Dzisiaj jest 21 cze 2025, 12:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
Marko pisze:
Jaro28 doceniając Twoje zasługi

Marko...o co Tobie kaman?...

Przepraszam to zwykła pomyłka, oczywiście chodziło o joro.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko - wróciłeś? Bardzo mi Ciebie brakowało! Twoich merytorycznych, ciepłych, logicznych, prawdziwych komentarzy. Prawdziwych, znaczy opartych na prawdzie.
Nie wiem niestety dlaczego wyzłośliwiasz się w stosunku do mnie? Przecież ja tylko wychodzę do Ciebie z dobrą propozycją - niech jadą ci, którzy się znają. Ci którzy mają doświadczenie, albo chociaż chęci, nie koniecznie dobre!
Ty prawa ręka byłego BM spełniasz te kryteria. Nie oddawaj swego miejsca! Tylko Ty w sposób właściwy z niego skorzystasz!

Tytuł:
pismak
pismak

joro pisze:
Ty prawa ręka byłego BM

Tak jest często, że Przewodniczący Rady Miasta idzie w jednym szeregu z BM. Ja akurat mogę z tego powodu być dumny.
Moja działalność była jawna i oczywista. Nie potrzebowałem kręcić się w szeregach tanich populistów, mieć "agentów i obrońców" do głoszenia własnej nieomylności. Dlatego kolego Twoje propozycje zostaw dla siebie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Nie potrzebowałem ...mieć "agentów i obrońców" do głoszenia własnej nieomylności.

Marko! Uwielbiam Cię! Twa przejrzystość wypowiedzi! Krynico prawdomówności! Oczywiście, że nie musiałeś szukać nikogo do głoszenia swej nieomylności! Ona wszystkim rzuca się w oczy od zawsze! W chwili, gdy tylko pojawiłeś się na tym smutnym świecie - rzekłeś: "Jestem nieomylny!!!" I wszystkie stworzenie pochyliło się przed Twą przenikliwością, i nikt do dziś Ci nie zaprzeczył! Tak jak i ja!

Marko pisze:
Dlatego kolego Twoje propozycje zostaw dla siebie.

Znów moją życzliwość odbierasz jak złośliwość! Niepotrzebnie! Tak postępują tylko ludzie małego ducha lub bardzo zakompleksieni! Przecież Ciebie to nie dotyczy!
Nie przesadzaj z tą dumą spowodowaną podążaniem w jednym szeregu z BM. Pamiętaj, że to ON Cię zabrał w ten marsz! Ty mu tylko towarzyszyłeś - jak np (?).

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Co wy się kłócicie kto miał jechać do Grecji.
Mam nieoficjalną informację z urzędu miasta Noousy że oni zaprosili 10 osób.W wśród nich mieli pojechać mieszkańcy Zgorzelca z wielu środowisk.Miał to być ktoś z młodzieży osób starszych,zasłużonych,ktoś ze starszych greków,burmistrz,no i jego świta.
To wszystko w 10 rocznicę podpisania umowy partnerskiej ze Zgorzelcem. W zamian
UCHYLENIE UCHWAŁY PRZEZ RADNYCH O FESTIWALU GRECKIM Z INICJATYWY GRONICZA i powołania festiwalu kultur
TOTALNEGO OLANIA OBCHODÓW "60 ROCZNICY PRZYJAZDU GREKÓW DO ZGORZELCA" nikt z radnych jak i Burmistrzów nie uczestniczyło w tych uroczystościach.
Więc tak dla wszystkich niech ktoś z urzędu pokaże nam to zaproszenie z Geecji bylibyśmy chyba wdzięczni.

Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Witam

TOTALNEGO OLANIA OBCHODÓW "60 ROCZNICY PRZYJAZDU GREKÓW DO ZGORZELCA" nikt z radnych jak i Burmistrzów nie uczestniczyło w tych uroczystościach.

Nikos[/b]

A ilu zaprosiłeś ? Pytam bo nie wiem. Jeśli wystosowałeś pisemne zaproszenia to rzeczywiście popełniono faux pas, a jeśli nie.. to do kogo pretensje ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:

Więc tak dla wszystkich niech ktoś z urzędu pokaże nam to zaproszenie z Geecji bylibyśmy chyba wdzięczni.

Mam nadzieję, że na zaproszeniu będzie zapisane, na czyj koszt miałaby się odbyć cała wycieczka?
Dla porównania proszę o podanie ile osób liczyła delegacja z Naousy, która była w tym roku w Zgorzelcu. I w jakim była składzie?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w.konrad

Cytuj:
Mam nadzieję, że na zaproszeniu będzie zapisane, na czyj koszt miałaby się odbyć cała wycieczka?

A na czyj koszt podróżował do tej pory Gronicz, wyjeżdżając do Francji i na Ukrainę??

Cytuj:
Dla porównania proszę o podanie ile osób liczyła delegacja z Naousy, która była w tym roku w Zgorzelcu. I w jakim była składzie?

Po tą informację należy chyba zgłosić się do UM?? Przy okazji można również zapytać, na czyj koszt odbyła się podróż Greków do Zgorzelca??
Choć coś mi się wydaje, że wystarczy odrobina Twojej dobrej woli, żebyśmy poznali odpowiedzi na te pytania, bez konieczności wysyłania zapytań do Gronicza,...który czasem odpowiada, a czasem nie,..w zależności zdaje się od "rodzaju" pytań. :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
nikos pisze:
Witam

A ilu zaprosiłeś ? Pytam bo nie wiem. Jeśli wystosowałeś pisemne zaproszenia to rzeczywiście popełniono faux pas, a jeśli nie.. to do kogo pretensje ?

