Dzisiaj jest 21 cze 2025, 23:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Heh, bo nasze miasto to wielka metropolia i kazdy musi autem przyjechac, wiadomo lans na miescie swoim zdrutowanym beemwu po turkach.
Nie widze zadnych korzysci z topienia publicznej kasy ani w nowa hale ani w stara ktora i tak juz przynosi straty, moze dlatego za cala ta koszykowka lata mi w okolicach dolnej czesci plecow.

Tytuł:
pismak
pismak

xionc pisze:
Nie widze zadnych korzysci z topienia publicznej kasy ani w nowa hale ani w stara ktora i tak juz przynosi straty, moze dlatego za cala ta koszykowka lata mi w okolicach dolnej czesci plecow.

no to jednoznacznie dales do zrozumienia skad u ciebie ten "antyhalowy" i w ogole antysportowy "obiektywizm". Gratuluje szczerosci i dziekuje za to cenne zdanie, bo to wiele tlumaczy z twoich jakze blyskotliwych postow....

Tytuł:
gaduła
gaduła

xionc pisze:

A może ci latac co tylko chcesz. Twoje prawo. Ktos inny może powiedziec ze nie widzi żadnych korzyści na przykład z topienia publicznej kasy w jakies tam muzeum łużyckie bo mu to muzeum lata tam gdzie tobie lata koszykówka. Tylko kogo to obchodzi ?
krytyczny pisze:
Gdybym miał wybrać pomiędzy wpakowaniem 60 mln złotych w halę a wpakowaniem tej samej sumy w remont kanalizacji w mieście, która jest w opłakanym stanie zdecydowanie wybrałbym to drugie. Bo co mi po hali, gdy dość regularnie syf z kranów płynie.

Nie widze żadnych korzysci z topienia publicznej kasy na remont kanalizacji i problem brudnej wody lata mi w okolicach dolnej części pleców. Krytyczny nie marnuj publicznej kasy, zainwestuj w hydraulika i przepnij krany z kanalizy do instalacji wodnej i zostań zwolennikiem budowy nowej hali ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

saso pisze:
Nie widze żadnych korzysci z topienia publicznej kasy na remont kanalizacji i problem brudnej wody lata mi w okolicach dolnej części pleców. Krytyczny nie marnuj publicznej kasy, zainwestuj w hydraulika i przepnij krany z kanalizy do instalacji wodnej i zostań zwolennikiem budowy nowej hali ;)

Hehehe, no rzeczywiście :) w słowny kanał się wpuściłem z tą kanalizacją :)

saso pisze:
A może ci latac co tylko chcesz. Twoje prawo. Ktos inny może powiedziec ze nie widzi żadnych korzyści na przykład z topienia publicznej kasy w jakies tam muzeum łużyckie bo mu to muzeum lata tam gdzie tobie lata koszykówka. Tylko kogo to obchodzi ?

Tia... a gdy zaczyna brakować argumentów zaczynamy się naparzać personalnie...

Tytuł:
pismak
pismak

Hm? O czym tu mowa? Porownujesz koszykowke do muzeum? Ideal siegnal bruku. Kogos nie interesuje kanaliza i brudna woda? Ok wykop sobie jeden z drugim studnie i szambo. Ewentualnie mozecie zazywac kapieli w Nysie. I jeszcze takie osobiste wycieczki na poziomie dresa z golfa czy innego trupa z reichu ktorego tylnia szybe zdobi napis: "TURÓW MOJA DUMA" Przy okazji: wole pojsc na naszych trampkarzy z NYSY niz na gwiazdki z Turowa.

Tytuł:
pismak
pismak

No ciekawie się robi w tym temacie.
Nie chcę byc złym prorokiem ale temat budowy nowej hali na puchary europejskie moze za niespełna rok umrzeć śmiercią naturalną. Z tego co widzę to ze składu TUROWA już połowa zawodników odeszła. Jest wiec wielce prawdopodobne, że chłopcy zanim się zgrają to mogą wypaść w rozgrywkach pucharowych w 1 rundzie.
A to będzie poważny argument dla sceptyków budowy nowej. Ja osobiście uważam, że
sukcesem dla miasta będzie zrealizowanie gruntownej modernizacji.
co do kwestii miejsc parkingowych to myślę, że wybudowanie piętrowego parkingu rozwiązałoby problem nie tylko sympatyków koszykówki ale i mieszkańców w pobliżu. (przykład parkingi piętrowe w Libercu). Pozostaje tylko kwestia lokalizacji w pobliżu hali.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
zdrutowanym beemwu po turkach

Ja sobie stanowczo i zdecydowanie wypraszam i nie życzę!!!!!!! ;)

Nigdy w życiu nie jeździłem żadną (a już na pewno) nie zdrutowaną beemką ;) !!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ale chyba zapomniałeś, że teraz mamy dwa narody, dwa kraje i odmienne interesy... ale skoro chcesz powtórkę z rozrywki to daj znac kiedy wracasz z urlopu - ustalimy w jakich godzinach będziesz stał z puchą i zbierał datki na wybudowanie hali sportowej
a co, jest już jakiś komitet, czy to taka prywatna inicjatywa? :) i dlaczego zaraz ja? :roll:
A miasto miastem, wzorce jakieś i doświadczenia minione są, więc dlaczego by z nich nie skorzystać? interesy w zakresie sportu nie są znowu takie odmienne

