szwed71Cytuj:
belushi, jakbys ogladal czasami wiadomosci czy sluchal radia to bys wiedzial. pare dni temu we wszystkich mediach byla o tym mowa.
Choc to nie na temat, to odpowiem. Rozczarowałeś mnie całkowicie. Powtarzasz za mediami i wypowiadasz sie na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia. MYŚLISZ, ze zrobisz sensacje? Odrobiłem zadanie domowe (nie zawsze mam czas na tanie sensacje) i sprawdziłem temat u źródła. Ci, jak ich nazywasz "frajerzy", wykupują wczasy (cena jest obecnie trochę wyższa), gdzie przelot, noclegi, wyżywienie oraz inne ekstrasy typu wycieczki do np. Grecji są wliczone w cenę. Praca trwa cztery godziny dziennie po 8 euro za godzinę, reszta jest czasem wolnym. Autor kampanii i zarazem handlarz owoców (rodowity Sycylijczyk mieszkający od lat w Monachium) poruszył opinie publiczną brakiem rak do pracy w sezonie (przed ok. dwoma laty) (reakcje naszych mediów dopiero teraz, zostawiam bez komentarza). Następnym aspektem sprawy jest to, (czego nie mogłeś dojrzeć zajęty powtarzaniem plotek), że na Sycylii (tam jeżdżą "frajerzy")sezon zbioru pomarańczy trwa od stycznia do kwietnia, gdzie pogoda w tym okresie, jaka jest, możesz sobie sprawdzic w mediach. Ponadto jeżdżą tam ludzie (od 17 do 70), którzy wypoczywając, chcą tez pomoc innym.
Mam nadzieje, ze odbiegniecie od tematu nikt nie weźmie mi za złe, ale plotkarze i trolle, psuja nie tylko moja krew.
szwed71 mam nadzieje, ze nie jesteś ze Zgorzelca, bo tam gdzie jesteś, będzie zawsze traciło prowincja i zaściankiem (i maglem).