Dzisiaj jest 08 lip 2025, 23:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Kto awansuje do finału ??
Czas głosowania minął 21 kwie 2007, 18:38
Turów Zgorzelec 100%  100%  [ 5 ]
Śląsk Wrocław 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

100 pisze:
przeprosin za chamskie zachowanie

Kibice Śląska są tacy sami, więc nikt nie będzie nikogo przepraszał.

acher pisze:
a jesli chodzi o to co sie krzyczy na Urlepa to sam krzyczysz na trenera swoich "przyjaciół" z Ostrowa na każdym meczy "Kowalczyk siadaj na dupe" lol. takze sorry bardzo.

Tak samo wiele znaczy Kowalczyk dla Stali, jak Urlep dla Śląska. Ale w przeciwieństwie do kibiców Śląska, Ostrowianie rozumieją czym jest sytuacja podczas meczu, a jaka po meczu.

acher pisze:
tak latwo chować głowe w piasek?

Ja napewno nie chowam się przed tym. Nie mam już chęci się kłucić, tak jak wy chcecie to dalej ciągnać. Co miałem do powiedzenia to powiedziałem. Ja już skończyłem. Chcecie dalej się sprzeczać?? To proszę bardzo ale już bezemnie.

P :smt023 zdr :smt023 .

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 13:38 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

100 pisze:
Jedyny argument twój jak widze to jest taki: Jeśli ONI (sędziowie, przyjezdni kibice) zachowują się źle to my będziemy dwa razy głupsi od nich i zrobimy dwa razy gorszą maniane !!! :D

tylko przyklasnąć.

Cytuj:
Tak samo wiele znaczy Kowalczyk dla Stali, jak Urlep dla Śląska. Ale w przeciwieństwie do kibiców Śląska, Ostrowianie rozumieją czym jest sytuacja podczas meczu, a jaka po meczu.

to znaczy ze tak nie szanuja wlasnego klubu. a ty to tylko potwierdzasz. wiec fakt pasujecie do siebie ]:->

Tytuł:
obserwator
obserwator

Kemot -> KŁÓTNIA a nie klutnia :)

Ja dorzuce tylko swoje zdani... Mi chodzi o wasze zachowanie glownie ze wzgledu na dobro Turowa i na nasz wizerunek jako kibicow tego klubu W POLSCE... Pomyslcie czasem w tym KK co wy dobrego robicie swoim zachowaniem... Ludzie w calej Polsce oceniaja klub po jego kibicach bo to oni reprezentuja go na wyjazdach... Zrozumcie to w koncu i opanujcie sie na meczach! Po co rzucacie KUR*** i CHU***??!! Czy to cos wniesie do gry? NIE! To tylko swiadczy o waszym zasobie slownictwa i o kulturze kibicowania, bo chyba nie tak sie zachowuje "NAJLEPSZA PUBLICZNOSC W POLSCE"... Sami zapracowaliscie na ten tytul wiec podtrzymujcie to, a nie schodzicie na psy swoimi niektorymi zachowaniami...

Sadze, iz Pan Pitura ma wiele racji (strona glowna ZGORZELEC.INFO)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

To ja krótko od siebie...
Pierwszy mecz był świetny, spodziewałem się drugiego takiego występu czrno-zielonych, ale niestety, plany pokrzyżowali jak zawsze sędziowie. Oni śą ślepi czy coś?? :shock:
A ja zapamiętam sobie z kilku innych meczy twarz tego jednego sędziego, i to nie pierwszy raz kiedy sędziuje on przeciwko Turowowi. Mam nadzieje że w Orbicie będzie dużo lepiej
Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Tytuł:
obserwator
obserwator

fan_turowa pisze:
To ja krótko od siebie...
Pierwszy mecz był świetny, spodziewałem się drugiego takiego występu czrno-zielonych, ale niestety, plany pokrzyżowali jak zawsze sędziowie. Oni śą ślepi czy coś?? :shock:
A ja zapamiętam sobie z kilku innych meczy twarz tego jednego sędziego, i to nie pierwszy raz kiedy sędziuje on przeciwko Turowowi. Mam nadzieje że w Orbicie będzie dużo lepiej
Pozdrawiam

