Miejsca po Nikoliću nie ma - on był balastem, dlatego się go pozbyli - mowa o PLK, co jest dla nas priorytetem.
W składzie musi być 6 Polaków:
Damian, Chylu, Dylu, Olek i do szóstki teraz dobijają Karolak i Gospodarek.
W rezerwach jest Kostek, który może wypchnąć Gospodarka.
12 meczową zamykają:
Mardy, TT, Chris, Jare, Vlad i Ivan.
Reasumując:
Jeżeli mielibyśmy się wzmocnić pod koszem jakimś madafaka

to jedyna opcja jest taka, że Ivan grzeje ławę. Patrząc na historię, to Rajko tego raczej nie zrobi, ponieważ pomimo wszystko Ivan ze swoją masą i centymetrami jest potrzebny do masowania pod koszem, tym bardziej, że zielona wzięła typowego centra.
Można jeszcze próbować posłać Jare na ławkę, ale wydaje mi się, że Rajko też na to nie postawi ze względu na naszą szybką i intensywną grę, gdzie zawodnicy mogą łapać faule, a Jare to uniwersalny żołnierz, który może grać wg mnie, przy swoim wzroście i sile, na pozycji od 1 do 4.
Dobrego centra Polaka, który byłby realnym wzmocnieniem i mógłby wypchnąć Karolaka ze składu meczowego ( lub Gospodarka, jeżeli Kostek jednak nie zagra w tym sezonie ) na horyzoncie brak.
Wnioskuję więc, że o jakiś transfer dodatkowy u nas będzie bardzo ciężko, ale nigdy nie mów nigdy ...

Wydaje mi się, że w Zielonej to już też jest koniec wzmocnień -> doszedł RR i teraz JL.
Budżetu z gumy nie mają, a mają podobno jeszcze sporo "etatów" do opłacania.
Może odszedł SB i niedawno MU, tak więc coś tam przyoszczędzili, ale podejrzewam, że wynegocjowali sobie coś na otarcie łez

Doszedł trener - nie najtańszy - i dwóch zawodników, którzy przecież za darmo ( nawet RR, który chce się "zrehabilitować" ) nie będą grać.
Trzeba też pamiętać o tym, że SF gra wąską rotacją i więcej zawodników raczej już nie będzie potrzebował, dlatego zakupili w miarę solidnego centra.