Dzisiaj jest 19 cze 2025, 15:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Dokładnie, wystarczyło wyjść na imprezy w mieście i już byście zauważyli p. Aniszkiewicza na ŻYWO i mogli z nim podyskutować. Co do [quote="Mozart_WA"] Przecież pan był już wiceburmistrzem i nic pan nie zdziałał aby było taniej.

Bo wtedy kiedy był burmistrzem było tanio, a za Gronicza podwyżka za podwyżką po podwyżce i następna podwyżka. Inwestycja w wodociągi i następna podwyżka, a woda wcale nie jest lepsza czy czystsza ( ale to już odrębny temat ceny za tak czystą wodę ).
Opowiada banialuki? Może i tak, ale wolę uwierzyć, zaryzykować i się rozczarować niż żałować, że się Aniszkiewicza nie wybrało. P. Aniszkiewicz może i jest starszy, ale nabrał doświadczenia i może ma nowe pomysły, p. Gronicz jest młody i nie ma żadnych pomysłów i perspektyw.
ps. jakie to są obietnice z pokryciem? Bo w polityce jeszcze takich nie widziałem.
Jak można komuś wytykać, że nie spełni obietnicy, skoro nie da mu się szansy na realizację.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Trole Anisiowe karmią się same. A niektóre wzięły nawet urlop, żeby się popaść :)

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

ArturZgorzelec pisze:
Bo wtedy kiedy był burmistrzem było tanio

Wiesz, wtedy i paliwo było po 2,50 za litr, nie zmienia to faktu, że liczy się siła nabywcza pieniądza, a ona była wtedy przeciętna i teraz też jest porównywalnie przeciętna...A na pensję minimalną w Polsce to Gronicz, jak i żaden inny burmistrz wpływu nie ma :)

ArturZgorzelec pisze:
Inwestycja w wodociągi i następna podwyżka, a woda wcale nie jest lepsza czy czystsza ( ale to już odrębny temat ceny za tak czystą wodę ).

To rzeczywiście temat na odrębną dyskusję. W kwestii wodociągów jest wiele do zrobienia, podejrzewam że rządzący od lat w tej spółce "beton" skutecznie hamuje rozwój infrastruktury wod-kan w naszym mieście.

ArturZgorzelec pisze:
za Gronicza podwyżka za podwyżką po podwyżce i następna podwyżka.

Opłaty na które ma wpływ burmistrz, są w naszym mieście niskie. Co takiego tak bardzo zdrożało przez ostatnie 8 lat?

ArturZgorzelec pisze:
Opowiada banialuki? Może i tak, ale wolę uwierzyć, zaryzykować i się rozczarować niż żałować, że się Aniszkiewicza nie wybrało. P. Aniszkiewicz może i jest starszy, ale nabrał doświadczenia i może ma nowe pomysły, p. Gronicz jest młody i nie ma żadnych pomysłów i perspektyw.

Dziwię się niezmiernie jak można w te banialuki wierzyć, no ale każdy ma prawo do oddania głosu na kogo ma ochotę :)

Ja pamiętam jaką dziurą był Zgorzelec za rządów poprzednich ekip. Wyborcy też odpowiednio ocenili ich lata rządzenia podczas wyborów w 2006 roku. Przez ostatnie 8 lat Zgorzelec, według mojej subiektywnej opinii, idzie dobrą drogą. Powrót do tego co było, nie wróży nic dobrego (bo wciąż uważam, że Aniszkiewicz programu nie ma a brednie z jego ulotek, to czysta propaganda oparta na krytykanctwie pisana przez jego spindoktorów). Ja zamiast propagandy, polecam regularne spacery po mieście, pooglądanie zdjęć z przed lat i porównanie ich ze stanem obecnym, może wtedy łatwiej będzie dostrzec, jak zmieniło się nasze miasto (oczywiście w aspektach tego, na co ma wpływ burmistrz, nie podawajcie proszę przykładów dworca PKP, czy zbankrutowanego PKS bo to są ulubione propagandowe argumenty zwolenników Aniszkiewicza)

Martaw33 pisze:
Trollowanie - Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni)

W Twoim przypadku (na podstawie daty utworzenia konta na forum i sposobu formułowania wypowiedzi) można domniemywać, że jesteś osobą ściśle związaną z komitetem obywatelskim kandydata i jesteś na tym forum wyłącznie w celach propagandowych. Może się mylę i są ludzie którzy tak jak rybki na haczyk łapią się na hasła taniości, ale w tym przypadku ufam mojej intuicji i traktuję Cię jak trolla.

