Andrus pisze:
Ja tam robię kampanię Ślusarczykowi

Ale mógłbym zagłosować ewentualnie na kogoś z UPR
Andrus obudź się
Jak chcesz głosować na kogoś z UPR skoro w naszym powiecie nie ma żadnego klubu waszej pratii (popraw mnie proszę jeżeli się mylę ale dotychczas poza przedstawicielstwem we Wrocławiu nie znalazłem żadnej komórki)
Gdzie mogę przyjść aby poznać i posłuchać lokalnego lidera? Sympatyzujesz z Unią Polityki Realnej...
Realnej!!! a Twoje wypowiedzi są oderwane od rzeczywistości. To stek ideowych dekalracji, które może szczytne ale chwilowo (mam nadzieję) nierealne. Widzisz różnice realne - nierealne? Spójrz na obecne wypowiedzi na forum - już teraz są pytania a co ja będę miał z tego, że pan x będzie posłem. W takim klimacie osoba, która chcę kandydować musi zacząć obiecywać "gruszki na wierzbie" żeby przekonać do siebie ludzi. Obiecanki zobowiązują - ich realizacja oznacza wejście, w dziś bardzo popularny, układ. A człowiek z układu to nie przedstawiciel UPR.
Jeżeli odrzucasz kandydaturę R.Brodniaka to liczę, że masz kogoś w zamian - mam myśli osoby będące na lokalnej arenie politycznej a nie w jej przedsionku bo wybory to plebiscyt w którym aparycja + rozpoznawalność to podstawa. Odrzucając kandydata PO dajesz zielone światło kandydatowi PiS. Który program partii jest bliższy Twoim przekonaniom?