Troszke ostatnio zaniedbałem forum Turowa, pisząc na innym a zapominając kopiować tutaj, już nadrabiam
Turów - Stal
No to kolejny wygrany pojedynek ze Stalą mamy już za sobą. Mecz pomimo wyniku napewno łatwy nie był, słabo Stal rzucała za trzy, zaś my przyzwoicie. Stimac zdobył 18 punktów, 4/4 za trzy! Nie wierze, ma to ktoś nagrane? To co mnie cieszy to także występ Roszyka, dorzucił ładne 10 oczek, mam nadzieje, że w sezonie też tak będą grać obydwaj zawodnicy. Nowi zawodnicy spisali się nieźle, szczególnie Lance Williams, 11 oczek na całkiem niezłym procencie

Scooter zaś zagrał na zero, jedyne co złapał to jeden faul, no ale grał niespełna 3 minuty. W Stali można wyróżnić Palaciosa, on głównie punktował i zbierał.
Prokom - Polpharma
Już po. Mecz z tego co widać po statystykach był wyrównany, tak więc Prokom spotka się w następnym meczu z Turowem lub Stalą. Kitzinger i Logan byli najlepsi w zespole Polpharmy, oboje rzucili po 22 oczka, ale zwycięstwa farmaceutom to nie dało. Najlepszy w Prokomie? Chyba Slanina, 6/9 za trzy i 3/4 za dwa. 4 kwarta z tego co widać okazała się kluczową.
P.S Dalmau w 12 minut nic nie ugrał
Anwil - Kager
Mecz pomimo tego, że był grany jak najbardziej na serio zakończył się wynikiem podobnym jak w meczu Śląsk - Czarni. Szykowałem się na pojedynek Hill vs Pettway, ale takie pojedynki to tylko w zasadniczym, bo tutaj Hill pograł chwile, a Pettwaya wogóle na oczy nie widziałem. Mecz pomimo wysokiej wygranej Anwilu nawet mi się podobał, dużo rzutów z dystansu, efektownych wejść pod kosz, Thomas coraz bardziej zaczyna mi sie podobać (chodzi o jego gre, bez gejowskich skojarzeń) Troche słabo ze strony technicznej wypadł ten mecz, na ekranie przy Korytku pokazało się: Wiktor Grudziński, zaś gdy Jahu zszedł za 5 fauli pokazało się: Mark Dickiel faule:5
Czarni - Anwil no i tu może być różnie choć Czarni bez wysokich mogą to przegrać conajmniej 20 oczkami.
Śląsk Czarni
To jak Śląsk podszedł poważnie do tego spotkania pokazuje sam wynik
W kolejce byłoby to sensacją, tutaj każdy wie o co chodzi i się nie dziwi, gratyluje Czarnym przejścia dalej, choć nie wiem czy jest czego gratulować. 5 zawodników Śląska zakończyło mecz na minusowym evalu, Hughes nie zagrał najgorzej, ale jak przydatny bedzie dla zespołu nie przekonamy się wcześniej niż za kilka kolejek sezonu regularnego. Czarni widać zagrali bardzo zespołowo i skutecznie za dwa.
Powtórka w Polsacie Sport była taka nudnaaa, myślałem, że usne, no ale po raz pierwszy widziałem Urliego tak spokojnego, podczas tego gdy jego zespołowi nie idzie na parkiecie
Trafiłem 75% typowań
Czarni - Anwil
Musze powiedzieć, że nie dawałem Czarnym zbyt wiele szans na wygraną, bez Dunna i Barletta niewiele mogli zdziałać. Po pierwszej kwarcie myślałem, ze mecz będzie nudny, a tutaj Czarnuchy wzieli się w garść i wykorzystali wyluzowanie Anwilu i odrobili 18 punktów, dodatkowo wychodząc na 2 punktowe prowadzenie po I połowie. W trzeciej kwarcie była już walka o każdą piłke, zaś w czwartej Anwil odskoczył i prowadzenia nie oddał.
Akcja meczu... niewątpliwie Alley-oop Miah Davisa do Frasuna. Z tego co widze to już nie pierwsze takie zagranie tej dwójki a la Kidd i Carter. Bardzo fajnie się to ogląda, aż mi się przypomniał Szawar i Pinkney
Anwil w finale z Prokomem. No to zobaczymy do kogo trafi pucharek
Prokom - Turów
Ale masakra. Mecz mi się nie podobał, od 3 kwarty Prokom zaczął wykorzystywać niemoc Turowa i skończyło się nieciekawie dla nas. Opadliśmy z PP. Szkoda.
Williams - gość dzisiaj nic nie grał (nie licze fauli i strat)
Koszarek - bardzo się starał, ale skutecznością nie powalił na kolana
Kelati - j.w
Witka - faule, faule, faule
Stimac - j.w
Nie ma sensu pisać o wszystkich, bo byłyby to podobne opisy, jedynie Drobnjak zagrał dziś tak jak zawsze. Sędziowie gwizdali nam wszystko na wyrost, po 24 sekundach akcji piłka powinna być dla nas, jednakże wskutek narady sędziowskiej piłka była dla Trefla... Masakra. Łokcie Pacesasa to kolejna sprawa, przecież Rodriguez sam się nie uderzył nie?
Co do Williamsa, gość chyba się spodziewał, że będzie walczył cały czas jeden na jeden, lecz DBE to nie NBA, bo strefa podkoszowa to nie tylko 2 zawodników, ale o czym ja mówie, on nawet 1 na 1 nie potrafił akcji skończyć
Ale my tu jeszcze wrócimy! Do Sopotu! I pokażemy Polsce, że potrafimy wygrywać z Prokomem
fan_turowa pisze:
Nowi zawodnicy nie dostali szansy Williams zagrał 6 minut, a Scooter nie całą minute.
Williams jak najbardziej dostał szanse, ale z tej szansy on nie skorzystał, lecz Prokom, który w tym momencie nas dogonił. Przez 6 minut gry wniósł do naszej gry faule i straty.