Dzisiaj jest 19 cze 2025, 10:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

TY Ciekawa zebys Ty wiedziała ile ma wspólnego pani MR z KK!!!hahahaha
Wiadomo odrazu ze jesteś kims z zewnątrz...

Tytuł:
gaduła
gaduła

aleksander pisze:
ze strony głównej:

"Więcej grzechów nie pamiętam...", a do Pana, Panie Prezesie apeluję o odrobinę więcej obiektywizmu i prawdomówności, choć wiem jak trudne może to być w Pana sytuacji... Bo przecież w sprawie, o której można pisać i debatować długo, początek i koniec stanowi chyba jedyne szczere i prawdziwe zdanie, jakie skierował Pan do mnie po pierwszym dniu audytu, podczas wieczornego spotkania w Hotelu "Pod Orłem":
"PO PROSTU JEST NA CIEBIE ZLECENIE!"

Żadne nazwisko nie przychodzi mi do głowy jak $chetyny.

Niestety przyszłość Klubu widzę w szarych barwach. Politycy zamiast zając się polityką, mieszają się w sprawy, gdzie powinni być ostatni. A jednak jest odwrotnie... Takie rzeczy tylko w POlsce:/

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 21:59 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niestety trzeba sie liczyc z tym, ze jesli spolka jest finansowana posrednio przez Skarb Panstwa, to glownie decyzje polityczne beda decydowac o tym, kto bedzie przy korycie.
Kompetencje sa na szarym koncu listy wymagan.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Na chwile obecna przekonuje mnie to co pisze Krygier i jednoczesnie utwierdza iz zarząd klubu ma skracane sznureczki jak pacynki.Ciekawe co w zamian,no oczywiście nie licząc kasy...

Tytuł:
VIP
VIP

Wydaje mnie się, że wszelkie, dotychczas podnoszone zarzuty wobec Krygiera były szyte nieco grubymi nićmi. Zlecenie, czy polecenie wyglądało tak: opanować klub, wysprzątać po poprzednikach i.. no właśnie, co dalej tam było? Wkrótce się zapewne dowiemy i oby ta wiedza była lekka do przełknięcia :|
Serce dziś rosło, jak Turów grał w Kijowie :grin: :smt023

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Niestety trzeba sie liczyc z tym, ze jesli spolka jest finansowana posrednio przez Skarb Panstwa, to glownie decyzje polityczne beda decydowac o tym, kto bedzie przy korycie.
Kompetencje sa na szarym koncu listy wymagan.

jakoś smutno mi się przypomnialo jak Pana Łaskawca usuwano swego czasu z funcji prezesa BOT-u. polityka w sporcie, czy gospodarce rzadko jest dobrym doradcą... no ale tak jak gobo napisał, kiedy wchodzi w grę Skarb Państwa trudno mieć złudzenia...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rozum i serce podpowiadają, że słowa Pana Krygiera są godne zaufania, bo jednak wciąż nie mogę do końca uwierzyć w zarzuty formułowane przez Waśniewskiego. Już wcześniej pojawiał się wątek obcięcia dotacji przez głównego sponsora. Jak można za coś takiego obwiniać prezesa klubu? Także z tą księgową i jej zwolnieniem lekarskim to prawda, wiem to ze swoich własnych źródeł.

Z drugiej strony widzimy jak na dłoni jak skomplikowane i kruche są stosunki na linii sponsorzy - kluby. Nie dość, że trzeba flaki sobie wypruwać, żeby znaleźć dobrego sponsora, to jeszcze niczego nie można być na 100% pewnym, nawet w obliczu ostatecznych uzgodnień okazuje się, że w umowie jest co innego, a czasu na renegocjacje nie ma.

A. Krygier przypomniał nam o swoich największych osiągnięciach, o których troszeczkę - my kibice - zapomnieliśmy. O tym, że gdyby nie on, to prawdopodobnie nie byłoby Turowa w pucharze ULEB. To on walczył jak lew o zgodę na grę Zgorzelczan w Libercu. To on umożliwił nam, kibicom, dojazd i aktywny udział w dopingowaniu swojej drużyny w rozgrywkach pucharowych (umowa z PKS i przejazd za śmieszne 14 zł w dwie strony). To on wpadł na genialny, nie wykorzystany nigdy wcześniej pomysł, aby rozgrywać te mecze w Czechach, bo tam jest bliżej, taniej i hala, o której nawet we Wrocławiu (który stanowił jakąś alternatywę) mogą sobie jedynie pomarzyć. To on ściągnął i utrzymał po pierwszym sezonie Saso Filipovskiego, a co za tym idzie trzon zespołu.

Nigdy nie dowiemy się, jak to było naprawdę z tym audytem i wynikami kontroli, chyba, że dojdzie do jakiegoś jawnego procesu sądowego. Zbyt długo interesowałam się i polityką i kwestiami finansowymi, by nie wiedzieć jak mętne to są wody. Pieniądze + polityka to zawsze śmierdząca sprawa, szkoda, że miesza się w to sport i zdrową rywalizację.

