Dzisiaj jest 04 lip 2025, 12:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 280 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Wg stron Uleb-u pierwszy mecz zagramy z Bambergiem, a nie ze zwycięzcą kwalifikacji...

W składzie pierwszego rywala sporo znajomych twarzy.
Eric Taylor - leworęczny walczak, który przez kilka sezonów grał w warszawskiej Polonii.
Dwaj amerykańscy reprezentanci Niemiec: Demond Greene, jeszcze niedawno druga strzelba po Dirku, po ciężkiej kontuzji daleko mu do formy z ME, w kwalifikacjach do olimpiady grał słabo, drugi to Robert Garrett - zadaniowiec, fizjonomią przypominający poprzednika ale z pewnością mniej przydatny w ataku. Jest młody, wyżyłowany drągal Tim Olbrecht, który poskakał po głowie naszym kadrowiczom w lipcowych sparingach z Niemcami. Mamy w rosterze reprezentanta Portoryko Riverę,w kwalifikacjach do Olimpiady w Atenach grającego jako zmiennik na poz. 1-2 za Arroyo, Ayuso lub Bareę. Jest wreszcie bardzo solidna, doświadczona bałkańska czwórka - Predrag Suput. Na stronie Bambergu widnieje też sylwetka niezwykle szybko grającego motorka - Johna Goldsberry'ego, nie wiedzieć czemu pominiętego na stronach Uleb-u. O nabytku z NBA - AJ wspomnieli poprzednicy. Są też amerykańscy skrzydłowi, których nazwiska nic mi nie mówią: Newson, Forte i Wyrick i młode niemieckie prospekty: Schneider, Schmidt i przede wszystkim Tadda. No i chyba najbardziej znane nazwisko Ademola Okulaja - reprezentant Niemiec, mający za sobą sezony w najsilniejszych ligach Europy: Hiszpanii I Rosji. Z tym, że jego nazwisko w składzie traktuję jako ukłon ze strony klubu w kierunku zawodnika, bo przed Olimpiadą okazało się, że ten gracz ma poważną chorobę kręgosłupa i jego wielkim osiągnięciem będzie w ogóle powrót do czynnego uprawiania basketu.

Jutro Bamberg gra pierwszy mecz ligowy z Ratiopharmem Ulm

[ Dodano: Pią Paź 17, 2008 4:43 pm ]
Parę słów o naszych rywalach w EuroCup.

W pierwszym meczu kwalifikantów Alianz Swans bez problemów pokonał estoński Tartu Rock 86-64 i zapewne to mistrz Austrii będzie przeciwnikiem Crvenej Zvezdy w walce o miejsce w naszej grupie.
Serbowie rozpoczęli rywalizację w Lidze Adriatyckiej od trzech zwycięstw i wspólnie z odwiecznym rywalem zza miedzy Partizanem przewodzą rozgrywkom.

Przy okazji warto wspomnieć, że w starciu Heliosa Domzale z Krką Nove Mesto na przeciw siebie zagrali.... Vjeko Petrovic (13 pkt, w tym 3/6 za trzy!) i Dragisa Drobnjak (8pkt, 7 zb., 3 as.). Wygrał ten drugi 56-75.

W lidze niemieckiej słabo rozpoczął nasz pierwszy przeciwnik - Bamberg, wygrywając dopiero w czwartej kolejce. Wprawdzie pozostałe przegrał minimalnie, ale ich kiepska postawa jest sporym zaskoczeniem.

Za to dużo lepiej rozpoczął sezon Spirou Charleroi. Najpierw w Superpucharze Belgii ograli Ostendę (z Rashidem Atkinsem i Slobo Ljubotiną), która z kolei świetnie wypadła w kwalifikacyjnej rundzie do EuroCup remisując w Moskwie z Triumphem. Spirou wygrał także dwie pierwsze ligowe kolejki, a czołowe role w tym teamie odgrywają m.in. Jerry Johnson (ex-Polpharma za czasów Szczubiała) i Justin Hamilton (ex-Prokomiak za Kijewskiego).

[ Dodano: Pon Paź 20, 2008 7:00 pm ]
Bamberg przegrał kolejny mecz, ty razem u siebie po dogrywce i zajmuje przedostatnie miejsce w 18 - zespołowej Bundeslidze. Czyżby ostatnie dni amerykańskiego coacha?

