abuziubuziu pisze:
Witam po raz pierwszy i mam aktualnie jedno nasuwające się pytanie. Mianowicie chodzi mi o 2 boiska do gry w koszykówkę nieopodal głownego parku miejskiego

Od większego czasu kosze na tych boiskach nie nadają się do gry a nawierzchnia również pozostawia wiele do życzenia. Czy jest szansa na to żeby w miejsce starych koszy postawić nowe? Mniemam iż koszta nie będą nad wyraz wysokie.

Nowe kosze będą jeszcze przed wakacjami. Linie na boiskach zostaną na nowo odmalowane.
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Maj 08, 2007 6:42 pm ]matii pisze:
musze powiedziec ze jestem troche zaniepokojony sytuacja tych kozy i boisk do kosza bo bedąc na streetball'ach w Węglińcu albo dzisiaj w Bogatyni to my czyli młodzież ze zgorzelca która chce grać w kosza moze pomarzyć o takich warunkach jakie mają tamci zapalecy kosza. aha - i chyba głupio jest ze musimy chodić na kosza do gorlitz !!!!! wystarczy sie przejść po boiskach - pomyślec co gdzie powymieniać i byłoby lepiej i stopniowo w to inwestować - moja skromna propozycja
Zaczynamy od szkół. Wystąpiliśmy z wnioskiem o dofinansowanie budowy boiska przy Gimnazjum nr 2. Czekamy na wyniki konkursu.
Mamu przygotowany wniosek na przebudowę boiska przy szkole nr 5.
Jeżeli otrzymamy dofinansowanie z środków zewnętrznych, to jeszcze w tym roku te dwie sprawy zostaną załatwione. Jeżeli nie, to będzie zrobione tylko jedno boisko- przy Gimnazjum.
W kolejnych latach będą prowadzone remonty boisk przy pozostałych szkołach podstawowych i gimnazjach (minimum 1 rocznie)
Trwa przeglad stanu tablic do kosza w mieście. Przed wakacjami powymieniamy te uszkodzone.
Pozdrawiam