Tytuł:
pismak
pismak

bombas3 pisze:
wzorce jakieś i doświadczenia minione są

są dlatego szykuj puszkę :P
bombas3 pisze:
interesy w zakresie sportu nie są znowu takie odmienne

no tak, ostatnio na ME nasi strzelali gole ale to Niemcy wygrali :grin:
Skoro nie widzisz odmienności "interesów" to jaka wg Ciebie jest różnica między halą widowiskowo - sportową a halą sportowo - widowiskową?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Na hale pewnie będziemy mogli liczyć, ale nie taką jaką nam obiecują :smt096 Tak samo jest z netem :smt044

Tytuł:
rekrut
rekrut

cykklo89 pisze:
Na hale pewnie będziemy mogli liczyć, ale nie taką jaką nam obiecują

To jaką obiecują? Bo może coś przegapiłem?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Oj nie wiem jaką nam obiecują, nie mogę tego znaleźć ]:-> Ale jakieś konkrety już były ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mialem pewne zaleglosci w tym temacie i musialem przeczytac pare stron aby wrocic do tematu. Moje odczucia i wnioski wyciagniete z postow:

1.Gdzie sa te dotacje i dofinansowania z uni o ktorych tak Pan Burmistrz na debacie przed wyborami krzyczal ??

2.Do przeciwnikow budowy chali: MACIE RACJE. LEPIEJ DAC PODWYZKE BURMISTRZOWI I RADNYM. TO JEST DOBRA INWESTYCJA !!! NIE OBCIAZA BUDZETU MIASTA I NIE PRZYNOSI STRAT !!! SAME ZYSKI !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yayo_ok pisze:
2.Do przeciwnikow budowy chali: MACIE RACJE. LEPIEJ DAC PODWYZKE BURMISTRZOWI I RADNYM. TO JEST DOBRA INWESTYCJA !!! NIE OBCIAZA BUDZETU MIASTA I NIE PRZYNOSI STRAT !!! SAME ZYSKI !!!

Jeśli zagwarantujesz mi swoimi klejnotami, że miasto nie zbankrutuje, a wybudowana hala na siebie zarobi, to ja nie mam nic przeciwko jej powstaniu. Niestety taka inwestycja w Zgorzelcu nie ma racji bytu. Jeśli za rok lub dwa (tfu tfu), KS Turów straci sponsora, to co wtedy? Kto tego molocha utrzyma? Ty? Popatrz na to obiektywnie....

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przeciez nie mowie ze miasto ma pokryc cala inwestycje z budzetu. Po pierwsze to cos misie nie zgadza koszt budowy tej hali. Z miasiaca na miasiac jest to coraz wieksza kwota. Cos bardzo dziwnego. Na poczatku byla mowa o 31 mln pln, a teraz juz jest o ile pamietam cos kolo 60 mln pln. Dla porownania hala w libercu kosztowala 15-16 mln euro. Fak ze byla budowana pare lat temu ( euro bylo drozsze ), ale zobacz jakie ma funkcje i jak duzy jest to obiekt. Kto robil kosztorys hali zgorzeleckiej ?? Moim zdaniem liczby z kosmosu. Maja przerabiac projekt hali z kalisza. Za ile wybudowano hale w kaliszu ?? Za 60 mln pln ?? Jesli chodzi o utrzymanie hali to juz kiedys pisalem ze mozna np. sprzedac nazwe do hali. W kaliszu to dziala : WINIARY ARENA. W innych krajach tez to funkcjonuje. Nie bodz takim pesumista ze Turow za 2 lata straci sponsora. Jak w ten sposob mieli bysmy rozpatrywac wszystkkie sprawy ( inwestycje ) nic by nowego nie powstalo:
- po co nowe drogi ?? za 5 lat i tak beda znowu dziurawe i polatane
- po co rewitalizcja miasta ??
- po co cokolwiek robic ??
- po co zyc ?? przeciez i tak umrzemy

Sposobow na utrzymanie hali jest 1000. Trzeba tylko kogos zaradnego i z jajami na tym stanowisku. Wystarczy podpatrzec inne miasta ( i nie tylko w Polsce ) jak sobie z tym radza. Ale nasi wlodarze juz pokazali i udowodnili ze nie maja jaj ani pomyslu co zrobic z tym fantem. Siedza na stanowiskach, biora kase i nic nie robia. Skoro sami nie potrafia tego zalatwic to niech zatrudnia kogos kto sie na tym zna ( z doswiadczeniem w takich inwestycjach ).

Jeszcze jedno pytanie. Mielismy podobno zagwarantowana ktote od panstwa. To chyba tylo z totalizatora. To z tymi pieniedzmi ??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.