Dzisiaj jest 20 cze 2025, 11:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wszystko brzmi bardzo zajefajnie...ale mam pytanko. Ile trwa rozpisanie konkursu na projekt nowej hali i wyłonienie zwycięzcy, potem trzeba ogłosić przetarg na wykonawcę...Załóżmy, że firma, która wgrałaby przetarg ma super managera, to i tak wykonanie takiego projektu potrwa...Mam nadzieje, ze powiał wiatr odnowy (który już z kolei?) i powstają projekty na przyszłość, a nie na kadencje...Niech natchnie mnie ktoś nadzieja, że obecny skład TUROWA nie zdąży się zestarzeć, zanim obejrzę mecze w NOWEJ HALI.
PS. (JEŻELI TAK!) To czy Centrum Sportowe będzie garbem dla budżetu miasta, czy istnieje ew. plan zagospodarowania obiektu w przyszłości?

Tytuł:
pismak
pismak

Przed chwilą w radiu usłyszałem Burmistrza Gronicza który stwierdził że jest opcja oddania terenu inwestorowi który wybuduje np. supermarket a na górze hale sportową na 5-7 tyś. miejsc!? Pani redaktor dodała że pierwsze rozmowy już trwają.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
oddania terenu inwestorowi który wybuduje np. supermarket a na górze hale sportową na 5-7 tyś. miejsc!?

Hi, hi... rozgorączkowani kibice nie daleko będą mieli po piwo :)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
usłyszałem Burmistrza Gronicza który stwierdził że jest opcja oddania terenu inwestorowi
to burmistrz ma jeszcze taki teren w mieście? Słyszałem, że już tylko wójt terenami dysponuje :|

Tytuł:
pismak
pismak

Zapomnieliście chyba o placu targowym.Wypowiedzenia już poszły.

Tytuł:
VIP
VIP

...a co z handlowcami i ch punktami handlowymi? przeniosą się obok? :)
Poza tym, hala w tym miejscu wymagałaby jakiegoś prawdziwego i obszernego parkingu, może te przygotowania obok, to właśnie pod te potrzeby, tylko wtedy gdzie się przeniosą drobni handlowcy?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Na dole market, a u góry hala ??!! Jeśli to prawda, to cieszyć się nie ma z czego. Nie chcę być złym prorokiem, ale będziemy mieli "gargamelka architektonicznego" gorszego nawet niż hala mistrzów we Włocławku ! Takiemu "inwestorowi" nie będzie zależeć, aby był to ładny, funkcjonalny i nowoczesny obiekt. Odrobi "pańszczyznę" stawiając betonowo-blaszany bunkier, który architektonicznie nie będzie się mógł równać z Centrum Sportowym, które jest bardzo udanym projektem, tylko obecnie już za malo pojemnym !

Czyli co panie burmistrzu - lecimy po najmniejszej linii oporu coby gawiedź się cieszyła, a władza rosła w siłę ?! Toż powstanie wszak kolejny "potrzebny" generujący miejsca pracy i podatki market, w naszym "europejskim" miasteczku...

Tytuł:
VIP
VIP

Wracam do wypowiedzi Gronicza cytowanej przez Cypisa
Cytuj:
jest opcja oddania terenu inwestorowi który wybuduje np. supermarket a na górze hale sportową na 5-7 tyś. miejsc

poznałbym chętnie także inne opcje :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
poznałbym chętnie także inne opcje :-?

supermarket na górze, hala na dole ? :)

Tytuł:
pismak
pismak

opcję krytycznego można jeszcze rozwinąć o dwie "podopcje" hala sportowa lub hala handlowa :lol: na dole. Tą drugą inwestor byłby bardziej zainteresowany :grin:

