Dzisiaj jest 20 cze 2025, 16:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

prezes i kuba mają różne IP, więc całkiem możliwe, że jesteście w błędzie i burmistrz ma także innego zwolennika.

Kuba, w związku z tym, że śledzisz forum, zapewnie widziałeś pytania od krytycznego, wprawdzie otrzymałem odpowiedzi o d burmistrza, któe jutro opublikuje, jednak w trakcie rozmowy odpowiedzi dot. niektórych pytań były rozstrzygane na trwającym spotkaniu w tej sprawie. Dlatego jeżeli byłbyś tak dobry, to prześlij mi proszę odpowiedź, lub zamieść ją na forum co mi w zupełności wystarczy i nie będę się domagał formy pisemnej.

pismak
pismak

kuba_w pisze:
Nie da sie ukryć, że na forum pojawiaja się wypowiedzi złośliwe - te dają się przełknąć, ale najgorsze są te wynikajace z braku wiedzy- np w sprawie mieszkań, których rzekomo oddano 2 podczas gdy w rzeczywistosci oddano ich ponad setkę- takie opinie sa po prostu niesprawiedliwe i krzywdzące.
Serdecznie pozdrawiam Kuba

Każdy, kto ma choć odrobinę oleju w głowie, od razu rozezna, co w takiej wiadomości (2 mieszkania) jest plewami, a co ziarnem.

Władza nie może sie spodziewać pochwał na forum.
Wręcz nie ma prawa się pochwał spodziewać!
Sama sobie z powodzeniem "posłodzi" przy okazji każdyej rocznicy, uroczystości, akademii...

A co do IP, to takie wnioskowanie jest błędem.
Wiadomości wysyłane mogą być z różnych miejsc, z różnych komputerów, nawet całkiem "obcych" -znaczy przypadkowych.
Np. nawet kawiarenki internetowe.

Tytuł:
rekrut
rekrut

[color=red]Jestem ciekawy ile tym razem dostanę kasy za głos oddany na przyszłego burmistrza.[/color]

Ostatnim razem dawali od 10 do 30 zł ,tak więc dostałem kasę i poszedłem głosować.

Przy urnie zagłosowałem na kandydata który którego ja chciałem wybrać a kasa darmowa się przydała ale denerwuje mnie fakt że do wyborów nie może stanąć normalny człowiek tylko wybieramy z góry ustalonych kandydatów :D

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Ostatnim razem dawali od 10 do 30 zł

ciekawe kto był taki "hojny" :?: :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

no właśnie..więcej pikantnych szczegółów, bo inaczej schodzimy do poziomu Wierzejskiego

Tytuł:
VIP
VIP

puścisz farbę jacop :?:
a swoją drogą spotkałem się z opinią, że metoda nie jest nielegalna a w Zgorzelcu podobno dość powszechna, jak to w końcu jest :?: odpusty też sobie kiedyś można było kupować :?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ostatnie wybory na burmistrza , Matka przyleciała Jacop leć głosować na Fiederowicza to dostaniesz 10 zł . Wyszedłem a na ulicy stoi gościu podchodzę do niego a on pyta się czy idę głosować. Ja powiedziałem że tak to on dał mi 10 zł i powiedział idź głosować na wskazana osobę.

Gościu chciał żebym przyprowadził jeszcze kilku kolesi.
Żałowałem bo na innej ulicy stał gościu co dawał 30 zł.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie wiem czy jestescie Panstwo swiadomi tego, co tu zostalo napisane powyzej...

Jesli naprawde doszlo do tak jawnego i razacego naruszenia prawa wyborczego jak kupowanie glosow na ulicy, pod lokalem wyborczym i jesli jakis osobnik placil za glos na okreslonego kandydata, to popelnia on PRZESTEPSTWO Z ART.250a Kodeksu karnego!!!

Co prawda kandydat, na ktorego oddane mialy zostac takie glosy NIE dopuszcza sie PRZESTEPSTWA, bowiem trudno tu dowiesc powiazania naklaniajacego i kandydata-czy raczej swoistego "zlecenia" naklaniania w tak bezprawny sposob, ale z punktu widzenia moralnego ...

