Dzisiaj jest 20 cze 2025, 21:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

pwielki1- są ludzie, dla których kazdy argument, nawet ze strony przeciwnej, - jest jedynie utwierdzeniem w przekonaniu o ich świetej racji. ale oni mają coś z głową.

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
....co więcej dowiedziałem się, że pierwsze kilka meczów było rozpowszechniane bez żadnych ustaleń s właścicielem praw, a więc z KKS Turów Zgorzelec S.A.".

Tylo Pan prezes nie zauważa, że te mecze były oficjalnie zapowiedziane jako Puchar ULEB w programie TVP3 Wrocław jako regionalnej telewizji a więc ogólnie dostępnej...

W programie TVP 3 na wtorek 15.01. w programie TVP3 wrocław o 18.30 kiedy będzie mecz w Libercu jest napisane cyt." Transmisje sportowe". Pewnie te transmisje za "zakazem" Pana Prezesa również nie będą dostępne w Zgorzelcu!!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Tylo Pan prezes nie zauważa, że te mecze były oficjalnie zapowiedziane jako Puchar ULEB w programie TVP3 Wrocław jako regionalnej telewizji a więc ogólnie dostępnej...

Nie wiem, czy ja źle zrozumiałem, ale ten fragment wypowiedzi Pana Krygiera odnosi się chyba do pierwszych transmisji z Liberca pokazywanych przez telewizje Tomków :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie podważam Pańskiego warsztatu jako menagera klubu, ale z ludźmi Pan się w ogóle nie liczy i nie wierzę w ani jedno Pańskie słowo cytowane przez Alexa. Byłem Prezesem KK TUR i odszedłem, bo sądziłem, że to moja osoba może szkodzić kontaktom na linii KK TUR a Pan prezesie. Ale myliłem się. Moi następcy również nie mogą znaleźć z Panem wspólnego języka, bo ( jak sądzę) jeżeli nie są to ludzie mówiący Pańskim zdaniem, to nie ma sensu się z nimi porozumiewać. Jest Pan człowiekiem wyznającym zasadę, że jedyne słuszne zdanie, to Pańskie zdanie.Pozdrawiam i życzę sukcesów, które będą pomagać Panu zjednywać ludzi a nie odpychać.
O ile ktoś z forumowiczów ma jeszcze pytania o relacje na linii KK TUR - Prezes KS Turów, to myślę, że moja wypowiedź wyraźnie pokazuje panujące między nami stosunki i martwi mnie tylko to, że człowiek, który ma krótki kontrakt na pobyt w naszym mieście rozwala to, co było budowane przez wiele lat z miłości do koszykówki, a komercja była na drugim planie. Dzisiaj cieszę się i dziękuję, że mogłem współpracować z Prezesem Kamińskim i Mazurem jako jeden z zarządzających KK, bo oni rozumieli że my jesteśmy szóstym zawodnikiem - czego brakuje obecnemu prezesowi. Nie można wszystkiego mierzyć ilością zer na koncie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

MattiBard pisze:
ale ten fragment wypowiedzi Pana Krygiera odnosi się chyba do pierwszych transmisji z Liberca pokazywanych przez telewizje Tomków

Która to telewizja reemitowała sygnał TVP3 Wrocław, który był ogólnie dostępny na dolnym śląsku!!! Prezes ma w duszy kibiców, którzy nie mogą pojechac na mecz, dla niego liczy się kasa a co do transmisji z liberca to chyba nie tylko zgorzelecka kablówka emitowała sygnał TVP3 Wrocław (zaznaczam telewizji regionalnej która w swoim programie miała zaznaczoną emisję z Pucharu ULEB i na którą jest płacony abonament)...!!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Taka sytuacja miała miejsce podczas ostatniej transmisji w Strasburgu, kiedy zgoda dotarła do nas dopiero w poniedziałek. Otrzymaliśmy wówczas zgodę jako TVP i w pozwoleniu nie było mowy o przekazywaniu sygnału komukolwiek.”
mnie interesuje, czy będę miał transmisję na kablu. Czy to przez TVK Tomków, czy przez Eurosport, to już mniejsza. Druga rzecz, to terminologia, może by ktoś objaśnił, mniej kumatym, o co chodzi. I trzecia
Cytuj:
pozostaje nadzieja, że TVP Wrocław w końcu zaistnieje w Zgorzelcu. Nadzieja nie pozostaje tylko w obszarze marzeń tym bardziej, że jak potwierdza koordynator sportu TVP Wrocław, Daniela Stadniczenko prace w tym zakresie trwają: "To się dzieje już od dwóch lat. Musimy zmienić nośniki sygnału. Wtedy zarówno Zgorzelec jak i Kotlina Kłodzka będą miały czysty sygnał. Niestety jest do bardzo duże przedsięwzięcie, dlatego musi być wykonywane etapami."
jakie prace trwają i kiedy to Zgorzelec będzie miał ten TVP3 Wrocław /naziemny, jak rozumiem, bo sam sygnał w TVK, to chyba mniejszy problem/.

