Dzisiaj jest 20 cze 2025, 17:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Aleks żadną tajemnicą jest to, że zgorzeleckie media od kilkunastu lat podlegają pankowsikolizacji. Żeby nie było wątpliwości nikt nie kupuje w ten sposób poparcia, lecz coś o wiele bardziej cennego i rzadkiego - święty spokój. Twoje świete oburzenie może i było by odbierane inaczej gdyby nie to że istnieją wątpliwości co do szlachetności Twoich intencji, a dokładniej rzecz ujmująć mam nieodparte wrażenie, że kroczysz drogą poprzedników. Ich schemat działania był prosty : zjadliwie skomentować, postraszyć - odciąć kupony w postaci zleceń. Wydatki, nazwijmy je promocyjne, są niewielkim procentem budżetu samorządów, nie mniej są co dla niektórych łakomym kąskiem. Sprawa autopromocji władzy co rusz wybucha z mniejszą lub większą siłą w większości polskich miast i nie jest czymś nowym. Bez względu jaki burmistrz rządził zawsze część kasy szła na sławetne TS (teksty sponsorowane). Za burmistrza Leszczyńskiego znakomita cześć trafiała do Wojewódzkiej, później na topie był Kurier, nieustanie do korytka dobija sie Powiatowa i Region. Ty też robiłeś podchody pod samorządy, podobnie czyni biuro promocyjne kablówki. Ciśnie się na usta biblijne "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"... Twoim kamieniem było wykonanie strony dla Urzędu Miastam, co niestety stawia Cię w dwuznacznej sytuacji.

Już abstahując od powyższych wywodów, temat jest naciągny a jest kilka lepszych. Na przykład z całą pewnością otrzymałeś oprócz kartki z miasta także kartkę z życzeniami od The Horizons. Twoje głębokie poszanowanie dla zasad, praworządności któremu nie raz na tym forum dawałeś wyraz, powinno natychmiast uruchomić Twoją czujność. Podpisywanie tych kartek Komitet Wyborczy jest sprzeczne z obowiązującym w Polsce prawem. Co gorsza działania sa podejmowane przy całkowitej teoretycznej anonimowości (na rozwieszonych banerach brak jakiejkolwiek informacji kontaktowej), a celem takiego działania jak łatwo można się domysleć jest uniknięcie odpowiedzialności. Brak zainteresowania Twojego tym tematem, skłania mnie ku plotkom mówiącym, że się z nimi brzydko mówiać "skumałeś".

Tytuł:
VIP
VIP

krytyczny:

1- w przeciwieństwie do gazet utrzymuję się z firm a nie z pieniędzy, które "skapną" od samorządu, więc możesz być spokojny m moją szlachetność :)

2- napisałeś - "Ty też robiłeś podchody pod samorządy" - stworzyłem ofertę, a to że nikt z niej nie skorzystał wcale mi nie przeszkadza.

3- napisałeś - "Twoim kamieniem było wykonanie strony dla Urzędu Miasta" - to moje zlecenie, które wykonałem na podstawie umowy, piszę co myślę i to wcale widać nie przeszkadza we współpracy na płaszczeźnie biznesowej więc ani trochę nie czuję się winny

4- napisałeś - "Na przykład z całą pewnością otrzymałeś oprócz kartki z miasta także kartkę z życzeniami od The Horizons." - mieszkam na stałe w Görlitz, a tam niestety "nasi" promocji nie robią :D W związku z tym Twoje "z całą pewnością" ma się tak samo do plotek z "kumaniem"

Tytuł:
obserwator
obserwator

poczytaj posty na temat czy burmistrz zajmuje sie tym czym trzeba jak widac mamy troche postow wiec bombas sie nie czepiaj

co do kartek byly wczesniej i pamietam ze na wigilie 2 lata temu dostalem taka zyczenia byly rowniez umieszczone w gazecie z okazji barborki

bylem zachwycony i uradowany nie kazdy moze sie wypowiedziec na temat tych kartek czy go ciesza czy nie ale napewno dla kogos bylo to mile dla was co by burmistrz nie zrobil bylo by zle i nie potrzebne bo by to byla dla was kamapania wyborcza i teraz wszystko co robicie tak komentujecie a pan Pitura to tylko uwydatnia

i prosze mi tu nie imputowac

Tytuł:
pismak
pismak

Oczywiście, że ogłoszenia kurtuazyjne i życzenia swiatczne zamieszczane w gazetach lokalnych przez lokalne duże firmy i organy władzy lokalnej - sa kupowaniem ich lojalności.
Jeszcze ten wątek nie powstał, a otrzymawszy do domu jakieś kartki zyczeniowe -dokładnie Tak POMYSLAŁEM.
Widziałem też te (niekiedy) całostronicowe ogłoszenia.
I nie inaczej to oceniam.

