Dzisiaj jest 16 cze 2025, 17:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeśli są jakieś merytoryczne powody i dowody odwołania Krygiera - mam na myśli niegospodarność - to sprawą powinna zając się prokuratura. Osobiście uważam, że w ostateczności tam nie trafi bo nic na niego nie mają .

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wczorajszy dzień został okrzyknięty przez większość "pogrzebem koszykówki".

Pytanie za 100pkt kto był koronerem, albo kto stwierdził zgon? Ludzie przestańcie lamentować, a Ty Aleks nie podgrzewaj jeszcze tej atmosfery, bo nowym ludziom utrudniacie bardzo sytuację!

Za przeproszeniem muszę to napisać - popier***ona Polska mentalność :-?

Cytuj:
Prezes Arkadiusz Krygier odwołany wczoraj ze stanowiska otrzymał propozycję objęcia funkcji dyrektora sportowego jednak poprosił radę o czas na podjęcie decyzji do dzisiaj.

Jeżeli ma jaja i na prawdę chce coś osiągnąć z Turowem to przymie tą posadę.

Cytuj:
"Najlepszą nagrodą dla mnie - mówi Krygier - będzie medal i kolejne zwycięstwa. Zespół został zaprogramowany tak, aby wygrywać i każdy kolejny sukces będzie dalej moim i Sasy wynikiem".

A ja myślałem, że Sasy, reszty kadry trenerskiej i zawodników, bo Pana Krygiera ani razu nie widziałem na boisku, jak zdobywał punkty, albo na ławce trenerskiej jak rozrysowywał taktykę.

Za przeproszeniem Panie Arkadiuszu (bo na pewno Pan to czyta) przestań Pan medialnie lamentować nad swoim losem, jak zbity 'pies'. Trzeba mieć 'cohones' wziąść się w garść. Faktem będzie na pewno, że jeżeli ten zespół coś w tym sezonie osiągnie, a na pewno osiągnie, bo już jesteśmy w najlepszej 16 ULEB'u to też w tym jest Pana udział, tak więc już za to można Panu pogratulować. Tylko po co siać fermentw mediach?

[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 11:48 am ]
Ewcia pisze:
Jeśli są jakieś merytoryczne powody i dowody odwołania Krygiera - mam na myśli niegospodarność - to sprawą powinna zając się prokuratura. Osobiście uważam, że w ostateczności tam nie trafi bo nic na niego nie mają .

Dwa rozwiązania... pierwsze takie, jakie podałaś

Drugie - nie trafi, ponieważ facet pod względem sportowym zarządzał tym Klubem bardzo dobrze i mu odpuszczą. Były dobre wyniki i to będzie taki ostani 'ukłon' w stronę jego osoby.

BTW
Przestańcie siać zamęt, stało się, już czasu nie cofniecie, żyje się dalej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mój poprzedni post wynikał z osobistych przypuszczeń, jednak wczoraj dowiedziałem się jak sprawa naprawdę wyglądała.
Rada nadzorcza miała powody, a wręcz obowiązek aby podjąć taką decyzję.
Powiem jeszcze, że wszystko układa się w sensowny ciąg od pewnych zdarzeń z połowy stycznia tego roku.
Tak jak to wyjaśnił nowy(?) prezes:
Cytuj:
Jeśli chodzi o kwestie sportowe, nikt nie ma zarzutów do pana Arkadiusza Krygiera. Z tych zadań wywiązywał się świetnie - mówi inny członek rady nadzorczej Piotr Waśniewski. - Gorzej wyglądały sprawy organizacyjne, były pewne nieprawidłowości, które zostały potwierdzone audytem, a także kontrolą rady nadzorczej - dodaje.

Należy jednak oddzielić 2 kwestie. Po 1 - rada nadzorcza musiała zgodnie z prawem odwołać Krygiera i to jest bezsprzeczne! Natomiast inną kwestią pozostają intencje nowej rady nadzorczej, prezesa i ludzi którzy ew. kierują tym wszystkim z tylnego siedzenia...