Tytuł:
gaduła
gaduła

wreszcie cos wiemy wiecej a nawet mniej niz dotychczas ;) bo pan burmistrz zrobił sie bardzo tajemniczy " Rozmowy z inwestorami są ciągle prowadzone, ale koszty takiego przedsięwzięcia nas odstraszają - tłumaczy burmistrz Zgorzelca Rafał Gronicz. - Mamy jeszcze inną koncepcję związaną z halą, ale nie mogę zdradzić żadnych szczegółów. Wyjaśnię wszystko w październiku - dodaje." http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,4437796.html
A jaka może być inna koncepcja :-? Po co ta tajemniczość :-? Przecież inne rozwiązania to tylko :
- rozbudowa starej albo
- zburzenie dotychczasowej -- mozna to zrobic tanio za jednym zamachem razem z dworcem PKS( rozbiórka już w planach burmistrza). Proponuje dorzucić jeszcze pseudo-kino no i basen kryty bo co tam bedzie samotnie sterczał.
Takie rozwiazanie to same korzyści : Zniknie problem hali , Miasto oszczędzi w kasie wydatki na Centrum Sportowe a zyska duzy plac i moze sprzedać go na przykład na kolejny supermarket, opadna do zera emocje sportowe co z kolei znacznie zmniejszy ilość zawałowców w Zgorzelcu, do "kina" nikt i tak nie chodzi, a basen to hodowla bakterii.
Co nam pozostanie ?? Młodzi do Irlandii a reszta może zawsze pojechac se do Liberca na: kosza, hokej, piłke nożną, koncerty ,aquaparki, baseny, kręgielnie, strzelnice, na narty, do ZOO itd itp......

[ Dodano: Wto Sie 28, 2007 5:20 pm ]
artykuł z Wyborczej jest przeklamany problem z hala w Zgorzelcu dotyczy wyłącznie rozgrywek europejskich. W Europie tego sie nie da pokazywac. a. Hali w Bogatyni nikt raczej nie wybuduje to bzdety sa totalne, gdzie ?? na hałdach kopalnianych chyba ??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Problem hali w Zgorzelcu istnieje i wszyscy o tym wiemy. Ja jednak zaczynam się zastanawiać czy nie jest to celowe działanie RG w temacie opóźniania ewentualnych inwestycji. Podstawy moich rozważań mają swój początek jeszcze w czasach, kiedy Prezesem Klubu był Pan Kamiński, który po zwycięstwach Turowa nad Śląskiem nie był darzony przez ówczesnego Prezesa Śląska Schetynę sympatią. Powiedziałbym nawet, że byli oni w stanie wojny. I wtedy to - nie pamiętam na łamach której gazety - Schetyna powiedział, że doprowadzi KS Turów do upadku. I kiedy dzisiaj patrzę na działania RG w temacie hali ( podwyżka czynszu, opóźnianie decyzji), to mam podstawy sądzić, że RG jest tylko organem wykonawczym decydenta z PO - G.Schetyny. Zaraz posypią się pytania skąd znam takie szczegóły więc uprzedzę je i odpowiem, że w tamtym czasie byłem członkiem Zarządu KK TUR i nasze kontakty z Prezesem Kamińskim były bardzo dobre i przepływ informacji odbywał się w obie strony, w przeciwieństwie do dzisiejszych czasów.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Grengo - jak teraz to napsałęs to wszystko mi sie przypomniało bo schetyna nawet to w wywiadzie powiedzial o zniszczeniu turowa - nie powązal bym tych faktów ale to jest dobry tor myślenia i ja go popieram - ciekawe czy prawdziwy ...

Tytuł:
gaduła
gaduła

Grengo myślę że sie nie sprawdzi sie to co piszesz. O przyszłości klubu w najwiekszej mierze bedą decydowac jego główni sponsorzy i wydaje mi sie ze pan Schetyna nie postawił sobie za osobisty cel zniszczenie klubu ze Zgorzelca bo niby po co ? Musiał by byc chorym zupełnie człekiem. Przyszłość hali to zupełnie co innego. Działania RG a raczej ich brak wynikaja z jego natury i ludzi go otaczających. Póki co nic dla Zgorzelca nie zrobili i nie zapowiada się żeby cos miało sie zmienić. Nowa hala to spore wyzwanie ale właśnie po to na wyborach wybieramy "najlepszych" ( tak nam sie wydaje ) żeby oni sobie z takimi problemami radzili. Niestety widać że sobie nie radzą.
Niech się RG ze świtą wybiora do Liberca i zapytaja jak sie w miescie niewiele wiekszym od Zgorzelca buduje centrum sportowe z hala na 7 tys. miejsc, o której w Polsce jeszcze długie lata moga marzyc największe miasta w tym stolica

Tytuł:
pismak
pismak

Gronicz zniszczył festiwal grecki niszczy piłkę nożną razem z pseudo vice prezesem Kozłowskim teraz czas na koszykówkę i to tylko dlatego że sami tam nie rządzą! Więc nie liczcie na żadną hale sportową!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.