Dzisiaj jest 19 cze 2025, 8:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mylene pisze:
czyniąc takie larum odwodzicie Burmistrza od tej obietnicy wyborczej.

O dżizas... aż sobie zapiszę, bo na takie wytłumaczenie bym w życiu nie wpadł...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

R. Gronicz już przecież odwołał tą obietnicę... więc wiadomo że "DARMOWEGO INTERNETU W ZGORZELCU NIE BĘDZIE" przeczytaj dokładnie cały temat... bo nie chce mi się powtarzać tego co już było pisane... :roll:

Tytuł:
VIP
VIP

Pomożecie ? Czyli darmowy internet Gronicza

Przed wyborami obiecywał, po wyborach powiedział "nie za wszelką cenę", a teraz pyta "jak"... Mowa oczywiście o darmowym dostępie do internetu tak bardzo nagłaśnianym w kampanii burmistrzowskiej Rafała Gronicza. Dzisiaj urząd rozesłał informację prasową, że zainteresowani mogą zgłaszać swoje propozycje i spostrzeżenia dotyczące internetu pod adres fundusze@zgorzelec.com. Wszystkim czytelnikom oraz burmistrzowi przypominamy, że od 18 listopada na forum dyskusyjnym już trwa wymiana poglądów w tej sprawie. Co więcej wśród 180 wypowiedzi można znaleźć rozwiązania stosowane na całym świecie oraz linki do artykułów z fachowej prasy.

oto pełna treść ogłoszenia urzędowego:

Cytuj:
Od e – urząd do e- Zgorzelec

W oparciu o opracowywany projekt informatyzacji urzędu oraz deklarowaną koncepcję bezpłatnego dostępu do internetu i bezpłatnej telefonii - burmistrz Rafał Gronicz zaproponował podjęcie działań w celu opracowania koncepcji e – Zgorzelca.
e - Zgorzelec to w ogólnym założeniu projekt, który obejmowałby całe miasto. Oparty byłby częściowo o sieć światłowodową oraz bezprzewodową. Do systemu włączone zostałyby w pierwszej kolejności instytucje podległe miastu. Ponieważ jest on w fazie projektu zachęcamy wszystkich zainteresowanych do dyskusji.
Już dziś swoje spostrzeżenia i propozycje przesyłać można na adres: fundusze@zgorzelec.com
Zapewniamy, że będziemy uważnie przyglądać się wszystkim pomysłom i projektom.

15831

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A projekt informatyzacji urzędu to można poznać ? Zarysy jakieś, chociaż. Bo jeśli dobrze zrozumiałem koncepcja e-zgorzelec ma powstać o "W oparciu o opracowywany projekt informatyzacji urzędu". Logicznie rzecz ujmując to co urząd wymyśli ukierunkuję i wpłynie na wszystkie inne pomysły, więc bez tych informacji to można sobie pisać i pisać a w końcowym efekcie okaże się, że wszystko ma się siebie jak pięść do nosa. Więc czekam na pomysł urzędu na to jak sam się chce uszczęśliwić.

Edit: Pojęcie informatyzacji urzędu jest tu uproszczeniem. Urząd siłą rzeczy jest zinformatyzowany (tj. posiada sprzęt, infrastrukturę, korzysta z różnorakiego oprogramowania itp), pod informatyzacją rozumiem przygotowanie do świadczenia usług 0n-line przez 24 godziny, elektroniczny obieg dokumentów, przygotowanie do wprowadzenia podpisu kwalifikowanego itd.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Internet w Zgorzelcu - temat rzeka. Za kilka lat powstana chyba legendy nawiazujace do tego tematu.
Znalazlem kolejny wywiad z Burmistrzem:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/734365.html
Pierwszy akapit wywiadu:
• Jakie sprawy są dla Pana najważniejsze w tej kadencji samorządu?
– Wszystkie są ważne, jeśli dotyczą ludzi i miasta. Szczególnie zależy mi tym, by mieszkańcy mieli ogólnie dostępny i bezpłatny internet.

