Dzisiaj jest 20 cze 2025, 8:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja mam czyste sumienie. Nie glosowalam na niego hehe. Krew mnie tylko zalewa jak slysze co sie tu dzieje! No ale coz, ludzie maja to co wybrali ]:->

Tytuł:
pismak
pismak

gobo007 pisze:
Ludzie!
Czy Wy nie widzicie,ze nic nie bedzie zrobione? Bylismy potrzebni burmistrzowi w czasie wyborow. Wtedy nawet sie tu pojawial, tak jak i obietnice kontaktu z nami itd.

Czy Ty aby nie przesadzasz? Skąd informację, że nic nie zostało zrobione, a raczej że nie jest w trakcie robienia. Piszesz tak jakby burmistrz zastał miasto w idealnym stanie, usiadł w fotelu i kompletnie nic nie robił. Nie wpadłeś na to, że burmistrz najzwyczajniej nie ma ochoty, a przede wszystkim czasu, odpisywać na życzeniowe posty, w których krytykuje się jego działania bez sprawdzenia jaki jest obecny stan rzeczy? Zakładm, że godząc się pisanie na forum nie przewidział, że będzie brakowało mu czasu na to by śledzić wszystkie posty. Zrozum wreście, że forum miejscem wypowiadania się dla Ciebie, dla mnie a nie dla urzędników Urzędu Miasta. Jak chcesz sobie porozmawiać z burmistrzem to umów się z nim - w poniedziałki przyjmuje petentów od godziny 13.

Cytuj:
ZADNA z jego obietnic nie zostala spelniona, nic sie nie dzieje w miescie jesli chodzi o zapowiadane w programie wyborczym dzialania.

Znasz program wyborczy PO?
Jeżeli znasz to powinieneś wiedzieć, że obiecali min. budowę boisk przy szkołach - wczoraj usłyszałem, że będzie budowany kompleks boisk przy gimnazium - czy to nie jest realizacja obietnicy?
Czy pozyskanie 800tyś na kontynuację budowy boisk przy Centrum Sportowym nie jest działaniem zmierzającym do poprawy stanu obiektów sportowych w naszym mieście?

Obiecali również, że zmienić stan naszych parków i terenów zielonych - Urząd Miasta podpisał umowę z Uniwersytetem Przyrodniczym. Zakłada się, że umowa pozwoli na zaprojektowania wg nowej koncepcji architektóry terenów zielonych. Wg. mnie jest to krok w kierunku realizacji obietnicy.
Ochrona zdrowia - obiecano poprawić stan placówek opieki zdrowotnej - trwają rozmowy z bogatyńskim szpitalem mające na celu przeniesienie większości oddziałów z Bogatyni do Zgorzecla co sprawi, że szpital w Zgorzelcu będzie doposażony i pieniądze przeznaczone na utrzymanie nie będą dzielone na dwa szpitale - czy to nie jest kolejne działanie zmierzające do realizacji obietnicy wyborczej?

Cytuj:
jakies idiotyzmy o internecie - gloszone z uporem maniaka

Gdyby realizacja tego przedsięwzięcia była tak prosta jak podłaczenie Twojego kompa do modemu to już dawno cieszylibyśmy się internetem w całym mieście. Poprzednia władza dużo mówiła o przełomie, o szansie na rozwój... co z tego mamy widzisz sam. Obecny burmistrz postawił na nowoczesność, na coś co w XXI wieku powinno być standartem a nie opcją. Poprzeczka została postawiona wysoko i tylko maniak może twierdzić, że powinna już być zrealizowana.

