saso pisze:
paawlus pisze:
Euroliga to nie rozgrywki hiszpańskie tylko europejskie
a jednak zdominowane przez Hiszpanów .... nie wiem czy wiesz ale w tym roku 4 druzyny hiszpańskie grały w Eurolidze i co szkodzi na przeszkodzie zeby np. jeszcze 1 czy 2 doszły ??
Fakt Hiszpania i Francja mają po 4 (!) reprezentantów w Eurolidze. Chodziło mi jednak o to, że nie wszędzie w Europie są/będą hale na 1000+. Poza tym trzeba się zastanowić czy te "dziesięciotysięczniki" będą choć w połowie zajęte, szczerze wątpię...
saso pisze:
Moze ktos wie dlaczego CEZ Nymburk ( 5 krotny mistrz Czech z rzedu) nie gra w Eurolidze ?

Bo układy w ULEBie (najmocniejsze kluby i konkretne związki krajowe koszykówki) nie pozwolą na dzielenie się tym "tortem"

).
saso pisze:
Sopot to skladnik aglomeracji trójmiejskiej z hotelami, lotniskiem i wszystkim czego póki co wymaga Euroliga , powstaje wielka hala co prawda chyba nie na 10 tys.
Natomiast sztuczny twór tzw europamiasto trudno uznac za aglomeracje

Jesteśmy w lepszej o niebo sytuacji niż (z całym szacunkiem) Ostrów Wlkp., Włocławek czy Polpak. Wszystko jednak w rękach włodarzy klubu i miasta (nawet bardziej!).
Tylko, że ci panowie nie potrafią "wyjść ze skorupy"...
lukaszek pisze:
Sam mam znajomego niemca ktory niedawno osiadł w goerlitz i zastanawia sie nad wykupieniem karnetu na przyszły sezon po obejrzeniu jednego meczu turowa.....
Spokojnie małymi kroczkami budujmy pozycję na europejskim rynku......
Tylko, że "decydenci miejscy" nie dostrzegają tych szerokich perspektyw...tego, że MUSI być hala na 5000+ aby klub i MIASTO miały szanse na rozwój!!!