Szaleństwo z tym wysypem tych reklamówek!
Nawet nie chce sie mi ich liczyć!
Pieńsk, Węgliniec, Gmina Zgorzelec!Itp,itp
m.in BOT KWB i Elektrownia - CAŁOSTRONICOWE!

Ten proceder to nic innego jak przelew funduszy na konto gazet.
Sztuczne pompowanie "życiodajnej krwi".

pl.pregierz (!)

Tytuł:
rekrut
rekrut

z wypowiedzi niektórych forumowowiczów wynika, że są oni blisko władzy . Mnie to osobiście nie przeszkadza, ale dziwi mnie ton tych wypowiedzi. Dlaczego na forum nie mozna normalnie dyskutować ? Prawdę mówiąc, to nikt nas tego nie uczył. Naszych rodziców nauczono, że słuszne jest to, co partia nakazała. I nawet, jeśli to nie było słuszne... Niektórzy myślący inaczej mieli trudne życie.
Tutaj nikt nie może wypowiedzieć się na temat władzy, bo od razu widzą w nim wroga.
A jeśli chodzi o te gazety - to jestem pewna, że dla każdej z nich najważniejsze sa po prostu pieniądze. I one wydrukują wszystko, co władza zechce, jeżeli im zapłacą.
Ale w tych życzeniach nie mogę zrozumieć, dlaczego tam są zdjęcia wójta i żony wicewójta ? toż to grubymi nićmi szyta kampania wyborcza pod skrzydłami kurczaków, tyle, że za pieniądze gminy.
Ale słyszałam, że starosta rozdawał jaja z podpisem :) Coś mi się wydaje, że to wszystko to są jaja z ludzi myślących.

Tytuł:
VIP
VIP

mj:
Cytuj:
i co z tego ze sie nie udzielalam wczesniej? po prodstu nie mam tyle wolnego czasu co inni.
ale nóżki są nie do przebicia :P
są po prostu extra :shock:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
To moje zlecenie, które wykonałem na podstawie umowy, piszę co myślę i to wcale widać nie przeszkadza we współpracy na płaszczeźnie biznesowej więc ani trochę nie czuję się winny

Idąc Twoim tokiem rozumowania, płacenie za coś co można mieć za darmo jest obciążone zarzutem niegospodarności. W sieci jest dostępnych kilkanaście całkowicie bezpłatnych CMS-ów (systemów do zarządzania stronami www) o możliwościach kilkakrotnie przekraczających system zastosowany przez Twoją firmę na stronach urzędu. Tak więc mogło być lepiej i bezpłatnie, a jeśli sądzisz że uda Ci się w tym wypadku oddzielić biznes od polityki (nawet na tym podstawowym samorządowym poziomie ) to będziesz pierwszym na tym świecie. Wszystko mi to przypomina filozofię Kalego, za górnoltnymi deklaracjami kryje się "kali ukraść dobrze, kalemu ukraść źle"

Cytuj:
"Na przykład z całą pewnością otrzymałeś oprócz kartki z miasta także kartkę z życzeniami od The Horizons." - mieszkam na stałe w Görlitz, a tam niestety "nasi" promocji nie robią

Rozumiem mogło się tak zdarzyć. Nie mniej w tej chwili jesteś o tym poinformowany, mogę CI dostarczyć skany nawet. Rozwiń skrzydła, wykaż się obiektywizmem, daj świadectwo sztuce dziennikarskiej i głębokiej potrzebie docierania do prawdy.

Cytuj:
1- w przeciwieństwie do gazet utrzymuję się z firm a nie z pieniędzy, które "skapną" od samorządu, więc możesz być spokojny m moją szlachetność

O szlachetność kogokolwiek zajmującego się mediami,biznesem, polityka i mającego ambicje bycia ośrodkiem i opiniotwórczym - to ja nigdy spokojny nie będe.

Cytuj:
2- napisałeś - "Ty też robiłeś podchody pod samorządy" - stworzyłem ofertę, a to że nikt z niej nie skorzystał wcale mi nie przeszkadza.