Zgodzę się z szamo - musimy obdarzyć nowego prezesa kredytem zaufania, a dopiero potem, w trakcie jego pracy, rozliczać go z tego co robi. Apeluje żeby KK nie zaraził swoimi podejrzeniami i wrogością (do nowego prezesa) reszty kibiców!!!

Co do ew. odpowiedzialności prawnej Krygiera - wg. mnie taki dalszy ciąg tej sprawy nie służyłby wizerunkowi klubu i sponsora strategicznego, i w imię tego nastąpi swoista abolicja. Wszystko wliczy się niejako w "koszta".

Polecam linki związane z tematem:
1) http://ksturow.pl/turow.php?str=1&a=541
2) http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031,4974227.html
3) http://polskikosz.pl/news/16549
4) http://forum.e-basket.pl/viewtopic.php?t=26594
5) http://forum.basket2.net/viewthread.php?FID=2&TID=16481

Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 11:45 przez paawlus, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Odejście członków zarządu wielu kibiców przyjęło z nadzieją. Ostatnio Grzegorz Schetyna i jego ludzie kojarzeni byli głównie z pasmem niepowodzeń Śląska. Zarówno na polu sportowym, jak i organizacyjnym. Wielki, liczący się w Europie zespół sprowadzili do roli ligowego przeciętniaka ze skromnym jak na warunki ligowe budżetem oraz długami. Rozmienili na drobne potęgę wrocławskiego klubu, mimo że wcześniej to oni tę potęgę zbudowali.

A tu reszta tego tego interesującego tekstu sprzed dwóch lat.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Na początek napisze, ze bardzo mi sie nie podoba ta sytuacja. Cała sytuacja pokazała jak polityka rządzi sportem.

szamo pisze:
www.zgorzelec.info pisze:
Prezes Krygier - odwołany
Z drugiej strony... ehs... Schetyna wsadza w to wszystko swoje paluchy... obawiam sie, ze moze to dla naszego Klubu skonczyc sie katastrofa... oj zeby mi palce polamalo za te slowa, ale niestety teraz tylko Schetynie bedzie jeszcze latwiej spelnic swoja obietnice...

Moim zdaniem, maczał i to głęboko... Śląsk gra jak gra. Odpadł z ULEB. Turów wyżej w tabeli DBE. Lani w każdym meczu przez nas. Na ostatnim meczu Turów - Śląsk. Obecny był Schetyna. Pierwsza kwarta drukowania jak się patrzy. Schetyna z uśmiechem na twarzy oglądał mecz. Naszym wchodziło wszystko, sędziowie byli bezradni. Schetyna od 3 kwarty siedział tak jak się siędzi na porcelance gdy się ma zatwardzenie i się mowi: oby sie to skonczylo jak najszybciej. A opisać to się mogło 1 słowem: Widok twarzy G. Schetyny po przegranym meczu BEZCENNY. Za takie i inne rzeczy zapłacisz z państwowych pięniedzy(sędziowianie). (POzdrawiam)

qba pisze:
Nie chcę wprowadzać czarnowidztwa, ale obawiam się, że to początek końca. Wrocław za nisko w tabeli, a my za wysoko. Do pupki...
A miało nie być polityki w sporcie.
Czas, w którym zdecydowano się na taki krok to już zupełna paranoja, ale widocznie komuś na tym zależy. 1/8 Pucharu Uleb, Play Off niebawem a u nas wszystko do góry nogami. Żeby pokręciło tych decydentów. PRAWDZIWA AMATORSZCZYZNA

Wszystko dokładnie opisane i popieram w 100%.

Azlo pisze:

Zgodnie z obietnicami, Schetyna wbił gwóźdź do trumny Turowa...

