Dzisiaj jest 18 cze 2025, 22:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

nie wsponial nikt o liniach lokalnych, tam to dopiero przystojniachy jezdza! :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut

busiarstwo to stara wersja.dobra linia na wrocek.dobrze pomyslane przewozy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

he he he :smt082 :smt044

Tytuł:
rekrut
rekrut

co he.he.taka jest prawda.stary temat,ale zawsze mozna wrócic do niego

Tytuł:
obserwator
obserwator

dla mnie to bezmyślni kierowcy.kto im dał uprawnienia ?
miałem okazję jechać kilka razy "busem" następne były już autobusy pks.nie mam nic wspólnego z pksem.
moją koleżankę już raz przewieźli na bogatynię,strażacy z ratownikami pomagali jej "wysiąśc" z busa.i tak dziwne,że tak żadko trafia się jakaś tragedia z udziałem tych busów.a krytykę zachwalaczy tych środków lokomocji przyjmuję na klatę.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Drodzy forumowicze wypowiem sie tak praca kierowcy busa nie jest taka łatwa jak sie wydaje jeździsz w miesiącu po 22tys km wstajesz o 4 nad ranem i do tego każdemu pasażerowi sie spieszy co do ich jazdy nie mam zastrzeżeń jada ostrożnie a ze nieraz przycisną więcej gazu to chyba nie tylko im sie zdarza ale każdemu kierowcy w Busach jeżdżą moi koledzy i jakoś nie narzeka nikt na ich jazdę ...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Słuchaj chłopie mieszasz się w zeznaniach. Albo ściemniasz z ta meka kierowców i z przejechanymi kilometrami albo wyjaśniłeś powód katastrofalnego bezpieczeństwa a busach.
Aby przejechać w miesiącu 22 000 km . trzeba by w każdy dzień roboczy przejeżdżać 1000 km , zakładając że średnia prędkość to około 60 km/g , bez uwzględniania przerw międzykursowych to prawie 17 h dziennie. Czyli od 4 to do około 21 . Jak kierwoca jeżżący w takich warunkach może bezpiecznie prowadzić samochód bez względu już na prędkość .
proponuje zajrzeć ponadto do ustawy o czasie pracy kierowców.
Myśle jednak że przegiąłeś troche z kilometrami.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bog180 pisze:
Słuchaj chłopie mieszasz się w zeznaniach. Albo ściemniasz z ta meka kierowców i z przejechanymi kilometrami albo wyjaśniłeś powód katastrofalnego bezpieczeństwa a busach.
Aby przejechać w miesiącu 22 000 km . trzeba by w każdy dzień roboczy przejeżdżać 1000 km , zakładając że średnia prędkość to około 60 km/g , bez uwzględniania przerw międzykursowych to prawie 17 h dziennie. Czyli od 4 to do około 21 . Jak kierwoca jeżżący w takich warunkach może bezpiecznie prowadzić samochód bez względu już na prędkość .
proponuje zajrzeć ponadto do ustawy o czasie pracy kierowców.
Myśle jednak że przegiąłeś troche z kilometrami.

No widzisz wypowiadasz sie a nie wiesz gdyz w firmach Bielawa jak i innych brakuje kierowców i dlatego tez robia oni po dwa kursy do Wrocławia co daje nam 200 km x4 = 800 km i dalej równanie 25 dni bo tyle oni jeżdżą dni daje nam 25dni x 800 km = 20000tys km i to nie koniec do tego dolicz jeszcze ze kazdy z nich ma zrednio przez 10 dni dodatkowy kurs do Jeleniej gory co daje nam proste rówanie 10 x 200km= 2000 tys km wiec jesli czegos nie wiesz nie kluc sie i nie wypowiadaj sie tak bedzie prosciej nieraz wyjerzdzaja oni po 4 i w domu sa kolo 16:OO i o 18 znowu kurs do Jeeniej i powrot kolo 22 :00 ...:)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie , już napewno do busa firmy bielawa nie wsiąde.
Żal mi tych chłopaków tylko za kilka lat będa w stanie takim samym jak te busy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Obyś wiedział ze przesrane maja ale ogolnie oni prowadza bezpiecznie jak narazie ani jeden z nich nie miał wypadku nie stracił prawa jazdy ale wiekszosc z nich mysli juz o zmianie pracy jakiej to ja nie wiem ... I to nie tylko bielawa ma tak inne firmy tak samo maja wiekszosc wyjechala za granice wiec brak kierowcow rowna sie wiecej kilometor i wiecej kursow to normalka ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

