Dzisiaj jest 17 cze 2025, 13:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Drodzy Panowie, nie chce miec etykietki niegrzecznego, ale wydaje mi się ze na forum wkrada sie balagam. Wasza wymiana nie ma nic wspólnego z Jakubami, czy Jabubami. To jakby nie ten watek :x :P

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ale najwazniejsze ze "ruch w interesie jest :P "

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No to niech mi ktoś powie, kto wziął w swoje mocne dłonie organizację tegorocznych Jakubów :?:
I dlaczego nie ma publicznej informacji na ten temat, mimo że to już niecałe dwa tygodnie :?: nawet gdyby się chciało, zmienić tego wybory juz się nie da.
O ile wiem, na takie przedsięwzięcie powinien być rozpisany przetarg, powinno być wiadome, ile pieniędzy miasto na to przeznacza i kto tym wszystkim kręci. Gdzie to wszystko panie burmistrzu :?: :?:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paździoch pisze:
No to niech mi ktoś powie, kto wziął w swoje mocne dłonie organizację tegorocznych Jakubów :?:

No wlasnie, na kogo w tym roku bluzgac?

Nie widzialem jeszcze plakatatow ale podazajac za
informacjami ze strony imprezy.zgorzelec.info to czemu
o imprezach po "STRONIE POLSKIEJ" jest raptem kilka linijek tekstu
na kazdy dzien?

... czyli znow porazka?

pozdr

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tegoroczny festyn jarmarczny pod nazwą Jakuby odbędzie się, tak jak w latach ubiegłych, na Przedmieściu Nyskim i będzie rozrywką dla miaszkańców miasta. Organizator, Miejski Dom Kultury dołoży w tym roku wszelkich starań, aby błędy lat ubiegłych się nie powtórzyły. Upomniano w tej kwestii osobę bezpośrednio odpowiedzialną za przebieg imprezy. Co do przetargu, niezbędnego w takich okolicznościach, nie odbył się on, gdyż nie starczyło już na to czasu.
Życzę mieszkańcom Zgorzelca dobrej zabawy i trzeźwych głów.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

burmistrz pisze:
Co do przetargu, niezbędnego w takich okolicznościach, nie odbył się on, gdyż nie starczyło już na to czasu.

o panie "burmistrz"! poparawil mi pan humor na caly dzien. a i usmiac sie moglem przy tym co nie miara! gratulacje

Tytuł:
VIP
VIP

Dawajcie znak, jak tam tegoroczne Jakuby, bo niestety siedzę w pracy a jestem strasznie ciekawy :o :shock: majtki są :?: piwa nie brakuje :?: podobno cała uwaga organizatora skierowana jest na dobżynki, więc Jakuby mogą :lol: :lol: :lol: nie wypalić :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jak narazie dobrze ida :) co prawda majtek nie widzialem... ale pizamki w krowki sa :P Piwo wciaz naladowane ;> [chyba:P] Jedzenie... sam neiw iem czy dobre bo jeszcze nie probowalem :P

Tytuł: Jakuby
rekrut
rekrut

Już po pokazie sztucznych ogni (w Goerlitz)!? Jeśli byliście z cyfrówką na festynie PL-D to podzielcie się ciekawymi fotkami. Podobno było 100% lepiej niż rok temu, co Wy na to????????????

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na pewno po niemieckiej stronie było wyrobione 200% normy 8) u nas? hmmm... bylo ciekawie... koncert Hose Toresa z cala ekipa byl super, a ten taki pod scena co wymienial poglady z Hose to ja :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

Święto starego miasta zakończone. Przez trzy dni udało się nam zrobić pojad 350 zdjęć, z czego 239 publikujemy na www.foto.zgorzelec.info. Jak zawsze było kilka niedociągnięć organizacyjnych, jednak wśród uczestników imprezy panowało zadowolenie. Do minusów wydarzenia możemy zaliczyć sztuczne ognie, który były odpalone w Görlitz przy ratuszu zamiast przy rzece (w efekcie widać było tylko górną część wybuchów) oraz wygląd stoisk po polskiej stronie, które były zwykłymi straganami, gdzie można było zakupić "wszystko z plastiku". Grupa polskich artystów zakomunikowała, że za rok tak jak nasi sąsiedzi, będą przebrani w średniowieczne stroje.

No to jak Wasze zdanie w tej sprawie ?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Super było, brudno, nudno, pifko było i kiełbaski były i coś tam jeszcze i fajne chińskie gatki można było sobie kupić...zdecydowanie udana impreza...ja żadnych niedociągniec nie widziałem...było jak zawsze wspaniale...a że między Dniami Miasta, Jakubami i innymi imprezami róznicy nie widać, to ktoby się przejmował...ważne że pifko było i kiełbaski...hehehe...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja tam bylem i to bardzo zadowolony i wszyscy moi znajomi takze. Wiekszosc czasu spedzilismy po niemieckiej stronie degustujac rozne sredniowieczne smakolyki - chleb z dodatkami, placki chlebowe, kielbaske i inne rzeczy a na piwie konczac. Zatem cala idea mi sie podobala, a to ze Pan D. trzyma na wszystkim lape tez mi sie podoba. Nie dlatego ze go lubie, bo znam go tylko z opowiadan Waszych i innych znajomych, ale spojrzmy prawdzie w oczy. Czy ktos sie temu sprzeciwil ? Powiedzial ktos ze chce to zorganizowac ? No szanowni panowie i panie do kogo macie pretensje ? Wszak lepiej zeby cos bylo zorganizowane zle, ale zeby bylo niz zeby nie odbylo sie wcale ! Jak by to wygladalo jezeli po niemieckiej stronie bylo by swieto starego miasta a po polskiej Staromiejska by funkcjonowala w normalnym trybie obiadowym ? Niech znajdzie sie ktos kto powie: chce to zorganizowac ! Bo narzekania jest duzo, tylko nikomu sie nie chce 4 liter ruszyc z miejsca bo wie ze sie na tym nie zna. Niech stowarzyszenie 2010 wezmie to w swoje rece, jest powolane do celow kulturalnych zatem mniemam ze potrafia cos takiego zorganizowac. Idac dalej to dziwi mnie wielce fakt, ze niekt z tej organizacji nie wystapil z protestem ! No tak, a moze a czegos nie rozumiem ? Prosze mnie poprawic jesli sie myle.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alexander napisał:
Cytuj:
Jak zawsze było kilka niedociągnięć organizacyjnych, jednak wśród uczestników imprezy panowało zadowolenie.

To się nazywa przenikliwość i nazywanie rzeczy po imieniu, :wink: , szczególnie to "zadowolenie" mnie się spodobało :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

mam podobne zdanie do woytasa, ludzie sie dobrze bawili, sam sie pytalem wiekszosci osob podczas robienia zdjec czy im sie podoba i wyrazali zadowolenie. Byc moze wiekszosci naprawde niewiele trzeba do szczescia. To, ze jakas konkretna osoba (czyt. MD) :) organizuje impreze wiekszosci nie przeszkadza, i choc wg mnie calosc pozostawia jeszcze wiele do zyczenia, to jednak mi tez sie podobalo, bo widzialem wielu znajomych a wszyscy, ktorzy zostali uwiecznieni na zdjeciach cieszyli buzki, ze az milo...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.