Dzisiaj jest 18 cze 2025, 21:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tadam pisze:
"bomby na izrael - już czas"... może uważają, że Izrael nie daje żyć Palestyńczykom???

jesteś jednym z nielicznych który wie o co chodzi. Tak naprawdę to wszyscy wiedzą tylko przypisują nam jakieś bzdury. Właśnie o to chodzi. Przecież nie wolno nikogo wypędzać z jego domu.

Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 14:49 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
no właśnie, Irak już wyzwalaliśmy, Afganistan chyba też, myślisz, ze teraz czas na wyzwalanie Palestyny? a może my trochę guzik wiemy o tym jak tam na półwyspie się sprawy mają i po prostu powinniśmy uważać trochę bardziej ze swoimi bombami?

ale dlaczego swoją uwagę fokusujesz na NOP-ie???
gdzieś indziej napisałeś jakby mordowanie nie szkodziło wizerunkowi, tylko publiczne mówienie o tym
coś w tym jest NOP tylko mówi a inni jadą z koksem. Dlaczego nie napiszesz, że PIS i PO i SLD i kto tam jeszcze maczał w tej wojnie swoje paluchy powinni uważać trochę bardziej ze swoimi bombami?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Odnośnie wojny w Iraku.
My protestowaliśmy.
http://www.nop.org.pl/?artykul_id=65
http://www.nop.org.pl/?artykul_id=37

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Wyobraz sobie gości z flagami lewicy 11 listopada na uroczystości patriotycznej. Lewicy która nam Polakom przez ostatnie 80 lat kojarzy się z polityką zdrady narodowej, uległości wobec obcego mocarstwa(ZSRR) itd.

A dlaczego nie ? Wyobrażam sobie PPS, na przykład. I tu akurat, uwidoczniło się to co mnie zraziło - zagarnianie przez skrajną prawicę Święta Niepodległości.

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
tadam napisał/a:
neandertalski napisał/a:
utożsamianie się z czymś nie jest niczym złym

pod warunkiem, że utożsamiasz się z "odpowiednią" opcją. ]:->

Dla każdego :odpowiednia" opcją będzie coś innego co widać na tym forum...

neandertalski pisze:
w czym jednak homoseksualiści zagrażają narodowcom ni cholery nie pojmę...

A co Ci przeszkadza człowiek pijący piwo w miejscu publicznym?? zgorszysz się ?? może np homoseksualiści napawają narodowców obrzydzeniem, ja sam nie chciałbym tego oglądać i jestem szcześliwy że w POlsce nie ma jeszcze i mam nadzieje że nie będzie zalegalizowane pedalstwo !!! blee moim zdaniem to jest choroba, coraz częściej to jest tak postrzegane,

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
mnie zraziło - zagarnianie przez skrajną prawicę Święta Niepodległości.
a czy ktoś coś robi, aby nie dać zagarnąć? :roll:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, nauczony doświadczeniem, w przyszłym roku skrzyknie chłopaków i ...będziemy mieli możność obserwować las łopocących na wietrze czerwonych chorągwi. ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
mnie zraziło - zagarnianie przez skrajną prawicę Święta Niepodległości.
a czy ktoś coś robi, aby nie dać zagarnąć? :roll:
hmm - ja tak właśnie odbieram wypowiedzi neandertalskiego i krytycznego. chyba że masz na myśli kontrpochody, wojny na wyzwiska i przepychanki pod pomnikiem

Tytuł:
VIP
VIP

Przekorny pisze:
Krytyczny, nauczony doświadczeniem, w przyszłym roku skrzyknie chłopaków i ...będziemy mieli możność obserwować las łopocących na wietrze czerwonych chorągwi. ]:->
zmodyfikuj nieco styl, bo stajesz się nudny i czytany jesteś coraz mniej chętnie
prawdę mówiąc, wcale bym się nie zdziwił, gdybyś to Ty go w przytoczonej roli zastąpił :grin:

zubek pisze:
masz na myśli kontrpochody, wojny na wyzwiska i przepychanki pod pomnikiem
nie mam na myśli nic poza tym, co napisałem: jeśli się pozwala i nie przeciwdziała, to na nic lamenty. Albo się jest zdecydowanym bronić swojego stanowiska i swojej wizji Święta Niepodległości, albo się to robi wyłącznie werbalnie. A obrona swoich racji nie tylko na artykułowaniu polega. Niestety, nieraz trzeba wyjść z ciepłego kącika :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
A dlaczego nie ? Wyobrażam sobie PPS, na przykład. I tu akurat, uwidoczniło się to co mnie zraziło - zagarnianie przez skrajną prawicę Święta Niepodległości.