Bo z tego co wiem była rozpasana finansowo nawet jak na zgorzeleckie standardy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

z wypowiedzi niektórych forumowowiczów wynika, ¿e s± oni blisko w³adzy - Judyta

hehe z wypowiedzi i tematow tutaj zamieszczanych wynika ze sa tu ludzie ktorzy sa lakomi na wladze

Dlaczego na forum nie mozna normalnie dyskutowaæ ? - Judyta

wiec wedlug Ciebie jesli temat jest podany to powinnismy tylko krytykowac i nie mozna innego zdania przedstawic to jest dla ciebie dyskusja? pochlebianie za kazdym razem wszystkim ktorzy znajda banalny problem i wytykaja wszystko wladzy wiec w takim razie nie jestes obiektywna albo nikt Ciebie tego nie nauczyl ze w dyskusji sie przedstawia za i przeciw, z Twojego toku rozumowania tutaj moze byc tylko przeciw

Naszych rodziców nauczono, ¿e s³uszne jest to, co partia nakaza³a.

gdyby tak bylo to bysmy dalej byli druga bialarusia dziecko poczytaj troche historii zanim zaczniesz cos gadac na rodzicow i tych ktorzy wywalczyli z solidarnoscia IIIRP ( dla Twojej inf solidarnosc to nie jest tylkok firma robiaca slodycze )

tu nie mozna sie wypowiedziec na temat wladzy bo od razu widza w nim pracownika urzedu jakiegos lub czlowieka wspolrzadzacego

moze zacznijcie sie czepiac gazet to one wybieraja co maja drukowac jest wolnosc prasy i macie za zle ze wladza wychodzi do ludzi z zyczeniami trwoni wielka kase od tych pieniedzy moglismy wybudowac tysiace miejsc pracy szkoly place zabaw zastanowcie sie ile mozna sie czepiac tej wladzy to zyczenia wszyscy moga zamieszczac ale nie urzedy AFERA JAK NIC widac jacy wyborcy taka wladza tak to podsumuje kogo nie wybierzecie zawsze bedzie zle to moze lepiej sie przeprowadzic do gorlitz ?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
widac jacy wyborcy taka wladza
oczywiście :lol: , tylko że się mamy za lepszych i tego oczekujemy od władzy :) w końcu to ona powinna dawać przykład a nie odwrotnie.
teraz jeszcze Arturze ze Zgorzelca: jak wstawiasz cytaty, weź je później podświetl i kliknij na: "Quote" powyżej.
Łatwiej czytać :wink:

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
a jakos ci nie przeszkadza jak co miesiacv przelewa na twoje konto 122 zl za to ze wstwiles im jakies dretwe jajka fruwajace na stronie

Można gdzieś przeczytać o tym (oficjalnie), czy też ta informacja pochodzi z działu księgowości Urzędu Miasta?
Jeśli tak, to może te księgi udostępnić szerszemu ogółowi (?)

Ciekawym by było dowiedzieć się, kto jeszcze, i za co pobiera taką kwotę, albo inną....
Zwłaszcza -tą - inną.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
jak wstawiasz cytaty, weź je później podświetl i kliknij na: "Quote" powyżej.
Łatwiej czytać

Znalazłoby się jeszcze kilka sposobów na to, by było łatwiej czytać, ale to groch na ścianę :)
Cytuj:
hehe z wypowiedzi i tematow tutaj zamieszczanych wynika ze sa tu ludzie ktorzy sa lakomi na wladze

No i dobrze. Wręcz -świetnie.
Władza ZAWSZE musi czuć "oddech na plecach".

Cytuj:
wiec wedlug Ciebie jesli temat jest podany to powinnismy tylko krytykowac i nie mozna innego zdania przedstawic to jest dla ciebie dyskusja? pochlebianie za kazdym razem wszystkim ktorzy znajda banalny problem i wytykaja wszystko wladzy wiec w takim razie nie jestes obiektywna albo nikt Ciebie tego nie nauczyl ze w dyskusji sie przedstawia za i przeciw, z Twojego toku rozumowania tutaj moze byc tylko przeciw

