Dzisiaj jest 20 cze 2025, 15:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

przekorny napisał:

Chciałem pokazać pierwszą stronę gazety ze względu na ciekawą jej zawartość a nie reklamować ją.

xionc pisze:
gazeta gadzinowa

krytyczny"Tylko że tytuł nie zawiera prawdy. Formalnie pozew złożył tylko Panek i to on przegrał. Więc Szostek mija się z prawdą, wymieniając innych.[/quote]

[quote="gobo007 pisze:
Przekorny - pod linkiem, ktory dales oprocz naglowkow nic nie ma - zero tresci. Slaba reklama gazety. Powinny byc przynajmniej kawalki artykulow, czy streszczenia. Mimo,ze nie jestem zwolennikiem prawicy z checia bym zapoznal sie trescia artykulow, a gazety niestety nie kupie.

Gazeta Powiatowa.... hmm. .no cóż popieram chłopaków. Treść żadna a i jakość nienajlepsza. Ot taka gazetka, która także świadczy usługi reklamowe, a więc "konkurencja".... Jaka jest taka jest ale zawsze... :) A regulamin mówi wyraźnie: żadnych przekazów reklamowych :P

Co to Twojej pokory, naprawdę wiele nie wymagam. Przecież inni potrafią dyskutować. Czemu ty też nie chcesz się wzbić w przestworza dyskusji i pogadać na argumenty jak inni ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

a wiec przegranym okazal sie Pan MF. Ciesze sie, ze MF nie wygral wyborów, poprzednie 8 latek powinno mu wystarczyc.

Jak nam juz wiadomo po "woju" ma sie wysoka emerytkurke i powinno sie siedziec w domku, dlatego tez uwazam, ze MF teraz tak powinien zrobic, a nie dalej pchal sie do "koryta".

Uwazam, ze RG pokaze na co go stac i udowodni wszystkim, ze glos oddany na niego nie byl marny, a tym co na niego w ogole nie glosowali pokaze, ze zle zrobili.

Sadze, ze poniosl kleske, przez ta plytke DVD z debata, na ktorej to zostaly powycinane i umieszczone momenty, w ktorych RG nie odpowiadal zbyt za wiele. A wszystko co lepsze zostalo odrzucone! I chyba te zdjecia wszystki, no ten usmiech... (szyderczy), ktory ukazywal pewnosc ze wygra....

pozdrawiam, kona

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

marcin-kona napisał:
Cytuj:
Jak nam juz wiadomo po "woju" ma sie wysoka emerytkurke i powinno sie siedziec w domku,

A kto Ci takich głupot naopowiadał? :\

Tytuł:
obserwator
obserwator

po takim stanowisku, jakie posiadal Pan MF, ma sie wysoka i to chyba nie tylko ja to wiem, ale inni uzytkownicy tez...

pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

marcin-kona- po takim stanowisku, jakie miał M.F., owszem, nie uogólniaj więcej, proszę.

Tytuł:
obserwator
obserwator

wiesz kasiu, nie weim o co Ci chodzi, ale pisze tutaj akurat prawde. Musze Ci jeszcze powiedziec, ze chyba nie jedna osoba uwaza tak jak ja :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

po wojsku ma sie wysoka emeryturke, no to gratuluje zrodla informacji :) moj tata jest emerytowanym wojskowym i jakby mial zyc tylko z tej emerytury, to nie wiem czy przezylby caly tydzien :) pan fiedorowicz odszedl na emeryture ze stanowiska majora, wiec przypuscmy ze ma nawet te 2000 zl. Jak wiemy 2 tysiace, kiedy ma sie na utrzymaniu zone i studiujace corki ( nie wiem, czy druga jeszcze studiuje) to nic, kiedy trzeba jeszcze oplacic mieszkanie i wyzywic rodzine. Nie jestem zwolenniczka pana F. ale smiac mi sie chce, kiedy ktos pisze, ze emerytowany wojskowy ma wysoka emeryture :/

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Agata1 pisze:
smiac mi sie chce, kiedy ktos pisze, ze emerytowany wojskowy ma wysoka emeryture :/

Abstrahując od sedna tematu,wysokość emerytury wojskowej uzyskuje się wysługą lat.Starszy szergowy przepracowywując w wojsku 35 lat,ma większą emeryturę od st.sierż.sztab. pracującego minimalne ,wymagane minimum ,czyli 15 lat w mundurze.
Sprawdzajcie młodzi gniewni swoje informacje zanim je tu umieścicie.
Pisanie bzdur jest łatwe,sprawdzenie ich laikowi zajmuje czas.

Takie mam własnie pytanie Fiedorowicz odszedł z wojska jako major,więc dlaczego ma ppłk?Czy z odejściem na emeryturę dostaje się stopień wyżej?Popytaj ojca.

