Dzisiaj jest 21 cze 2025, 5:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Atomic pisze:
(koniunkcja=>iloczyn logiczny nie alternatywa) ;)
------------------------------------------------
Z wycieczek to najlepiej lubię rowerowe...

Błysnąłeś ,amatorze pedałowania.

Tytuł:
VIP
VIP

stop... koniec wycieczek osobistych

wracamy do tematu !

Tytuł:
rekrut
rekrut

re menelopa

Cytuj:
„Nie chwal dnia przed zachodem słońca” daj im skończyć budowę. Jak nie posprzątają to należy zmusić wykonawcę do odtworzenia terenu. Od tego jest UM. Inna sprawa jak do tego odniesie się inwestor. (UM zażądał od PKP odtworzenia przejazdu na ul. Boh. II A.W.P i widać jak do tego podchodzi PKP)

A później będziemy znowu wymądrzali się na naszym forum.
Po co bałaganić …żeby później sprzątać? Gdzie tu logika?
A jak miasto zmusi? Przecież RG nie wygląda na zbira
Cytuj:
ta droga niszczała przez te 20 lat i pisanie, że zrobiły to ciężarówki jest nie na miejscu. Stan tej drogi był zadowalający na etapie do wjazdu w las. Później jeździło się slalomem między dziurami. Wracałeś kiedyś tą drogą po zmroku? Polecam dobry amortyzator przedni.

Tutaj się rozpędziłeś. Droga była zablokowana na prośbę(mieszkańców)z jednej i drugiej strony. To był teren rekreacyjno-spacerowy. Nikt od wielu lat tamtędy nie powinien jeździć pojazdami.
Cytuj:
jestem ciekaw dlaczego musieliśmy czekać aż ktoś spadnie ze stołka by spojrzeć na Ujazd z poziomu zwykłych mieszkańców....

Tutaj nie rozumiem Twoich wycieczek pod kątem byłego (Twoja osobista sprawa)
Obyś się tylko nie zapętlił od wyborów do wyborów...
A czy ktokolwiek składał petycję do władz w powyższej sprawie.
„mechanik dla TIR`ów” na ulicy Rzeczki Górne kupił istniejącą w tym miejscu wcześniej bazę, prowadzi normalną działalność, zatrudnia ludzi, płaci podatki. Po przeciwległej stronie istnieje ferma kozia i też jest pewnym problemem dla sąsiadów.
Nie dajmy się zwariować...
Ale robić z byłego kamieniołomu składowisko odpadów to już samobój.

popieram BELUSHI-ego.
Nowy prezes Szymański mógłby tutaj zarobić poprzez przygotowanie kompleksowego miejsca do składowania odpadów, uzyskanie zlecenia na sprzątanie po pracach budowlanych, a miasto nie miałoby kłopotu i temat by się nie pojawił. 8)

Tytuł:
pismak
pismak

Ciekawa,
Nie czytałem umowy, którą zawarło miasto z inwestorem więc nie będę się wymądrzać na temat tego co powinien zrobić p.Baranowiski. Mi jedynie chodziło o to, że jeżeli to ma być tylko na czas budowy i po jej zakończeniu odtworzy się "zastaną infrastrukturę" to się zgadzam Jeżeli kamieniołom ma być docelowo śmietniskiem to będę wspierał każdego, który chce temu zapobiec.

Droga była zablokowana przede wszystkim po to żeby mieszkańcy-śmieciarze nie wywozili brudów do lasu i kamieniołomów. Wg. znaków, które tam postawiono nie można tam było wjechać nawet rowerem :-? co było dla mnie bzdurą... Mam nadzieje, że ten teren niebawem będzie terenem rekreacyjno-spacerowym

Mechanik daje zatrudnienie, płaci podatki... i chwała mu za to. Chodzi o to, że jeżeli ktoś daje pozwolenie na taką działalność to powinien zadać sobie trud i przewidzieć tego skutki Powinien przewidzieć, że dyskoteka będzie przeszkadzała na blokowisku, oraz że klienci mechanika mogą niszczyć nawierzchnię, która niekoniecznie jest przystosowana do ruchu pojazdów o takim tonażu.

[ Dodano: Wto Lip 24, 2007 1:02 pm ]
Dla wszystkich zatroskanych losem kamieniołomu oraz niewierzących, że władza wywiązuje się z obietnic - zdjęcia kamieniołomu na zalewie z dnia 23.07.br. Jeszcze jak posieją trawkę to będzie to całkiem fajnie wyglądało :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

"P

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 17:51 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
"Przepowiednia" Ernesto się sprawdziła. Również droga w części od kamieniołomu pokryta jest świeżym asfaltem.

Czyli tak jak deklarował burmistrz R. Baranowski - po zakończeniu budowy 2 etapu obwodnicy firma S. doprowadzi teren do zastanego stanu bądź ów stan poprawi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

menelopa pisze:
Czyli tak jak deklarował burmistrz R. Baranowski - po zakończeniu budowy 2 etapu obwodnicy firma S. doprowadzi teren do zastanego stanu bądź ów stan poprawi.

