Dzisiaj jest 16 cze 2025, 19:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Chopkers - wiekszosc spraw zalatwisz w urzedzie misata, nie mowie ze wszystko od razu. Co do gruntu chyba logicznym jest dla kazdego czlowieka ze miejsce jakies musi byc i wiadomym rowniez ze nie mozna 'sobie skateparku zbudowac' na czyjejs posesji po to fajne miejsce. Myslalam ze o tym wspominac nie trzeba - A JEDNAK :D Wystarczy wybrac kilka miejsce ktore wam odpowiadaja a pozniej wybrac sie do wydzialu gruntow w naszym urzedzie i zapytac czy sa to grunty pamstwowe czy tez prywatne koleja rzeczy rozpatrywane sa kolejne punkty takie jak ile tego miejsca itepe itede.

Co do sportu jest taki wydzial w Urzedzie ktory sie tym zajmuje Sportu i Edukacji ale pewna nie jesem, nie jest istotna nazwa w kazdym razie.

Forum jest po to zeby 'Ci ktorzy chca, wiedzieli jak'. Dziele sie z wami swoja opinia poniewaz bralam juz udzial w podobnym projekcie i wiem na jakich zasadach to wszystko dzialalo.

Zachecam wiec do spotkania sie w jakims mielym miejscu wszystkich zainteresowanych i omowienia wszystkiego co istotne :]

Tytuł:
rekrut
rekrut

A jeszcze jedno , czegos nie zrozumialam

Cytuj:
załatwianie budowy skateparku nie ma sensu z racji tego, ze nie jest to pewne czy taki skatepark powstanie.

Choopkers....Ty chiales zalatwiac pozwolenie na budowe czy co? Bo nie kminie?

bo jesli tak to chcialam Cie uswiadomic ze nie musisz trgo robic ani dzis ani jutro ani pojutrze :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

A więc ludzie, spokojnie. Mój kolega co się już podobnymi psrawami zajmował przyjeżdza za jakiś czas. Ja z nim uzgadaniam już wstępne kilka planów, kosztorysy, grunty itp. o grunty które znajziemy zapytamy sie w urzędzie a większość żeczy już mamy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Olala, źle się wyrazilem :P nie to chcialem powiedziec xD pozniej jak cos wymysle to postaram się to zmienić bo nie wiem jak określić to o co mi chodzi ;P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Można by było zrobić zakryty skatepark w budynku PKP - nie była by to jakaś duża powierzchnia ale zawsze coś, można by było robić tam imprezy muzyczne

Może Marko młodzieży pomoże ? Przed wyborami pisaleś że chcesz pomóc młodzieży więc możesz się teraz wykazać :D :D :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Renegat, masz racje ;D Ten budynek i tak jest bezużyteczny, a wyremontowanie go będzie kosztowało mniej niż postawienie nowego ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Renegat pisze:
Może Marko młodzieży pomoże ?

Jasne, już widzę jak zabiera się za pomoc. Przed wyborami Marko powołał do życia stowarzyszenie "Ludzie dla ludzi" Planowana była impreza "stand up"... było grubo ale przed wyborami :evil:

Cytuj:
chodzi o to, zeby wskazali droge, powiedzieli kto odpowiada za takie sprawy (sport w miescie), pokazanie ktore grunty nie sa prywatne, o ktorych w ogole mozna myslec.

Wasilek, przestań się ośmieszać - skoro nie wiesz jak uderzyć do urzędu i odnaleść Wydział Gospodarki Nieruchomościami albo Wydział Edukacji i Sportu to zamiast zabierać się za skatepark zajmij się budową udogodnień urbanistycznych dla ludzi w podeszłym wieku - zanim skończysz już będziesz mógł z nich korzystać :wink: A żeby innym skrócić poszukiwania zapraszam na tą stronę,http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/1943,1952/1952/ nie trzeba fatygować się osobiście - wystarczy napisać pismo a oni mają obowiązek odpisać

Tytuł:
rekrut
rekrut

Oczywiscie, mam rozumiec, ze ty od razu wszystko wiedziales (as)?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Wasilek, przestań się ośmieszać - skoro nie wiesz jak uderzyć do urzędu i odnaleść Wydział Gospodarki Nieruchomościami albo Wydział Edukacji i Sportu to zamiast zabierać się za skatepark zajmij się budową udogodnień urbanistycznych dla ludzi w podeszłym wieku - zanim skończysz już będziesz mógł z nich korzystać A żeby innym skrócić poszukiwania zapraszam na tą stronę,http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/1943,1952/1952/ nie trzeba fatygować się osobiście - wystarczy napisać pismo a oni mają obowiązek odpisać