obserwator
obserwator

Co do klakierów i wrogów p.Aniszkiewicza, Ci drudzy też jakoś się zalogowali niedawno np. zulus więc wytykanie komuś, że sympatyzuje i się zalogował niedawno nie ma znaczenia. Chodziłem po mieście za burmistrza Fiedorowicza i Aniszkiewicza, wtedy też się już zmieniał Zgorzelec, zaczęto odnawiać kamienice na Daszyńskiego, otworzono most Staromiejski, otworzono kilka marketów w mieście które dają do dziś pracę, itp. wyliczać można za i przeciw z historii.
Przez 8 lat podatki są systematycznie podnoszone, za grunt, opłata za wodę chyba co roku z tego co pamiętam jest podnoszona ( może co dwa ), śmieci ( ale to było zgodnie z ustawą ) tylko że u nas w powiecie są rożne ceny nie mówiąc o innych miastach. Obniżyli ostatnio tą opłatę ale i tak jest nadal duża. Powtarzam może to są banialuki p. Aniszkiewicza, ale wiara nic nie kosztuje, i wolę wierzyć, że to co p. Gronicz podnosił p. Aniszkiewicz obniży ( chociaż o trochę ). Jeśli nie zrobi tego straci moje zaufanie na zawsze, choćby nie wiem jak się tłumaczył, że nie mógł obniżyć opłat i za 4 lata będzie rozliczony, chyba że zrezygnuje po roku ( zgodnie z obietnicą ).
ps. Nie da rady wrócić do tego co było, bo b. Fiedorowicz nie kandyduje, a zastępca nie miał aż takiej władzy aby decydować, tak jak teraz obecni zastępcy.

obserwator
obserwator

Udowodni, Namruf, że nie jesteś wielbłądem powodzenia.
Wychodzicie z prostego założenia, że jeżeli chce mi się pisać na ty forum to pewnie mam w tym jakiś interes itp. Itd. W takim razie moi „oponenci” są w sztabie wyborczym dzisiejszego burmistrza, bo mają inne zdanie? CZYSTY IDIOTYZM.
Proszę Was :grin:
Przypomnijmy sobie faktycznie np. rok 2005 jak nam się żyło – mi znacznie lepiej, w mieście byli ludzie było życie. Rachunek za wodę, ścieki, śmieci nie był problemem. – a woda chociaż czysta była pamiętasz ? Dziś dla 4 osobowej rodziny to jest już wydatek.
Masz rację burmistrz nie ma wpływ na płacę minimalną, ALE NA SWOJĄ MA. Porównujesz do minimalnej to na oko zarabia tyle co 8 osób, do pracy potrzebuje 2 zastępców, którzy i tak niewiele mogą i wychodzi że urząd burmistrza to równowartość 24 etatów, a gdzie jeszcze cały urząd ?
Zgadzam się z Wami, że miasto się zmienia, tylko widzicie chodzi o celowość, np. Remont ulicy Lubańskiej a pół roku później budowa przy tej ulicy hali sportowej i rozjeżdżanie tej drogi przez ciężki sprzęt. ma to sens ? Nowa nawierzchnia na Reymonta, bez wymiany przy okazji sieci wodociągowej sprawcie jak wygląda ta "nowa droga" rozkopana i załatana kilka razy. Nie szukam daleko dzisiejsze ocieplanie szkoły podstawowej nr 5 nie dało się zacząć prac w połowie czerwca ? Dzieciaki "uczą się" wśród huku młotów wiertarek i kur...., pier....sami wiecie.
PO ostatnie

Namruf pisze:
W Twoim przypadku (na podstawie daty utworzenia konta na forum i sposobu formułowania wypowiedzi) można domniemywać.....

posłuchaj siebie, był taki film " Układ Zamknięty" sens z tego zdania jest kwintesencją tej produkcji polecam.

obserwator
obserwator

Każdy kto popiera p.Aniszkiewicza to troll, Ci którzy sa przeciwni lub obrażają popierających są ok, i nawet godni podawania za przykład ( bog180 ), jeśli takimi kulturalnymi ludźmi otacza się obecny burmistrz lub takie osoby go popierają, to pokazuje jak desperacko te osoby się trzymają stołka ofiarowanego przez burmistrza i jakimi ludźmi p. Gronicz się otacza i czas aby odszedł. Tam gdzie kończą się argumenty, zaczynają się wyzwiska, obrażanie, wyśmiewanie i przemoc ( czyli kampania typu PO-PiS ).
Wybierzmy dobrego burmistrza, żeby żyło nam się lepiej.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