Nie do końca ponieważ firma S utylizowała na terenie rekreacyjnym spore ilości odpadów zupełnie gratis nic nie płacąc. A przecież prezes Szymański przejmując te spore ilości kamieni i gliny mógł nieźle zarobić.
Obecnie poziom terenu jest ok 1 m podwyższony, po opadach część może popłynąć.
Jedyny plus to nowy asfalt na odcinku od kamieniołomów do "lasu" włącznie.

Tytuł:
pismak
pismak

ciekawa pisze:
Nie do końca ponieważ firma S utylizowała na terenie rekreacyjnym spore ilości odpadów zupełnie gratis nic nie płacąc. A przecież prezes Szymański przejmując te spore ilości kamieni i gliny mógł nieźle zarobić.

Z tego co mówiono, że nie składowano tam kamieni i gliny ;) (tego proszę nie rozwijać - już swoje napisaliśmy)
ciekawa pisze:
Obecnie poziom terenu jest ok 1 m podwyższony, po opadach część może popłynąć.

Dlatego jak najszybciej należy zasiać tam trawę aby się ukorzeniła i zatrzymała tą zemię.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

mieszczuch pisze:
"Przepowiednia" Ernesto się sprawdziła. Również droga w części od kamieniołomu pokryta jest świeżym asfaltem.
Polecam pozytywne myślenie. Czas reakcji władzuni na apele mieszkańców całkiem znośny. :smt023

No ja jako stróż na tej budowie ,od początku wiedziałem jak to będzie wyglądało .
Ale na poważnie to Skanska nie jest firmą,która może sobie pozwolić na jakieś korowody po zakończeniu inwestycji.Kończą sprzątają i wyjeżdżają.

Teraz będzie można przyjrzeć się chwilowej dewastacji rejonu robót w Łagowie, przy drodze do Jędrzychowic,i polnej drodze w kierunku schroniska.

Tytuł:
pismak
pismak

Jadę wczoraj na rowerze przez zalew i co widzę - w kamieniołomie zamontowano elementy placu zabaw :smt023
Nikt się nie chwalił, nie rozpisywał na stronach Urzędu Miasta. Po cichaczu, bez zbędnego szumu postawili to, co już dawno powinno tam być. Oby tak dalej! Mam nadzieję, że to miejsce będzie zmieniać się na naszych oczach, na lepsze.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 21:06 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Eee :P tu się mylisz i to bardzo. Nikt nigdy nie sugerował mi co mam tu pisać. Zresztą ja nie mam takich zwierzchników. A tubą UM na forum jest Kuba.W co chyba sam zauważyłeś. UM "chwali się" każdą nową latarnią a słowem nie wspomnieli o tym, że realizują to co obiecali.
Wcześniejszą wypowiedź traktuj jako moje słowa oraz głos Zgorzelckiej Grupy Rowerowej "THC Promil". W 2007 roku "THC Promil" wystosowała pismo do burmistrza podpisane przez prawie 200 osób, w którym wyraźiliśmy swoje niezadowolenie i obawy co do przyszłości kamieniołomu (chodziło o składowaną tam ziemię).
W tym roku wziąłem udział w "debacie" na temat propozycji zagospodarowania zalewu "Czerwona Woda" ogłoszonej na stronach UM . Wysłałem swoje propozycje, w których min. proponowałem aby na terenie byłego kamieniołomu powstał plac zabaw. Obecnie staram się aby położono nawierzchnię na przejściu pod nową obwodnicą dzięki czemu od strony miasta powstałyby bezpieczny dojazd na zalew.
Interesuję się tematem zalewu nie tylko jako "przedstawiciel opcji", lecz przede wszystkim jako mieszkaniec Zgorzelca, dzielnicy Ujazd, któremu jeszcze nie zobojętniało jak wygląda okolica, w której mieszka

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 21:07 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
Lubię Cię wkręcać
... powiedział śrubokręt do śrubki ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:

Cytuj:
A tubą UM na forum jest Kuba.W

Coś ta "tuba" niezbyt przejmuje się opinią tudzież niedoinformowaniem mieszkańców miasta
dot. rozmaitych, poruszanych tutaj tematów, jak choćby los Festiwalu Greckiego czy nieprawidłowości przy modernizacji stadionu miejskiego.
Po ostatnim razie, kiedy to wskoczył, zdekonspirował krytycznego i,..wyskoczył, jakoś nie specjalnie udziela się tutaj. :(

Nota bene, na stronie UM nie omieszkał pochwalić się swoimi osiągnięciami, ubolewając przy tym na niewielki stan osobowy pracowników WPiWZ.

http://www.zgorzelec.eu/aktualnosci/akt ... -2007.html

Cytuj:
Dla naszego skromnego - dwuosobowego wydziału, to olbrzymi sukces.

Zawsze wydawało mi się, że w tym wydziale zatrudnionych jest więcej aniżeli dwie osoby. :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.