Cytuj:
Oczywiscie, mam rozumiec, ze ty od razu wszystko wiedziales (as)?

heeh słuszna uwaga bo widocznie niektórzy takich rzeczy uczą się od dziecinstwa (zaczynają w zerówce :wink: ) :shock: Albo jeszcze lepiej..."wysysają takie rzeczy z mlekiem matki" :roll: Ehs ale no cóz tak to widac jest w naszym pięknym kraju ze zamiast pomóc .. trzeba uswiadomic drugiej osobie ze nic nie wie ze jej sie nie uda i ze ogolnie jest głupia :evil:

Cytuj:
Można by było zrobić zakryty skatepark w budynku PKP - nie była by to jakaś duża powierzchnia ale zawsze coś, można by było robić tam imprezy muzyczne

Z tego co sie orientuje to ten budynek jest własnością PKP a nie miasta...Moge sie mylic. A po za tym oni chyba planuja go odnowić.. I przywrócić do poprzedniej funkcji. Przynajmniej na to sie zapowiadało wiosną ale nie wiem jak jest teraz.

Tytuł: jak ruszyć
obserwator
obserwator

Może zacznijcie swoją sprawę od ciała ustawodawczego - bo chyba takim jest RADA MIASTA.
Burmistrz oczywiście tak, jest potrzebny do tego projektu ale jak Rada Miasta Zgorzelca uchwali decyzję o budowie tego parku to żadna łacha dla burmistrza. Ma zakasać rękawy i zapitalać dla dobra Zgorzelca i Młodych Szczawi :).
Uważam, że w chwili obecnej potrzebny był by obraz siły.
Uważam, że najwyższy czas rozpocząć zbieranie podpisów. W końcu radni, rada i burmistrz nie powinni być przeciw.
I jeszcze jedno.
Sugerowałem o tym, że część prac mogłaby wykonać młodzież ale uważam, że jeśli chcemy mieć park z prawdziwego zdarzenia, którym moglibyśmy pochwalić się Jewropie, to udział prac młodzieży powinien się ograniczyć do wykonania prostych prac ręcznych oraz działań marketingowo-medialnych.
Należy pamiętać, że miasto Zgorzelec w ciągu swojego istnienia wpierdzieliło wiele pieniędzy w nic, w dupę, w nietrafione pomysły. Ten pomysł wg mnie jest trafiony. Widzę to po zainteresowaniu ludzi młodych.
Sądzę, że nie powinno się liczyć w założeniach do projektu możliwość pozyskania sponsorów ale pieniędzy z Unii Europejskiej w ramach projektów o dofinansowanie tego działania.
Miastu pozostałoby dofinansowanie jakiś 20 % wartości inwestycji, jeśli założenia w przyszłym roku się nie zmienią.

Młode Szczawie proponuję na początek utworzyć grupę zarządzającą, czy jak ją zwał, i spisać wszystkie pomysły oczekiwania i sposoby działania a następnie zacząć działąć.

pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Oczywiscie ze byśmy wykonali czesc prac, ale zeby powstał ten skatepark a nie ze my sie narobimy i pupka z tego wyjdzie...

Tytuł:
rekrut
rekrut

A więc już pozałatwiałem możecie być ze mnie dumni ;] Mój kolega przyjedzie z planami itp. Mamy z tym pójść do pewnego radnego czy nie wiem kim ten pan jest. On to nam załatwi i popilotuje, Budżet jest ustalony ale jak sie da wcisną to w tym roku jeszcze a jak już nie to zrobią nam to w przyszłym xD Teraz muszę tylko pcozekać troszke.

Tytuł:
VIP
VIP

Proponuję pytanie przewodnie tego tematu zamieścić w nowo powstałym dziale pytań do burmistrza.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Qba, co pozałatwiałeś? Ze ktos przyjedzie z planami? Plany to ja sam moge zrobic. Gorzej z załatwieniem całej reszty. A nawiązując bo budżetu, nie wniosłeś nic nowego, bo chyba juz o tym wspominałem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CO do budynku PKP to on jest PKP ale miasto ma go przejąć (robią to już od x czasu ;/;/).Młodzież mogła by zająć się np. wrzuceniu kilka dużych grafów wewnątrz budynku aby był jakiś klimat ( nia mają to być jakieś tagi tylko prawdziwy graff )

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.