Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Andrus pisze:
zaś ja jestem liberalny i należę do organizacji promującej wolny rynek, mającej wolnośc gospodarczą w statucie :)

Andrus pisze:
należe do przybudówki LPR - Młodzieży Wszechpolskiej jak już zapewne wielu zauważyło choć wprawdzie trzymają mnie tam inne rzeczy niż program

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Oj Młody widać żeś młody, naiwny i jednak niezabardzo jeszcze pewne rzeczy rozumiesz. Gdzieś dzwoni, ale tak dokładnie to nie wiesz (nie rozumiesz - albo nie chcesz wiedzieć i rozumieć) gdzie, co i jak.
Liga Prawicy Rzeczpospolitej jest porozumieniem wyborczym, które nie ma własnego programu tylko deklarację wyborczą składającą się z kilku haseł na tyle ogólnych, aby były do "przełknięcia" przez wszystkich sygnatariuszy porozumienia, a przy okazji atrakcyjnych dla potencjalnych wyborców.
Dla jasności jeszcze cytaty z blogu Korwina Mikke:
"Panie JKM,
był Pan jedynym politykiem jakiemu ufałem, czytałem Pana blog,przekonywałem znajomych do Pana racji. Byłem ZA JKM od wielu, wielu lat.
Niestety... Jedyny polityk, z którego poglądami się zgadzałem w moich oczach stracił wszystko....
Tak Panie Januszu, popieranie w Sejmie stanowiska LPR (PiS, PO, LiD - niepotrzebne skreślić) to dla mnie rzecz nie do zaakceptowania. Zresztą - nie tylko dla mnie: dla wielu innych również.
Szkoda...Jak widać nikomu tak naprawdę nie można w polityce ufać. Nawet JKM
.

Ja się zgadzam, że d***kracja jest do doopy - ale czy to nie przesada? Start z LPR nie z'obowiązuje nas do popierania stanowiska LPR w Sejmie jakiejkolwiek sprawie! P.MR może nie lubić LPR - ale powinien wziąć pod uwagę, że jeśli NIE wystartowalibyśmy razem, to miejsca posłów LPR (i UPR...) zajęliby ludzie z "Samoobrony" lub innej partii LiDowej...
(...)
Jednocześnie UPR starannie zastrzegła sobie, że ma w kampanii własne logo i własny czas antenowy. Trzy partie nie maja tworzyć wspólnego klubu w przyszłym Sejmie i w ogóle pozostają samodzielne. UPR startuje zresztą całkowicie samodzielnie w wyborach do Senatu.
Tym, co je mimo ogromnych różnic programowych łączy - to to, że 18 lat temu w Magdalence ONI postanowili, że nie dopuszczą do powstania w Polsce Prawicy. Pomimo ogromnych różnic między partiami konserwatywno-narodowymi, konserwatywno-katolickimi i konserwatywno-liberalnymi łączy je sprzeciw wobec wszelakiej (a zwłaszcza: zakamuflowanej) Lewicy.
Jednak to, że tak się różnią, jest BARDZO KORZYSTNE. Nikt nas nie będzie podejrzewał, że podpisujemy się pod programem LPR (i odwrotnie...). Ponadto nasz elektorat jest głównie w wielkich miastach
"

Ty Młody należysz zaś do przybudówki Ligi Pol. Rodz. - Młodzieży Wszechpolskiej - organizacji narodowo-socjalistycznej ( i nie chrzań że jest inaczej) dla której liberalizm i wolny rynek kończy się na swobodzie wyboru marki piwa, którym Wszechpolacy się sponiewierają. Jeżli jednak twierdzisz, że jesteś liberałem gospodarczym popierającym program gospodarczy UPR to albo dopadła cię schizofrenia (polityczna?) ;) albo czas się na coś zdecydować.
Pozdrawiam :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Widze że nie oglądasz telewizji :-? osobiście popieram UPR więc jak jest możliwa zmiana poglądów ??
Eldrich przeczytaj status MW i inicjatywy wszechpolaków, zaś należę również do innych organizacji nie tylko MW promujących wolny rynek. Zaś LPR ma już własny program polecam konferencje Chruszcza i Dobrosza.
Zaś co do popierania to popieram program UPR i robi tak wielu jak nie większośc członków MW, zaś nie musze się nigdzie przenosić bo niedługo dojdzie do połączenia obu partii. ( Zresztą MW nie jest z nikim związana) :)

Ostatnio zmieniony 14 wrz 2007, 13:01 przez Andrus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrus pisze:
Widze że nie oglądasz telewizji :-? osobiście popieram UPR więc jak jest możliwa zmiana poglądów ??

