Dzisiaj jest 20 cze 2025, 10:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

dobrze, że ktoś o Zgorzelcu coś pisze, inaczej już wkrótce świat by o nas zapomniał :o

Tytuł:
VIP
VIP

reportaże o Zgorzelcu są widoczne ale galerie video będzie znikać:

http://www.polska2007.wp.pl/gid,9095346 ... jecie.html - Goerlitz nocą

http://www.polska2007.wp.pl/gid,9095250 ... jecie.html - Zgorzelec i Goerlitz - sesja

http://www.polska2007.wp.pl/kat,76394,t ... omosc.html
video

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nawet niezla robota moze po jakims czasie polacy kturych spotykam, zaczna kojazyc miasto nie tylko z pkp czy slynnymi gangsteerami i przemytnikami . . .

Zastanawiajace tylko jak udalo sie wpasc na trop kopalni, taka atrakcja a ja na wyjezdzie ;]

pozdrowienia i powodzenia

Tytuł:
gaduła
gaduła

A to już niemała zasługa Vipera...
Ale tak naprawdę dopiero z tych materiałów dowiedziałam się dokładnie,w którym miejscu ta kopalnia się znajdowała.
I bardzo się się cieszę,że mamy forumowiczów,którzy nie ustają w poszukiwaniach i niestrudzenie poświęcają swój czas i energię...Myślę,że nie jestem w tym osamotniona.
Pozdrawiam i czekam na wieści z robót.... :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ja tam mam swoje zdanie na ten temat i raczej go nie zmienię... argumentacja typu ministra zero the hero, czyli już prawie ich mamy, będą niezbite dowody, a tak wygląda bryła lodu - mnie po prostu nie przekonują. nie jestem zwolennikiem atrakcji wirtualnych i nic na to nie poradzę, fantazjowanie publiczne o hitlerowskich skarbach ukrytych w sztolniach kopalni zlikwidowanej w latach dwudziestych jest z kolei nie tylko mało odkrywcze ale zwyczajnie głupie i tyle - jaki jest koń każdy widzi.
ale rozumiem, że skoro w mieście nie ma atrakcji prawdziwych, to trzeba je sobie wymyślić - tylko że wtedy tym bardziej będziecie mieszkać w mieście zmyślonym - czyli w miejscu nieistniejącym :/
a ja po prostu wolę miasta prawdziwe.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Pojęcie ATRAKCJE PRAWDZIWE jest bardzo subiektywne i tak jak o gustach, nie warto o nich dyskutować,a tym bardziej - krytykować je...
Każdy ma prawo do własnych zaineresowań i nie musi się z etgo nikomu tłumaczyć.
Ja wiem jedno:w tym mieście się urodziłam i wychowałam,ale o jego historii wiedziałam niewiele,dopiero z tego portalu dowiedziałam się wielu DLA MNIE ciekawych rzeczy i wcale nie mam sobie tego za złe.
Są na forum tematy,które mnie nie ineresują i...,ja ich po prostu nie czytam,korzystam po prostu z prawa WYBORU.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jest jeszcze coś takiego jak fakty - o tych naprawdę trudno dyskutować :-)
a prawda relatywna nie istnieje.
do prywatnych zainteresowań nic nie mam, ale szczerze mówiąc spot miał tytuł Polska jest fajna czy jakoś tak i miało być o mieście a nie o prywatnych fantazjach. chłopaki podjęli wyzwanie - brawo - ale to niestey również zobowiązuje...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
fantazjowanie publiczne o hitlerowskich skarbach ukrytych w sztolniach kopalni zlikwidowanej w latach dwudziestych jest z kolei nie tylko mało odkrywcze

Nie powinien pisać człowiek o rzeczach o których nie ma większego pojęcia. Ja temat FA zgłębiłem dośc mocno i powiem tylko tyle, ze istnieją fakty potwierdzające prowadzenie prac w tej kopalni w latach II wojny i bezpośrednio po jej zakończeniu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

???? tia, pewnie jeńcy tam pracowali.
vip obudź się z tego snu, wróć na jawę... :/

P.S.y
i zdradź mi po co mieliby odkopywac po prawie 30 latach szyby kopalni w Zgorzelcu, jeżeli w Węglińcu mieli ich w tym czasie ile dusza zapragnie.
pierwsze podstawowe pytanie: PO CO?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
i zdradź mi po co mieliby odkopywac po prawie 30 latach szyby kopalni w Zgorzelcu, jeżeli w Węglińcu mieli ich w tym czasie ile dusza zapragnie.
pierwsze podstawowe pytanie: PO CO?

po pierwsze czy zawsze wiadomo PO CO się coś dzieje?
A po drugie, wystarczający powód by tam wejść: zeby sprawdzić "po co" :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tadam, zapraszam więc do wspólpracy. Potrzeba nam takich optymistów i miło nam będzie gościc Ciebie w naszych szeregach. Poproś admina o dostęp do działu "ścisle tajne". Zapene nie odmówi. Prawda Aleks?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Poproś admina o dostęp do działu "ścisle tajne". Zapene nie odmówi.

Dzięki, pod moim nickiem jestem wystarczająco tajny, nie potrzebuje dodatkowej konspiracji, jeśli ktoś chce do mnie cos napisać poza forum, to można poprzez prywatne wiadomości.
viper126pzgc pisze:
zapraszam więc do wspólpracy.

już współpracuje

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ale ja nie mówie zebys się utajniał :) , chodzi o to zebys miał dostęp do szerszej ilości materiałów zgromadzonych przez nas w okresie 3 lat.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Z ciekawości zajrzałem na to WP i vałkiem fajnie to wyglądało - Aleksander mądrze wygadany podobnie jak p.Sławek - tylko to żucie gumy trochę nie na miejscu - ale cała reszta ok.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.