Jest takie powiedzenie ( nie zgadzam się z nim w odniesieniu do kobiet ! :)
"Nie chwal dnia przed zachodem, a żony przed śmiercią"
Ja sądzę,że Władzy TEŻ nie należy chwalić przed upywem kadencji.
Więc słodzenia się nie spodziewaj.
Tym bardziej słodzenia władzy zgorzeleckiej.
Gdzie się nie poskrobie, to wyłazi ..... .
Cytuj:
gdyby tak bylo to bysmy dalej byli druga bialarusia dziecko poczytaj troche historii

TEŻ bym coś doradzał, ale się wstrzymam, hehe :)
Cytuj:
zanim zaczniesz cos
doradzać
Oliwa się mocnym płomieniem pali :)

Cytuj:
moze zacznijcie sie czepiac gazet to one wybieraja co maja drukowac jest wolnosc prasy i macie za zle ze wladza wychodzi do ludzi z zyczeniami trwoni wielka kase od tych pieniedzy moglismy wybudowac tysiace miejsc pracy szkoly place zabaw zastanowcie sie ile mozna sie czepiac tej wladzy to zyczenia wszyscy moga zamieszczac ale nie urzedy

Już rozjaśniam Ci pewne rzeczy:
Gazety mogą sobie drukować to,co chcą. Za własne pieniądze.
Znaczy - na własny rachunek.
NATOMIAST zlecenie urzędu jest ZLECENIEM za NASZE pieniądze- nasze- podatników.
I NAM -podatnikom nie jest obojętne, co ONI robią z naszymi pieniędzmi. Jeśli starosty, burmistrze,wójty i inne radne będą te ogłoszenia zamieszczać za SWOJE pieniadze ( i to udowodnią na życzenie) to wtedy dopiero bedzie OK. OK?

Ma ta zasada znaczenie nawet wtedy, gdy te pieniądze nie będą wielkie ( w stosunku do całości preliminarza wydatków starostwa, miasta czy gminy).

Cytuj:
widac jacy wyborcy taka wladza tak to podsumuje kogo nie wybierzecie zawsze bedzie zle to moze lepiej sie przeprowadzic do gorlitz ?

Ale my się staramy, czego po władzy nie widać. Sądząc po wykazach procesów sądowych (wyczytane z gazet).

Cytuj:
kogo nie wybierzecie zawsze bedzie zle to moze lepiej sie przeprowadzic do gorlitz ?

Tak, to chyba prawda.,
Ale z pewnością, nie będzie TAK źle.
Bo jest tak od -dziestu lat!
Jak długo jeszcze!?
PS.
Może doradzisz coś Władzy? Jesteś z nią blisko, nieprawdaż?
By (np.) wyjechała na (tu cytat) "_b_iałorus" ?

==============================================

Tytuł:
VIP
VIP

krytyczny:

-> decyzja o wykonaniu strony przez moja firmę nie była polityczna, było kilka ofert, my także wykonaliśmy jedną i nasza wygrała, nikomu nie płaciłem za to żeby wygrać itd. Zwyczajnie projekt się spodobał i zrobiliśmy stronę, ale oczywiście w świetle Twojej teorii spisku będzie to wyglądało jako argument przeciw.

-> "Rozumiem mogło się tak zdarzyć. Nie mniej w tej chwili jesteś o tym poinformowany, mogę CI dostarczyć skany nawet. Rozwiń skrzydła, wykaż się obiektywizmem, daj świadectwo sztuce dziennikarskiej i głębokiej potrzebie docierania do prawdy. " - wiesz co, czepiasz się, bo jak nie z jednej stroyn ci nie wyjdzie to już o tym zapominasz i się dostawiasz do następnej rzeczy i tak na okrągło. A co do mojego wykazywania się w sztuce dziennikarskiej to mam co robić i jeżeli znajdę chwilę czasu to się tym zajmę, ale na razie tego nie posiadam.

-> "Bo z tego co wiem była rozpasana finansowo nawet jak na zgorzeleckie standardy." - Kazdy mierzy swoją miarą, a tu w ogóle nie rozumiem o czym my tu rozmawiamy. Przecież nie do ciebie składałem ofertę, więc nie sądzę, żebyś był odpowiednią osobą do wyrażania opinii w tej sprawie. A może się mylę i jesteś w Gminie doradcą Wójta ds. finansowych, bo jeżeli nie, po co zabierasz w tej sprawie głos ?