Już od jakiegoś czasu ;(;( Od tego momentu Schetyna tylko ręce zacierał, aby "posprzątać" tutaj pod swoje dyktando. Dlatego teraz może sobie poszaleć. Bo A. Krygier nie ma takiego posłuchu u ludzi jak poprzedni PREZES, dlatego Schetyna może sobie teraz robić co chce;(;(;(

grengo pisze:
Mój zasób wiedzy nie pozwala mi milczeć w tej sprawie. Już od ponad dwóch lat próbowałem dać do zrozumienia forumowiczom, że Grzegorz S. obiecał Śp.Z.Kamińskiemu zniszczenie Turowa i właśnie się ono dokonuje. J

mozna jakies szczegoly grengo odnosnie tego zniszczenia, jakie mial plany??
Teraz ma drogę o wiele łatwiejszą. Tak jak pisałem. A. Krygier nie miał takiego posłuchu jak Śp. Z. Kamiński. Dlatego też i zrzekł się tej funkcji, wiedział co się będzie działo. Polityka ogarnie sport.

To tyle odpowiedzi na razie. Przy dyspozycji kilku minut dodam coś jeszcze... To co się dzieje nie da sie opisac nigdzie, żadnymi słowami! A my kibice tylko możemy swoje zostawić na forum. NIKT NIE WYGRA Z POLITYKĄ!!

Możecie się nie zgadzać z moimi wypowiedziami - rozumiem. Jednak tutaj każdy może swoje zdanie napisać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zastanawiam się dlaczego gdy w obiegu "nieoficjalnym" pod adresem prezesa Krygiera padają ciężkie oskarżenia (wypływające jak się można domyśleć od tych "co wiedzą")mające usprawiedliwić jego odejście, a jednocześnie oficjalnie proponuje się mu funkcję dyrektora sportowego. To albo jest czarną owcą, która szkodzi klubowi i należy jak najszybciej go usunąć z klubu albo nie jest. Dziwaczne to niezmiernie...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Krytyczny bardzo wybiórczo cytujesz to co teraz wkleje pochodzi z tego samego artykułu
"Schetyna nie tylko uratował Śląsk, ale uczynił z klubu potęgę koszykarską. To pod jego panowaniem wrocławski zespół osiągnął największe sukcesy w swojej historii. Wrocławscy kibice mogli czuć się dumni ze swojego zespołu, który nie miał sobie równych w Polsce. Do Wrocławia zjeżdżały czołowe kluby Europy, naszpikowane wielkimi gwiazdami, które rywalizowały z naszym zespołem w prestiżowych rozgrywkach Euroligi. Poseł PO z koszykarskiego Śląska uczynił klub, który w tamtych czasach stał się symbolem wzorowo zarządzanego przedsiębiorstwa sportowego. Potrafił połączyć sukcesy sportowe z profesjonalnie prowadzoną kampanią promocyjno-marketingową, dzięki czemu Śląsk nie tylko był rozpoznawalną marką w Polsce, ale i Europie. Równocześnie koszykówka stała się dyscypliną w naszym kraju, która w pewnym czasie popularnością dorównywała nawet piłce nożnej, daleko w tyle zostawiając siatkówkę. "
Takie grzanie atmosfery nie słuzy nikomu. Dajcie parę chwil cvhociażby na to zeby katastroficzna wizja się uprawdopodobniła jednym chociażby najdrobniejszym faktem. Wtedy trumny do zarzadu , karki na sale i nie gwizdy a jaja w Schetyne.
A propozycja dla Krygiera jest jak najbardziej uzasadniona jeżeli jego błędy nie były przestępstwem i nie miały podtekstu sportowego. Sami pisaliście ze sportowo chłop jest bez zarzutu więc niech sportem kieruje o ile biznesowo mu nie wyszło niech biznes przekarze komus innemu.

Tytuł:
pismak
pismak

jestem przekonany, ze ktos kto czyta wpisy, a jest osoba o ktorej tu sie pisze (z jednej lub drugiej strony barykady), to musi miec bardzo zle zdanie o kibicach Turowa.
Krygier zostal przez niektorych obsmarowany. Schetyna dostal tez pare inwektyw. Ale pytanie podstawowe brzmi - jaka jest prawda?