ArturZgorzelec pisze:

Przypomnę się z "cholerą i malarią". Jak można wybrać dobrego burmistrza jak same "złote strzały" mamy.... To co zostanie ponownie lub będzie nowe-stare, raczej nic nie zmieni na lepsze, pozostanie nam wybór mniejszego zła a nie lepszego burmistrza..... ale takie są uroki demokracji. Uprzedzając dobre rady niektórych forumowiczów, nie, nie zamierzam kandydować osobiście, tak wiem, że zamiast narzekać mogę sam wystartować,ale nie chcę.
Pozdrawiam

VIP
VIP
Awatar użytkownika

fisban pisze:
Uprzedzając dobre rady niektórych forumowiczów, nie, nie zamierzam kandydować osobiście, tak wiem, że zamiast narzekać mogę sam wystartować,ale nie chcę.

Mniej skromności (i lenistwa) drogi fisban'ie - wg mnie byłbyś idealnym kandydatem.
Uprzedzając pytanie - tak, czytałem wpis w którym mnie opisywałeś ;)

ArturZgorzelec pisze:

Który to? :roll:

obserwator
obserwator

Myślałem, że czytając ten tekst domyślicie się i wyczujecie tą ironiczno - sarkastyczne hasło, dawne hasło wyborcze PO i Tuska
tu jest ego próbka :
http://www.youtube.com/watch?v=_phaiUBfToE

obserwator
obserwator

Oj
ArturZgorzelec

Teraz są 2wyjścia albo Ciebie
oplują,zniważą, obrażą,ośmieszą
albo
Zignorują, a Twój post przykryją jakimś głupawym wpisem typu
Aniszkiewicz też był wiceburmistrzem i blebleble ......... Takie forum jacy moderatorzy :grin:
Teraz zaś mi się oberwie i zostanę chłopcem :grin: Ci co czytają wiedzą o co chodzi dobranoc wszystkim Marta

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Forum Ci się nie podoba, ale warujesz na nim jak wierny piesek - po co?

obserwator
obserwator

Gobo daj spokój nerwy na wodzy, nie obrazisz mnie tak łatwo, a korzystając z okazji zaproszenie z głównej zgorzelec.info przyjdziesz? Zapowiada się ciekawie

Obrazek

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie chcę byś prowadziła kampanię w tym temacie. Nie będzie tu reklam ani Gronicza, ani Tyca, ani Aniszkiewicza. Załóż sobie swój i tam się doktoryzuj. Ja wiem, że do Ciebie mało co trafia, ale to trafi - jestem pewien.

obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Ja wiem, że do Ciebie mało co trafia, ale to trafi - jestem pewien.

Jesteś moderatorze zachwiany emocjonalnie, temat postu to brednie ANISZKIEWICZA.
W czym widzisz problem na tapecie masz kolejne brednie, jak sobie z ty nie radzisz napisz do ZINFOIDA migiem przerobi baner zapraszający mieszkańców na spotkanie na informacyjna kaszankę ( ups sorry on pracuje do 15tej w ramach obowiązków służbowych nie zdąży - szkoda pośmiejecie się jutro, pewnie da radę).

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Nie chcę byś prowadziła kampanię w tym temacie. Nie będzie tu reklam ani Gronicza, ani Tyca, ani Aniszkiewicza. Załóż sobie swój i tam się doktoryzuj. Ja wiem, że do Ciebie mało co trafia, ale to trafi - jestem pewien.

Gobo przesadzasz. Nikt tu nie prowadzi żadnej kampanii. Kobieta zwyczajnie pisze to co uważa i co ważne, pisze na temat. Wątek jest o panu Aniszkiewiczu i o tym, co niektórzy nazywają jego bredniami. Mniemam, że wątek został założony przez popleczników Plastusia i nie wszytko, co piszą tu przeciwni mu forowicze jest im na rękę. Wszystko co pisze Marta jest skierowane przeciw Groniczowi i stara się wykazać, że obietnice Irka wcale nie są czcze, a działalność obecnego burmistrza w większości podejmowanych przez niego decyzji zaszkodziła jedynie miastu. Dlatego PeOwców tak ponosi, ze okrzykują zwolenników Anisiowych teorii i obietnic trolami i nie przebierają w słowach by ich zniechęcić do dalszej retoryki na tym forum. Gobo - basta, zachowaj Waść twarz.

P.S.
Marta nie daj się im :) Trzymaj się.

https://picasaweb.google.com/viper126pz ... 1006011634

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, zarówno tych za, jak też tych anty.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.