Dzisiaj jest 20 cze 2025, 22:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Temat komisji konkursowych,tych "dyrektorskich" ,a właściwie brak reakcji na postawione Kubie W. pytanie jest dowodem na istnienie jakiegoś układu, na który niestety nie pomoże ani prywatyzacja, ani re-, a tym bardziej aspiryna.
Mrbyte powiada "...pisz do premiera", po czorta,
Człowiek zwraca się z pytaniem do Kuby W. i cisza.
Z odpowiedzią spieszy bombas3 i powiada prywatyzować - masz bombas3 rację, ale jak tak dalej pojdzie to nie będzie co. Majątku nie będzie - będzie układ, wygodny układ.Tu działeczka, tu domeczek, tu mieszkanko.....Ale co tam,przeciez zawsze mozna powiedzieć - to zrobiła poprzednia ekipa, wyrazić święte oburzenie i przeprowadzić kolejny konkurs .........na poprzednich, sprawdzonych, zasadach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

sip pisze:
Kandydatki na dyerektora uczestniczą w komisjach w tym samaym dniu w 2, 3. Trochę to dziwne najpierw głosuje (rzekomo na najlepszego kandydata) a później sama staje się nim.

Oj SIP coś tam wiesz ale chyba nie jest to wiarygodna wiedza ...ha ha nie przygotowałeś się zbytnio a poruszasz tematy.Widać w ogole nie orientujesz się w komisjach a siejesz niepotrzebny zamęt!!! W jakim celu??..."co jeden głupi zepsuje , tysiąc mądrych nie naprawi" GRATULUJĘ :smt026

[ Dodano: Sro Lip 18, 2007 9:50 pm ]
krytyczny pisze:
Z tym że w sp3 budzi spore kontrowersje, może być bardzo ciekawie...i wcale na na plus.

Zaintrygowany tematem proszę o jakieś wskazówki. Jako absolwent SP3 znam obu kandydtów i wiem co reprezentują lub...ha ha ha czego nie!!!!!Chyba nauczyciele i rodzice wiedzą co mówią....????Chyba , że to już w naszej kochanej mieścinie się :( :roll: nie liczy...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chomiku drogi, napisz proszę jak to jest naprawdę, bo jak sie wydaje Ty wiesz dokładnie jak to było, z komisjami. Do tego uważam, że pisząc że SIP jest głupi zachowujesz sie niekulturalnie i powinieneś go przeprosić.

Ulto1, o co chodzi z tymi 48 osobami w komisjach, przecież jedna osoba mogła być w kilku różnych i w sumie mogło być mniej niż 48. Nie rozumiem o co tu chodzi, chyba że SIP ma rację i osoby ze składów różnych komisji wymieniały sie między sobą i raz byli wybierani na dyrektorów, by chwilę później wybierać tych którzy wcześniej ich wybrali!
Jeśli tak było, to z pewnością (sic!) zostali wwybrani najlepsi kandydaci - hahahaha!!!!!

Pani Nowak - sprzedaż działki szkolnej i wyzbycie się budynku świetlicy, na mieszkanka dla późniejszych kandydatów i członków komisji - bez komnetarza!! Całe szczęście że zdaniem burmistrza już sama sprawa działki to skandal.

Panie Burmistrzu - trzymam kciuki!!!

rekrut
rekrut

z jednej strony należą sie przeprosiny, że nie zajrzalem na forum -co niniejszym czynię , z drugiej moja serdeczna prośba,by pytania lokowane na forum przesyłac jednocześnie na adres rzecznik@zgorzelec.com.
składy komisji sa 12 osobowe do wybiru każdej kandydatury z tym zastrzezeniem że np. osoby delegowane przez kuratorium to stała grupa. Składy osobowe komisji nie stanowią żadnej tajemnicy- będe dysponował nimi w poniedziałek jeśli takie zyczenie.
pozdrawiam
Kuba

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ach Kubo W. dziekuję serdecznie, że zechciałeś wreszcie się odezwać.
Takie gadanie osób zupełnie niezorientowanych w mechanizmach konkursów to jakieś nieporozumienie - Ty natomiast juz w poniedziałek( zaledwie miesiąc!!!!! po konkursie) będziesz dysponował składami osobowymi komisji. Co za sprawność - podziwiam. Kubo W. podając na forum te składy podaj również - jeśli to nie tajemnica - oprócz danych osobowych, miejsca pracy, adresy oraz określ charakter w jakim dana osoba występowała w komisjach. Mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę - traktuj osóby uczestniczące w tym forum poważnie i nie opowiadaj o stałej grupie reprezentującej kuratorium - bo to oczywiste.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ultro1

Cytuj:
Takie gadanie osób zupełnie niezorientowanych w mechanizmach konkursów to jakieś nieporozumienie

Nieporozumieniem jest,...brak wyjaśnienia mechanizmu konkursu ze strony zorientowanych.