Jeżeli chodzi o kwoty, które pochodzą z Urzędu Miasta i innych, to:

USTAWA z dnia 26 listopada 1998 r. o finansach publicznych.
Dział I, Rozdział 2, Art. 11. pkt 1. stanowi: "Finanse publiczne są jawne."

zatem każdy może mieć wgląd do pieniędzy, które są wydawane przez urzędy. Może warto się tym zainteresować :)

Ponadto informuję iż wprowadziłem do regulaminu niniejszego forum nowy punkt, który zgodnie z wcześniejszym regulaminem obowiazuje od momentu jego opublikowania, a brzmi:

Cytuj:
11.
DGL może zażądać od użytkownika forum.zgorzelec.info ujawnienia danych personalnych, jeżeli uzna to za konieczne. W przypadku odmowy podania danych do wiadomości administratora, lub na forum, DGL ma prawo do zablokowania użytkownika oraz usunięcia wszystkich jego postów.

w związku z tym proszę użytkownika ArturZgorzelec o podanie na forum, lub na mój adres biuro@zgorzelec.info swoich danych personalnych. Choć uważa się, że internet jest anonimowy, to to forum nie. Jeżeli ktoś chce ze mną dyskutować, lub wysuwac krytyki jak powyższy użytkownik, chcę wiedzieć z kim rozmawiam, bo inaczej jego opinia nie stanowi dla dyskusji żadnej wartości. Ja krytykuję podając swoje imię i nazwisko, dlatego też będąc krytykowanym mam prawo wiedzieć czyja jest krytyka.

Tak samo proszę o podanie danych użytkownika mj.

Macie czas do zamieszczenia kolejnego waszego posta.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Ponadto informuję iż wprowadziłem do regulaminu niniejszego forum nowy punkt, który zgodnie z wcześniejszym regulaminem obowiazuje od momentu jego opublikowania, a brzmi:

Cytuj:
11.
DGL może zażądać od użytkownika forum.zgorzelec.info ujawnienia danych personalnych, jeżeli uzna to za konieczne. W przypadku odmowy podania danych do wiadomości administratora, lub na forum, DGL ma prawo do zablokowania użytkownika oraz usunięcia wszystkich jego postów.

W jaki sposób zamierzasz weryfikować prawdziwość tych danych?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
krytyczny:

-> decyzja o wykonaniu strony przez moja firmę nie była polityczna, było kilka ofert, my także wykonaliśmy jedną i nasza wygrała, nikomu nie płaciłem za to żeby wygrać itd. Zwyczajnie projekt się spodobał i zrobiliśmy stronę, ale oczywiście w świetle Twojej teorii spisku będzie to wyglądało jako argument przeciw.

Nie sugerowaem i nie twierdziłem że decyzja o wykonawcy było polityczna, korupcyjna czy jakakolwiek inna. Zaznaczyłem tylko że nie działając na rynku medialnym pewnych rzeczy nie da się rozdzielić. Powody tej decyzji są dla mnie obojętne. Dostrzegam tylko dysonans w Twoim toku rozumowania i go uwypuklam. Z jednej strony krytykujesz gazety za publikowanie życzeń, widzisz w tym kupowanie poparcia a gdy realizujesz coś dla urzędu to już tylko działalność biznesowa, kompletnie oderwana od wszystkiego. Z punktu widzenia gazet publikowanie płatnych ogłoszeń jest też biznesem, one sprzedają powierzchnię. Równie dobrze mogła się znaleźć tam reklama z hasłem "pocałujcie nas wszyscy w ...". Wkurza mnie to budowanie otoczki ostatniego sprawiedliwego, bo takie postępowanie jest chorobą tocząca zgorzeleckie media od dawna. Tak robi Wojewódzka, Powiatowa i Kurier. Niektórych taki sposób prowadzenia mediów wywindowała na szczyty lokalnej władzy, ku naszemu nieszczęściu. Jeśli dla Ciebie ważna jest wiarygodność (a myślę że jest) to się określ jednoznacznie, odetnij od jakichkolwiek pieniędzy urzędowych, wyraź ubolewanie że zostałeś wykonawcą strony a wtedy krytykuj do woli. W każdej innej sytuacji skazujesz się na bycie odbieranym jako postępujący w myśl starego przysłowia "panu Boga świeczkę a diabłu ogarek"

aleksander pisze:
-> "Rozumiem mogło się tak zdarzyć. Nie mniej w tej chwili jesteś o tym poinformowany, mogę CI dostarczyć skany nawet. Rozwiń skrzydła, wykaż się obiektywizmem, daj świadectwo sztuce dziennikarskiej i głębokiej potrzebie docierania do prawdy. " - wiesz co, czepiasz się, bo jak nie z jednej stroyn ci nie wyjdzie to już o tym zapominasz i się dostawiasz do następnej rzeczy i tak na okrągło. A co do mojego wykazywania się w sztuce dziennikarskiej to mam co robić i jeżeli znajdę chwilę czasu to się tym zajmę, ale na razie tego nie posiadam.