Juz mi sie dalej nawet czytac nie chcialo, tylko sie usmialem. Przemoglem sie jednak i wyczytalem, ze na miejscu PKSu ma byc utworzony plac z fontanna. Cudnie, a jakie piekne otoczenie! Z jednej parking strzezony, z drugiej cieplowody i sciana US... Nie wiem, czy to nie marnotrawienie ciekawych miejsc. Nie mowie, by stawiac tam kolejna oblesna budke z hot-dogami, ale powodzenie tego miejsca jako terenu zielonego jest dla mnie mocno dyskusyjne. Praktycznie zero miejsca na nasadzenie czegos nowego, dookola beton - pewnie powstanie placyk dla dzielnej mlodziezy z okolicy, gdzie bedzie mogla tluc butelki i pic browara.
Temat zagospodarowania budynkow po Baltonie tez jakos zostal przemilczany.
Dno i 3 metry mulu.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
na miejscu PKSu ma byc utworzony plac z fontanna
temat ciekawy, ja osobiście jestem za czymś spokojniejszym, niż dworzec PKS, ale czy ma to być zaraz fontanna? :-? Sugerowałbym zrobic najpierw porządek z fontannopodobnym obiektem na pl. Popiełuszki :) bo jeśli on ma być standardem miejskim w tym temacie, to wolę pójść do Goerlitz na Plac Pocztowy i popatrzeć na Muszelminę.
Wymyślając nowinki w Zgorzelcu, należałoby wyjść od jakiejś ogólniejszej koncepcji, stworzyć jakiś plan, w którym jego poszczególne elementy trzymałyby się tzw. 'kupy'. No i uwzględniałyby nie tylko jakieś oderwane od życia pomysły, ale byłyby skorelowane z rzeczywistymi oczekiwaniami mieszkańców miasta. Na dzień dzisiejszy nikt nie wie, jakie te potrzeby są :( , no oprócz może powszechnego i totalnego Internetu :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Juz wiem czemu ta fontanna. Burmistzrz narzeka że kasz płynie tylko do Janika/Wójta/ to w mieście zrobimy fontannę i niech ludzie rzucaja kase a straz miejska bedzie wybierać i juz dobrobyt pełny. Fontanny , darmowy internet i popieranie akcji w supermarketach to działania władz miasta dla pełnego wypróznienia miejskiej kasy. Bez wzgledu na czas kadencji mysle że bankructwo bedzie szybsze. Chciałoby sie za pisarzem znanym niektórym krzyknąć "Gospodarza daj mi luby"
P.S. A jeszcze zapomniałem dopisac nowej hali i razem z klubem kibica bedziemy krzyczeli "Tu Zgorzelec HELP!!!!" ]:->

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Fontanny , darmowy internet i popieranie akcji w supermarketach

a o fajerwerkach to nikt nie pomyślał ?? :(

Tytuł:
pismak
pismak

de

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 17:17 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A co wy juz tak dysponujecie tym dworcem?
Szcególnie mądrym pomysłem jest fontanna ale i parking tez mi sie podoba. Miasto byś mieszcuch rozładował. Ale w Zgorzelcu szczególnie zimą wielu ludzi nie ma gdzie się przytulić i ogrzać, to może oddalibyście swoje mieszkanka a jak w waszym imieniu zrobi to burmistrz to będzie to w tym samym trybie co działanie z dworcem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Ale w Zgorzelcu szczególnie zimą wielu ludzi nie ma gdzie się przytulić i ogrzać, to może oddalibyście swoje mieszkanka a jak w waszym imieniu zrobi to burmistrz to będzie to w tym samym trybie co działanie z dworcem.

nie zrozumiałem... :(

Tytuł:
gaduła
gaduła

Parking popieram.
Ale się fajnie zrobiło,są inne propozycje?
Może być ciekawie... :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Tadam - poprostu dworzec jest własnością PKS-u na takiej samej zasadzie jak mieszkanie mieszczucha , gronicza i innych dlatego dziwi mnie z jaka własnosci ci goscie dysponuja czyjąś własnością.
Chociaz bardzo mnie cieszy obecne"jarzenie" burmistrza w ostatnim wywiadzie wspomniał, ze z marketów połozonych w strefie gminy nie ma kasy. Odkrywcze czyzby czytał nasze posty?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
dworzec jest własnością PKS-u na takiej samej zasadzie jak mieszkanie mieszczucha , gronicza i innych

przepraszam za głupie pytanie, ale jak sie nazywa właściciel PKS-u?
Bo właścicielem mieszkania mieszczucha jest mieszczuch a inni są właścicielami innych mieszkań, ale kto jest właścicielem PKS-u???

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To jest jednoosobowa spólka skarbu państwa i jej włąscicielem jedynym jest minister skarbu państwa, ale taka spólka jest podmiotem którego działanie regulowane jest kodeksem spólek handlowych a w jej imieniu decyzje podejmują organy spólki. Burmistrz natomiast moze dysponować majątkiem komunalnych spólek, podlegaja mu zatem wszystkie komunalne grunty. dlatego lepiej żeby planował inwestycje na tych gruntach i utrzymywał w dobrym stanie fontanny , które mu poprzednicy na jego gruncie wybudowali

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.