Dzisiaj jest 18 lip 2025, 13:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

He he, czytałam niedawno historię draftu i pomyliłam sobie go z Jasonem Richards...onem z Ch. Bobcast :lol: :lol: No, to to byłby transfer :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mamy amerykanskiego strzelca (nieskiego skrzydlowego) tuz po uniwersytecie, ze swietnymi recenzjami, ktory zastapi Kelatiego.

Szczegoly jutro i nic wiecej nie powiem, ale ja jestem statystykami zadowolony ;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nitroo - wreszcie!

Hm... Jesteś zadowolony ze statystyk... Ale statystyki nie grają, chociaż może to będzie godny następca Thomasa. Poczekamy na nazwisko i sobie go obczaimy. Dzięki za cynk!

Nitroo, skoro tajemnica do jutra, to czekam na ciebie na forum pięć minut po północy :D Qurcze, nie wytrzymam!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

czyli nie mamy sie z Azlo czego bac?? :]

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Azlo pisze:
Nitroo - wreszcie!

Hm... Jesteś zadowolony ze statystyk... Ale statystyki nie grają, chociaż może to będzie godny następca Thomasa. Poczekamy na nazwisko i sobie go obczaimy. Dzięki za cynk!

Nitroo, skoro tajemnica do jutra, to czekam na ciebie na forum pięć minut po północy :D Qurcze, nie wytrzymam!

Hehe, ale ja moge pisac dopiero, gdy klub wyda oficjalne info.

Ale czy statystyki w postaci 20,2 punktu, w tym 42.3% za trzy na ostatnim roku studiow to zle? Poprzedni sezon mial jeszcze lepszy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

nitroo pisze:
Ale czy statystyki w postaci 20,2 punktu, w tym 42.3% za trzy na ostatnim roku studiow to zle?

oczywiście, że nie, ale trzeba wziąć pod uwagę inny aspekt - to nie był czołowy klub NCAA. Wygląda na solidnego zawodnika z podobnym potencjałem jak Kelati.

Tytuł:
obserwator
obserwator

nitroo pisze:
Ale czy statystyki w postaci 20,2 punktu, w tym 42.3% za trzy na ostatnim roku studiow to zle? Poprzedni sezon mial jeszcze lepszy.

Rzekłabym nawet, że bardzo dobre. Ciekawa jestem jak taki zawodnik świeżo po uniwersytecie zaadoptuje się do naszych warunków. Mam nadzieję, że wpłyną one na niego mobilizująco i będzie wykręcał u nas podobne statystyki :lol:

Alex - ty jak zwykle zorientowany w temacie. Muszę pochwalić za felietony na PS, dobrze się czyta (jeśli dobrze kojarzę je z twoją osobą).

Tytuł:
obserwator
obserwator

Skoro dostałem pozwolenie to napiszę - Alex Harris.

Azlo pisze:
Muszę pochwalić za felietony na PS,

PS :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

wrzuccie sobie:

http://youtube.com/watch?v=CmQvPuxqjvs

...mysle, ze szybko zapomnimy o Kelatim, majac takiego gracza w jego miejsce. Z tych kilku zagran na pre-drafcie w Portland widac, ze chlopak ma wiekszy potencjal niz Kelati. Umie grac bardziej fizycznie, na kontakcie, a tego brakowalo Tomkowi. Wydaje sie byc bardziej wszechstronny. No ale to tylko takie wolne refleksje na podstawie kilku migawek z jutuba :)

w sumie ciekawy ruch.....

aha, wzrost 6'6'' oznacza 198cm, a nie 185 jak tam napisano!

Tytuł:
obserwator
obserwator

krzywuss pisze:
w sumie ciekawy ruch.....

oczywiście, ale gorzej jednak bo jest dopiero po uczelni i nie dostał jeszcze prawdziwej lekcji życia jak to było z Kelatim. Poza tym rzucanie z 6 metrów, a 6,75 jednak jest różnicą i początkowo może stanowić problem, ale wygląda obiecująco.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex76 pisze:
PS :roll:

znaczy się na stronie Sportowych Faktów, sorki za pomyłkę :oops:

A więc jednak Alex Harris... :)

Edit:
Na fragmencie pre-draftu prezentuje się całkiem interesująco ale materiał jest zbyt skromny żeby pokusić się o ocenę. Rzuty z półdystansu jak i dystansu wpadają, widać, że się nie boi naparzać przez ręce z obrońcą prawie na plecach :)
Tomek czasem walił takie trójki przez łapy, że aż serce truchlało, tyle że nie często decydował się na wejścia pod kosz. Harris wygląda na kogoś bardziej pewnego siebie i zdecydowanego, z większym poziomem testosteronu i boiskowego cwaniactwa. No cóż, materiał do obróbki to pewnie z niego niezły, tylko trochę czasu mało na przygotowania. Mam nadzieję, że swoim charakterem i boiskowym temperamentem pozwoli się wdrożyć do system Filipovskiego ku uciesze kibiców Turowa i dla jak najlepszych wyników naszej drużyny.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a tu taki artykuł o naszym nowym nabytku,

http://ucsbgauchos.cstv.com/sports/m-ba ... 08aaa.html

wyglada to conajmniej dobrze :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex76 pisze:
Poza tym rzucanie z 6 metrów, a 6,75 jednak jest różnicą i

Chodzi ci o to, że rzuca z półdystansu? Czy w uniwersyteckiej linia za 3 pkt jest na 6 metrze? Sorry, za głupie pytanie ale może czegoś nie wiem na temat ligi NCAA (a warto się dokształcić)? Wydaje mi się, że równie dobrze trafia trójki z narożnika.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Azlo pisze:
Czy w uniwersyteckiej linia za 3 pkt jest na 6 metrze?

linia 3 punktów w NCAA jest na 6 metrze (miejscami 6,02-,03)

Azlo pisze:
Sorry, za głupie pytanie ale może czegoś nie wiem na temat ligi NCAA (a warto się dokształcić)?

wspomniana wcześniej linia oraz 35 sekund na akcję to chyba największe różnice. Od nadchodzącego sezonu będzie 6,33..

jeśli szukacie naprawdę fachowego opisu zawodnika polecam: http://www.draftexpress.com/profile/Alex-Harris-1391/

poza tym to jest raczej SG nie SF.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
For starters, he’s a legit 6-6 shooting guard, blessed with outstanding shooting mechanics. He can knock down shots spotting up from the wing or more importantly pulling smoothly off the dribble, even from behind the 3-point line. He also has a really nice feel for the game, looking unselfish getting his teammates involved, showing nice court-vision, and solid shot-selection for a mid-major go-to guy. There is no question that he’s going to get plenty of looks from NBA teams, in the form of workouts and very likely an invite to Portsmouth and possibly the NBA pre-draft camp once the season is over. We do wonder whether he has what it takes to eventually get himself over the top, though.

For one, Harris is not a great athlete by any means, noticeably lacking a great first step or the explosiveness needed to finish strong in traffic.

czyli nieco juz wiadomo wiecej niz tylko jutuba. Facet nie jest egoista, ma dobry przeglad pola, czuje gre, szuka gry z kolegami. Ale z drugiej strony brak mu dynamiki w pierwszym kroku, co utrudnia penetracje (podkoszowa- a nie jakakolwiek inna;) Szczerze mowiac to ostatnie zdanie dziwi nieco w kontekscie tego filmiku z jutuba... tam niezle mija i ma niezle ruchy do kosza....
ale najwazniejsze to - "outstanding shooting mechanics " :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.