Dzisiaj jest 19 cze 2025, 10:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Z tego co mi wiadomo i sobie przypominam to pare lat temu była mowa o skateparku dla młodzieży...i jak widać nic nie wyszło... a wystarczy popatrzec na naszych sąsiadów...a szkoda bo mogło być fajnie...;/

Tytuł:
pismak
pismak

Co do rozrywki i zajęcia się sprawą młodzieży - planowany mulitiplex a dokładnie Plazacenter http://www.plazacenters.pl/plazacenters.php to miejsce, które jest planowane jako centrum rozrywki i burmistrz jest pierwszą osobą, która chce aby ta inwestycja została zrealizowana. To ludzie mieszkający nieopodal blokują budowę - każdy chce mieć rorywkę ale jak najdalej od swojego domu :-? Na terenie wpomnianego plazacenter ma być min. fantasy park - min. jest to kręgielnia. Rafał Gronicz jest burmistrz wszystkich mieszkańców Zgorzelca i musi liczyć się zarówno z tymi, którzy chcą aby powstało miejsce rozrywki dla mieszkańców jak i z tymi, którzym ten pomysł się nie podoba. Co do sprawy młodzieży - jak większość wie sprawy rowerowe w mieście nie sa mi obce (przepraszam, że chwilowo odchodzę od tematu) i staram się współpracować z UM w tych sprawach. Niedawno urzędnik z UM zaprosił mnie na spotkanie i pokazał mi min. propozycję zagospodarowania wąwozu naprzeciw MDK oraz terenu nad Nysą (teren zalewowy) Generalnie chodzi o to aby powstał tam tor/park dla downhillowców (uogulniajać) Zgłosiłem się w tej sprawie do chłopaków, którzy sami wybudowali sobie tam elementy toru. Zaproponowałem im aby oni wyszli z propozycją jak ten tor ma wyglądać tak żeby było to miejsce stworzone dla nich a nie wizja jakiegoś urzędasa, który rowery ogląda na półkach w sklepie. Minęło trochę czasu - termin ustalenia budżetu na przyszły rok coraz bliżej a chłopaki nadal się nie odezwali... i to jest nasza rzeczywistość. Krzykaczy, pieniaczy, wizjonerów jest mnóstwo ale jak ktoś mówi, ok zaproponuj konkrety a my to postaramy sie zrealizować to większość nabiera wody w usta.

