Dzisiaj jest 20 cze 2025, 22:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gornik pisze:
stare śmierdzące kotlety ciągle odświeżane kolejnymi"faktami" przecież to się kupy nie trzyma

Otóż śmierdzą, a raczej przerażają diagnozą i wnioskami. Wiele osób z pewnością po raz pierwszy dowiedziała się o sprawach opisanych w artykule. Otwarte pozostaje pytanie ile z tych rzeczy opisanych w artykule ma odzwierciedlenie w faktach? Pamiętając jednak jeszcze dobrze "złote lata dziewięćdziesiąte", uważam że coś może być na rzeczy. Inną kwestią jest czy "pomówieni" zdecydują się dochodzić/ustalać prawdy nie wiedząc co wyjdzie na światło dzienne.

PS Czy warto przypominać/odkrywać takie historie? Pamiętajmy starą dobrą sentencję: "Historia nauczycielką życia".

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Czy warto przypominać/odkrywać takie historie?
dobre pytanie. Uważam, że o pewnych sprawach trzeba pamiętać, bo są pouczające, kiedy jednak zaczynają być wykorzystywane do bieżących rozgrywek politycznych i dla ich potrzeb modyfikowane, to już zmieniam zdanie, ale tu już nie o pamięć chodzi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

gornik pisze:
stare śmierdzące kotlety ciągle odświeżane kolejnymi"faktami"

Masz rację, że stare i śmierdzące ale te "kotlety" mamy cały czas na stole. Przecież ten facet (bohater artykułu) został niedawno przewodniczącym komisji rewizyjnej, która m.in. zajmuje się rozliczaniem starosty z jego "osiągnięć". To gość, który ciągle aspiruje do najwyższych stanowisk w samorządzie.

Cytuj:
A ja myślę że to z okazji referendum.

Artykuł jest pisany z pewnym rysem historycznym - większość zdarzeń kończy się w na etapie wrocławskim kariery Sz.P. i to przez osobę, która popełnia błędy w kwestiach lokalnych. Przykład choćby z nazwiskami. Podejrzewam, że z wydarzeniami lokalnymi ma niewiele wspólnego. Połączenie tego artykułu np. tekstem, który tutaj na forum mówił o układzie zgorzelecko-bogatyńskim, mogłoby stanowić ciekawe rozwinięcie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

przeglądając pewne fakty widzę taki obraz:

1.gość z gazety wojewódzkiej: pije z burmistrzem, wiedząc, że ten ma słabość do alkoholu. i wzywa policję. ma w tym swój interes do załatwienia.
2.musi załatwić pracę dla żony,wie z kim i gdzie pije starosta. więc trzeba postraszyć starostę, puścić info do mediów, załatwić pracę żonie, a potem go poprzez kumpla w zarządzie chronić. radni porozumienia prawicy chronią tego układu. gościu spokojny, żona spokojna.
3. ci sami radni wprowadzają pacyniaka na stanowisko szefa komisji rewizyjnej. więc może zależy im na na załatwieniu kolejnych ludzi? i znów ten sam sposób: cynk do prasy, niech pacyniak nie będzie zbyt pewny, ale oni będą go bronić, załatwią swoje interesy i dalej. to jest sposób funkcjonowania tego układu zgorzeleckiego.
to co napisałem, dla niektórych może wydawać się śmieszne, wymyślone. ale to śmieszne nie jest. to jest straszne.
do tego trzeba dodać paru innych ludzi, którym zależy na takim funkcjonowaniu lokalnej władzy w powiązaniu z mediami lokalnymi. i ludzi, których nic i nikt nie powstrzyma w dążeniu do celu. a cel jest jeden: kasa

Tytuł:
rekrut
rekrut

to nie głosujmy na ludzi z porozumienia prawicy

Tytuł:
VIP
VIP

:grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

raczej nie należy głosować na konkretnych ludzi, bez względu na to, gdzie się zainstalują

Tytuł:
VIP
VIP

ze strony głównej:
Cytuj:
Pacyniak: 17 kłamstw Angory

W najnowszym wydaniu Tygodnika Angora pojawił się artykuł traktujący o rzekomych układach zgorzeleckich polityków z przestępcami. Najszerzej opisaną osobą jest Radny Powiatowy Szymon Pacyniak, którego osoba została przedstawiona w świetle "przestępcy i kombinatora." "Oprócz mojego imienia i nazwiska w artykule nie ma ani jednej prawdziwej informacji na mój temat - mówi Pacyniak - kancelaria prawna, z którą współpracuję napisała już pozew przeciwko dziennikarzowi wraz z siedemnastoma kłamstwami jakie napisał na mój temat."