Jesli Krygier dopuscil sie "paru nieprawidlowosci" , to odwolanie ma jakas tam podstawe (zaleznie od charakteru tych nieprawidlowosci).
Jesli Schetyna chce zniszczyc koszykowke w Zgorzelcu, to rzeczywiscie nieladnie z jego strony.
Ale to wszystko jest warunkowe - JESLI.
Domysly, pomowienia, polprawdy i plotki. Tyle mamy. Prawde zna niewielu.

Tez sie boje - jak wielu innych - co bedzie z Turowem, ale nie mozemy wypowiadac wojny, nie majac zadnego argumentu w rece.

Proponuje by dostrzec w tej sprawie tez inny aspekt. Zgorzelecka PO gra w tej chwili na cienkim lodzie. Moga albo blysnac (pomagajac w rozwoju klubu) albo upasc na pysk (jesli dopuszcza do upadku klubu). Oczywiscie co takie nazwiska jak Gronicz, Kozlowski moga zrobic jesli Schetyna ma iinna wizje.... Poza tym, nie wiem po co wprowadzac kumpla do klubu , ktory ma za chwile byc rozwalony... Przeciez to sie kupy nie trzyma! Nie prosciej jest uciac kase z panstwowej spolki - glownego sponsora?

pozdro

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

1) Polecam artykuł Radzkiego sprzed miesiąca, szczególnie początek i koniec: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090,4875019.html
2) Nowy prezes był dotychczas
Dyrektorem Wydziału Kontroli Zadań RPO w Dolnośląskim Urzędzie Marszałkowskim , poza tym jest koordynatorem EURO 2012 we Wrocławiu. Pytanie - czy starczy mu czasu, sił i chęci na sprawowanie 2 funkcji?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Lepiej i latwiej wprowadzic swojego czlowieka i wyj...c w powietrze KS Turow kiedy na skale Polski jest sie cienkim w uszach. Nasz klub, w porownaniu tego jakie pieniadze ze spolek skarbu panstwa ida na pilke i siate kosztuje niewiele. Schecio jest jednak malutki na to, by tamtejszym prominentom pokazac swoj srodkowy paluszek. POpaprancy z tamtych sfer szybko sprostowaliby naszego dobroczynce. Tam wyborcow tez pewnie nie szanuja jak nalezy, ale czuja jednak przed nimi respekt. No ale coz z tego kiedy po naszym podworku Schecio bryka, bryk bryk.
Przypominam kibicow o dzisiejszym spotkaniu o 18 w Domu Kultury! Po tym co nas spotkalo mam nadzieje, zeprzybeda i ci zrzeszeni, jak i nie zrzeszeni! Pozdrawiam!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Bog. Zacytowałem fragment, podałem link do całości więc o co chodzi? Każdy może swój rozum i wnioski wyciągnie sam. Na fali wznoszącej zbudowali potęgę Śląska na opadającej ją roztrwonili. Pytanie na jakiej fali są aktualnie. Ten tekst pokazuje tylko i wyłącznie, że nie są takimi "cudotwórcami" jakimi są przedstawiani. To tylko druga strona medalu.

Cytuj:
oza tym jest koordynatorem EURO 2012 we Wrocławiu.

Nie jest. Zrezygnował po zaledwie czterech miesiącach i przeszedł do DUW.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Ten wynik, to chyba swojego rodzaju protest. O tym słyszałem po Zgorzelcu chodziły takie słuchy, ze ma być "wewnętrzny" protest. Ile w tym prawdy to chyba nikt nie wie... Pokomplikowała się sprawa przez tą porażkę. Do tego jeszcze te kombinacje w klubie nawet jeżeli dotrzymają tym składem, to morale drużyny bardzo opadną - wg. mnie. Co do tych roszad w klubie, to może Jaro28 coś wie więcej co tam sie dzieje?

Uważam, że bardzo się teraz skomplikowały sprawy w klubie przez ta porażkę. Nie wiem już co o tym myslec... Wiele myśli przychodzi... Jednak widać odszedł Śp. Z. Kamiński NAJWIĘKSZY PREZES Turowa i teraz polityka już sięga do naszego Klubu. Wcześniej polityki nie było. Bo poprzedni PREZES miał posłuch i szacunek u większości ludzi co pomagało nie dopuścić do maczania rąk przez polityków w Klubie.

nitroo pisze:
Ciekawi mnie, czy Turow jutro zagra, by sie pokazac nowemu prezesowi, czy da plame na calej linii jako niezadowolenie, odnzaka protestu?