Podsumowując, pewien forumowicz rozbudził wiele nadzieji w tym temacie obiecując, że zajmię się tą sprawą na sesji Rady Miasta. Przedstawił propozycję burmistrzowi, zaproponował pozyskanie pieniędzy z rezerw budrzetowych - zabrzmiało grubo i konkretnie. Nie udało się, niby z braku woli większości radnych.
Gobo007 takich propozycji w Urzędzie skąłdanych jest wiele - jak chcesz to mogę Ci pokazać swoje związane z drogami i trasami rowerowymi w mieście. Mam propozycje, mam odpowiedzi, rozmawiałem, rozmawiam, spotykam się z róznymi urzędnikami, którzy mogą przyczynić się do tego aby infrastruktura rowerowa zaistniała w naszym mieście. Nie robię jednego "skoku na władzę"i poźniej wyjeżdzam na urlop (z tego co widzę od kwietnia wasz "skateowy rycerz" się urlopuje :-? ) Nie chce pomniejszać zasług tego człowieka dla miasta ale teraz to jest po prostu polityczna gra osoby, która stanęła w szeregach opozycji. Obiecał wam i brak realizacji zwalił na obecnego burmistrza. Chciałbym się mylić i wierzyć, że to nie jest gra polityczna tylko chwilowa niemoc w załatwieniu tego tematu :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

I tak czy siak burmistrz obietnic nie spełnia, gdzie darmowy internet, pomoc małym przedsiębiorcom, budowa obiektów sportowych itd. burmistrz nie dość że populista to w dodatku jest niedoświadczony i tym bardziej nie wykształcony na to stanowisko ( nie wspominając konszaktów z poprzednią władzą) :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Menelop a przy jakim gimnazjum będzie to boisko ?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

min. przy naszym ( mamy już przymiarki) :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić boiska przy gim nr 3 :| Jak to ma być coś takiego jak to co namalowali to ja dziękuje bardzo ale nie skorzystam ;/

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Przypomne ze ten dział dotyczy Skateparku a nie boiska. :smt023

Tytuł:
pismak
pismak

Akuna, racja tu piszemy o skateparku ale pozwól, że tylko odpowiem i już nie będziemy wracac do tych tematów

Andrus pisze:
I tak czy siak burmistrz obietnic nie spełnia, gdzie darmowy internet,

Szacuje się, że zrobienie internetu w Zgorzelcu to koszt około 10mln zł więc jak widac kwota kolosalna i raczej nieosiągalna dla naszego miasta. Burmistrz na ostatniej delegacji zapoznawał się z rozwiązaniami tańszymi, które zostały już wdrożone w innym mieście Sam jestem ciekaw efektów wyprawy
Cytuj:
budowa obiektów sportowych itd.

Tak jak wspomniałem kończy się budowę boiska do piłki nożnej, będzie się budowało boiska przy gimnazium - chyba nr 2 (to bieżcie z dużą poprawką :P )
Rozmowy w sprawie nowej hali nadal trwają - tu nie chodzi o to żeby tylko wybudowac. Chodzi o to żeby to później utrzymac - na początku kadencji burmistrz wyłożył na dofinansowanie obecnej hali 500tyś Chciałbyś dokładac do drugiej hali? Sprawę należy załatwic tak żeby ktoś wybudował halę i ten ktoś ją utrzymywał

Cytuj:
burmistrz nie dość że populista to w dodatku jest niedoświadczony i tym bardziej nie wykształcony na to stanowisko ( nie wspominając konszaktów z poprzednią władzą)

A który polityk to nie populista? Słowa Marko, zawarte w tym poście, to czysty populizm. Jeżeli skatepark nie zostanie wybudowany w tej kadencji to jestem przekonany, że Marko obiecując wam wybudowanie go zachęci was do głosowania na niego
Poprzedni burmistrz był zawodowym żołnierzem - wg Ciebie w wojsku uczą burmistrzowania? ;)