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
To się dzieje już od dwóch lat. Musimy zmienić nośniki sygnału. Wtedy zarówno Zgorzelec jak i Kotlina Kłodzka będą miały czysty sygnał.

Jak czytam, że ktoś dokonuje modernizacji sygnału przez dwa lata to mi się "nóż w kieszeni otwiera" Na miescu tego pana wstydził bym się przyznawać, że "zmiana nośnika"trwa tak długo. Co to w ogóle oznacza? Dlaczego po 18 na TVP2 mogłem do niedawna bez problemu oglądnąć wiadomości regionalne bez zmiany jakiegoś tam nośnika a teraz ktoś mi oświadcza, że nie da rady i od dwóch lat pracują nad tym, żeby mógł oglądnąć widomości z dolnego śląska zamiast z woj. mazowieckeigo

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
do niedawna bez problemu oglądnąć wiadomości regionalne bez zmiany jakiegoś tam nośnika a teraz ktoś mi oświadcza, że nie da rady i od dwóch lat pracują nad tym, żeby mógł oglądnąć widomości z dolnego śląska zamiast z woj. mazowieckeigo

właśnie
Cytuj:
może by ktoś objaśnił, mniej kumatym, o co chodzi.
:grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Każdorazowy koszt udostępnienia transmisji wyceniliśmy na 2000 zł, co bardziej jest traktowane jako symboliczna opłata niż wykupienie profesjonalnej licencji.

Kablówka zapłaci, kablówka będzie transmitować. Kapitalizm w czystej postaci. Na początku nikt nie wiedział jak daleko Turów zajdzie w ULEB-ie i władze klubu pozwalały sobie na gest. Teraz jednak dalsze uczestnictwo w pucharach z każdym meczem (i odpadaniem kolejnych polskich drużyn) zaczyna nabierać "wartości" i klub stara się to wykorzystać.

Po za tym jest inny aspekt tej sprawy. By obejrzeć transmisję choćby w zgorzeleckiej kablówce trzeba ją posiadać, a aby ją posiadać trzeba dość słono co miesiąc zapłacić. Nie wiem jaki procent osób zdecydowało się założyć sobie gniazdko, jaki nie zrezygnowało na rzecz "talerza" mając nadzieje na obejrzenie transmisji z meczów Turowa. To jest realny zysk dla operatora... i chyba z tego faktu prezes Krygier zdaje sobie sprawę.

Naprawdę mam mieszane uczucia co do powodu brak transmisji...Czy wynika ono z zachłanności klubu czy skąpstwa operatora...

Tytuł:
rekrut
rekrut

krytyczny pisze:
Kablówka zapłaci, kablówka będzie transmitować.

krytyczny pisze:
Czy wynika ono z zachłanności klubu czy skąpstwa operatora...

Tylko rodzi się pytanie dlaczego kablówka ma płacić skora już raz zapłaciła dla TVP3 za urządzenia które umożliwiają odbiór sygnału TVP3 Wrocław przez satelite. TVP3 Wrocław zresztą jest jak już wcześniej pisałem jest kanałem publicznym który powinien być na naszym terenie bezpłatnie dostępny i transmija NIEKODOWANA (transmisje sportowe) tego meczu jest zapowiedziana w Programie na cały region (w tym zgorzelec)!!!

Rozumiem opłatę za kodowany przekaz meczu ale on nie jest kodowany przez TVP3 na CAŁYM dolnym śląsku!

Więc wychodzi na zachłanność !!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Paweł... na moje oko wręcz przeciwnie:

napisałeś: "Tylko rodzi się pytanie dlaczego kablówka ma płacić skora już raz zapłaciła dla TVP3 za urządzenia które umożliwiają odbiór sygnału TVP3 Wrocław przez satelitę."

Musisz znać wiele szczegółów o TV kablowej bo nie znam kogoś kto ma dostęp do takich informacji. Po drugie meczy w Turowa w pucharze ULEB nie jest wiele, dlatego moim zdaniem jeżeli prywatny nadawca całkowicie nie związany z TVP nie ma prawa do transmisji sygnału uprzedniej zgody. Cena 2000 zł jest tylko pozornie wielka bo jeżeli weźmiesz pod uwagę np. 3000 abonentów, którzy płacą 40 zł co miesiąc za TV to wyjdzie Ci 120 000 zł przychodu miesięcznego. Moim zdaniem to naprawdę niewielka kwota dla tak wielkiej telewizji. Tym bardziej jeśli znaleźliby np. 5 firm po 400 zł każda do reklamowania podczas przerwy. Skoro cały Zgorzelec siedzie wtedy przed telewizorami... to firma ma potencjalnych odbiorców.

