No cóż... zmiany na pewno będą ale z tym musimy poczekać do zakończenia sezonu. Wiem, że zaraz po sezonie, szefostwo KK zorganizuje walne zebranie Klubu i tam zapadną decyzje odnośnie zasad członkostwa w KK Tur jak i dalszej działalności Klubu.
Musimy być cierpliwi i sami dbać o dobry wizerunek KK.
Po tym jak rozgorzała tutaj na forum ostra dyskusja odnośnie zachowania kibiców podczas ostatniego meczu ze Śląskiem jestem pewien, że takie zmiany będą i to radykalne. Jest to wyłącznie moja osobista opinia gdyż nie mam na co dzień kontaktu z szefostwem ale... jako kibic i członek KK Tur i członek Komisji Rewizyjnej KK Tur mam nadzieję, że podejmiemy wspólnie odpowiednie kroki i przywrócimy z powrotem dobre imię klubu.
Może jeden i drugi forumowicz zarzuci mi tu zbyt buńczuczne słowa i to, że ja też jestem odpowiedzialny za tą całą sytuację(w końcu siedzę na sektorze) i za to , że nie jestem taki święty... Owszem, nie zaprzeczam, że zdarzyło mi się kilka "wpadek" (Kraków to mi się śni po nocach) no cóż jesteśmy tylko ludźmi...
Co do dopingu i zachowania kibiców w ostatnim meczu... Można to rozpatrywać na wiele sposobów... i tu pewnie spotkam się zaraz z ostrą krytyką ale...
Zrozumcie wszyscy... zrzeszeni, nie zrzeszeni... taki przebieg meczu jaki miał miejsce w poniedziałek to nie jest tam jakiś meczyk niedzielny ale to jest Walka o Mistrzostwo Polski !!! Owszem mi też uszy więdły jak nasz sektor skandował "sędzia patyczek" Ale to co działo się z ich strony to jakaś paranoja...
Nie dziwmy się i nie oskarżajmy się nawzajem, o to jak było i o to jak moglibyśmy się zachować ... Tego nie da się ując w jakieś ramki
Zdaję sobie sprawę, że na mecze przychodzą wszyscy, tzn babcie, dzieci, posłowie i ale jeszcze raz !!! Postarajcie się zrozumieć, że nie da się tak nagle zapanować nad odczuciami wszystkich ludzi !!! Tym bardziej, że nie jest ich 10 czy 20 osób... ja też nie jestem tu bez winy bo po którejś tam akcji sędziów też nie wytrzymałem ...
Teraz czekaja nas trudne mecze we Wrocku i zobaczymy jak nasi kibice i ja też zachowamy sie na tych meczach... Wierzę, że takie sytuacje już się nie powtórzą jeśli sędziowie będą naprawdę obiektywnii wszystko będzie OK
Poczekajmy na Walne Zebranie KK
Pozdrawiam
|