manzir pisze:
Bardzo dobrze, że mamy III ligę - może doczekamy się jakiegoś naszego miejscowego wzmocnienia.
Może doczekamy, ale na pewno nie w najbliższym czasie. Bardzo fajnie, że ta drużyna funkcjonuje. Drużyny rezerw zdecydowanie w Zgorzelcu brakowało, ale nawet jeśli uda jej się awansować do 2 ligi to będzie z tym składem max. Jednak czy trzeba czegoś więcej? Jeżeli uda się utrzymać drugą ligę na dłużej i tam będziemy ogrywać po dwóch/trzech najlepiej rokujących graczy rocznika to jak najbardziej może się coś z tego zrodzić.
Wiem, że po tym co teraz napiszę spłynie na mnie fala krytyki, ale trudno. Strasznie dziwią mnie np. teksty typu "po co sprowadzać Marka, lepiej ogrywać naszych". Wielka bzdura. Nawet tak duże miasta jak Wrocław sprowadzają do siebie perspektywiczną młodzież, mając świadomość, że coś się z tego zrodzi. Śląsk powoli wprowadza Jakubiaka i Stawiaka i absolutnie to nie są Wrocławianie. Oczywiście ciężko porównywać Wrocław, który ma dużo więcej do zaoferowania od malutkiego Zgorzelca. Tym bardziej cieszy, że młodzi perspektywiczni gracze decydują się na przyjazd do naszego miasta(a to że Marek i Niedźwiedź mogą okazać się niewypałem to inna historia, ukłon w stronę skautingu chociaż Marek i Pruefer byli obserwowani i testowani od kilku lat). Podobna sytuacja jest również w innych klubach. Szymkiewicz, Jeszke w Rosie. Wadowski, Witliński w AZSie. Liczę na to, że również Turów obierze ten kurs.