Cytuj:
Prawdopodobnie zostanę za chwilę zlinczowany, ale według mnie takich graczy jak Gospodarek i Prostak, czyli nie młodych, a bezproduktywnych powinniśmy w ramach oszczędności zwolnić (jeżeli oczywiście jest taka możliwość) i w ich miejsce wprowadzić do pierwszego zespołu najbardziej rokujących graczy z drużyny rezerw czyli Podanowskiego i Jarosa. W między czasie szukać jakiegoś Polaka, który ewentualnie mógłby być wzmocnieniem, ale nie koniecznie drogim. Bardzo ciekawym rozwiązaniem i moim zdaniem lekiem na całe zło, mógłby się okazać wspominany Szubarga, jeżeli wyleczył już kontuzje. Mając trzech Polaków do grania rotacja jest niesamowicie trudna i z pewnością ogranicza możliwości Turowa, których w sumie Ignatowicz i tak nie potrafi w pełni wykorzystać.
Stało się to co przewidywałem od dawna, ale nigdy nie pisałem wprost by nie zapeszyć (nie pomogło). Nadeszła plaga kontuzji, która strasznie sparaliżuje Turów (nie wiadomo na jak długo) i prawdopodobnie odbierze nam szanse, na PO. Wielka szkoda bo przez pierwsze dwie kwarty wyglądało to bardzo obiecująco i absencja Karolaka nawet nie była bardzo widoczna.
Brawa za walkę.