Centrum wypędzonych - jak najbardziej. Będą je odwiedzać ludzie, którzy po tym zechcą coś zjeść, wypić, może wynająć pokój w hotelu - zostawią kasę, której część pójdzie do budżetu a budżet, wiadomo to nasza skarbonka.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 14:33 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Turek, uważaj z tym puszczaniem bo następnym razem mogą to byc zwieracze ;-)
Nie myl efektywności działań burmistrza z jego zabiegami w sprawie rozwiąznia problemów miasta. Działania są prowadzone w wielu kierunkach - efekty, jak widać :(
Zarzucasz mi uprawianie propagandy burmistrza na forum? W dodatku za wszelką cenę? Nic gorszego nie mógłbym sobie zafundować bo teraz musiałbym wpierw posprzątać zanim zacząłbym działać. Burmistrz spiep... w paru sprawach, jego notowania są na niskim poziomie i jest to po części jego zasługa. Takie jest moje zdanie. Ale fakt, że miał zły start nie oznacza, że nie stara się wygrać - wyścig nadal trwa. Dobiegamy dopiero do końca pierwszego okrążenia, zostały jeszcze trzy. Postawiłem na tą gonitwę i nie jest mi obojętny jej wynik.
Burmistrz się stara, zabiega, rozmawia... o tym piszę. Każdy kto ma doświadczenia życiowe wie że nie wszsytko w życiu wychodzi od razu. Dopiero po przeczytaniu wszystkich postów wyciągaj wnioski Tu chodzi o obiektywizm. Ja równiez jestem mieszkańcem tego miasta, też mam dziurawą drogę i widzę śmieci w krzakach. Różnica między tymi którzy tylko krytykują a mną jest taka, że staramsię jakoś na to wszystko wpłynąć. Jak sam wiesz chcąc na coś wpłynąć nalezy wpierw się zorientować w sytuacji. Ja to zrobiłem i robię - stąd wiem o niektórych rzeczach, o których niekoniecznie słyszy się na ulicy. Nie chcesz abym o tym pisał?
Nie wiem czy zauważyłeś ale na tym forum pisanie dobrze o pracy UM i burmistrza nie jest już "trendy" ;-) Co niektórzy forumowicze niegdyś piejący na cześć burmistrza delikatnie mówiąć nieco się wypalili a może poszli w owczy pęd "krytykantów" Generalnie te forum nie oszczędza burmistrzów. Wcześniej Fiedia, teraz Gronicz... może dlatego moje wypowiedzi mogą koleć w oczy... cholera, zawsze chciałem spróbowac być terndy ;)
Kwestia ugrupowania politycznego jest tu wtórna - jedyną wymierną korzyścią jaką mam to fakt, że inforamcję na różne tematy mam z pierwszej ręki Ale to nie mój przywilej. Takie informację otrzymuje każdy kto pojawi się na spotkaniach we wtorki w siedzibie PO. Zapraszam na dzisiejsze spotkanie - nie trzeba się umawuiać do burmistrza żeby sobie porozmawiać. Czy teraz jestem rzecznikiem PO na forum? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Zh

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:14 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Re mieszczuch

wystarczy popatrzeć na twoje i menelopy posty... :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Ci

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:13 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 14:34 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

cenrtum przeciwko wypędzeniom nie powinno być inicjatywą prowincji. zbyt wielkie młyny tu mielą, żeby nawet tak tęgie głowy jakie mamy obecnie na stołkach w naszym mieście uchroniły się przed manipulacją. i to z obu stron.
to raz.
dwa - to społeczne zapotrzebowanie na takie cudo - chyba jednak bardziej brakuje nam boisk, skateparków, czystych ulic, miejsc parkingowych itp.
trzy - widząc jak powstaje muzeum łużyckie jestem jakoś dziwnie spokojny - chyba że faktycznie przyczyną takiego stanu jest niechęć do inicjatyw zafiedkowych - w co mi się wierzyć nie chce.

a tak z zupenie innej beczki...
czy ktos zwrócił uwagę na tytuł artykułu na zinfo? "zgorzelec dla miastem zadumy" ;) alex - jakiś chochlik?

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
dwa - to społeczne zapotrzebowanie na takie cudo - chyba jednak bardziej brakuje nam boisk, skateparków, czystych ulic, miejsc parkingowych itp.

Wydaje mi się, że jeżeli takie centrum miało by nie powstać u nas to powstanie gdzie indziej i chyba w tym kontekście powinniśmy rozpatrywać ta sprawę

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zgadzam sie z zubkiem, w Zgorzelcu takiego zapotrzebowania raczej nie ma ale... jeśli to ma być wybudowane za "unijne środki" i utrzymywane za "rządowe" to czemu nie, będziemy tylko z tego korzystać :smt030

Tytuł:
VIP
VIP

racja - chochlik poprawiony dzięki zubek za zwrócenie uwagi ;)

Co do "rzecznika" to uważam, ze menelopa powinien ustąpić nieco pola burmistrzowi zamiast sam zabierać stanowisko w tej sprawie. Zdaję sobie sprawę z tego, że na spotkaniach z "matką partią" wiele można się dowiedzieć o tym i owym dlatego masz znacznie większą wiedzę, niż my. Jednak moim zdaniem powinieneś się ograniczyć do przedstawienia faktów w danej sprawie zamiast dodatkowo je komentować i usprawiedliwiać Rafała.