W Lidze Adriatyckiej po szczęśliwym jednopunktowym zwycięstwie w Nowym Sadzie bez porażki pozostaje Crvena Zvezda i wsółlideruje z lokalnym rywalem Parizanem

Drugie - na przestrzeni miesiąca czasu - zwycięstwo nad Ostendą odnieśli koszykarze Spirou Charleroi, mając najlepszych graczy w osobach J. Johnsona, J. Hamiltona i W. Wilkinsona.

W tym meczu S. Ljubotina przez 14 min rzucił 8 oczek na 100% skuteczności (w tym 2 x 3)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... 0/448/item

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

saviol22 pisze:
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcup/home/news/i/37360/448/item

Na Jordana nic nie poradzimy ;) A swoją drogą czy ten zawodnik nie przewijał się w tegorocznych "ogórasach" Turowa?

Tytuł:
rekrut
rekrut

W meczu pretendentów do grupy Turowa austriacki Alianz Swans Gmunden zremisował u siebie z Crveną Zvezdą. W Belgradzie ekipa Pesića nie powinna mieć problemów z zapewnieniem sobie awansu, ale ten wynik jest na pewno niespodzianką.

O tym, że CZ jest w małym dołku świadczy też ostatnia przegrana w Lidze Adriatyckiej z Ciboną Zagrzeb 86-63

Brose Bamberg powoli wygrzebuje się z dołu tabeli Bundesligi i na dzień dzisiejszy ma bilans 3 zw. i 4 porażek

Z kompletem zwycięstw przewodzi natomiast lidze belgijskiej kolejny grupowy przeciwnik Turowa - Spirou Charleroi, choć ostatnio zwycięstwo przyszło im z kłopotami.

Do ligi tej wrócił niejaki Chris Young i całkiem przyzwoicie poczyna sobie w ekipie Leuven

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

paawlus zgadza się. Michael Jordan miał być zawodnikiem Turowa,
wspominał o tym również "Przegląd Sportowy". Czy to była plotka,
kaczka
dziennikarska, ogór nie wiem, czy Turowa na tego zawodnika nie było
stać? - nie wiem. Ale raczej pewne jest że, umiejętnościami nie
przypomina tego Pana obok (avator). Gracz doświadczony, grający w wielu
klubach i Fleming, coach Bambergu na niego liczy. Co sobą reprezentuje
zobaczymy już niedługo w Libercu. Można by wykorzystać jego słynne
nazwisko w celu przyciągnięcia publiki do Tip-Arena

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Chyba Nie Michael Jordan tylko Jared Jordan

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Pierwszy poważny sprawdzian dla Turowa przed EuroCup już w piątek.
Zobaczymy jak para Bailey- Copeland poradzą sobie z pressingiem
Eldridgea i Barkleya, jak poradzimy sobie w neutralizacji poczynań
Hicksa i czy wygramy deskę z nieobliczalnym Colemanem, Zurawskim i
Kowalczukiem. Naszym katem może okazać się Tuljkovic i na jego trójki
jak również Sulowskiego trzeba będzie bardzo uważać. Ale aby nie było

tak minorowo to moim skromnym zdaniem Turów ma więcej "argumentów" aby
ten mecz wygrać i jeżeli wytrzymają ciśnienie, nie widzę innego
rozwiązania jak przywiezienie do Zgorzelca 2pkt. Karol na pewno będzie
chciał czymś zaskoczyć, ale liczę na "kontratak" Filipovskiego.
Mam nadzieję, że będę mógł powiedzieć "Pojechałem-
zobaczyłem-zwyciężyłem"

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ten sprawdzian cos kiepsko wyszedł... he he.. bywa...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Do inauguracji Turowa w Pucharze Europy już tylko 3 tygodnie, warto więc baczniej przyjrzeć się dokonaniom przeciwników czarnozielonych w ich macierzystych ligach.

Brose Baskets Bamberg, z którym Turów zmierzy się już 25.11, odniósł trzecie kolejne zwycięstwo w Bundeslidze i z bilansem 4-4 lokuje się w środku stawki. Bardzo dobry debiut zaliczył Michael Jordan notując w 25 min aż 9 asyst. Świetny występ obu playmakerów ( F. Rivera 7 asyst) znacząco wpłynął też na dorobek całego zespołu. Dotychczas w 7 siedmiu meczach zespół ten notował ok. 70 pkt/mecz, a w ostatnim - i to na wyjeździe - aż 94.

