Dzisiaj jest 21 cze 2025, 21:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Cytuj:
Jednak jest szczęściem dostać pracę w np.BOT.
pojęcie szczęścia jest względne, więc, aby podyskutować o tym poważnie trzeba określić jakieś kryteria. Bo dla Ciebie szczęściem jest praca w BOT, dla mnie coś całkiem innego :)

Pokaż mi palcem gdzie napisałem,że dla mnie jest szczęściem dostac tam pracę.

Wracając do tematu.Dlaczego co niektórzy nie dopuszczaja do siebie mysli,że ten mody człowiek nie nadaje się na burmistrza?
Czy jesteście tak zacięci na Fiedorowicza,dlatego ze reprezentuje niezbyt popularna strone sceny politycznej?Czy 8 lat starczy i teraz czas na waszego koleżkę?Fiedorowicz wygra,i następne 4 lata beda dla was,jego przeciwników okazja do plucia jadem.
Nawet moge zgodzić się z Marko,na tamat sposobu postrzegania ludzi przez pracowników kwb.To prawda uwazają sie za nadludzi.
Ale mam nadzieje,że im się urwie koryto.
Pogadajcie sobie jeszcze kto jest lepszym radnym,kto gorszym,kto spadł ze stołka,a kto się tylko troszkę zesliznął.
Rozmówki na poziomie i w tłoku:)
Nie wygra wasza młoda lalka,bo jest w stanie zerowego przygowania,do rządzenia naszą małą wsią.
A nawyki wyniesione z LWP Fiedorowiczowi raczej pomogły ,niż zaszkodziły.
Gero sam sobie potwierdz sensownoiśc czy bezsensownośc argumentów Marko o księzycu.
Kiedy włączysz wyczucie ironi,humoru i popatrzysz na ten cytat z dystanesem to zdasz sobie sprawe ze stanu własnej świadomości.
Oczywiście jeśli chcesz to mozemy dyskutować tu śmiertelnie powaznie i zgodnie z zasadami dyskusji.
Dlatego ja prosze o udzielenie głosu do nastepnego postu,dziękuję z góry.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gorący czas wyborów, właśnie ta są WYBORY. Startują kandydaci z programami, wyborcy oceniają te programy i dokonują wyboru, nowi kandydaci mają programy, a ci co ubiegają się o reelekcję dysponują dodatkowym atutem w postaci swego poprzedniego programu i możliwości pokazania swej skuteczności w jego realizacji.
Może tak przejdziemy do dyskusji o programach.
A nie jakieś bzdurne wyciąganie prawdziwych czy wyimagowanych plotek, ( chciałem tu coś dodać ale się powstrzymam)
Platforma zaprezentowała swój, nie Gronicza program:
"w imieniu Rafała Gronicza i wszystkich kandydatów na radnych, przedstawiamy program, który stanowi jednocześnie nasze wyborcze zobowiązanie" i dalej.. " Rafał Gronicz... wspierać i dopingować go będą osoby ubiegające się o mandat radnego, tacy, którym warto zaufać"
Tak więc RG po program - a jest trochę do poczytania, przeczytaj Marko co program mówi o Oświacie a pózniej wieszaj psy na RG (przepraszam za tę wycieczkę osobistą, ale czasami nie można wytrzymać, szczególnie,ze miałem Marko za człowieka z klasą).
Program za którym stoi organizacja - w tym przypadku partia nie kryjąca się pod innymi nazwami. Również na tym forum Bombas, Gojac, Mieszczuch czy ja , to ludzie którzy nie są anonimowi, nie kryjemy się pod nickami. Jedynie Marko miał odwage na ujawnienie, to cenię.
Program MF, moze najpierw ten z poprzednich wyborów,jako wyborca mam prawo dowiedzieć się co zostało zrealizowane, tak więc zwolennicy MF pokazcie ten stary program i dokonania, zobaczymy jaki MF był skuteczny, jest to jedyna obiektywna , moim zdaniem, droga do oceny. Następnie przedstawcie program na te wybory, czy to jest "Dekalog Burmistrza"? może jeszcze coś?
połóżmy na szali oba programy i porównajmy szanse i możliwości ich realizacji, bez zacietrzewienia i bicia piany. Niewykluczone, że w rzeczowej dyskusji zwolennicy MF nawet mnie przekonają, ale jak na razie nie zauwazyłem rzeczowych argumentów za MF.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Sprawa z PKO wyraźnie mówi o tym, że brak doświadczenia na odpowiedzialnych funkcjach może doprowadzić do tragedii, która jak ta z PKO skończyła się w sądzie, gdzie nic nie winien człowiek miał za wszystko zapłacić odsetki.
W mieście zapłacimy wszyscy.
Zgorzelca na takie działanie po prostu nie stać.

dokładnie, o to własnie mi chodzi, ale widze Gero ze tak zapatrzony jestes w RG ze nic do Ciebie nie przemawia. po drugie dajcie juz spokoj z tym wojskiem MF, bo to akurat nie ma nic wspolnego z dzisiejszymi sprawami, takie cofanie sie o kilkanascie lat wstecz nic nie da, równie dobrze cofnijmy sie do czasów szkolnych Gronicza :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

Jh

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:30 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dziwne macie argumenty z tą Irlandią...Jaki wpływ na to miał Fiedorowicz - ZEROWY. Taki sam jak np. Dutkiewicz. Facet który wygrał wybory jak chciał. Wrocław organizował akcje promocyjne by ludzie wracali do Polski a szczególnie do Wrocławia. Nie wiele w tej materii zdziałał, odzew był prawie zerowy - chociaż zarobki wrocławskie a zgorzeleckie dzieli przepaść . Ten argument jest naciągany i wciskany na siłę. Szukasz winnych tej sytuacji to pisz na Wiejską.[/quote]