Panie Arkadiuszu, jeśli Pan to czyta, to proszę wiedzieć, że jest mi niezmiernie przykro, że na moment zwątpiłam w Pana. Nigdy jednak nawet przez myśl mi nie przeszło, by kwestionować jakże ważne dla nas wszystkich sukcesy, których był Pan sprawcą. Dla mnie, jako wieloletniego kibica (kibicki?) Turowa, pozostanie Pan zawsze jedną z najjaśniejszych postaci związanych z naszym klubem. Szkoda, że tak to się skończyło. Szkoda, że nie pozwolono Panu kontynuować pracy w Zgorzelcu. Mam nadzieję, że gdziekolwiek Pan się odnajdzie za jakiś czas, nie straci Pan do nas, kibiców Turowa, sympatii i szacunku, jaką spora część z nas, jeśli nie wszyscy, Pana darzy.

Tytuł:
pismak
pismak

Je

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:22 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jak to w życiu - prawda leży gdzieś pośrodku...
Część zarzutów Waśniewskiego jest zasadna, część przejaskrawiona.
Z kolei Krygier w niektórych częściach swojej wypowiedzi ma rację, jednak pewnych uchybień się nie ustrzegł w swoim prezesowaniu. Tym bardziej powinien być czujny i ostrożny w swoich działaniach wiedząc, że ktoś tylko czeka na jego "potknięcia"...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Był Kamieński

Był KAMIŃSKI....Kamieńskiego nie pamiętam

Tytuł:
gaduła
gaduła

jaro28 pisze:
mieszczuch pisze:
Był Kamieński

Był KAMIŃSKI....Kamieńskiego nie pamiętam

Ja też Kamieńskiego nie pamiętam...Nawet nazwiska PREZESA nie znać, trochę wstyd. Gdyby nie PREZES Kamiński, to większość nie wiedziałaby co to koszykówka.

mieszczuch pisze:
Jedynym stałym elementem życia jest zmiana, przyszłość sędzią obecnych decyzji.

Był Kamieński, Krygier, wielu innych, teraz jest Waśniewski, po nim też ktoś będzie. Każdy z nas ma swój ulubiony okres koszykówki w Zgorzelcu. Wiąże go z różnymi osobami, czy to prezesów, trenerów, czy zawodników.

Ps; bardzo mnie cieszy zmiana w Klubie Kibica. Mecz z Polfarmą kibicowaliście wyśmienicie. Wasza praca wpływa na całą, bardzo chętną do współdziałania publiczność. Podziękowanie na stojąco, z burzą oklasków, w końcówce meczu dedykuję Wam również.

Pomiędzy tymi prezesami jest jedna wielka różnica. Dwa nazwiska w świecie koszykówki będą się jeszcze obracać. Mimo, że Kamieńskiego nie kojarzę, to wiem kto to Kamiński. To był PRAWDZIWY PREZES. W koszykówkę angażował się bardzo, wiele prezesów powinno brać z Niego przykład. Większość niestety to teraz tzw. "karierowicze" . I najlepiej wspominam czasy tamtej koszykówki. Były pieniądze, PREZES Kamiński sam zarządzał Klubem, ale również zarządzanie było b. dobre.

Mnie również bardzo cieszy doping KK i publiczności podczas meczy, w naszym "piekiełku"- tak dalej!

Nic w tym temacie więcej nie dodam jak tyle, że można pisać, pisać i pisać. Co to da? To jest Polska. Jednej "głowce" na górze wpadnie jakiś pomysł, nie ważne, czy się większości spodoba, czy nie, to i tak będzie dążył do swojego :/

Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

Za

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:27 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

jaro28 pisze:
Cytuj:
Ja już wiem kto był zleceniodawcą.

Podziel się wiedzą...chętnie się upewnię....czy o tej samej osobie mowa

Grzegorz S. człowiek , któremu zanikła szyja. 8) 8) 8)

bombas3 pisze:
Serce dziś rosło, jak Turów grał w Kijowie :grin: :smt023

Wątroba się przewraca, jak widać powód zmiany prezesa.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zleceniodawcą był prezes elektrowni R.W.
Poświęcił naszą drużynę dla własnych interesów...
- wcześniej w d..ę wchodził PIS-owi, jeszcze wcześniej lewicy, a teraz PO (G.Sch.)
Najważniejsze aby zawsze spaść na 4 łapy...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gornik pisze:
Zleceniodawcą był prezes elektrowni R.W.

I takiej odpowiedzi oczekiwałem...wygrałeś 0,7

Ernesto pisze:
Grzegorz S. człowiek , któremu zanikła szyja. 8) 8) 8)

Dobre...ale zająłeś drugie miejsce..choć powinno być też 1 bo bez wyraźnego zlecenia R.W
nie ruszyłby powieką...a tak..trzeba podwyższyć swoje notowania w MSWiA

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.