Tytuł:
VIP
VIP

alexander:
Cytuj:
niebawem Zgorzelec stanie się miastem emerytów

Nicram:
Cytuj:
W Zgorzlecu zostana sami emeryci, wiec w sam raz dla nich takie pomniki

ktoś ma coś przeciw emerytom? :)
W tym mieście, dzięki nim, wiele lat temu, winda szła w górę :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

menelopa pisze:
Turek, uważaj z tym puszczaniem bo następnym razem mogą to byc zwieracze ;-)

Kwestia ugrupowania politycznego jest tu wtórna - jedyną wymierną korzyścią jaką mam to fakt, że inforamcję na różne tematy mam z pierwszej ręki Ale to nie mój przywilej. Takie informację otrzymuje każdy kto pojawi się na spotkaniach we wtorki w siedzibie PO. Zapraszam na dzisiejsze spotkanie - nie trzeba się umawuiać do burmistrza żeby sobie porozmawiać. Czy teraz jestem rzecznikiem PO na forum? :grin:

Czyżby?
Myślałam że burmistrz jest dla wszystkich mieszańców Zgorzelca, nie tylko dla części(układu - to jest chyba teraz trendy).
Rozumiem że aby czegokolwiek się dowiedzieć to należy uczestniczyć w spotkaniach w siedzibie PO.
Ani na tym forum ani poprzez oficjalnego rzecznika UM nie uzyskamy konkretnych, prawdziwych informacji.
Burmistrz nie wypowiada się na tym forum, chyba że poprzez pseudo rzeczników (ciekawe czy macie autoryzację, a może jesteście samozwańcami- niestety od RG tego się nie dowiem).
To wszystko co napisałeś jest płytkie, ale dzięki za szczerość Menelopo.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander:

Cytuj:
ze menelopa powinien ustąpić nieco pola burmistrzowi zamiast sam zabierać stanowisko w tej sprawie.

Własnym oczom nie wierzę.
Nie protestujesz, adminie, gdy jakiś nerwowy forumowicz używa dosadnych określeń czy porównań w stosunku do burmistrza, protestujesz natomiast gdy inny próbuje rzecz tą czy ową ukazać w nieco innym, bardziej przychylnym dla władz miasta świetle.
Chyba, że to forum jest dostępne li tylko dla niezadowolonych,..wówczas, proszę, zmień regulamin, uzupełniając go o dodatkowy punkt, np:

7. Osoby chcące usprawiedliwiać z tych czy owych posunięć władze miasta ryzykują upomnienie lub, w skrajnych wypadkach, gdy usprawiedliwianie staje się nagminne,..otrzymaniem BANA!! :smt026

ciekawa

Burmistrz spotyka się z wieloma grupami społecznymi, m.in z kombatantami, działkowcami, stowarzyszeniami etc.
Spotyka się również z członkami swojej własnej partii,..choć być może wg. Ciebie nie powinien??? Hmmm,..
To, ze nie spotkał się jeszcze z Tobą, jest zapewne ogromnym niedopatrzeniem z jego strony, choć jako usprawiedliwienie można chyba przyjąć, że nie miał pojęcia o tym, że chcesz z nim porozmawiać. ]:->

W poniedziałki są tzw. dni otwarte w które to dni burmistrz oraz jego zastępca przyjmują mieszkańców.
Nic prostszego jak,..pójść i w sekretariacie zarezerwować sobie termin takiego spotkania.
Jestem pewien, że nie odmówi i porozmawia z Tobą a nawet udzieli odpowiedzi na wszelkie nurtujące Ciebie pytania!! ;-)

Spotkania odbywające się w każdy wtorek o godz. 19.00 w siedzibie PO są spotkaniami otwartymi.
Zapraszam,...choć z drugiej strony, jeśli przyjdziesz, niejako automatycznie zostaniesz włączona w ten "układ".
Tak więc zastanów się dobrze,... 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.