Wracając do skateparku i jego sfinansowania. Wiecie na co mogą pójśc pieniądze, które mogły by byc przeznaczone na skatepark? (Tu podkreślam, że to są moje domysły. tylko domysły) Na place zabaw. I nie chodzi tu o nowe lecz o te już wybudowane Jak się okazuje niektóre wybudowane place zabaw nie posiadają atestów bezpieczeństwa i powinny byc rozebrane Na ich miejsce powinno się postawic nowe, atestowane. Średnio jeden plac zabaw kosztuje 10tyś. Pytanie do wszystkich krytyków obecnego burmistrza i zwolenników byłego - jak można było wydac tyle kasy na coś co nie ma podstawowych certyfikatów upoważniających je do użytkowania przez dzieci? Jak wg was powinien postąpic burmistrz zabrac dzieciom place i dac wam skatepark czy rozebrac niektóre place zabaw i postawic je na nowo? Poprzednia władzunia spiep... sprawę a kłopot zostawiła obecnej - fajnie chwalic się przed wyborami że się wybudowało plce zabaw... które teraz trzeba będzie rozebrac :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

chłopak nie ma doświadczenia

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Menelop na początku kadencji nowego burmistrza został rozebrany plac na moim podwórku ( huśtawki,zjeżdzalnie itp.) i do tej pory nikt nic z tym nie zrobił :| Plac był tam od 5 lat i jakoś nigdy nie było żadnego wypadku, nikt się na ten plac nie skarżył a teraz dzieciaki nie mają co robić i szwendają się po ulicach ;/ Ale wróćmy do tematu

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie gadaj że zlikwidowali ten plac zabaw :shock: przecież był całkiem, całkiem :) :P

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
jakoś nigdy nie było żadnego wypadku, nikt się na ten plac nie skarżył

I bardzo dobrze A co by było gdyby coś złego się tam wydarzyło? Wyobraź sobie jak mógłby zareagować rodzić, który dowiaduje się, że jego dziecko bawiło się na placu nie spełniajacym obowiązujących przepisów... ktoś by za to musiał odpowiedzieć np. przed prokuraturą. Nie znam szczegółów dotyczące tych placów - nie ciągnijmy tego tematu (przynajmniej tutaj) bo Akuna czuwa :P

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Chlopaki porak kolejny mowie ze to temat o skateparku a nie o placach zabaw :| :roll: ja juz nie wieze ze bedzie skatepark wiec juz kolejna zecz(element skateparku zrobilem sam).

Tytuł:
pismak
pismak

Akuna,
Z tego co słyszałem to priorytetem dla burmistrza są boiska przy szkołach - skatepark później. Sam widzisz w jakim tempie budowane są bosika - musisz się uzbroić w cierpliwość a przede wszystkim nie poddawać się i dalej chodzić za tym. Nie daj zapomnieć o sobie i Twojej sprawie przy tworzeniu budżetu na przyszły rok - to wg. mnie jedyna szansa aby skatepark nie był tylko kartą przetargową między opozycją a obecnie rządzącymi w naszym mieście. Jeżeli ktoś Ci mówi (i nie jest to burmistrz), że taką inwestycję jak skatepark da się zrealizować "od ręki" to powiedz mu żeby odstawił tabletki, które bierze... bo to nie są witaminy ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wszystko jest odkładane na pozniej. :| :roll:

[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 6:46 pm ]
No darmowy net bedzie ale skateparku juz nie :-?

[ Dodano: Nie Lip 22, 2007 1:11 pm ]
Wpadłem na pomysł zeby zorganizowac w Zgorzelcu zawody deskorolkkowe, firma Techramps zrobiła przeszkody na takie zawody. Mozna by pomyslec o tym i poprosic burmistrza o dofinansowanie na nagrody i przeszkody w techrampsa. TO bedzienie nie duzy koszt a imprezka bedzie fajna.

[ Dodano: Nie Lip 22, 2007 8:59 pm ]
Wpadłem na pomysł zeby zorganizowac w Zgorzelcu zawody deskorolkkowe, firma Techramps zrobiła przeszkody na takie zawody. Mozna by pomyslec o tym i poprosic burmistrza o dofinansowanie na nagrody i przeszkody w techrampsa. TO bedzienie nie duzy koszt a imprezka bedzie fajna.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.