Cytuj:
Mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę - traktuj osóby uczestniczące w tym forum poważnie i nie opowiadaj o stałej grupie reprezentującej kuratorium - bo to oczywiste.

Aż tryska wręcz,...tanią "dulszczyzną" i pretensjonalnością,...
Dla mnie osobiście stała grupa reprezentująca kuratorium,...dopiero dzięki odpowiedzi kuba_w stała się,..oczywista.
Nie traktuj więc innych z wyższością,..znamionującą posiadanie wiedzy wszechstronnej,...ponieważ jestem pewien, ze takowej nie posiadasz.
Przynajmniej w stopniu dającym Tobie prawo do tak,...cyniczno-zaściankowego sposobu formułowania postów.
Bez urazy,..oczywiście :grin:

Zaś co do puenty wynikającej z Twojego postu,...zgadzam się,...brak rzetelnej, pełnej informacji ze strony władz samorządowych to traktowanie swojego elektoratu jak stado bezmyślnych,...owieczek. :twisted:

O konsekwencjach takiej postawy chyba nie warto wspominać??? :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

kaczor pisze:
Chomiku drogi, napisz proszę jak to jest naprawdę, bo jak sie wydaje Ty wiesz dokładnie jak to było, z komisjami. Do tego uważam, że pisząc że SIP jest głupi zachowujesz sie niekulturalnie i powinieneś go przeprosić.

:smt053 Przepraszam Kaczor ale nie chciałem nikomu ubliżać !Sugeruję tylko ,że SIP sam jest mało zorientowany , co wynika już z jego pierwszego postu , a niepotrzebnie sieje zamęt i tworzy atmosferę afery( a to o jakieś dokumenty , a to oskłady komisji).Ale jeżeli kogoś obraziłem ....to przepraszam;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Do chomika - pewne informacje posiadłam nieoficjalnie, więc nie mogę ....na forum mówić, że tak było na pewno Ja nie byłam w tych komisjach, a żadnej inf, nie było). Stąd te moje wątpliwości i pytania. Kuba_w poniedziałek już minął, czekam z niesierpliwością na skład osobowy komisji. Pewnie niektóre sprawy odrazu się wyjasną. Aha chomik, nic nie szkodzi!!!! :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

sip

Cytuj:
Ja nie byłam w tych komisjach,

A w jakiś innych byłaś??? :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

To kiedy i gdzie można będzie przeczytać nazwiska członków poszczególnych komisji konkursowych?
Czy poza tym forum składy komisji były lub będą publicznie ogłaszane?

przekorny pisze:
A w jakiś innych byłaś???
JAKICHŚ, uważajmy na ortografy :cry:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

obiecuję poprawę :oops:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Minął tydzień, a mimo obietnicy rzecznik prasowy ciągle nie opublikował składów poszczególnych komisji, które z trudem i zaangażowaniem wybrały dyrektorów szkół!!
Czyżby Pan rzecznik sie zagalopował po sprawdzeniu okazało się, że upublicznienie tych informacji nie było aż tak politycznie czy też układowo neutralne, jak wydawało sie mu pod koniec poprzedniego tygodnia.
A może jednak coś w tym jest co napisał SIP!??

Panie rzeczniku, czekamy na jakikolwiek informacje w tej kwestii!

A może redakcja mogłaby zwrócić się do UM oficjalnie w tej kwestii? ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kaczor polecam przejrzenie zarządzeń burmistrza na stronach BIP-u. Komisje są tam wykazane.

Nadal "wisi" sprawa dyrektora SP3, burmistrz zwleka z decyzją. Co prawda zapowiedział podjęcie decyzji w sierpniu ale nie określił kiedy. Przy całym tym swoim niezdecydowaniu ma ogromną szansę zdezorganizować pracę szkoły przy początku roku szkolnego. Im poznaje więcej szczegółów tego konkursu tym bardziej się zastanawiam o co kaman... i dlaczego są tą decyzją zwleka...

Tytuł:
VIP
VIP

zapytanie poszło

Tytuł:
VIP
VIP

Ku mojemu miłemu zaskoczeniu odpowiedź już przyszła. Widać Wice Burmistrz A. Czułowska ma lepszą samoorganizację pracy od pozostałych, na których odpowiedź trzeba czekać często ponad miesiąc czasu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.