Dzisiaj jest 22 cze 2025, 23:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ale to jest reklama, czy reklamy mówią prawdę ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Teraz jestem w trakcie organizacji dwóch komercyjnych koncertów. Bardzo dobrej składanki chyba nie ma wątpliwości , z mocną o obsadą kabaretową, no i jeden z najpopularniejszych obecnie zespołów w Polsce Feel. Ja od początku lat 90 tych, przez wiele lat organizuję prawie wszystkie imprezy masowe/estradowe/ w tej hali.I tu dziś się założę że popyt w Zgorzelcu się nie zwiększy a nawet się zmniejszył..Wynosi on w najlepszymy wariancie tyle samo ile pojemność obecnej hali, czyli około 1600 osób.
Na nowej hali tyle osób będzie wyglądać jak mrówki. A zresztą z tak mała ilością zakładów które partycypują w kosztach biletów i osobami które idą na imprezy, plus osoby indywidualne nie ma szans ją kiedykolwiek zapełnić na imprezy estradowe. Chyba że się tam odbędzie tak zwana darmówka. Duża hala jest domeną dużych aglomeracji gdzie istnieje setki firm.Mówimy o podaży nawet na dobre spektakle. A może ta nowa hala ma być tylko dla koszykówki ?.
A to co innego.Tylko w dalszym ciągu pytanie jak ją utrzymamy?. Kolejne rady i burmistrzowie mogą mieć wielki problem i zgrzyt.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

!!

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:59 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

saso v.2.08 pisze:
Jeżeli chodzi o finansowanie hali to w ostatnim czasie można było przeczytać jak to widzi nasza władza . Wg tych założeń udział miasta to jeszcze jakieś 2 -3 mln. zł. W budżecie miasta to nie jest dużo jak na taka inwestycję, aż sie wierzyć nie chce, ale szczerze życzę powodzenia.
[url=http://images33.fotosik.pl/398/a8ccb97e10935f6em.jpg]Obrazek[/URL]

Jeżeli tak sprawa ma wyglądać i miasto tak niewiele do tego dokłada to zmieniam zdanie :twisted:

Co do artykułu "Czas inwestycji" to jeżeli nowa władza naprawdę zrealizuje te
postanowienia to naprawdę przyjdzie z mojej strony na "Czas zmiany" :D

Najbardzej podoba mi się inwestycja przebudowy Lubanskiej i Zamiejsko.... i Armi krajowej
mimo,ze tam nie mieszkam to jest mi styd jak ta droga wyglada i która prowadzi wszystkie auta do Gorlitz lub do centrum Zgorzelca. Bo np ul II Armi WP to nie ma co tam
przebudowywać osobiście dla mnie to ul Daszynskiego potrzebuje tej inwestycji tam aswalt już dawno się pozwijał 8)

Co do artykułu tj bardzo ciekawy i inwestycje również,ale co
dwypowiedzi o wspópracy miast to niezawiele burmistrz się wypowiedział ciekawe dlaczego? 8)

bombas3 pisze:
Jestem za budową nowej hali. Pomimo iż miasto potrzebuje nie tylko tej inwestycji. Ulice, fasady domów etc, potrzebują pieniędzy, ale potrzeba również czegoś, co wyzwala w ludziach energię i wiarę w lepsze jutro. Jak na razie koszykarze Turowa są w tym bezkonkurencyjni. Nie widzę żadnej innej siły, która mogłaby aktualnie zgorzelczan zintegrować, dać im nadzieję na sukces i pozwalać wierzyć, że Zgorzelec to nie tylko zapadła prowincja. Pozwolić uwierzyć, że można.

Podobają mi się twoje słowa...naprawdę :smt023

mieszczuch pisze:
Pełna ZGODNOŚĆ
Koszykarze dają z playofami ponad 20 koncertów w roku. Są niepowtarzalni jak jazz. Nie znam kapeli, kabaretu czy jakiegokolwiek artysty, który mógłby wyzwolić tyle energii w mieszkańcach co ONI.