Na tym jednak nie koniec, bo jak zapowiada poszkodowany samorządowiec konsekwencje mają pójść znacznie dalej: "Twórca artykułu nie kontaktował się ze mną w sprawie potwierdzenia jakiejkolwiek informacji na mój temat. W związku z tym nie można mówić zachowaniu "szczególnej staranności i rzetelności przy zbieraniu i wykorzystaniu materiałów prasowych", o których mówi ustawa prawie prasowym. Nie mam 47 lat, nie jestem wicemarszałkiem, nigdy nie byłem zatrzymany, a także nie toczyło się przeciwko mnie żadne śledztwo - to tylko niektóre z kłamstw na mój temat.

W związku z powyższym zażądałem od redakcji Angory spełnienia następujących warunków:
- publikację przeprosin w kolejnym wydaniu tygodnika. Obowiązkowo na stronie piątej, okolone ramką, zajmujące pół strony i pisane dużymi literami
- przeprowadzenie ze mną wywiadu i zamieszczenia go także w kolejnym wydaniu Angory umożliwiając mi rzeczowe ustosunkowanie się do artykułu i stwierdzeń w nim zawartych
- zapłatę zadośćuczynienia pieniężnego za wyrządzoną szkodę w postaci naruszenia mojego dobra osobistego w kwocie 250 000 zł
- zapłatę kwoty 250 000 zł na rzecz Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom Gawrosz.

Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione przez redakcję, to wystąpię na drogę sądową w celu ochrony mojego dobra osobistego."

Zdaniem komentatorów tekst nie jest nowy i prawdopodobnie został napisany wcześniej. Inni mówią, że jest to zlepek różnych artykułów. Jedno tylko w całej sprawie zastanawia: jaki był powód publikacji tak agresywnej treści i w kogo został tak naprawdę wycelowany? Wymienione w tekście nazwisko Pacyniaka jest bowiem jednym z kilku wobec których postawiono "mocne" zarzuty.

Wszystkich zabierających głos w tym temacie przestrzegam przed rzucaniem bezpodstawnych oskarżeń w stosunku do osób opisanych w artykule Angory. W przypadku naruszenia dóbr osobistych osób trzecich post użytkownika zostanie zabezpieczony wraz z adresem IP dla ewentualnego postępowania karnego lub cywilnego.
Aleksander Pitura
admin

Tytuł:
VIP
VIP

Ja się nie boję :roll: , znam pana Andrzeja Czekałowskiego i wg mnie, jest to porządny człowiek, społecznie wspierał swoją wiedzą Eurooperę, kiedy jeszcze tam coś robiłem, tyle mogę powiedzieć nt tej osoby, co do innych nie wypowiadam się :(

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
Ja się nie boję :roll: , znam pana Andrzeja Czekałowskiego i wg mnie, jest to porządny człowiek, społecznie wspierał swoją wiedzą Eurooperę, kiedy jeszcze tam coś robiłem, tyle mogę powiedzieć nt tej osoby, co do innych nie wypowiadam się :(

Nie pękaj Bombas zgolisz brodę i nikt Cię nie pozna, a może zapuścisz dłuższą :smt044

A tak poważnie, może ludzie na tym forum przestaną wreszcie "spamować".
Postów będzie mniej ale będą rzeczowe.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wcześniej głosu nie zabierałem , bo artykułu nie przeczytałem.
Teraz , gdy jestem świeżo po lekturzę boję się wypowiadać ;)

Ale każdy z nas wie , że coś na rzeczy jednak jest...

A , że akurat teraz? Angora w sumie od wakacji ma artykuły jakby w sezonie ogórkowym nadal tkwiła ;) Kto kupuje ten pewnie to potwierdzi.

zgolek8 pisze:
to nie głosujmy na ludzi z porozumienia prawicy

To oczywista oczywistość akurat :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35, taka sama oczywistość jak przy głosowaniu za odwołaniem starosty?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Teraz większość nabrała wody do ust ze strachu w tym temacie?
A mój temat to nie to samo?.Oczernianie bez 100% wych dowodów jest bardzo ryzykowne.
Aleksander będzie musiał oddać wszystkie dane i o nie poprosić z jakiego komputera poszła zniewaga osoby która oczerniła drugą osobę. Bo kto pisze bzdury na tym forum myśli że schował sie za ekran i za nic nie odpowiada?.
Takich przypadków jest więcej.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

a..

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 17:23 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
A mój temat to nie to samo?.

Tylko się Nikos nie popłacz nad nierównym traktowaniem ;)

nikos pisze:
Takich przypadków jest więcej.

No pewnie - zgłoś to do prokuratury ;)

zgolek8 pisze:
YELLO_35, taka sama oczywistość jak przy głosowaniu za odwołaniem starosty?

Kwestia pojmowania tejże - okazuje się ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.