Krytyczny powiedz skąd bierzesz informacje, że zarobki wrocławskie od zgorzeleckich dzieli przepaść, chyba braku czasu bywania we Wrocławiu. Tutaj także się zarabia po 700-800 zł, chociaż są branże gdzie zarabia się dobrze, a nawet doskonale.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Ale są także ludzie, którzy preferują Fiedorowicza, bo walczą o chleb(azja,gregor-85, pisor) lub szyneczkę (Marko)- TO jedynie... ROZUMIEM.

poniosło Cie :lol: :lol: :lol:
puki co nie musze walczyc o chleb, co mnie cieszy ale po prostu przyszłosc tego miasta(przynajmniej na najblizsze 4 lata) wiąze z Fiedorowiczem. nikt mnie nie przekona do Gronicza, Burmistrz to odpowiedzialne stanowisko, a Gronicz nawet nie ma siły przebicie co pokazał w MDK wiec jak taki człowiek ma wpłynąc pozytywnie na miasto?? zamiast zaprezentowac siebie z dobrej strony chciał osmieszyc obecnego Burmistrza, w dodatku argumentami które poprzekrecał z ulotek wyborczych Mirka. wiec wszystkim zwolennikom RG proponuje na najblizsze 4 lata wysłac Rafałka na jakis kurs czytania ze zrozumieniem, a pozniej niech sie ubiega o fotel Burmistrza, bo jakby tak zle przeczytał jakies statystyki to.... :)
konczyc chyba nie musze

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gregor-85, podejmij rekawicę i przejdz do rzeczowej dyskusji, o programach, a nie w kółko to samo jak katarynka, pozostawiam sobie czas na komentarze na pózniej, np na temat kursu czytania, a moze tak i pisania, a nawet mówienia?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

s1wy pisze:
Krytyczny powiedz skąd bierzesz informacje, że zarobki wrocławskie od zgorzeleckich dzieli przepaść, chyba braku czasu bywania we Wrocławiu. Tutaj także się zarabia po 700-800 zł, chociaż są branże gdzie zarabia się dobrze, a nawet doskonale.

zgadzam się, z tego co słyszałem od znajomych takie są właśnie realia zarobkowe we Wrocławiu, np dla świeżo upieczonych absolwentów...
w dyskusji o możliwościach burmistrza padał też często zarzut podpierany przykładami z Lubania czy Nowogrodźca a ja się tak zastanawiam, wie może ktoś ile tam ludzie zarabiają?
z góry mówię, ze ja nie wiem ale ciekaw jestem czy zarobki np w tej strefie tak u nas opiewanej nie są przypadkiem porównywalne z tymi "kokosami" wrocławskimi...
i może należałoby rozróżniać rozwój od wyzysku? budowanie nowych zakładów pracy w których ludzie zarabiają tyle samo co w supermarkecie na przysłowiowej kasie, nie odróżnia wg mnie specjalnie jednego od drugiego i jest tylko specyficzną odmianą tego samego

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mogę wam powiedzieć o zarobkach wrocławskich, ostatnio jedna z gazet podała zarobki sprzątaczki i kasjerki w granicach ok 800zł i powiem wam że ludzi tam dzwonili i pytali się skąd dziennikarze wzięli takie wysokie kwoty.
Jednak większość ludzi we Wrocku zarabia w przedziale 1000-1600 zł, więc czy to jest jakiś kosmos. Chociaż moi znajomi w bulwarówce dostają nawet i 6.000 zł (zależy od ilości materiału). Tak więc jest jak w Brazylii są zarobki standardowe i b. wysokie. Niesteyy takie jest życie...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

wydaje mi sie ze burmistrz powinien jakiś jezyk znac oprócz swojego ojcztstego, to troche wstyd jak musi sie nawet przy rozmowach bardzo prywatnych posługiwac tłumaczem :cry:
To nie jest wymaganie ponadnormatywne u takiej osoby w miescie nadgranicznym :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
wydaje mi sie ze burmistrz powinien jakiś jezyk znac oprócz swojego ojcztstego, to troche wstyd jak musi sie nawet przy rozmowach bardzo prywatnych posługiwac tłumaczem :cry:
To nie jest wymaganie ponadnormatywne u takiej osoby w miescie nadgranicznym :P

e tam, burmistrz Goerlitz po polsku nie mówi a jednak go wybrali, o prezydencie naszego kraju nie wspomnę...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

To są przyklady negatywne dlczego wiec mamy wlasnie z nich brac przyklad :?:
Dazymy do lepszej jakosci, wiec odwolujmy sie do odpowiednich przykladow, bylejakość nie jest naszym celem

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no dobra przykład pozytywny, Michał też nie zna niemieckiego a pomimo tego jest przykładem naprawdę dobrych stosunków z Niemcami
nieznajomość języka to żaden argument i tyle

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A, wolę już Kononowicza niż Fiedorowicza, to już argument, czy jeszcze nie? :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

slaby argument... wlasciwie to pokazanie,ze demokracja to nie tylko pozytywnym zjawiskiem, bo czasem zdarzaja sie dziwne przypadki. Jestem ciekaw kim sa ludzie glosujacy na takiego kandydata. Pomijajac rodzine i znajomych. Czego oczekiwali od tego kandydata, co ich do niego przekonalo, jak sobie wyobrazali jego rzady? Wydaje mi sie,ze wiekszosc glosujacych zrobila to "dla jaj" - a to juz zle zjawisko. Przy wyborze ludzi decydujacych o naszej przyszlosci nie powinno byc miejsca na wyglupy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.