Chyba że wskrzesisz ich z grobu(tych PPSowców) bo myślisz pewno o tych od "Dziadka" a nie od Ikonowicza.
Nie ma dzisiaj PPSu tego sięgającego tradycjami do piłsudczyzny tak jak PSL skończył się wraz z wyjazdem Mikołajczyka z Polski i represjami które ich wówczas spotkały.
Osobiście sam byłem członkiem KPN od 1988 do czasu rozwiązania tej partii 2000 r aczkolwiek nie idea pps mnie tam przywiodła a owczesny antykomunizm tej formacji. Następnie w nop.
Co do zagarnięcia święta to jak zwykle zaciemniasz obraz. Gdybyś nie uciekł w popłochu na widok hufców z falangami dostrzegł byś pod pomnikiem przedstawicieli innych formacji politycznych, nie wyłączając sld. Ale oczywiście lepiej siac ferment.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3, cóż, zapewne samego siebie uważasz za kogoś, kto kształtuje styl tego forum. Mnie już od dawna męczą Twoje nieustające, monotonne wypowiedzi, napominania, upierdliwe kreowanie siebie na człowieka światłego o zacięciu mentorsko-społecznikowskim. 95% z Twoich przeszło 4 tys. postów to zrzędzenie na wszystko, na co tylko możesz po marudzić. A to na brudną wodę, a to nie zadbane parki, hałas za oknem (ten hałas to, przypominam, uczta weselna, wydarzenie w życiu młodych ludzi często jedyne w życiu), a to na nieterminowe wywożenie śmieci, krzywe drzewa, mało zieloną trawę itd. itp.

Ani razu nie zauważyłem jednak, żebyś cokolwiek przez ten okres próbował zmienić, biorąc, jak to się mówi, sprawy w swoje ręce.

Zrzędzisz, lecz nigdy Ci tego nie wypomniałem.
I nie życzę sobie również tego typu uwag od Ciebie, bo po pierwsze, jest to niegrzeczne, po drugie, mało mnie obchodzi, co myślisz. ;-)

Cytuj:
Niestety, nieraz trzeba wyjść z ciepłego kącika :-?

:lol: Właśnie o tym wcześniej pisałem. Znowu te cenne rady, których sam ani myślisz wprowadzić we własne życie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.nacjonalista.org/wiadomosci. ... 519&licz=1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ignacy_Jan_Paderewski
http://www.komendant.cal.pl/

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

a wracając jeszcze do arcypatriotyczneg NOP u- siegnałem do Wikipedii i oto co znalazłem na temat patriotyzmu właśnie
Patriotyzm przeciwstawia się nacjonalizmowi albo szowinizmowi. Tłumaczy się to tym, że patriotyzm odróżnia się otwartością na inne narody, uznaniem ich prawa do suwerenności i niepodległości. Co więcej, patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela i na rozumieniu narodu w sensie kulturowo-politycznym, podczas gdy idee nacjonalistyczne często pojmują naród jako przede wszystkim etniczną wspólnotę krwi. Wydaje się jednak, że bardziej trafne jest przedstawianie patriotyzmu, jako antytezę przede wszystkim szowinizmu
czyżby więc dziarska młódź NOPowa zbłądziła? a może Wiki to wytwór spisku żydo - masońskiego?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uważa interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu jednostki, grup społecznych, czy społeczności regionalnych. Przyjmuje on, że najwyższym suwerenem państwa jest naród. Nacjonalizm przedkłada interesy własnego narodu nad interesami innych narodów,[1] zarówno wewnątrz kraju (mniejszości narodowe lub etniczne) jak i na zewnątrz (narody sąsiednie).[2] Ideologia ta uznaje państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności złączonej wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury. W literaturze polskiej istnieje wyraźne rozróżnienie między nacjonalizmem a patriotyzmem, który w odróżnieniu od nacjonalizmu częściej postrzegany jest pozytywnie. Za skrajną, agresywną formę nacjonalizmu uważany jest szowinizm.

Pojęcie nacjonalizmu w Polsce różni się od definicji w wielu innych językach. Np w krajach anglosaskich pojęcie to ma szerszy zakres niż w Polsce i na ogół nie ma charakteru wartościującego. Nacjonalizm może oznaczać poczucie przynależności narodowej, świadomość narodową, ideę narodową itp.[3]

[ Dodano: Czw Lis 13, 2008 4:37 pm ]
Do innych wartości, których nie akceptowano w polskim obozie narodowym, zaliczono nawrót hitleryzmu do ideologii starogermańskiej i kult rasy nordyckiej. Przyczynę tego zachowania wyjaśniał Wojciech Wasiutyński rozbiciem religijnym Niemiec (na katolicyzm i luteranizm) oraz wpływami żydowskimi na niemieckie społeczeństwo, dla którego jedynym sposobem na odnalezienie tożsamości była konsolidacja narodowa na gruncie germańskich, przedchrześcijańskich wierzeń. Wasiutyński widział w tym procesie niebezpieczeństwo odejścia Niemiec od chrześcijańskiej cywilizacji, pisząc: „Jest to widowisko zasługujące nie tylko na zainteresowanie, ale i na współczucie".

[ Dodano: Czw Lis 13, 2008 4:37 pm ]
A to cały tekst.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nacjonalizm

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Ani razu nie zauważyłem jednak, żebyś cokolwiek przez ten okres próbował zmienić, biorąc, jak to się mówi, sprawy w swoje ręce.
Twoja spostrzegawczość jest wybiórcza. Taka jest forma mojej aktywności, jaką sobie sam wybrałem.
Pozdrawiam i nie zaśmiecajmy wątku
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.