Dzisiaj jest 19 cze 2025, 18:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Romek wymyślił osobne szkoły dla nieposłusznych i niesubordynowanych uczniów. Dobre :roll:
Oj Romku, Romku :(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Można dojść do wniosku , ze teraz nie uczy się pokonywania przeszkód i radzenia sobie z nimi. Teraz uczy się liczenia na cud i przekonania , ze ktoś coś zaliczy , jakoś się uda. Teraz uczy sie uciekania od problemów. Moim zdaniem nie jest to słuszna koncepcja.

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
odchodzicie od tematu i zajmujecie się drobnostkami, ze pierdołami tego nie nazwę :twisted:

admin

Piszemy o trudnosciach w pisaniu bez błędów ortograficznych, i trudnościach w nauce. O m.in. dysgrafii, dysleksji i dysortografii.
Jest też podobno jakies schorzenie dla anty-matematyków ;).
To znacznie odbiega od tematu?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jest takie powiedzenie , że jak się chce psa uderzyć to i kij się znajdzie... :?

A co do najnowszych , często niezbyt trafnych rozporządzeń pana ministra edukacji , to włos się jeży na głowiem. Nie wiadomo co wyrośnie z dzieci , którym zamiast stawiać wymagania, pozwalać sie doskonalić i w późniejszym życiu wiele osiągnąć-prowadzi się je najkrótszą z możliwych dróg. Ale wiadomo głupim społeczeństwem lepiej się rządzi. :?

Tytuł:
VIP
VIP

Opadła mi szczęka, jak usłyszałem NOWY PROJEKT ROMKA. Przecież to tworzenie gett szkolnych, z których wychodzić będą kandydaci dla mafii. Wg mojego rozumienia roli szkoły, jest ona powołana do uczenia, jak również wychowania młodzieży, jeśli tego nie robi skutecznie, biorą się za to inne osoby i środowiska. Jeśli są problemy z wychowaniem i ujarzmieniem niektórych osobników, to wynikają one, moim zdaniem, z niewłaściwych środków wychowawczych, niewłaściwej /słabej/ kadry nauczycielskiej, a to z kolei bierze się z niedofinansowania szkolnictwa i ucieczki z tego zawodu najwartościowszych nauczycieli. Skutki widać dopiero po jakimś czasie, niestety.
Jeśli sytuacja wymaga naprawy, a wymaga, co do tego nie mam wątpliwości, to Romku, pomyśl najpierw co robisz :oops: i jakie mogą być tego skutki

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ujmę to tak, gdy wrzuci się psa do klatki z agresywnymi psami, to albo zostanie zagryziony, albo sam nabierze agresywnych nawyków.

Co prawda człowiek to nie zwierzę(pomijam opinię biologii), ale ilu z takich niepoprawnych uczniów wyjdzie na ludzi?

Chyba napisałem to sam co bombas3...

p.s.
Pamiętam jeszcze pewien program z Romanem, gdzie prawie wszyscy ludzie związani ze szkolnictwem prosili go aby nic nie robił. Widać nie uprosili...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pomijając wszystkie pomysły Romana i to co wyprawia ja się boję. Jestem młodą osobą , która chce mieć w przyszłości rodzinę , dzieci i jak sobie pomyślę jakie ,,szkolnictwo" jest im fundowane to truchleje! Chyba lepiej będzie je samemu w domu uczyć niź posyłaźć do takiej szkoły. Widać w tym kraju wszystko już chyli się ku upadkowi.Nie jest jednak za późno i pewnie przy szybkiej interwencji da się to jeszcze naprawić.

Tytuł:
VIP
VIP

oby...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Teraz szybka interwęcja może polegać na zamachu stanu albo zbrojnym powstaniem

Tytuł:
pismak
pismak

Z_drw
...jest też podobno jakies schorzenie dla anty-matematyków .
Jeśli ktoś ma problemy z matematyką, z myśleniem i działaniami matematycznymi to możemy to nazwać dyskalkulią.
Specjalistami w orzecznictwie tych schorzeń są pedagodzy i psycholodzy pracujący w Poradniach Psychologiczno Pedagogicznych. Całość wymaga specjalistycznego podejścia do tematu.
Czy Wiesz, że orzeczenie dysortografii u maturzysty powoduje, że błędy ortograficzne w pracach maturalnych nie mają wpływu na ocenę.

Tytuł:
pismak
pismak

Pisząc "schorzenia" mam na myśli dysfunkcje-mikrouszkodzenia mózgu diagnozowane u dzieci i młodzieży.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Z_drw
...jest też podobno jakies schorzenie dla anty-matematyków .
Jeśli ktoś ma problemy z matematyką, z myśleniem i działaniami matematycznymi to możemy to nazwać dyskalkulią.
Specjalistami w orzecznictwie tych schorzeń są pedagodzy i psycholodzy pracujący w Poradniach Psychologiczno Pedagogicznych. Całość wymaga specjalistycznego podejścia do tematu.

dzięki, nie mogłem tak od zaraz wpaśc na to okreslenie.
No a ty masz ta wiedzę pedagogiczna w zasięgu neuronów -przecież.
:)

Cytuj:
Czy Wiesz, że orzeczenie dysortografii u maturzysty powoduje, że błędy ortograficzne w pracach maturalnych nie mają wpływu na ocenę

Nie dziwi mnie to.
Wiadomo, dlaczego coraz wiecej chorych........

Tytuł:
pismak
pismak

Jeszcze raz poprawiam swoje przejęzyczenie.
Ta grupa młodych ludzi nie jest chora, oni mają tylko dysfunkcje.

Tytuł:
pismak
pismak

Z_drw napisał
No a ty masz ta wiedzę pedagogiczna w zasięgu neuronów -przecież.

No to przekażę Ci kolejna informację. Mam cztery wyuczone zawody, jednym z nich jest zawód nauczyciela.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
No to przekażę Ci kolejna informację. Mam cztery wyuczone zawody, jednym z nich jest zawód nauczyciela.

No już dobrze, Marko.
Jestem zadowolony ;) ,że mogę nabywać wiedzy z tak kwalifikowanego źródła.
No, i że zechciałeś mi przekazać TĄ kolejną informację.
Czytałem opisy na Twojej stronie, więc nie była (TA) informacja dla mnie zaskoczeniem.
A inni goście forum się przy okazji też dowiedzieli.
Już OK?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.