Cytuj:
A niby kto z kim miałby stworzyć partnerstwo publiczno - prawne??
Władze samorządowe w porozumieniu z osobą która, być może by się znalazła gdyby pójść tą drogą.
Cytuj:
Na czym opierasz swoją analizę dotyczącą szans dla tej szkoły? Skoro twierdzisz, że można rozwijać tą placówkę to powiedz mi dlaczego dotychczas nie zostało to zrobione?
Po pierwsze: bo nie zależało na tym do tej pory nikomu...
po drugie: na dzień dzisiejszy mamy większe szase aby postarać się na dofinansowanie z unii, tym bardziej, że jednym z priorytetów ZPRR będzie rozwój zasobów ludzkich, w tym edukacja młodzieży (również wiejskiej, która dojezdza z terenu powiatu do tej szkoły)
Cytuj:
Pytam, bo nie wiem czy mam do czynienia z kimś kto ma pomysł na tą placówkę czy z domorosłym ekonomistą?
Nie mam wykształcenia ekonomicznego, poruszam się w troszkę innej materii, lecz poniekad wiem że można by było tą szkolę uratować...dlatego zadałem pyatenie na forum czy ktoś ma jakieś pomysły!
Cytuj:
Zrobiono analize, po której stwierdzono, że za mało jest i będzie uczniów żeby istniało uzasadnienie utrzymywania 4 placówek szkolnych. Chcąc zapewnić jakiś poziom tym co się uczą postanowiono zliwkidować samodzielnie istniejącą placówkę i połączyć ją z lepiej wyposażoną.
Tylko pytanie dlaczego przenosić szkolę zawodową (która od 40 lat jest na tym terenie, a nie połączyć innych szkół średnich
bądź też nie dogadać się ze stroną niemiecką tak jak to było planowane na początku budowy emilek Cytuj:
A skąd masz analizy dotyczące popularności zawodów?
Z telewizji z badań robionych przez CBOS, zresztą poszukaj np. na naszym terenie budowlańca do pracy! Tym bardziej, że przewiduje się rozwój budownictwa w Polsce w przyszłych latach
Cytuj:
Nie powinno się likwidować szkół takich jak "Mogiłki" i jak słyszę i czytam nikt nie ma zamiaru tego robić. Stawia się na podniesienie poziomu naucznia, a żeby podnieść poziom nauczania są potrzebne min pieniądze więc łączy się 2 placówki po to żeby tą samą kasę dzielić na 3 a nie na 4 budynki.
A czy np nie moża części budynków komuś wydzierżawać np. Piętra