mieszczuch pisze:
Blef Krygiera o wyprowadzeniu klubu ze Zgorzelca jest słabiutki. BOT nie da pieniędzy ani na Goerlitz ani na Bolesławiec. Prędzej wybuduje nową halę w Bogatyni.
Skąd masz taką pewność ?! Facet ma 3-letni kontrakt i musi sie wykazać i nie będzie się spierał z ignorantami jak nasz burmistrz !
Hala BOT-u w Bogatyni ? A czemu nie w Zgorzelcu ?!
neandertalski pisze:
BOT na dniach ma się połączyć z Sieciami Energrtycznymi i powstanie grupa PGE. W tej sytuacji mózg - również dotychczasowego BOT-u - wyląduje w Lublinie i nie będzie już w Łodzi, kiedyś tu był Turów Zgorzelec, później klub miał w nazwie BOT, gdy kopalnia i elektrownia stała się częścią większej całości, ciekaw jestem czy po połączeniu się z sieciami w naszym rejonie nie znajdzie sie ktoś "godniejszy" niż Zgorzelec posiadania czołowej druzyny ekstraklasy z PGE w szyldzie. Poki co BOT dominuje i w piłce nożnej i siatkówce i koszykówce, jaka będzie polityka gdy centrala przesunie się na południowy wschód Polski, nikt nie wie, księstwo lubelskie Pani Gilowskiej i księstwo kieleckie Pana Gosiewskiego to miejsca mające widoki na przyszłość.
Problem gdy ludzie dyskutują z pozycji siły, ja też myślę, że Pan Gronicz się z Panem Krygierem póki co dogada, ale żadnej ewentualności w przyszłości nie wykluczałbym...
Święte słowa ! Koszykówka w Lublinie się odradza, a w innych "Włoszczowych" też może...
Choć koszykówka to nie wszystko w mieście ,ale WIELE BARZO WIELE i już powoli żałuję, że oddałem na pana głos, panie Gronicz !!! Dajesz pan sobą sterować, nie masz pan wyobraźni i a braki tuszujesz swoją "stanowczością". ŻENADA !
macplo007 pisze:
i co powie burmistrz q co powie prezes
Gronicz piękne, okrągłe słowa, że dzieci będą głodować i jego flagowego internetu (tfu!) nie będzie !
neandertalski pisze:
Pytanie ile drużyn w danej lidze będzie chciał PGE namaścić swoją nazwą? Sponsorowanie więcej niż jednej moim zdaniem jest mało prawdopodobne.
No to siatkówka albo piłka kopana w Bełchatowie też upadnie, albo obie nawet.... Ciężko powiedzieć ile drużyn i w jakim zakresie będzie sponsorowanych przez tego giganta.
Klub i koszykówka nie są dane raz na zawsze !!! Trzeba w tej materii prowadzić ciągły lobbing , follow-up ! A lokalni "samorządowcy" ino lansują się na meczach !!!
Miernoty wybieramy i wybraliśmy !
Oby to była "burza w szklance wody" a nie koniec Turowa........