[ Dodano: Pią Wrz 14, 2007 1:59 pm ]
Eldrich przeczytaj status MW i inicjatywy wszechpolaków, zaś należę również do innych organizacji nie tylko MW promujących wolny rynek. Zaś LPR ma już własny program polecam konferencje Chruszcza i Dobrosza

To chyba sam nie wiesz czego chcesz :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie no ogólnie to należę do trzech organizacji gdyż sprawia mi to przyjemność i moge porozmawiać z ludźmi o podobnych poglądach, każda z tych organizacji jest wolno rynkowa zaś jedna prołużycka :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A może Młody chodziło Ci o statut MW? :P
Chyba niestety nie znasz tego statutu, bo ja szybko go przejrzałem i nic pro rynkowego nie znalazłem, ale możesz mnie poprawić, bo może cos przeoczyłem.
Znalazłem za to nieco w waszej deklaracji ideowej (może o to Ci chodziło :) ):
"Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm. Pragniemy wyprzeć z życia narodu podłość, fałsz i brud." - wyróżnienie moje
oraz tekie hasełko:
"Oparcie gospodarki Polski na powszechnej własności prywatnej oraz powstrzymywanie wykupu przez obcy kapitał majątku narodowego." - takie coś to i pewnie LiD ma, no może bez tego obcego kapitału. :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MW głosi ideały wolnorynkowe : http://www.mw.org.pl/t.php?id=3110
Zaś miałes poszukać inicjatyw wszechpolaków np. na temat ZUS czy OFE lub polityki prorodzinnej/niskich podatków lub na temat akcyz.
Zaś co do statutu to nie chodziło mi o MW ale to możę kiedy indziej, MW i jej deklaracja ideowa :
-Naród Polski wspólnym dobrem każdego Polaka, wspólnotą wiary, dziejów, kultury, ziemi, mowy i obyczajów. Ma prawo do wolności, wielkości i dobrobytu, a od każdego z nas domaga się ofiarnej służby.
- Młodzież Wszechpolska jest ideowym spadkobiercą najlepszych tradycji Obozu Narodowego, przede wszystkim myśli politycznej Romana Dmowskiego oraz innych twórców idei narodowej ( czyli twórców polskiego wolnego rynku,mysli konserwatywnej)
- i jak już napisałeś oparcie gospodarki Polski na powszechnej własności prywatnej
Pytanko: Na kogo zamierzasz głósować bo jak mi się zdaje jeszcze się nie ujawniłeś??
Polecam tekst Adama Wielomskiego: O kilka lat za późno na stronie KZM :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Andrus nie wystarczy chciec miec do czegoś przekonanie trzeba to przekonanie miec . A ty nie masz przekonania i to głównie dlatego,że nie wiesz do końca o co w tym wszystkim chodzi. Poprostu chcesz byc trendy. Blado to wyglada.
Przepraszam za c bez kreseczek ale mi cos klawiatura nie chce dogadac sie z kompem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gadasz jak potłuczony, czy prawica jest trendy??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

O czym ty mówisz czy LPR jej młodzieżówka to jest prawica?
Rozhulane , rozbestwione grupy ludzi lubiących zamęt i nie mogących wnieść nic do sprawy.
Roman i jego młodsi koledzy typu tego kibola co został ministrem pokazali ze chodzi im tylko o zadymienie wobec siebie i swoich zjednoczonych w kręgu działalności albo rodziny.
Przykro mi tak to odczytuje, chociaz jeszcze niedawno zauważałem kawałek programu narodowościowego, idącego może w nie najlepszym kierunku ale jednak . teraz nie am juz złudzeń.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tyle że ja nie jestem w Ruchu Młodych LPR, zaś LPR jest prawicą taką jak np. Prawica RP - jeżeli te partie nie byłyby twoim zdniem prawicą to jedyną partią prawicową byłoby UPR ( ale że teraz nastapiło połączenie to i tak czy siak mamy jedną partię prawicową) :) . Zaś przykład który podałes jest najlepszym przykładem że działalnośc w prawicy narodowej wychowuje na porządnych ludzi.

Tytuł:
pismak
pismak

No taaa, sieg heil piec piw raz!
I dla zasady dodam Jude Rauuus!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Miałeś na myśli: "Żydzi na Madagaskar"?
Mlodzi Andrus
Jesli twoje działania (wypowiedzi) powodowane są próbą udowodnienia twoim rodzicom, że na coś cię stać, to odpuść sobie zanim cię wydziedziczą...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie jest to próba udowodnienia niczegokolwiek, jest to po prostu moje zdanie które mogę wyrażać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa pisze:
Ci ludzie wiedzą jak obiecywać i jak się utrzymać na arenie

licytacje czas zacząć:
Cytuj:
SLD opowiada się za likwidacją abonamentu radiowo-telewizyjnego.

punkt dla SLD :smt026 :smt026 :smt026

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.