Widze, ze wałkujemy od początku? Prosze sie cofnac do poczatku tematu i poczytac :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

no szkoda tego meczu bo mimo wszystkich złych akcji graczy i gwizdków (nie lubię na to narzekać dlatego się nie rozpisuje ale nie godzę sie z opinią ze mylili sie po równo w obie strony !!) mogliśmy wygrać ten mecz i bardzo mnie to cieszy, a ze nie wyszło - to jest sport, plika wypadła z kosza ale akcja była wg mnie dobrze pomyślana (znawcy kosza a w szczególności Jordana skojarzą ją z akcją gdzie MJ zdobył mistrzostwo NCAA - to taki offtopic :D). Witka miał podobno otrzymać piłkę pod koszem ale slask bronil naszych najlepsych strzelcow i zagęścił pod koszem więc wolna pozycja na obwodzie to bylo chyba najlepsze rozwiązanie.
cóż - teraz jedziemy do Wrocławia na 2 mecze i powinniśmy wygrać 1 a najlepiej obydwa czego sobie i kibicom Turowa życzę (a jest ich coraz więcej dzięki wspaniałemu pomysłowi prezesa z telebimem :smt023 )
PEACE
ps. przypominam nazwę temat - Półfinal Turów Zgorzelec-Śląsk Wrocław

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Czytam te wszystkie komentarze i oczom nie wierzę. Nie byłem na meczu w poniedziałek (bierzmowanie syna), ale to co wypisuje Acher i Lipa1987 to żenujące. Odeszliście z KK z własnej woli, bo rozpoczęliście studia we Wrocławiu - to fakt, ale dziwi mnie jak szybko zapomnieliście o swoich występach w KK TUR. Czy to nie Wy będąc na górnej ławce w naszym sektorze w I lidze zaczynaliście piosenki typu: "sędzia to pała wygląda mi na pedała" albo " sędzia ty cwelu rodzinę masz w Izraelu"? Sory Acher, rozmawialiśmy po pierwszym meczu ze Śląskiem i mówiłeś mi o swoim wzburzeniu, ale żeby tak diametralnie zmienić swój stosunek do KK, w którym sam do niedawna byłeś - to chyba Ci nie przystoi? A może Ty i Lipa jesteście szykanowani we Wrocku z powodu swojej przynależności terytorialnej?
Ja nie chcę bronić ludzi z KK, którzy nigdy nie powinni się w nim znależć ( choćby z powodu nadużywania %), ale wrzucanie wszystkich do jednego worka, to przesada.
Uważam, że pewne używki są dla ludzi, ale rozsądnych. Ponadto macie rację uważając, że poziom kibicowania spada. Niestety są w naszym KK karneciarze ( to ci milczący) i kibice, ale tych drugich dzisiaj niestety jest mniej. W którymś z komentarzy padło pytanie o to czy kieruje ktoś tymi przyśpiewkami? Tak, to KeMoT, ale robi to niestety coraz gorzej ( ciężko fizycznie jest bębnić i śpiewać jednocześnie). Często bębny nie są z sobą zgrane. Bardzo często bębnią coś czego nie da się zaklaskać. Po odejściu Szama, Alka lub Mrówy od prowadzenia dopingu coś pękło i ciężko jest to połatać. Każdy ma zastrzeżenia, ale podjąć się prowadzenia dopingu nie chce nikt. Wyrazy typu K***, czy Ch*** są używane na każdej hali, ale nasza hala jest na tyle mała, że słychać to aż tak dobitnie. Nie pochwalam tego, ale co zrobić z kibicami z innych sektorów niż KK, którzy swoimi wulgaryzmami wciągną resztę publiki do ich skandowania? Czy wtedy też będzie winny KK?
Po opowiadaniach ludzi, którzy byli na poniedziałkowym meczu sądzę, że chamstwo wyszło z obydwu grup kibiców i był to efekt słabej obsady sędziowskiej, która sprowokowała takie a nie inne reakcje kibiców. Ja jestem zdania, że dobry sędzia to taki, którego prawie nie widać w meczu i który pozwala zawodnikom na tworzenie widowiska sportowego, ale w Polsce niestety trudno o takich.
Myślę, że należy zapomnieć o jakichś napięciach pomiędzy kibicami tych dwóch dolnośląskich klubów. Należy cieszyć się, że jako pierwsze obydwa nasze kluby zameldowały się w tej fazie rozgrywek. Skupmy się raczej na kibicowaniu a nie na skakaniu sobie do oczu. Jest 1:1 i kwestia awansu jest jeszcze otwarta. Niech wygra lepszy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

grengo pisze:
ale to co wypisuje Acher i Lipa1987 to żenujące. Odeszliście z KK z własnej woli, bo rozpoczęliście studia we Wrocławiu - to fakt, ale dziwi mnie jak szybko zapomnieliście o swoich występach w KK TUR. Czy to nie Wy będąc na górnej ławce w naszym sektorze w I lidze zaczynaliście piosenki typu: "sędzia to pała wygląda mi na pedała" albo " sędzia ty cwelu rodzinę masz w Izraelu"?