Ty znowu się odzywasz?.
Po tym anty nikosowskim i greckim numerze z festiwalem nie wysyłałem żadnych zaproszeń.Jak ja byłem kilka razy pod pomnikiem Milenium i pod Orłem podczas uroczystości na cmentarzu, to czy mnie ktoś zapraszał ?.
Czi co chcieli przyszli .Przecież uroczystości były nie w Kożiej Wólce.Tylko w Zgorzelcu.
I to wszyscy powinni pamiętać.Władza i jej wykonawcy radni.Panowie pokazali wielkie poszanowanie dla historii w której uczestniczyli grecy.Dobrze to nazwałem totalnym OLANIEM.
Podczas-
1. 60 Rocznicę Przyjazdu Greków Do Zgorzelca.
2.X Rocznicy podpisania partnerskiej współpracy z Naousą
3.Po X latach - uchylenie uchwały, czytaj zaprzestanie, likwidacja Festiwalu greckiego.
Mało powodów ?.
No i z premedytacją wyjazd na wizytę do Naousy w ramach mijających 10 lat współpracy.
To czasami nie nazywa się jakąś chorobą?
Znam więcej przykładów.
Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Ty znowu się odzywasz?.

Nikos z całym szacunkiem zaczyna Cię ponosić. Wpierw w mało co zawoalowany sposób mi grozisz, a teraz próbujesz jeszcze mnie uciszać ? Wyhamuj trochę, bo to nie świadczy specjalnie dobrze o Tobie. Zaczynasz się zachowywać jak byś złapał Pana Boga za nogi.

nikos pisze:
Po tym anty nikosowskim i greckim numerze z festiwalem nie wysyłałem żadnych zaproszeń

Dziękuje za odpowiedź. Zaproszeń nie wysłałeś. Wszytko w temacie.

Świat nie kręci się wokół Ciebie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja z innej beczki...Krytyczny kiedy nadrobisz zaległości na blogu?..opuszczasz się..a ja nie mam co czytać w pracy...od czerwca nic..to już koniec czy po prostu brak czasu?..bo mam nadzieję, że nie brak chęci

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
popełniono faux pas

krytyczny - Wy tu nie przesadzajcie - to za trudny zwrot jest ;) My tu ledwie po polsku klecimy zdania ;)

krytyczny pisze:
Zaproszeń nie wysłałeś. Wszytko w temacie.

Ano właśnie :)

krytyczny pisze:
Świat nie kręci się wokół Ciebie.

A wokół konia może? Trojańskiego? ;) Oby tylko się osłem nie okazał - że tak nawiążę do pewnych rozmów...

Tytuł:
pismak
pismak

Ej... Panowie co się czepiacie Nikosia :grin:
Gdyby nie Grecy i ich osiedlenie się w Zgorzelcu to to miasto byłoby puste wyludnione i w ogóle. Wszystko co w Zgorzelcu to dzięki Grekom i Nikosowi :grin: Ja proponuję 60 pomników na 60 rocznicę i postument dla Nikosa, a co nie wart tego???
Słyszeliście aby jakaś inna nacja w Zgorzelcu się osiedliła???
Toż to trzeba hołd oddawać co roku i festiwal w całości opłacić, a burmistrz to pokłony powinien bić Nikosowi i jak ambasadora u siebie w biurze przyjmować. Toż to przecież Zgorzelec został w chwale przez osadników greckich wybrany (jak naród żydowski przez Boga) na miejsce zamieszkania, a nie wskazany przez władze PRL. Dobrze, że się tak stało i Grecy nie obrazili się i nie wybrali sobie np. Warszawy na miejsce zamieszkania bo mieszkalibyśmy na pustkowiu i zadupiu :grin:
Paniali wsje???

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
postument dla Nikosa, a co nie wart tego???
no to już dwie kandydatury mamy do uczczenia. Pierwsza to BM Gronicz, druga, jw.
Miejsce:
plac Popiełuszki, postument po starym pniaku wykopanym w KWB. Stoi i czeka.
Najwłaściwszą osobą byłby sam Popiełuszko, ale kto by się wysilał, łatwiej podjąć uchwałę i zamocować tabliczki, później niech psy obsrywają plac znamienitego imienia. Więc proponuję plebiscyt na uhonorowanie Osoby i postawienie Jej pomnika, choćby z tektury i choćby na dwa dni! Niech się coś dzieje :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Nikogo nie straszę. ]:->
.Ja jestem zbyt długo na scenie i artystycznej,politycznej,medialnej aby mi odbiło i żebym miał się panoszyć. :smt026
Wiecie że mam trochę ostry język. :smt030
Ale wam nic nie brakuje :smt058
Moje wypowiedzi są podyktowane moim temperamentem. :smt021
Podczas moich wypowiedzi na sesjach niegdyś emocjonalnie wyrażałem swoje poglądy :smt084
I jak powiedziałem ostatnio Panu Przewodniczącemu RM ,,ze ja mówię dynamicznie a on anemicznie" :smt058 .
Nikos :smt084

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.