Tytuł:
obserwator
obserwator

heh... dziwnie mowisz... 2000 zl? Dziewczyno, zeby kazda osoba, ktora jest teraz na emeryturze miala 2000 zl to by sie pietami w dupe bila.... Zauwaz, ze jego zona i jego dzieci tez pracuja... to 2000 zl to jest malo?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

patrzac na koszta utrzymania mieszkania, wyzywienia czteroosobowej rodziny- a tak sie sklada ze moja rodzina tez sklada sie z 4 osob, to malo. wczesniej, tuz po odejsciu z wojska moj tata dorabial do emerytury i mial niewiele wiecej ponad 2000 i uwierz, ze bylo czasem ciezko. Ernesto, moj tata panu F. stopnia nie nadawal czy co sie tam z nim robi, wiec pisze to, co slyszalam a nie to, co mowi moj tata. gdybym ja miala 2000 emerytury to nie "bilabym sie pietami w dupe" jak napisal marcin-kona, musialabym chyba zyc w jakims utopijnym panstwie, zeby sie z tych pieniedzy utrzymac. nie wiem, ile zarabia zona burmistrza i nie interesuje mnie to, bo w przeciwienstwie do was nie mam zamiaru zagladac po zakonczeniu kadencji bylemu burmistrzowi do garnka, bo mam swoje zycie :) niech sobie zyje i sto lat i ma nawet milion zlotych emerytury, na zdrowie mu :)

Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:17 przez Agata1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

owszem mial majaora ale zostal mianowany na pplk w stanie spoczynku zwykle tak jest w policji i wojsku ze sie awansuje przechodzac na emeryture ale nie orientuje sie ile dostaje emerytury i mnie to nie interesuje

a corki Fiedi mieszkaja we wrocku i mam nadzieje ze dobrze sie im tam zyje

Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:18 przez ArturZgorzelec, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

A propo 2000 z³ msc - Agata1 czy zdajesz sobie sprawê ¿e 2000 z³ to jest bud¿et przecietnej rodziny w naszym mie¶cie. Ludzie ci musz± pracowaæ ca³y miesi±c aby utrzymaæ rodzinê. Wiêc mi nie wciskaj kawa³ków o tym jak ci emeryci co po 15 latach "ciê¿kiej" pracy maj± tak ¼le. A wracaj±c do fiedji to on siê tyle nachapa³ , ¿e dla jego rodziny na 2 pokolenia wystarczy. Mam nadzjeje , ¿e mu teraz troche zabior±.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

marcin-kona pisze:
heh... dziwnie mowisz... 2000 zl? Dziewczyno, zeby kazda osoba, ktora jest teraz na emeryturze miala 2000 zl to by sie pietami w dupe bila....

Znasz emeryta ,który tyrał całe życie w kopalni czy elektrowni?
Ci z inż.przed nazwiskiem mają 2000zł jak nie lepiej.
Ci którzy bawili sie w przodowników pracy też coś lekko poniżej.
Mój dziadek i babcia oboje po średnich szkołach z lat 50-tych.
W czasach propagandy sukcesu,jak wcześniej czy później pracowali oboje w kwb.Razem dobijają do 3500zł miesięcznie emerytury.
Mało mają ci którzy pracowali w budżetówce czy innych zakałdach pracy.
Tam gdzie płace były wysokie jak na ówczesne czasy,teraz sa wysokie emerytury.
Oczywiście sa emeryci którzy pracowali jak to sie brzydko mówi wielki hXX oni mają po 670zł.
Ale nie uogólniaj.

tom77 pisze:
A wracając do fiedji to on się tyle nachapał , że dla jego rodziny na 2 pokolenia wystarczy. Mam nadzjeje , że mu teraz troche zabiorą.

Co za puste pierdxxxx.
Facet dalej ma M w bloku ,ale tak nachapał się.
Pisz dalej chetnie poczytamy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wlasnie, 670 zl, to teraz powiedz mi, co taka rodzinka, powiedzmy 2 osobowa (dziadek i babcia), ktorzy maja po 670 zl emeryturki moga sobie za to kupic? no na co moge sobie pozwolic? heh, 300-400 zl mieszkanie + tel + inne duperele + jedzenie i moze akurat styknie na miesiac...

Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:21 przez marcin-kona, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ale czy ja gdzies napisalam, ze moj tata ma teraz zle? grunt to poradzic sobie w zyciu i owszem, rzadko sie zdarza, zeby budzet w polskiej rodzinie przekraczal 2000, ale jednak zdarza sie. trzeba po prostu ruszyc glowa a nie stac i narzekac. najlatwiej powiedziec, ze w polsce nie ma pracy. praca jest, ale wiekszosc tych szukajacych chcialaby znalezc sie od razu na stanowisku dyrektora. a ja mam nadzieje, ze mu nie zabiora, nie siedzial na tylku i nie puszczal samolocikow trzymajac nogi na biurku, pracowal jak kazdy, no prawie kazdy polak wiec niech mu sie dobrze zyje.

Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:22 przez Agata1, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.