Dzisiaj jest 20 cze 2025, 12:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Takie zachowania, jak zaprezentował Pan Starosta , po pierwsze jechał nietrzeźwy, po drugie kłamał - dyskredytują osobę publiczną do pełnienia jakiejkolwiek funkcji, a tym bardziej radnego i jeszcze Starosty. To naprawdę wstyd dla Zgorzelca i nie uważam, że powinno się to traktować jako " normalkę".

Tytuł:
obserwator
obserwator

należy powiedzieć jasno, że to obciach dla rady i dla mieszkańców, którzy ich wybrali

[ Dodano: Czw Cze 26, 2008 6:40 am ]
poczytaliśmy jeszcze raz ten wątek."Tego dnia nie piłem alkoholu, tylko piwo bezalkoholowe do obiadu. Uważam, że jest to jest sprawa mocno polityczna." Jak się to ma do postawienia zarzutów ze strony prokuratury?
czy starosta Woroniak uważa się za osobę ponad prawem? nie obowiązuje go zakaz picia olkoholu za kierownicą ? złamanie tego zakazu jest starostom dozwolone? mogą jeździć po pijaku? a może też mogą pić w pracy i robić jeszcze pare innych rzeczy, których nie politycznym osobom nie wolno? to niezły numer

Tytuł:
VIP
VIP

Prokuratura Rejonowa w Kamiennej Górze wysłała już wezwanie (na 11 lipca w piątek) dla Starosty Piotra Woroniaka w sprawie przedstawienia zarzutów dotyczących jazdy pod wpływem alkoholu. "Faktycznie w poniedziałek dostałem awizo i możliwe, że list, który mam do odebrania pochodzi z prokuratury, jednak co do tego nie mam pewności. Nie unikam tego, więc jeżeli to się potwierdzi, to na pewno się stawię." Pozostając przy temacie starostwa warto wiedzieć, że wczoraj na nadzwyczajnej sesji Rady Powiatu Kazimierz Szczech został wice starostą wypełniając tym samym wakat po Janie Michalskim.

Tytuł:
obserwator
obserwator

to bardzo skomplikowana sprawa, wymagała długiego przygotowania. a może jeszcze okazać się, że Pan Woroniak miał pomroczność jasną? patrząc na jego niektóre zdjęcia raczej byłbym za pomrocznością ciemną.i mam pytanie, czy wezwanie jest dla starosty czy dla osoby Piotra Woroniaka?

Tytuł:
VIP
VIP

wezwanie prawdopodobnie jest dla Piotra Woroniaka.

Co do awiza z artykułu dodam, że rozmawiałem później ze Starostą i potwierdził, że list pochodził z prokuratury i faktycznie na piątek ma "spotkanie".

Tytuł:
rekrut
rekrut

Autobusem kursowym relacji Zgorzelec-Kłodzko godz.6,10 Woroniak udał się do Kamiennej Góry. Ciekawe czy się przyzna do wypicia kilku "bezalkoholowych" piw! Jakie to wszystko żenujące.

Tytuł:
obserwator
obserwator

należy mieć tylko nadzieję, że prokuratura okaże się bezstronna i zaprzyjaźnione kancelarie prawne nie będą przeciągały sprawy w nieskończoność. to, co się dzieje w powiecie zgorzeleckim to obciach dla mieszkańców i wstyd dla radnych

Tytuł:
VIP
VIP

Starosta Piotr Woroniak stawił się dzisiaj w Prokuraturze Rejonowej w Kamiennej Górze, gdzie został mu przedstawiony zarzut z artykułu art. 178a § 1 Kodeksu Karnego, który stanowi: "Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." Prokurator Rejonowy w Kamiennej Górze potwierdził, że Woroniak został przesłuchany i teraz będą prowadzone czynności procesowe. Jak donosi forum dyskusyjne do Kamiennej Góry starosta udał się autobusem o godzinie 6:10, a nie samochodem slużbowym z kierowcą.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Z tym autobusem to chyba przesada. Starosta był rano widziany w urzędzie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Z komunikatu prokuratury wynika: Staroście przedstawiono zarzut, odmówił składania wyjaśnień. I co bardzo dziwne. Zwłoka w toczącym się postępowaniu to wynik braku możliwości dostarczenia mu wezwania - Policja nie zastała Starosty w miejscu zamieszkania? Przecież moim zdaniem to nie było takie trudne. Przebywał on regularnie w miejscu pracy, utrzymywał kontakty z Komendantem Policji, a do tego są przecież telefony. Mam jeszcze jedno pytanie, jakie czynności są jeszcze do wykonania w tej sprawie? Jest sprawca, jest wynik badania krwi co jeszcze jest potrzebne, aby iść do sądu? I na koniec pamiętajmy, że skazujący wyrok to tylko utrata mandatu radnego, a o tym czy będzie dalej Starostą zadecydują radni powiatowi w głosowaniu tajnym.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Kaśka pisze:
a do tego są przecież telefony

Telefon ma ten feler , że nie potwierdzi przyjęcia wezwania podpisem ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

tym bardziej jestem przekonany, że to nie jest człowiek, który nadaje się do służby publicznej. żadnej i za żadne pieniądze. mieć takiego pracownika, to obciach dla firmy, a pracodawcę - szkoda gadać. takie lawirowanie między kruczkami prawnymi a kłamstwem. gdzie są radni tego powiatu? prawica porozumiała się, żeby przyzwalać na nieuczciwość? dno

Tytuł:
rekrut
rekrut

guru23 pisze:
należy powiedzieć jasno, że to obciach dla rady i dla mieszkańców, którzy ich wybrali

Swoją drogą, należy zauważyć, jak jeszcze duża jest akceptacja społeczna dla pijaków za kierownicą. Mimo tylu tragedii, które dzieją się na drogach z udziałem nietrzeźwych kierowców.

Tytuł:
pismak
pismak

w.konrad pisze:
Swoją drogą, należy zauważyć, jak jeszcze duża jest akceptacja społeczna dla pijaków za kierownicą. Mimo tylu tragedii, które dzieją się na drogach z udziałem nietrzeźwych kierowców.

No właśnie ilu tragedii? Nie chcę bronić pijaków za kierownicą. Chcę tylko zwrócić uwagę ile nasze Państwo wkłada wysiłku w wypromowaniu społecznego wroga. Wmawia nam, że pijani są główną przyczyną wypadków skrzętnie ukrywając fakt iż „ułańska fantazja”, niedouczenie jak również stan naszych dróg to istotna przyczyna wypadków w naszym kraju. Wg statystyk nietrzeźwi kierowcy są przyczyną 18% wypadków na drogach (źródło Newsweek). Czy piętnowanie pijanych kierowców nie jest mydleniem nam oczu i ukrywaniem faktu, że to trzeźwi są o wiele większym zagrożeniem na drogach? . Zastanawiam się również na jakiej podstawie ustala się kto jest jeszcze nieodpowiedzialnym kierowcą a kto już przestępcą. Dlaczego w Czechach już po pierwszym piwie jestem przestępcą, w Polsce po 2 (w przybliżeniu) a w Niemczech dopiero jak wypiję 4? Jesteśmy z innej gliny, czy co?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Czy piętnowanie pijanych kierowców nie jest mydleniem nam oczu i ukrywaniem faktu, że to trzeźwi są o wiele większym zagrożeniem na drogach?

Nie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.