Bez problemu kolejne zwycięstwo w Lidze Adriatyckiej odnotowała Crvena Zvezda pokonując ubiegłoroczny zespół Briana Baileya i Lance'a Williamsa 100-87, miażdżąc swych rywali na deskach (40-24) i ustępują w lidze tylko lokalnemu rywalowi - euroligowemu Partizanowi. Wprawdzie CZ nie zapewniła sobie jeszcze awansu (w pierwszym meczu padł remis) to trudno wyobrazić sobie, by jutro, w jednej z najgorętszych hal w Europie, austriacki Swans Gmunden mógł pokusić się o wygraną.

Jako jedyny niepokonany w swojej lidze pozostaje Spirou Charleroi, a ostatnie zwycięstwo oprócz tego, że okazałe, pokazało także, że zespół ten ma wartościowych dublerów dla J. Hamiltona (tylko 10 min gry) i podstawowego centra Lena Mateli (w ogóle nie zagrał).

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jak wygląda sprawa wyjazdu na mecz do Bambergu: kiedy? za ile? do kiedy zapisy? itd.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

To nas czeka w Belgradzie
http://uk.youtube.com/watch?v=o9sMyKlbfYQ
http://uk.youtube.com/watch?v=g6Y085Q2CEw

[ Dodano: Sro Lis 12, 2008 1:18 pm ]
A to w Bambergu
http://uk.youtube.com/watch?v=OFUTFQH2_ao

[ Dodano: Sro Lis 12, 2008 1:22 pm ]
A to w Belgii
http://uk.youtube.com/watch?v=z4jWldh_LoU

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z tego co wiem, to zapisy sa do 15 listopada u Świstaka w kiosku, koszt niestety nie wiem... wyjazd także organizuje Elektrownia i tu też nie wiem, czy to chodzi o ten sam wyjazd ???

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Co do Belgradu to kibice tam nawet fajnie kibicują ale są bardzo niebezpieczni daltego osobiście nie lubie ich.W Bambergu i Belgii widać że znają się na robiniu show w czasie prezentacji.Mi bardziej podobała się ta w Bambergu.Szkoda że u nas nie ma takiej prezentacji.Może nie w Zgorzelcu ale w Libercu fajnie to by wyglądało.Myślę że do Belgradu będzie lepiej jak nasi kibice tam nie pojadą.A propo wyjazdów.Przyłączam się do pytania paawlusa:kiedy będzie ten wyjazd i ile będzie kosztował.Ja wiem tylko tyle że zapisy do 15.11.08

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

1. Mecz jest 25.11.08 o 19.30 (za: http://www.brosebaskets.de/_plaza/bb.neo?cid=4&sid=12 )

2. Zapisy są do 15.11.08 (jak niektórzy podają)

3. Ile kosztuje wyjazd i co w niego wchodzi?

4. Kiedy wyjazd i kiedy powrót?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z tego co dowiedziałem sie u źródła, czyli od Świstaka:

1. Zapisy na wyjazd do Bamberga sa prowadzone do 15 listopada.
2. Koszt to: 75zł transport + 3zł ubezpieczenie (płatne przy zapisie). Do tego dochodzi koszt biletu - wg moich informacji bilet kosztuje 13uero - stojący i 25euro siedzący.
3. Jakie bilety i za ile dokładnie w przypadku wyjazdu jeszcze nie wiadomo, czyli trzeba by miec w zanadrzu te 25euro.
4. Mecz jest 25 listopada o 19.30. (Odległośc do Bamberga to kwestia ok 370km więc wyjazd byłby ok południa chyba ale to tylko moje przypuszczenia)

i teraz najważniejsze: do dzisiaj czyli mamy czwartek, godz.9.36, 13 listopad, NIKT SIĘ NIE ZAPISAŁ NA WYJAZD !!!
Więc jeśli chcecie dopingowac na zywo naszych chłopaków, zgłaszajcie sie do Świstaka do kiosku Kolporter koło kina Grunwald, bo jesli bedzie mało osób, to nici z wyjazdu.

PS. Wyjazd organizuje także garstka zapaleńców z Elektrowni ale będzie to najprawdopodobniej wyjazd tylko dla pracowników z jakims dofinansowaniem socjalnym. Jesli takowy będzie, to ja jade z Elektrowni... wiadomo.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 280 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.