niewiem kto tam pisze takie glupoty ze tyle kilometrów kierowcy jezdza!! jezdze czesto tymi busami i znam tych kierowców i rozmawim z nimi,to muwia ze kiedys tak bylo ze jezdzili duzo wiecej.teraz jezdza 5 dni w tygodni a 2 dni maja wolne.kierowcy jezdza dobrze.jak komus nie pasuje to niech idzie na pks i jedzie 4 godziny.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bog180 pisze:
już napewno do busa firmy bielawa nie wsiąde.
Żal mi tych chłopaków tylko za kilka lat będa w stanie takim samym jak te busy.

Te busy nie sa stare,najwyżej kilkuletnie,zwróć uwagę na numery rej.,większość są lizingowane,czyli prawie nowe.A nawet jesli maja kilka lat i kilkaset tysięcy kilometrów przebiegu,sa na bieżąco serwisowane.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ernesto pisze:
Te busy nie sa stare,najwyżej kilkuletnie,zwróć uwagę na numery rej.,większość są lizingowane,czyli prawie nowe.A nawet jesli maja kilka lat i kilkaset tysięcy kilometrów przebiegu,sa na bieżąco serwisowane.

Powyżej 2000 rocznika to jest norma, nikt liczący się na tym rynku nic starszego obecnie nie kupi. Sprawdzcie ile pojazdów PKS-u jest z tych lat, policzyć sie da na palcach obu rąk.
Co do serwisowania to różnie to potrafi wyglądać, ale ogólnie to się o nie "jakoś" dba, bo za ewentualne "oszczędzanie" płaci właściciel, czego ma śmiadomość.

Co do jazdy to ok. 300 km dziennie (na trasach lokalnych) przez 5 lub 6 dni w tygodniu jest normą i bez problemu da się tak pracować, jak ktoś nie daje rady to "odpada" :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tak sobie czytam i smiac mi sie chce :smt044 :smt044 :smt044 ludzie o czym wy piszecie
mam pytanie czy ktos kiedys jechal za tymi busami ?
ja jako ze kiedys dojezdzalem do wrocka czesto je mijalem wyprzedzalem lub wrecz bylem wyprzedzany ( zgroza ) kto im dal licencje na wozenie ludzi sorki ale kartofli nie powinni wozic predkosci o wiele przekraczajace przepisy to jedno wyprzedzanie tam gdzie nie wolno to drugie scisk no niestety ale oni woza ludzi i odpowiadaja nie tylko za siebie ale za innych i nie wolno im tak jezdzic a szefostwo zeby ciac koszty i maksymalnie wykozystac kierowcow kaze im jezdzic tyle godzin sorki kolejna Polska paranoja dobrze ze nigdy nie musialem kozystac z uslug " busiarstwa" a tym bardziej ze teraz jezstem w IE ale jedno musze przyznac tutejszy Dublin Bus moglby sie troche podszkolic od PKS ;) przynajmniej jezeli chodzi o w miare normalny rozklad ( lub wogole zeby jakis byl na przystankach ) no i punktualnosc

Pozdrowka z IE :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ELEKTROSYSTEMZGORZELEC

Masz u mnie browca za,..."zdanie" roku. Istny słowotok,..wyobraziłem sobie, że tak właśnie zalewasz znajomych, przyjaciół słowami i,..dziękuję za dobry ubaw,.. :lol:
Co do merytoryki,..wybacz,...nie będę się wypowiadał, bo ponad moje siły jest,... znaleźć w tym "potoku" słów,.. choć odrobiny sensu.
Admin,..za odbieganie od tematu, sorki,..i juz mnie nie ma,... :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.