Nie czepiam się, drąże. Myślę ż powody są całkiem inne. Być może oni własnie bedą sprawować władze ? Może bedą łaskawsi ? Fascynuje mnie ta zmowa milczenia wokół tej sprawy. Nikt nie dostrzega problemu ani PO, ani PIS ani SLD. Fonemen po prostu.

aleksander pisze:
-> "Bo z tego co wiem była rozpasana finansowo nawet jak na zgorzeleckie standardy." - Kazdy mierzy swoją miarą, a tu w ogóle nie rozumiem o czym my tu rozmawiamy. Przecież nie do ciebie składałem ofertę, więc nie sądzę, żebyś był odpowiednią osobą do wyrażania opinii w tej sprawie. A może się mylę i jesteś w Gminie doradcą Wójta ds. finansowych, bo jeżeli nie, po co zabierasz w tej sprawie głos ?

O ile mi wiadomo nie mam żadnego wpływu na takie decyzje, nad czym głęboko ubolewam :). Zadziałał ten sam mechanizm który doprowadził do publikacji Twojego tekstu. Zamierzałeś sięgnąć, jak sięgają gazety do kasy samorządu. Im wyszło, Tobie nie. Nie zmienia to faktu że gdyby wyszło opłacałbym Cię z swoich podatków, a burmistrz, wójt, starosta tylko stoi na straży publicznych pieniędzy. Więc jak najbardziej moje zainteresowanie tym tematem jest uzasadnione. Tak sam jak Ciebie bulwersuje opłacanie gazet z Twoich (i zarazem moich) podatków.

Cytuj:
11.

Cenzurka. Kto nie znami ten przeciw nam. Wycinamy niewygodne fakty itp. itd. Chcesz sproawdzić forum do poziomu "słodzenia", buziaczków i dyskutowania nad rozmiarami kolejnej kandydatki. Twój wybór, pogrzebiesz w miarę niezależną platformę wymiany myśli. Tylko pamiętaj, że życie nie znosi próżni.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak dzieci , normalnie jak dzieci ! Jeden drugiego wylicza z każdej złotówki . Ludzie na jakim świecie żyjecie ?

Po pierwsze - tzw. ,, Kiełbasa wyborcza" w takiej czy innej formie istniała zawsze i wątpię by sie to zmieniło .

Po drugie- każdy chce zarobić i dba szczególnie o swój własny tyłek .

Po trzecie - Krytyczny , gdyby Alek chciał ograniczyć forum do buziaczków i wymiarów kolejnej miss to nie zamieszczał by tu tego tematu .

Po czwarte- rozumiem , że chcecie dbać o biednych i pokrzywdzonych . Tylko spójżcie na to z innej strony . Nie organizujmy imprez jak Dni Zgorzelca - oddajmy je na potrzeby domów dziecka. To przecież zbędny wydatek . Koncert możecie obejżeć w telewizji . Postawmy na prometeizm .

Po piąte - Potrafimy wyliczać innych z kasy . Ale dlaczego sami sie nie pukniemy w piersi i nie przyznamy , że nieraz zdarzało nam sie kombinować ? Człowiek jest tylko człowiekiem . Chce żyć na jak najwyższym poziomie , liczyć sie i mieć kase . I często wiele zrobi by to osiągnąć .

Po szóste - Jeśli nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o kase .

Dobra rada - nie wtykajmy nosa w cudze pieniądze by nikt nam nie wtącał sie w nasze wydatki .

Mi też nie podobają się kartki w drzwiach ale to czysta kampania wyborcza . Jeśli nie kartka w drzwiach to znajdzie się inny sposób reklamy.

Co do życzeń w gazetach . Wszystko fajnie władza chce złożyć życzenia mieszkańcom - to miłe . Ale po cholere ten ,, cheese " jednego czy drogiego pana w otoczeniu wielkanocnych jajek i kurczaków ? To wręcz śmieszne .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.