Dzisiaj jest 04 lip 2025, 19:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Zastanawiam się nad wyborem pediatry dla mojego nienarodzonego jeszcze maluszka ale niestety nie mam zbyt aktualnego rozeznania w tym temacie. Kogo polecacie ?? Ze względu na miejsce zamieszkania zastanawiałam się nad dr Sośniak. Wiem, że kiedyś to był dobry pediatra. A jak to wygląda w tej chwili nie wiem....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mój bratanek zapisany jest do dr. Sośniak i chwalą ją sobie. Ja zaś z moim maluszkiem chodzimy do dr. Zarzyckiej. Ale bez względu na to jakiego lekarza wybierzecie udajcie się z maluszkiem na przynajmniej jedną wizytę do dr. Różyło.

Pozdrawiam i zdrowego maluszka życzę :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dr Sośniak nie jest zła, ale ja z córką chodzimy do dr Szelachowskiego - wspaniały pediatra, przyjmuje w tej samej przychodni co dr Sośniak. Polecam również dr Żółkowską.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja dr. Żółkowską stanowczo odradzam. Dr. Bilat tez jest bardzo dobra ale nie mam pojęcia gdzie przyjmuje moze wy wiecie??

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
A ja dr. Żółkowską stanowczo odradzam

Pod tym akurat mogę się podpisać.

Polecam p. Zarzycką (przychodnia na Wyspiańskiego) - aczkolwiek p.Sośniakowa też ma dobrą opinię.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził. Pediatra też.
Nie będę polecała swojego pediatry, żeby nie robić magla z forum, i pisać o osobie, która może tego nie chce. Zbyt szanuję swojego lekarza.
Ten, który mnie odpowiada, może nie odpowiadać innym. Ja sobie cenię u lekarza fachowość i profesjonalizm, konkretne podejście do dziecka i jego choroby. Każdy może oczekiwać czegoś innego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

judyta generalnie każdy sobie to ceni. Ale skoro nie chcesz nikogo polecać i podpowiadać przyszłym rodzicom to po co zabierasz głos w temacie do którego nic nie chcesz wniesć??? Każdy chce zasięgnąć rady innych rodziców jeśli nie ma pojęcia w danym temacie. I moim zdaniem nie jest brakiem szacunku podanie nazwiska moim zdaniem dobrego lekarza.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja sie zgadzam z Judyta. Przewinalem sie ze swoim dzieckiem przez chyba wszystkich wymienionych przez Was lekarzy + kilku w Jeleniej Gorze i Wroclawiu. Jesli chodzi o nasz lokalny "rynek" nie ma moim zdaniem faworyta. Na pewno bardzo cenie ordynatora pediatrii w naszym szpitalu. Ogolnie mamy swojego lekarza, Pania Zolkowska, ale gdy cos nas mocno martwilo jezdzilismy nawet tez do innych lekarzy jak Pani Sosniak, Bilat, Koziel. Zwykle diagnoza sie potwierdzala, czyli nie moge o zadnej z tych osob powiedziec zlego slowa. Kazdy ceni co innego. Jeden podejscie, inny kompetencje, inny opiera sie na glosach znajomych, czy internecie. Dlatego tak jak i Judyta uwazam, ze ocena wystawiana przez kazdego z nas jest mocno subiektywna i kazdy co innego bierze pod uwage.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Przewinalem sie ze swoim dzieckiem przez chyba wszystkich wymienionych przez Was lekarzy + kilku w Jeleniej Gorze i Wroclawiu

Ja akurat podobnie (kilka lat temu) - i największą fachowość odnalazłem na Wyspiańskiego właśnie.

gobo007 pisze:
Dlatego tak jak i Judyta uwazam, ze ocena wystawiana przez kazdego z nas jest mocno subiektywna i kazdy co innego bierze pod uwage.

Pełna zgodność :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja przy wyborze pediatry dla mojego dziecka nie kierowałam się ani opinią internetu ani też znajomych. Wybrałam dla swojego dziecka pediatrę do którego ja jako dziecko chodziłam i który pasuje mi pod każdym względem. Przede wszystkim fachowość. Tylko na Wyspiańskiego zawsze zdiagnozują wszystko tak jak należy. Cenię także dr. Bilat z którą miałam do czynienia podczas pobytu z dzieckiem w szpitalu. Z Judytą nie zgadzam się tylko w kwestii tej że podanie nazwiska lekarza jest brakiem szacunku dla niego. Ktoś poprosił o radę widocznie tego potrzebował.

Tytuł:
obserwator
obserwator

ja nie polecam Dr. Zarzyckiej, za to polecam Dr. Sośniak.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A powiedz dlaczego n epolecasz dr. Zarzyckiej??

Tytuł:
rekrut
rekrut

Powtórzę to, co już powiedziałam wcześniej: jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził. Pediatra też.A sama dyskusja wygląda mi na obrabianie siedzenia osobie, która komuś nie odpowiada. Jednemu nie odpowiada pani lub pan X, drugiemu ta sama X odpowiada. Każdy musi sam wyrobić sobie zdanie.
Są lekarze, którzy mi nie odpowiadają, więc do nich nie chodzę, ale chodzą inni. I odwrotnie.
Więc czy muszę wszystkich o tym informować ? Wybierzcie lekarza X lub y, bo judyta na forum powiedziała , że jest najlepszy? albo nie idźcie do pani x lub y, bo kamila powiedziała , że nie poleca? to jakiś dziwny poziom dyskusji. To po prostu plotkowanie, a nie dobre rady dla nas matek.

rekrut
rekrut

iwo pisze:
Zastanawiam się nad wyborem pediatry dla mojego nienarodzonego jeszcze maluszka ale niestety nie mam zbyt aktualnego rozeznania w tym temacie. Kogo polecacie ?? Ze względu na miejsce zamieszkania zastanawiałam się nad dr Sośniak. Wiem, że kiedyś to był dobry pediatra. A jak to wygląda w tej chwili nie wiem....

Tak jest to wspaniała Pani Doktor!!!! polecam osobiście Panią dr.SOŚNIAK pomogła nie jednej osobie z problemami leczenia , szkoda że tak mało mamy zaufanych i tak wspaniałych PEDIATRÓW.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja polecam dr Szelachowskiego przyjmuje na ul. reymonta wspanialy lekarz, zawsze usmiechniety, odpowie na kazde pytanie, ma wspaniale podejscie do dzieci.

Dr Sosniak tez mozna polecic :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.