Moim zdaniem to proste i można na tym też zarobić. Tylko lenie narzekają.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Po drugie meczy w Turowa w pucharze ULEB nie jest wiele, dlatego moim zdaniem jeżeli prywatny nadawca całkowicie nie związany z TVP nie ma prawa do transmisji sygnału uprzedniej zgody.
jak mawiają, o 2 w nocy należy spać :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
Skoro cały Zgorzelec siedzie wtedy przed telewizorami

Powiedź to mieszkańcom domków jednorodzinnych np. w dzielnicy Ujazd. Nie było, nie ma i raczej nie będzie tam kablówki.

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
Musisz znać wiele szczegółów o TV kablowej bo nie znam kogoś kto ma dostęp do takich informacji. Po drugie meczy w Turowa w pucharze ULEB nie jest wiele, dlatego moim zdaniem jeżeli prywatny nadawca całkowicie nie związany z TVP nie ma prawa do transmisji sygnału uprzedniej zgody powinien płacic. ...

Proste...jesli nie naziemnie to przez urzadzenia, które umozliwiają odbiór, zadna filozofia...

Powinien płacić Nadawca (czytaj: stacja telewizyjna) ale nie podmiot który sygnał publicznej telewizji, która jest dostepna na dolnym slasku retransmituje (czytaj: przekazuje dalej) do odbiorców koncowych i za to sie płaci abonament.

aleksander pisze:
Cena 2000 zł jest tylko pozornie wielka bo jeżeli weźmiesz pod uwagę np. 3000 abonentów, którzy płacą 40 zł co miesiąc za TV to wyjdzie Ci 120 000 zł przychodu miesięcznego.

Jesli chodzi o abonament TVK zauwaz ze tak jest na całym świecie i u nas w polsce również ze Operator TVK płaci nadawcom (TVN, Eurosport, HBO, itd) za nadawany przez nich sygnał, który jest przekazywany dla abonentów, nie mówiąc o innych kosztach działalności.
Więc co do przychodu jestes drogi Adminie (przedsiębiorco) w błędzie.

Z drugiej beczki: kto zabrania aby KLUB KS turów w przerwach meczu wrzucił reklame u opertaora od pozyskanych przez Prezesa Klubu sponsorów, i w ten sposób Prezes sobie zrekompensował (zarobił) na transmisjach w TVK. (jesli taka opcja jest możliwa bo do końca nie wiem)

Po trzecie: Staje przy swoim ze nadawca jest TVP3 Wrocław, który jest telewizją regionalną i bezpłatną na dolnym śląsku, a ze tvk zainwestowała w urzadzenia do odbioru Sygnału nie naziemnie to chwała jej za to... ale tu wkracza ze swoim zakazem Prezes Klubu, który każe nadawcy (TVP3 Wrocław) kodować sygnał który na całym dolnym śląsku (poza powiatem zgorzeleckim ) jest bezpłatny.

Tytuł:
gaduła
gaduła

krytyczny pisze:
Czy wynika ono z zachłanności klubu czy skąpstwa operatora...

kwestia zachłanności klubu ?? tu chodzi o 2 tys. zł . Przecież prezes wyraźnie mówi ze chodzi o pokrycie kosztu udostępnienia i na zysk to chyba przy takiej kwocie trudno liczyć?
Zyskać za to moze TVK Tomków. Wystarczy zainwestować 2 tys zł i na reklamach zarobic. Jednak wychodzi na to ze operator jest jednocześnie skąpy i zachłanny a w w przypadku transmisji skąpstwo górą :)
Paweł... pisze:
Tylko rodzi się pytanie dlaczego kablówka ma płacić skora już raz zapłaciła dla TVP3 za urządzenia które umożliwiają odbiór sygnału TVP3 Wrocław przez satelite.

Ciekawa sprawa ...cóz to za urzadzenia?? Jezeli takie mają to dlaczego na codzień kablówka nie udostępnia nam TVP3 Wrocław ? Wydaje mi sie ze to nie o to chodzi . Odbiór TVP3 Wrocław a odbiór sygnału "produkowanego" w Libercu czy gdzie indziej to nie to samo . Mimo ze ten sygnał produkuje sie dla Tv wrocławskiej.
Aaa i jeszcze jedno z tego co wiem do odbioru konkretnego sygnału z satelity potrzebna jest antena , tuner z odpowiednimi prawami dostępu no i troche prądu ;) czyżby coś jeszcze ??

[ Dodano: Wto Sty 15, 2008 10:14 am ]
Paweł mecze które "poszły' w TVK Tomków to nie była TVP3Wrocław tylko przekaz telewizyjny z Liberca produkowany dla TVP3 Wrocław . Ogladałeś te mecze ?? Łatwo zauważyc różnice ( brak logo , sprawozdawców, grafiki ). Tylko pierwsza gratisowa transmisja miała przyzwoitą obróbkę

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.