Prezes Krygier bedzie jeszcze w Zgorzelcu do 5 marca, wiec na meczu z Prokomem bedize obecny na hali. Pozegnajmy go mile i tak, jak na to zasluguje!

Powstawmy Arkowi pomnik!

Odpowiedz masz raczej po wyniku... plama to raczej nie była... była to planowana plama...

Nitroo zasłużył na miłe pożegnanie tylko i wyłącznie - za to ze wypromował Klub i miasto w Europie...

Czlowieku... ostatni akapit chyba myślałeś o czymś innym i wklepałeś to bezmyślnie. Rozumiem pracodawca... ale bez przesady takiego guru z niego robić.. A. Krygier gdyby pomyślał trochę zrobił by to dla poprzedniego PREZESA dokończył sezon tak jak jest żeby nie było, ze jak odejdzie Krygier odchodzi Saso. Po prostu żeby dograć sezon. Od następnego sezonu niech sobie Schetyna radzi i co wtedy będzie, to już ich będziemy podsumowywać...
Pomnik- Nitroo brak slow po prostu po tym co napisałeś! widać przykład jak pamiętają działacze Klubu, pracownicy, kibice, ludzie... o ludziach ,którzy tworzyli ten Klub, byli z nim w najgorszych momentach... Krygier... przyszedł na gotowe... Profesjonalnie zarządzał ale widzisz zaległości finansowe były.

Nitroo przyjmijmy dzisiaj rządzi PO - przychodzi ktoś ze Śląska robimy Mistrza ULEB i DBE po kilku miesiącach mamy PiS, Rada dopatrzyła się kilku uchybień ze strony prezesa i wylatuje. Pisałeś newsy na strone z polecenia pana ze slaska dla niego tez bys wybudowal pomnik... Pan X z PiS robi TOP16 i Mistrz DBE i dla niego też pomnik. To w Zgorzelcu będzie deptak "sław" , co krok będzie PO , PiS, reklama na kroku ... Nie no człowieku zaszałeś z tym pomnikiem. Jak to był żart, to muszę po nim ochłonąć... może skory jesteś do takich żartów, ale już w tej chwili Ci mowie był żart do du** mówiąc grzecznie!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rozumiem Nitroo, że pisząc o pomniku, po prostu bardzo mocno się pomyliłeś, a miałeś na myśli Ś.P. Pana Zbyszka Kamińskiego... Bo jemu ten pomnik się należy... Krygier? Może kiedyś zasłuży, ale do tego jeszcze baaaaardzo daleka droga............................................

Tytuł:
gaduła
gaduła

nicek pisze:
Rozumiem Nitroo, że pisząc o pomniku, po prostu bardzo mocno się pomyliłeś, a miałeś na myśli Ś.P. Pana Zbyszka Kamińskiego... Bo jemu ten pomnik się należy... Krygier? Może kiedyś zasłuży, ale do tego jeszcze baaaaardzo daleka droga............................................

Nicek nic dodać nic ująć. Napisałeś to dokładnie co miałem na myśli. Tylko, że ja do "wypocin" nitroo podszedłem emocjonalnie. Bo to, że ktoś przesiedział 2 sezony , to i tak jest różnica między prawie 20.

----

Ps. Grengo co na to KK odnośnie tej zmiany w klubie?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Napisalem pare zdan,ale nie dotarly niestety. Moze zbbyt duzo pi....p k..a bylo! No i ta cenzura! Powtorze jednak-nie odstawia sie takiego numeru w trakcie sezonu i pucharow gdy stoimy tak wysoko. Czekam ma uzasadnienie odwolania p. Krygiera. Nawet jezeli cos wskaza, to przypuszczam, ze Urzad Miasta, <sterostwa, ...; PAPIERKOWO LEZA-co z tym zrobi dziadizo S!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.