A swoja droga, to ciekawe czy ktos ze wspanialej zgorzeleckiej prokuratury czyta te wpisy...a jesli tak, to czy czekaja Panstwo na "oficjalne zawiadomienie o przestepstwie"????? hahaha

Panie i Panowie Prokuratorzy- otoz przypominam Wam o normie art. 303 Kodeksu post. karnego w zw. z art.10 KPK :)
Jesli czekacie na jakiekolwiek zawiadomienie, to przypominam, ze przestepstwo z art.250 KK jest scigane z urzedu, wiec po przeczytaniu kilku powyzszych wpisow powinniscie "zainteresowac sie" sprawa i przeprowadzic pewne czynnosci. A te czynnosci moga pomoc oczyscic atmosfere, bo przeciez kandydatowi, na ktorego mialy byc oddawane kupione glosy, takze na pewno zalezy w tej sytuacji na wyjasnieniu tych mrocznych historyjek...Dla dobra sprawowanego urzadu.

Praca prokuratora jest fajna, choc trudna i czasem niewygodna...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
A swoja droga, to ciekawe czy ktos ze wspanialej zgorzeleckiej prokuratury czyta te wpisy...a jesli tak, to czy czekaja Panstwo na "oficjalne zawiadomienie o przestepstwie"????? hahaha

Taaaa.. Już to widzę. Nawet gdyby udało się ustalić autora powyższego wpisu, to po wezwaniu przed oblicze prokuratora mówi co następuje:

"Panie miły, ja tylko żartowałem"

po czym panu prokuratorowi nie pozostaje nic innego jak umorzyć postępowanie w sprawie. Kurtyna, oklaski.

Dlaczego tak robi? Proste:

"Kto, będąc uprawniony do głosowania, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo takiej korzyści żąda za głosowanie w określony sposób, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."

Nikt nie będzie sobie w stopę strzelał.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no i może o to chodzi :lol: kto te przepisy pisał :?: :?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tylko że ja wziąłem kasę a i tak głosowałem na kandydata który był mniejszym złem.
Tak wiec ni głosowałem za pieniądze tylko wziąłem darmową , kasę .

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chciałbym przeprosić za pomyłkę kupowanie głosu było na inne nazwisko ,napisałem że na Fiederowicza ale to nie był on.

Ja na niego głosowałem a dawali kasę za innego kandydata który jest w radzie miejskiej.

Jeszcze raz przepraszam za pomówienie z powodu złej pamięci do nazwisk

Tytuł:
VIP
VIP

niezłe :wink: :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

oficjalne stanowisko Urzędu Miasta w sprawie użytkownika jacop:

Cytuj:
Szanowni Internauci
Informacja przekazana przez „jakopa” oraz inne posty zamieszczane na stronach www.zgorzelec.info , w tym np. o tablicach informacyjnych wyraźnie świadczą o tym, że kampania wyborcza już się rozpoczęła. Wypowiedzi „mi-kela” i „mrbyta” dotyczące konsekwencji związanych z kupowaniem głosów są z założenia słuszne. Jako Naczelnik Wydziału Promocji i Informacji potwierdzam fakt, iż do kupowania głosów w czasie wyborów do samorządu zgorzeleckiego dochodziło. Zapewniam jednak, że nie robił tego Burmistrz Fiedorowicz. W sprawie kupowania głosów prowadzone było dochodzenie przez policję, a sprawca- niestety, nie kandydat na radnego - został ukarany wysoką karą grzywny.
Do „jakopa”
Dobrze, że znalazły się stosowne przeprosiny, ponieważ Burmistrz rozważał skierowanie sprawy o zniesławienie na drogę sądową. Trzeba pamiętać stare przysłowie „słówko wróblem wyleci, a powróci wołem” - inaczej trzeba ważyć swoje słowa, tym bardziej pisane, bo konsekwencje nieodpowiedzialnych wypowiedzi mogą być bardzo dokuczliwe.

Pozdrawiam

Roman Latosiński
Naczelnik
Wydziału Promocji i Informacji UM

Tytuł:
rekrut
rekrut

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM BURMISTRZA FIEDEROWICZA
BO JAK GŁOSOWAŁEM TO STARAŁEM SIĘ GŁOSOWAĆ NA KANDYDATA KTÓRY NIE KUPUJE GŁOSÓW NO I GŁOSOWAŁEM NA PANA.. NO I MI SIĘ NAZWISKA POMYLIŁY.

TAK WIĘC PANIE BURMISTRZU PRZEPRASZAM ,A JKA W PRZYSZŁYCH
WYBORACH KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ KUPOWAĆ GŁOSY TO TO NAGRAM,
LUB ZFILMUJE.

PS KANDYDATEM KTÓRY NIE KUPOWAŁ GŁOSÓW BYŁ PAN BURMISTRZ FIEDEROWICZ

JACOP

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.