Dzisiaj jest 18 cze 2025, 21:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

http://www.muzyczneradio.com.pl/20151,w ... rzedu.html
Bartek wirus !?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cieszy kolejne zwycięstwo.
Kelner swoje braki na 1 próbuje zrekompensować trójkami.
Myślę, że po tym meczu Rod przekonał większość sceptyków do siebie.
Bez drugiego PG daleko nie zajdziemy.
Cieszy pobudka Boro - oby na dłużej.
Wciąż popełniamy za dużo strat - dobra chemia w zespole jest, ale wygląda to na brak zgrania?
Czyżby BB jelitówka 8)

rekrut
rekrut

Witam Kibiców Turowa po długiej przerwie. Zdecydowałem się odnowić konto (używając narzedzie odzyskiwanie hasła :lol: ) gdyż chciałbym się ze wszystkimi podzielić jednym spostrzeżeniem !, a mianowicie w dniu dzisiejszym chciałem zakupić dla syna oraz dwóch bratanków prezent w biurze naszego klubu. Naiwny o godz. 9.00 pojechałem do siedziby klubu i zastałem kartke iż biuro klubu w dniu 22.12.2017 - w piątek jest nieczynne !!! Panie Prezesie Kabała - dopiero zaczął Pan swoją kadencję i widzę że powiela Pan błędy i zaniedbania poprzedniego Zarządu.
Oczywiście mogłem kupić prezent wcześniej lub zamówić przez internet ale musiałem ciężko pracować żeby kupić - 3 wymarzone koszulki ukochanego klubu moich dzieciaków - każda 150 zł !!! Dlatego wczoraj wieczorem przejechałem 500km w nocy żeby rano wstać i w dzień pracujący "PIĄTEK" dokonać zakupu - wcześniej na "żywo" sprawdzając rozmiar ! Dzień wcześniej sprawdzałem na stronie klubu czy biuro nie jest zamknięte w piątek 22.12.2017 jednak nie znalazłem żadnej informacji ! Dla mnie to prywatny folwark który Pan zamknął gdyż kobiety z Pana biura już od rana musiały "lepić" pierogi a chłopakom nie chciało się robić - paranoja. Przypomnę Panu że nasze żony w dniu dzisiejszym pracowały a my również nie siedzieliśmy w większości w domach. Myślę że to wstyd i ewenement na całą sportową Polskę. Zapomniał Pan że bez kibiców nie ma klubu, a ich Turów ma coraz mniej.
Przepraszam, że pisze kompletnie nie w temacie ale dusiłem to w sobie cały dzień ;-) Pozdrawiam kibic Turowa od 27 lat

Wszystkim "bez wyjątku" życzę Wesołych ŚWIĄT!!!

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ja pier...le - najgorsza połowa w historii naszego zespołu. Chyba zapomnieli zebrać ze sobą obronę.
Rosa na niewiarygodnej skuteczności:
z gry 75%
za dwa 76%
za trzy 72 %
osobiste 78 %
Rozumiem, że można mieć dzień konia, ale bez obrony tylko im się pomaga.

pismak
pismak

:shock: jak zaje fajnie nasi dzisiaj grali :shock:
Stefan się całkowicie zbłaźnił i coraz bardziej wygląda na to,
że może jednak trzeba byłoby rozejrzeć się za innym graczem?
Duet BB prezentuje poziom dzieci we mgle, o ile Boro dostarcza
drużynie kila punktów, to w obronie jest istnym cieniasem, a Bartek...
szkoda słów. Do tego cienki, jak jutrzejszy barszcz, Koelner i mamy
możliwość oglądania parodii koszykówki.
Najśmieszniejszym w tym wszystkim jest fakt, że znowu wybzykał nas
nasz były (Wojciech Kamiński).