Zgadza się,że koszykarze dają radośc i zadowolenie,ale nie koszem wszyscy żyją np Ja
i nie chciałbym aby jak kiedyś się to skonczy miasto miało problem co z tą halą zrobić
bo na utrzymanie nie ma pieniędzy lub pieniądze na inwestycje pujdą na halę...ja tak nie chcę !
Dlatego pewne sprawy trzeba dobrze przemysleć...

Tytuł:
pismak
pismak

O w

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 0:01 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

http://pl.youtube.com/watch?v=tdu0dg-1W0U

Tu materjał tvp wrocław o nowej hali

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Teraz jestem w trakcie organizacji dwóch komercyjnych koncertów. Bardzo dobrej składanki chyba nie ma wątpliwości , z mocną o obsadą kabaretową, no i jeden z najpopularniejszych obecnie zespołów w Polsce Feel. Ja od początku lat 90 tych, przez wiele lat organizuję prawie wszystkie imprezy masowe/estradowe/ w tej hali.

Chwalipięta jesteś nikos.I tyle! Starasz się wszystkim pokazać ,ajk to ty wszystko robisz.Sam,sam i ciągle sam jak samochwała.Taki narcyzek zakochany w swoim "jestestwie".Tylko ty wszystko organizujesz w Zgorzelcu.Innych ludzi nie ma i nikt nic nie robi.Skończ Waść i wstydu oszczędź.
Cieszy mnie tylko to,że użyłeś w swojej wypowiedzi słowa "...prawie..." ,bo jak wiesz prawie czyni wielką różnicę.
A tak na marginesie-co ty robiłeś do początku lat 90tych??
Jak smutno musiało być w Zgorzelcu :cry:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tomczan pisze:
nikos pisze:
Teraz jestem w trakcie organizacji dwóch komercyjnych koncertów. Bardzo dobrej składanki chyba nie ma wątpliwości , z mocną o obsadą kabaretową, no i jeden z najpopularniejszych obecnie zespołów w Polsce Feel. Ja od początku lat 90 tych, przez wiele lat organizuję prawie wszystkie imprezy masowe/estradowe/ w tej hali.

Chwalipięta jesteś nikos.I tyle! Starasz się wszystkim pokazać ,ajk to ty wszystko robisz.Sam,sam i ciągle sam jak samochwała.Taki narcyzek zakochany w swoim "jestestwie".Tylko ty wszystko organizujesz w Zgorzelcu.Innych ludzi nie ma i nikt nic nie robi.Skończ Waść i wstydu oszczędź.
Cieszy mnie tylko to,że użyłeś w swojej wypowiedzi słowa "...prawie..." ,bo jak wiesz prawie czyni wielką różnicę.
A tak na marginesie-co ty robiłeś do początku lat 90tych??
Jak smutno musiało być w Zgorzelcu :cry:

Po twojej wypowiedzi nie widać tego abyś miał te 38lat...

Wiem,że Nikos może być nie lubiany za swój temperament,ale w koncu jest Grekiem,a Oni już tacy są...
Mimo,że sam średnio za nim przepadam to niestety Nikos ma rację co do organizacji
tych koncertów i innych imprez.Gdyby nie jego zaangażowanie w kulturę i rozrywkę
to mało by się działo w Zgorzecu przez wcześniejsze lata...taka prawda

Rozumiem,że wkurzył się jak nagle miasto obcieło mu fundusze na festiwal,ale
zabardzo się uniusł i tyle jak by spokojnie sprawę załatwił to napewno było by inaczej

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Janis pisze:
Po twojej wypowiedzi nie widać tego abyś miał te 38lat...

No cóż,niestety mam.A formę wypowiedzi przyjąłem dlatego taką,gdyż nikos zachowuje się jakby mu ktoś zabawki z piaskownicy razem z piaskiem zabrał a faktycznie tylko troszkę mniej piasku ma (mniej zarobi) ale zabawki zostały. :)

Janis pisze:
Wiem,że Nikos może być nie lubiany za swój temperament,ale w koncu jest Grekiem,a Oni już tacy są...