przepraszam ale ja ani Acher nie studiujemy we Wroclawiu... Masz zle informacje :) Ktos Cie zawiodl:) Przyspiewki na sedziego? Ok spiewalem, ale czy ja jestem z nim zaprzyjazniony i mam z nim sztame? NIE! Proste i logiczne:)
Grengo... Mam do Ciebie szacunek jako do soby i wiem, ze na zywo bysmy sie dogadali wiec nie bede sie tu rozpisywal:) Trzymaj sie :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

100 pisze:
Zresztą gdyby Witka trafił "trójke" na koniec to by niewiele się wspominało o sędziach...

Wedlug mnie to tyle w tym temacie :) Trafne i prawdziwe, ot!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wlasnie przeczytalem, ze mozliwe jest, iz w piatek nie zagra Dean Oliver... Ot taka informacja :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

kemot --> czyli dla Ciebie teksty z inauguracji tego sezonu to zwykła walka meczowa. Wytłumacz mi jedną sprawę. Widocznie nie znam sie na kibicowaniu i mieszkam w zacofanym Kłodzku, ale wg mnie kibicowanie polega na wspieraniu swojej drużyny. Taki jest chyba sens zakładania klubów kibica. Przede wszystkim zdzieranie gardeł, po to, żeby zawodnicy czuli wsparcie kibiców, bo przecież grają dla nich. Tak jak zawodników, tak i kibiców powinny obowiązywać zasady fair-play.. Zamiast "jeździć" po druzynie przeciwnej proponuję leciec przyśpiewki dotyczące Turowa. Czy gdyby kibice stali polecieli przyśpiewkę w stylu "Turów to chu***" to poszedłbyś z nimi na piwo po meczu. Jako dorosli ludzie chyba odpowiadacie za swoje zachowanie i słowa. A gadanie o niby normalnej walce w meczu troche mnie śmieszą. Do tego ta trąba przez Was używana. To juz jest dno, żeby w taki sposób zagłuszać doping gości, hala ma ponad tysiąc miejsc i jest szczelnie zapełniona a niepotrafi zagłuszyć 50 kibiców gości?? A totalnym chamstwem wykazali się kibice po meczu. Kiedy prawie cała chala opustoszała my zostaliśmy, żeby podziękować zawodnikom za bardzo dobry mecz. Zaczęliśmy pozdrawiać graczy i wtedy znów odezwała sie trąba zagłuszając wszystko co krzyczeliśmy. Jeszcze w czasie meczu przeboleję, ale po nim?? To chyba nie jest normalne a przede wszystkim kulturalne. Chciałbym pozdrowic niezwykle bojowo nastawionego do nas Pana z wąsem, stojącego na sektorze KK Turowa z pasiakiem stali na ramieniu, który po każdej nieudanej akcji Turowa pokazywał w naszą strone środkowe palce obu rąk. Nie wiem czy doszło do Ciebie, że po meczu poleciały w nasz sektor puste butelki... Na szczęście oprócz członków KK w Zgorzelcu jest wiele osób pozytywnie nastawionych wobec nas, co dało się wyczuć chociażby w czasie wizyty w toalecie w przerwie. Nawet po pierwszym meczu jakis Pan przyszedł, żeby się szalikami wymienić...

Jeśli zaś chodzi o bluzgi całej hali to jest na to sposób, jeśli klub kibica w takim momencie poleci jakąś "cywilizowaną" przyśpiewke to większośc ludzi zamilknie. Jeśli zaś prawie cały kk podłapuje i śpiewa razem z innymi to nic na to sie nie poradzi. Szczególnie zswróciłem uwagę podczas okrzyku PAJACE, że to ludzie za koszem w zielono-czarnych koszulkach krzyczeli najgłośniej... Jeśli to Ty prowadzisz doping to masz wpływ na to co się dzieje na hali, wystarczy troche inwencji.

ps. strasznie duszno tam na Waszej hali......

pozdro

Tytuł:
obserwator
obserwator

Butcher - pozdro :) See you in Breslau :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.