obserwator
obserwator

Mając chwilę czasu teraz mogę się odnieść do naszego meczu z Rosą. Przykro się go oglądało dlatego też nie chciałem nic pisać na gorąco, bo bardzo źle by się to czytało. Fakt, że obrony w wykonaniu naszych to było jak na lekarstwo w tym meczu ale tak na chłodno to raczej nie liczyłem, że jadą tam po zwycięstwo i nie wiem, czy zawodnicy też tego nie mieli zakodowane w głowach już przed meczem, bo patrząc z boku tak to wyglądało. Nie wiemy, w jakiej dyspozycji byli nasi, np. czy Bartek już wyzdrowiał. Chociaż w tym sezonie jego gra wygląda tak jakby (z całym szacunkiem) cały czas chorował. Mam wrażenie, że chyba nie jest w stanie udźwignąć roli kapitana i czuje pewnie jakąś wewnętrzną presję (być może się mylę) Bardzo brakowało punktów Stefana który się chyba trochę zablokował, bo widać, że często występuje w nie swojej roli i gra głównie w momentach kiedy na parkiecie jest Koelner starając się (mając za zadanie?) chyba go asekurować, a czasami nawet zastępować. Wszyscy widzimy, że Cameron też nie dostarcza tylu punktów ile mógłby i do ilu nas przyzwyczaił ale on z kolei wiadomo, gra wiele minut i do tego jako rozgrywający, chociaż trzeba przyznać, że z tej nowej roli wywiązuje się nawet nieźle. Co do Camphora, to trudno go jeszcze na chwilę obecną krytykować ale po tych kilku meczach nie okrzyknął bym go, tak jak już co niektórzy zbawicielem Turowa, bo w moim przekonaniu, żaden z niego rozgrywający. Jak na razie szału w jego wykonaniu nie ma. A ten jego rzut? No cóż, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Waldow? Jak na razie, raz dobrze, raz trochę gorzej ale daje radę, w przeciwieństwie do swojego zmiennika w postaci Petrukonisa, któego zaangażowanie lepiej przemilczeć, niż cokolwiek napisać. Borowski również bardzo nierówno, raz gorsze i raz lepsze mecze. W stosunku do początkowych oczekiwań podobają mi się i Jarecki i Patoka, którzy są niezłym uzupełnieniem i mam wrażenie, że stać ich na jeszcze więcej, właściwie to chyba nawet dają coraz więcej. Reasumując wcale nie jest tak źle jak prognozowaliśmy przed sezonem, bo niespodziewanie wygrane mecze z Anwilem i Stalówką oraz wyjazdowe z Treflem i Asseco usadowiły nas wyżej w tabeli ligowej, niż większość się spodziewała, co spowodowało też znaczny wzrost apetytów wobec naszej drużyny. Dlatego też na chłodno musimy w to wszystko wkalkulować tą porażkę w Radomiu i za bardzo się nie denerwować. Po przeanalizowaniu tabeli ligowej uważam, że na koniec I rundy powinniśmy usadowić się na 5-6 miejscu, co było by bardzo zadowalające, a gdyby przed rundą rewanżową udało się zakontraktować rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, to miejsce takie można by było utrzymać nawet do końca sezonu ;)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kilka uwag :
PGE nie zamierza wycofać się z sponsoringu. Kwota będzie mniejsza i nie wiadomo na ile lat uda się ją podpisać.
Kolejne sezony to stawianie na młodych Polaków
Kolejne lata to dalsza spłata zobowiązań
Ponoć klub będzie miał możliwość podpisania umów z innymi podmiotami. Póki co np Citronex nie wchodzi w grę z uwagi na zadłużenie klubu wobec "banana ".
Prawdopodobnie pieniądze dla zawodników są zagospodarowane. Jest to o tyle istotne, że z początkiem roku zaczynały się kłopoty z płatnościami a na koniec brakowało do play off 1 zwycięstwa.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jest kolejne zwycięstwo - w koszmarnym stylu, ale 2 pkt. najważniejsze.

Sędziowania nawet nie ocenię, ponieważ nie są godni straconego mojego czasu na pisanie.

