i następna podwyżka, a woda wcale nie jest lepsza czy czystsza ( ale to już odrębny temat ceny za tak czystą wodę ).
To rzeczywiście temat na odrębną dyskusję. W kwestii wodociągów jest wiele do zrobienia, podejrzewam że rządzący od lat w tej spółce "beton" skutecznie hamuje rozwój infrastruktury wod-kan w naszym mieście.
ArturZgorzelec pisze:
za Gronicza podwyżka za podwyżką po podwyżce i następna podwyżka.
Opłaty na które ma wpływ burmistrz, są w naszym mieście niskie. Co takiego tak bardzo zdrożało przez ostatnie 8 lat?
ArturZgorzelec pisze:
Opowiada banialuki? Może i tak, ale wolę uwierzyć, zaryzykować i się rozczarować niż żałować, że się Aniszkiewicza nie wybrało. P. Aniszkiewicz może i jest starszy, ale nabrał doświadczenia i może ma nowe pomysły, p. Gronicz jest młody i nie ma żadnych pomysłów i perspektyw.
Dziwię się niezmiernie jak można w te banialuki wierzyć, no ale każdy ma prawo do oddania głosu na kogo ma ochotę

Ja pamiętam jaką dziurą był Zgorzelec za rządów poprzednich ekip. Wyborcy też odpowiednio ocenili ich lata rządzenia podczas wyborów w 2006 roku. Przez ostatnie 8 lat Zgorzelec, według mojej subiektywnej opinii, idzie dobrą drogą. Powrót do tego co było, nie wróży nic dobrego (bo wciąż uważam, że Aniszkiewicz programu nie ma a brednie z jego ulotek, to czysta propaganda oparta na krytykanctwie pisana przez jego spindoktorów). Ja zamiast propagandy, polecam regularne spacery po mieście, pooglądanie zdjęć z przed lat i porównanie ich ze stanem obecnym, może wtedy łatwiej będzie dostrzec, jak zmieniło się nasze miasto (oczywiście w aspektach tego, na co ma wpływ burmistrz, nie podawajcie proszę przykładów dworca PKP, czy zbankrutowanego PKS bo to są ulubione propagandowe argumenty zwolenników Aniszkiewicza)
Martaw33 pisze:
Trollowanie - Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni)
W Twoim przypadku (na podstawie daty utworzenia konta na forum i sposobu formułowania wypowiedzi) można domniemywać, że jesteś osobą ściśle związaną z komitetem obywatelskim kandydata i jesteś na tym forum wyłącznie w celach propagandowych. Może się mylę i są ludzie którzy tak jak rybki na haczyk łapią się na hasła taniości, ale w tym przypadku ufam mojej intuicji i traktuję Cię jak trolla.