Hm... .A znasz to-"Polak ,Węgier dwa bratanki ... ".Polacy i inne narody też mają temperament i uwierz mi,że we mnie jest wiele tolerancji dla temperamentu innych.

Janis pisze:
Gdyby nie jego zaangażowanie w kulturę i rozrywkę
to mało by się działo w Zgorzecu przez wcześniejsze lata...taka prawda

I tu się zgodzę z Tobą, ale... .No właśnie-zachowuje się tak jakby już nikt inny w Zgorzelcu nic nie robił.A np.organizowane są pikniki przykościelne :) Polecam.

Janis pisze:
Rozumiem,że wkurzył się jak nagle miasto obcieło mu fundusze na festiwal,ale
zabardzo się uniusł i tyle jak by spokojnie sprawę załatwił to napewno było by inaczej

No cóż,gdyby Tobie z portfela pieniądze wypływały też byś się wkurzał,ale nie powinien robić zaraz rabanu na pół Polski jak to w Zgorzelcu ludzie mają źle,bo zabawy mniej i prywatne portfele chudsze.

Pozdrawiam. :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

saso v.2.08 pisze:
żeli chodzi o finansowanie hali to w ostatnim czasie można było przeczytać jak to widzi nasza władza . Wg tych założeń udział miasta to jeszcze jakieś 2 -3 mln. zł. W budżecie miasta to nie jest dużo jak na taka inwestycję, aż sie wierzyć nie chce, ale szczerze życzę powodzenia.

Nie nie to wcale nie jest dużo biorą pod uwage zadłużenie miasta sięgające wielu wielu milinów złotych

Jestem kibicem Turowa i bardzo bym chciał nową halę ale niestety za co ją miasto utrzyma ?? Zadłużenie miasta będzie rosło, a przecież jest wiele ważniejszych spraw niż budowa hali która może służyć bardzo krótko... Turów teraz wzbudza takie pobudzenie ale przecież wiecznie tak nie będzie, co wtedy z nową hala ??
Dziwnie stało się z tą hala, burmistrz ciągle coś mówił że nie ma kasy, inwestorów, miejsca, że nie można podjąć decyzji pochopnie a nagle jak planowane jest jego odwołanie to z dnia na dzień podjął decyzje o jej budowie, moim zdaniem tylko dlatego aby zyskać poparcie wśród kibiców

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wszyscy praktycznie pisza o zadluzeniu miasta jakie bedzie po wybudowaniu nowej hali.Ciekawe ile osob wie jakie zadluzenie juz zrobila ekipa obecnego "Burmistrza"

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W grupie siła! I jeżeli " te dwie niesympatyzujące strony " nie zaczną myśleć o mieszkańcach i jego potrzebach, a tylko o tym, z której strony dobrać sie do tego "tortu",to jeszcze nie raz i nie dwa razy usłyszymy o tym i owym,jak to źle jest na Ziemi Zgorzeleckiej.Zacznijcie współpracować a nie zaściankowe dysputy tworzyć i mysleć o własnych portfelach."Uczciwą pracą ludzie się bogacą".
Dla dobra NOWEJ HALI !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

dziadek 36 pisze:
Ciekawe ile osob wie jakie zadluzenie juz zrobila ekipa obecnego "Burmistrza"

Za kadencji obecnego "Burmistrza" zadłużenie miasta wzrosło o 21 %...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Asafa pisze:
dziadek 36 pisze:
Ciekawe ile osob wie jakie zadluzenie juz zrobila ekipa obecnego "Burmistrza"

Za kadencji obecnego "Burmistrza" zadłużenie miasta wzrosło o 21 %...

Nie źle :shock:

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
zadłużenie miasta wzrosło o 21 %...
jakieś źródło informacji? :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.