Dzisiaj jest 20 cze 2025, 16:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
zagubienie bombasa w poszukiwaniu centrum
no ja akurat świadomie wybrałem PO, jako partię, z której listy kandyduję. Ani PiS, ani Porozumienie Prawicy, ani tym bardziej wąskie horyzonty ponad podziałami :lol: oraz ich programy /o ile je mają/ to nie to, czego szukam. Istniejące progamy PO: krajowy i lokalny są dla mnie do zaakceptowania. Nie robiłbym także tragedii z blokowania, ponieważ trzeba mieć świadomość, że rządzić w przyszłej Radzie może radnym przyjść niekoniecznie w wymarzonej konfiguracji. Podziały to nie wrogość, to różnorodność i potrzeba oraz świadomość kompromisów.
'Poszukiwanie centrum' to był przykład, który niekoniecznie należy wiązać personalnie, zresztą ostatni mój post precyzuje o co mi biega :)

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
[ po co w naszym mieście tyle prawicowych ugrupowań, skoro, jak się okazuje więcej Was łączy niż dzieli? czy PiS to za wąskie dla PP spektrum? a może macie inny pomysł na prawicę? :wink:
pozdrawiam
Piotr

Tak jak wspomniałeś zubek wszystkie te partie są prawicowe więc z założenia dużo ich łączy. Więc chyba lepiej aby w taki układ sił sprawował władzę w mieście. A to co ich dzieli programowo może stać się hamulcem dla wprowadzania bezsensownych działań. Wybory samorządowe mają to do siebie, że bardziej stawiamy na ludzi, których znamy z ich lokalnej aktywności, przynależność partyjna jest du drugorzędna.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Więc chyba lepiej aby w taki układ sił sprawował władzę w mieście

Z ludżmi którzy byli uczestnikami dotychczasoewgo układu ? Z ludźmi którzy czerpali z tego tytułu niezłe profity ? Tak ma wyglądać ta zmiana "na lepsze" ?

Czyli krótko mówiąc Ci co mieli dużo układów będą mieć ich jeszcze więcej.

Podniosłem zarzut, że członkowie Porozumienia Prawicy poprez swoje głosowania sami stworzyli Zgorzelec jaki znamy w tej chwili. Zarzut do którego nikt się nie ustosunkował. Sami też to co stworzyli przed wyborami negują. Chyba dostali w takim układzie rozdwojenia jaźni połączone z cieżką amnezją. Wnosząc z ich materiałów wyborczych nie pamiętają co robili przez cztery lata.

Jeszcze gorzej każdy z nich pisze na jednej stronie ultoki stagnacja, brak perspektyw, nic nie zrobiono a na drugiej zrobiłem to, to i to. Czysta sfizochrenia.

Platforma i Pis nie skarzona póki co lokalną władzą a jej złakniona blokuje się mając arytmetykę wyborczą za przewodnika. Jesli choć 5 % swoich obietnic wyborczych dotyczacych walki z koterią, "układem" będą chcieli spełnić, to z PP stanowczo im nie po drodze.

A jeśli jednak po drodze...to cóż jak to mówią : Zdobyliśmy władzę a teraz pocałujcie nas w dupę.

Tytuł:
pismak
pismak

krytyczny pisze:
Czyli krótko mówiąc Ci co mieli dużo układów będą mieć ich jeszcze więcej.
Sami też to co stworzyli przed wyborami negują. Chyba dostali w takim układzie rozdwojenia jaźni połączone z cieżką amnezją. Wnosząc z ich materiałów wyborczych nie pamiętają co robili przez cztery lata.
Jeszcze gorzej każdy z nich pisze na jednej stronie ultoki stagnacja, brak perspektyw, nic nie zrobiono a na drugiej zrobiłem to, to i to. Czysta sfizochrenia. .

Z tą amnezją zupełnie się zgadzam. Dochodzi jeszcze "pokazywanie palcem" na innych, rzekomo winnych obecnej sytuacji. Więc może czas zrewidować szeregi i podziękować schizofremikom z ciężką amnezją :!: Im więcej nowych, chętnych do działania tym mniej starych układów typu "rączka myje rączkę"

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Z tą amnezją zupełnie się zgadzam. Dochodzi jeszcze "pokazywanie palcem" na innych, rzekomo winnych obecnej sytuacji. Więc może czas zrewidować szeregi i podziękować schizofremikom z ciężką amnezją Exclamation Im więcej nowych, chętnych do działania tym mniej starych układów typu "rączka myje rączkę"

Tyle że zblokowanie PO, PIS z I Sobie Odpuśćmy Poorozumienie Prawicy powoduje że kazdy oddany na PO i PIS głos zwiększa szansę zapominalskich na wejście do Rady... Przyczyniamy się w ten sposób do wprowadzenia ich do rady, tak więc dzieki decyzji PO i PIS strzelamy sobie w stopę.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Usuwam moje posty, ponieważ zostały one uznane za przejaw kampanii wyborczej. Wszystkich, którzy odnieśli takie wrażenie - przepraszam

Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 16:33 przez zubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam serdecznie naszych miłych cztelników i aktywnych członków Forum.
Nie sprawiłoby mi przyjemności, że PO przestrzeliła sobie stopę. Mój sposób myślenia jest daleki od radości z powodu czyjegoś potknięcia. Ja mam satysfakcję , kiedy komuś się powiedzie i nie koniecznie to muszę być ja.
Wolałabym też, żeby ważne sprawy dla kraju a nie dla poszczególnych partii nabrały rozpędu. To samo przekładam na samorząd lokalny.
Jestem zainteresowana tym, żeby rozwiązywać sprawy istotne dla naszych mieszkańców a nie dla poszczególnych partii. I ci, którzy mnie znają wiedzą, że tak mówię i to samo robię.
Usmiechnęłam się do pomysłu bombasa, żeby utworzyć blok wyborczy " cała reszta". Szkoda, że tak późno wpadłeś na ten pomysł. Pozdrawiam zatem wszystkich serdecznie Hanna I.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
utworzyć blok wyborczy " cała reszta".
dobre pomysły są uniwersalne, zawsze można do nich wracać :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Usuwam moje posty, ponieważ zostały one uznane za przejaw kampanii wyborczej. Wszystkich, którzy odnieśli takie wrażenie - przepraszam

Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 16:34 przez zubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

No cóż, chyba nie pozostaje nam nic innego niż czekanie na decyzję Trybunału. Jeżeli obecny układ pozostanie niezmieniony liczę, że ludzie i tak pójdą głosować na ludzi i to co sobą reprezentują a nie na "kolory partyjne" Jak to się mówi, demokracja nie jest doskonała ale dotychczas niczego lepszego nie wymyślono. Lokalne sojusze i tak są nieuniknione gdyż żadne z ugrupowań nie stanowi przytłaczającej większości.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jeśli siępowiedzie Platformie - oznaczać to będzie, że udało jej się oszukać wielu naiwnych ludzi,
czyli: albo przegrani, albo oszuści :wink: , to już nawet nie strzał w stopę :roll:
To tak jak w tym pytaniu: 'czy pan nadal bije swoja żonę :?: ' :lol:
Nie rozpalaj się zubku, nie miotaj oskarżeń, powiedz lepiej, co zamierzasz, jak już znajdziesz się w Radzie :?: , konkretnie i bez ściemy: z kim będziesz współpracował a z kim 'za nic'

Tytuł:
obserwator
obserwator

zubek pisze:
jeśli siępowiedzie Platformie - oznaczać to będzie, że udało jej się oszukać wielu naiwnych ludzi, a z tego nie można się cieszyć. ja się bedę cieszył wtedy, kiedy oszust zostanie nazwany oszustem i nikogo już wiecej nie zwiedzie.

Zaspokój ma ciekawość,
któżże, któż zostanie tym jedynym sprawiedliwym, któremu dane będzie prawo oskarżania wszystkich winnych?
Ty nim bedziesz?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 16:34 przez zubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

zubek pisze:
nie miotam oskarżeń. czuję się oszukany przez PO i tyle. albo walczymy z PiSowską wizją swiata, albo ją popieramy.Ja jestem przeciw. I jeśli ktos mnie zapewnia że jest ze mna w tym sprzeciwie"i nie opuści mnie aż do smierci", a przy najbliższej nadażającej sie okazji mówi mi że żartowal - no to wybaczcie.
Ja wiecej na nich nie bedę glosowal. wy róbcie jak chcecie.

Niczym się od nich nie różnisz , _tych_ z PO, na których w tak święty sposób się oburzasz.
Oni postanowili _współpracować_, i ty - tez, jak niżej piszesz, będziesz współpracował ze wszystkimi.
Oni wybieraja do współpracy ludzi z "olejem w głowie", i ty też deklarujesz taką wolę.

Jestem z natury złośliwy, ale i podejrzliwy.
wiec podejrzewam, że przestałeś być zwolennikiem PO nie dlatego,że cię zawiedli, ale z innego prostego powodu-dlatego, bo uznałeś- że z INNYM komitetem masz większe szanse na wybór.

Cytuj:
zlośliwy - widzę że potraktowaleś moją wypowiedź jak jako element kampani - bląd. to ze kandyduję do rady nie ma tu nic do rzeczy. dowód? czy wiesz z jakiego komitetu startuję?

Jesteś nauczycielem,nieprawdaż/
Nauczyciele z reguły sa zwolennikami SLD.
Zaś SLD jest trzonem Porozumienia Ponad Podziałami.
A więc:
ten "najświętrzy"???
ten, który pogodzi nawet ogień z wodą?
Porozumienie Ponad Podziałami?

Cytuj:
jak się nazywam?

Urszula to twoja żona?
Cytuj:
czy przez trwającą kampanię nie mam prawa do wypowiedzi? czy wcześniej nie wyrażalem swoich poglądów?

Raczej nie najaktywniej.

Cytuj:
bombas - jesli sie dostane do Rady - bedę wspólpracowal z każdym - kto ma olej w glowie a nie partyjne frazesy. z każdym kto w sposób uczciwy bedzie chcial pracować dla Zgorzelca. z każdym kto przedkladać bedzie pracę ponad demagogię.

Nic ująć, nic dodać.
Jakbym słyszał MW
:]

Kazdego pochwali, (niekoniecznie- szczerze)
z każdym podpisze każdy cyrograf
taki dobryyyyy dla każdego.(a najbardziej dla siebie)
uniwersalny-jednym słowem.
Dla każdego- znaczy- dla nikogo.
Jak mówi powiedzenie o jakimś tam kleju.

Tytuł:
VIP
VIP

zubek:
Cytuj:
jesli sie dostane do Rady - bedę wspólpracowal z każdym - kto ma olej w glowie a nie partyjne frazesy
z 'oszustami' z PO również :?: :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.