Teraz pozostaje pokonać Legię na wyjeździe i jesteśmy w grze o PP.

rekrut
rekrut

Co oni ku... wyprawiają w 3 i 4 kwarcie?

obserwator
obserwator

Co prawda 2 pkt. są ale aż wstyd napisać w jakim stylu. Smutna prawda to fakt, że kompletnie nie mamy rozegrania, a teraz już nawet nie ma śladu po naszej obronie. Co do tej drugiej kwestii, to trudno się spodziewać, żeby amerykański trener nauczył drużynę obrony, bo do tego musiałby być człowiek z Bałkanów. Coraz bardziej zastanawiam się, co w naszej drużynie robi Petrukonis? Wydaje mi się, że większy pożytek mielibyśmy chyba z Jarmakowicza (właśnie jest do wzięcia), który chyba pod koszem daje więcej, czasami rzuci za trzy, a do tego jako Polak zwiększa możliwość rotacji. Koelner, to już z przeprowadzeniem piłki przez połowę ma problem, a jak nie rzuci za trzy, to kompletnie nic nie daje drużynie, no może poza krótką chwilą odpoczynku dla innego zawodnika, akurat mającego za zadanie przeprowadzić piłkę. Celowo nie piszę rozgrywającego, bo takiego niestety w drużynie nie mamy.
Ach, jak już tęsknię za Hanem :(
Jakimś cudem zajęliśmy piąte miejsce na półmetku rozgrywek i trudno przewidzieć co będzie dalej ale chyba wszyscy orientują się, że grając dalej w takim stylu jak dzisiaj i ostatnio z Czarnymi, bez żadnych korekt w składzie trudno będzie załapać się do play off.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Kolejny mecz, o którym lepiej zapomnieć - duża przewaga roztrwoniona w kilka minut, a zawodnicy wyglądali, jak dzieci we mgle. Najważniejsze 2 pkt. i wyjazd na PP.

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czarni na 99% wypadają z rozgrywek i ogłaszają upadłość klubu. Wielka szkoda, bo Słupsk od zawsze kojarzył mi się tylko z koszykówką. Fajnie jakby nasi kibice w kolejnym meczu krzyknęli CZARNI!
Będą gracze do wzięcia, a nam potrzebny Polak i najlepiej na PG. Kabała powinien w takiej sytuacji zajrzeć do portmonetki i przemyśleć, czy nie warto by było pomyśleć o dziadku Cesnauskisie. Koelner kompletnie nie podołał, a Ayers musi wrócić na swoją pozycję. Z Mantasa PG przeciętny, ale robi to na pewno lepiej niż Koelner i Gosporadek razem wzięci + doświadczeniem mógłby mocno wspomóc Claxtona.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mentos na zmiennika przydałby się u nas - pytanie tylko, czy choć trochę mamy zaskórników?

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wolnych funduszy na jakiekolwiek wzmocnienia obecnie nie ma. Swoją drogą jest to trochę dziwne, że pozbywając się Macka, Hana i Fishera, a pozyskując jedynie Camphora nie mamy pieniędzy na uzupełnienie widocznej gołym okiem luki. Wygląda na to, że nie ma parcia na wynik. Prezes uważa, że udział w PO i przegrana w pierwszej rundzie nic nam nie daje, więc lepiej zacisnąć pasa, pospłacać jak najwięcej i zacząć kolejny sezon z większymi możliwościami. Problem w tym, że ta bajka powtarza się już któryś rok z rzędu, poprawy jakoś nie widać, a skład z roku na rok na papierze wygląda słabiej. Jak dla mnie jest to zamierzony proces włodarzy, który ma doprowadzić do tego by kibice odzwyczaili się od Turowa grającego zawsze o najwyższe cele i jednocześnie przyzwyczajali się do ligowego średniaka. My jako kibice nie mamy na to wpływu i pozostaje nam się cieszyć, że jest w Zgorzelcu koszykówka na poziomie PLK.

Wracając do Mantasa. Nikt mnie nie przekona, że klub nie jest w stanie znaleźć jakiegoś lokalnego sponsora na opłacenie jednego zawodnika na pół sezonu. Tym bardziej, że Mantas więcej niż 10 tyś miesięcznie nie weźmie (choć i ta kwota wydaje mi się na wyrost).
Za +/- 50 tyś. mamy:
- doświadczenie i pomoc dla Claxtona
- solidne 15 minut na PG i mniej Koelnera
- polski paszport = łatwiejsza rotacja
- Ayersa i Balmazovicia na swojej nominalnej pozycji.

Uważam, że warto.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Patoka x - faktor. Brawo! Gratulacje dla całej drużyny. Litwin do domu a w jego miejsce gracz, który coś wniesie do gry.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.