zubek pisze:
nie miotam oskarżeń. czuję się oszukany przez PO i tyle. albo walczymy z PiSowską wizją swiata, albo ją popieramy.Ja jestem przeciw. I jeśli ktos mnie zapewnia że jest ze mna w tym sprzeciwie"i nie opuści mnie aż do smierci", a przy najbliższej nadażającej sie okazji mówi mi że żartowal - no to wybaczcie.
Ja wiecej na nich nie bedę glosowal. wy róbcie jak chcecie.
Niczym się od nich nie różnisz , _tych_ z PO, na których w tak święty sposób się oburzasz.
Oni postanowili _współpracować_, i ty - tez, jak niżej piszesz, będziesz współpracował ze wszystkimi.
Oni wybieraja do współpracy ludzi z "olejem w głowie", i ty też deklarujesz taką wolę.
Jestem z natury złośliwy, ale i podejrzliwy.
wiec podejrzewam, że przestałeś być zwolennikiem PO nie dlatego,że cię zawiedli, ale z innego prostego powodu-dlatego, bo uznałeś- że z INNYM komitetem masz większe szanse na wybór.
Cytuj:
zlośliwy - widzę że potraktowaleś moją wypowiedź jak jako element kampani - bląd. to ze kandyduję do rady nie ma tu nic do rzeczy. dowód? czy wiesz z jakiego komitetu startuję?
Jesteś nauczycielem,nieprawdaż/
Nauczyciele z reguły sa zwolennikami SLD.
Zaś SLD jest trzonem Porozumienia Ponad Podziałami.
A więc:
ten "najświętrzy"???
ten, który pogodzi nawet ogień z wodą?
Porozumienie Ponad Podziałami?
Cytuj:
jak się nazywam?
Urszula to twoja żona?
Cytuj:
czy przez trwającą kampanię nie mam prawa do wypowiedzi? czy wcześniej nie wyrażalem swoich poglądów?
Raczej nie najaktywniej.
Cytuj:
bombas - jesli sie dostane do Rady - bedę wspólpracowal z każdym - kto ma olej w glowie a nie partyjne frazesy. z każdym kto w sposób uczciwy bedzie chcial pracować dla Zgorzelca. z każdym kto przedkladać bedzie pracę ponad demagogię.
Nic ująć, nic dodać.
Jakbym słyszał MW
:]
Kazdego pochwali, (niekoniecznie- szczerze)
z każdym podpisze każdy cyrograf
taki dobryyyyy dla każdego.(a najbardziej dla siebie)
uniwersalny-jednym słowem.
Dla każdego- znaczy- dla nikogo.
Jak mówi powiedzenie o jakimś tam kleju.