ESK2010 pisze:
Odwiedzając Wybory, katalog sylwetek oraz stronę p. Fiedorowicza zauważyłem, że informacje podpisane przez Burmistrza Miasta, wydawało mi sie, Burmistrz Miasta podpisuje "papiery" dotyczace miasta, a nie sprawy prywatnych osób, własnie widząc to, przekonałem się o sposobie finansowania banera, gdyby było inaczej to pojawiłby się herb Miasta, a nie fizjonomia, wystarczyłaby informacja o dofinansowaniu przez Urząd Miasta
Częściowo twój tekst wyciałem, ale zgadzam sie z nim(tekstem całym) w całości. Pewnych rzeczy niektórzy nie moga pojąc,ale przeciez i ja uważam, że NAWET gdyby dofinansowanie było ze srodków publicznych ( co jednoznacznie sugeruje podpis sponsora (BURMISTRZ), to tzw. paragrafu na to nie bedzie! Po prostu, przeciez istnieją LEGALNE srodki i sposoby na dofinansowywanie różnych działań ze sfery kultury. Wyjazd lokalnego korespondenta

na Sopot można przeciez podciagnąć pod działania kulturotwórcze dla lokalnej społeczności!.
I nie mam pretensji o to ( żeby była jasność dla tych nadal nie rozumiejących mych intencji) że dofinansowanie miało miejsce.
Mam przetensje o to, że
sponsor, którym faktyczne są ( być może- choć nie jest to najpewniejsze) PODATNICY, a technicznie- URZAD MIASTA, personalizuje BURMISTRZ swoim nazwiskiem!
To nazwisko wybite jest wielkimi literami, zaraz potem - funkcja.
Zupełny brak wyczucia, gustu, grzecznosci,taktu!
I tak jest od wielu miesięcy!
Więc można takie działanie podciągnąc pod arogancje i butę!
Grzecznością można o wiele wiecej osiągnąć.
Przyjmijmy z drugiej strony, ze to dofinansowanie nastapiło z prywatnych funduszy MF.
Być to może.
ale wtedy nie miał prawa burmistrz mieszać swego nazwiska i rumianej buzi z nazwą pełnionej obecnie funkcji.
Albo-albo.
Zaś jeśli dofinansowanie z funduszy miejskich- (pięknie by zabrzmiało), gdyby było napisane- sponsor- URZAD MIASTA.
i wszyscy BY WIEDZIELI, ZA CZYJĄ ZGODĄ (OSTATECZNIE) to finansowanie nastapiło. byłby PLUS dla Burmistrza.
Że grzeczny, i elegancko stoi w cieniu.
Nie pcha sie przed reflektor nachalnie.
A tak? -jest kociokwik, i MINUS.