Dzisiaj jest 18 cze 2025, 9:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Dwie sprawy skłoniły mnie do napisania tego postu:

1) Powstaje nowa prasa lokalna

2) Działanie prasy lokalnej przypomina mi komunizm z pełnym t6ego słowa znaczeniu.

Powstał nowy tygodnik NASZE MIASTO.
Uwagę moją przykuły dwie informacje.
Pierwsza to fakt, że zgorzelecki Orlik będzie otwarty. Pisaliśmy na ten temat sporo tutaj i wszyscy byliśmy za budową boiska. Nie wszyscy co prawda za tą cenę ale co tam … niech młodzież ma gdzie grać po nocach.
Zdziwił mnie fakt, że nie ma szatni i innych obiektów związanych z infrastrukturą a ktoś coś chce oddawać. Małe tego otwierać boisko ma Premier Schetyna. Tak podano na pierwszej stronie tygodnika „NASZE MIASTO”.
Przypomina mi to komunę z jej najlepszego okresu, kiedy to malowano fronty budynków na przyjazd towarzysza pierwszego sekretarza nie bacząc na to, że tym budynku się wali albo jest jeszcze w stanie surowym. Uwierzcie mi, nic nie mam do komuny. Niech sobie działa. Jest miejsce dla niej również w demokracji, ale dlaczego komuna reprezentowana jest obecnie przez działaczy innej opcji politycznej. Tego zrozumieć nie mogę. Podobno Premiera nie było. Czy to prawda?

Czy prawdą jest, że w Pieńsku Premier Schetyna otworzył Orlika?

Drugi fakt to tworzenie się nowej prasy. Wspomniany wcześniej tygodnik bezpłatny „NASZE MIASTO” jest publikacją, która trafiła do mojej skrzynki pocztowej. Pomijam fakt, że strony dziennika nie są ponumerowane i ciężko się odnieść do artykułów, więc będę odsyłał do tytułów. Zobaczyłem artykuł na półtorej szpalty o burmistrzu. Uwagę moją przykuł fakt, że artykuł jest ogromny, jak na możliwości gazety, więc mam tu pytanie:
Czy jest możliwe sprawdzenie, ile miasto Zgorzelec przekazało pieniędzy tygodnikowi, wydawcy lub firmom związanym z tygodnikiem „NASZE MIASTO” ? (Marko – jeśli możesz sprawdzić będziemy wdzięczni)
Jestem za promocją miasta Zgorzelec ale nie w ten sposób. Promocja wg mnie powinna iść na zewnątrz a nie w zakresie utwierdzania nas w fakcie, że dzisiejsza władza jest najodpowiedniejsza. Odnoszę wrażenie, że w chwili obecnej trwa promocja konkretnych osób a nie MIASTA ZGORZELEC. Pamiętajmy, że MIASTO TO MY a nie władza, którą wybraliśmy. Ona jest czasowo. Choć dobrze prezentująca się władza to też plus dla miasta. Patrz Rafał Dutkiewicz i wg mnie z niego powinniśmy brać przykład.

Nie wiem czy wiecie ale być może po moim sarkastycznym opisie bibuły komunistycznej, jaką prezentowała komuna do chwili obecnej, ma powstać nowe pismo z tej opcji politycznej. Nie dotarłem jeszcze do jego treści. Nikt mi w urzędzie nie podrzucił.
Oświadczam, że jeśli pismo to również będzie tylko wychwalać władzunię, jak to robią pozostałe czasopisma lokalne, to nawet nie wezmę go do ręki.
Wiem, że Wojewódzka związana jest z władzą i musi pisać pozytywnie o wszystkich ludziach władzy a przynajmniej łagodnie opisywać negatywne fakty, których nie da się „zamieść pod dywan” ale ta opcja powinna przedstawiać fakty w innym świetle. Takie jest moje zdanie.

Marko czy mógłbyś sprawdzić, jak wygląda część budżetu związana z promocją Miasta Zgorzelec? Mnie nie podoba się sam sposób promowania Zgorzelca.

P
G

PS
Obiecałem Wam pisać tutaj również po referendum ale nie doczytałem, że Wy macie przestać pisać.
Śpicie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czyżby to już rozpoczęła się kampania wyborcza?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Odnoszę wrażenie, że w chwili obecnej trwa promocja konkretnych osób a nie MIASTA ZGORZELEC.

Miasta ZGORZELCA, błagam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy prawdą jest, że w Pieńsku Premier Schetyna otworzył Orlika?

Nie było Schetyny w Pieńsku na otwarciu Orlika !!! :smt028

Tytuł:
VIP
VIP

Czy ktoś może wrzucić skany tego o czym rozmawiamy?

Tytuł:
pismak
pismak

mrbyte pisze:
Grzegorz napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że w chwili obecnej trwa promocja konkretnych osób a nie MIASTA ZGORZELEC.

[Miasta ZGORZELCA, błagam.

Będę Tobie wdzięczny, za każdą uwagę na temat oceny gramatycznej i ortograficznej mojego tekstu. Wiem, że jestem w tej dziedzinie ułomny i z pokorą przyjmę uwagi w tym temacie i obiecuję zrobić wszystko aby się poprawiać.

aleksander pisze:

Jasne. Jak tylko będę miał dostęp do skanera, to zrobię to.
W moim przypadku wypuszczę skany tuż przez świętami abyście mieli co przez święta robić. Chyba, że ktoś inny zamieści.

Nawet nie zgadniecie, od kogo dostałem wydanie nowego czasopisma komuny pod nazwą ZGORZELECKA TRYBUNA. Wniosek nasuwa się jeden, że prasę danego ugrupowania najrzetelniej czytają przeciwnicy.

Zawartość Trybuny poddam ocenie między świętami a nowym rokiem.

P
G

Tytuł:
VIP
VIP

nie mam co czytać...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Myślę Aleksander, że są ciekawsze rzeczy w okresie świątecznym, aniżeli czytanie prasy lokalnej. Proponuję np. śpiewanie kolęd z bliskimi. Serdecznie pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego.

Tytuł:
VIP
VIP

:) Ja już po... teraz chciałem rzucic okiem jak wygląda ta gazetka. Nic tu po mnie, zmykam do stołu ;)

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
nie mam co czytać...

A ja nie jestem propagatorem komunistycznych gazetek.
Poinformowałem tylko, że takie gazetki są a upubliczniać ich nie mam zamiaru.
Przynajmniej na razie. W chwili obecnej napisałem tylko, że są zawarte w niej jakieś treści, które mnie interesują, i tyle.
Ja mogłem sobie znaleźć gazetkę i sądzę, że każdy też moze sobie znaleźć dojście do informacji. Nic za darmo.

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:

Jeśli chodzi o gazetki wydawane przez Zarząd Miejski SLD w Zgorzelcu to Admin mogę Ci je dostarczyć. Jak będzie taka potrzeba otrzymasz każdy numer i sprawa będzie jawna.
Dla pełnej informacji podam, ze chodzi tu o Głos Lewicy i druga Trybuna Zgorzelecka.

Tytuł:
VIP
VIP

Grzegorz pisze:
A ja nie jestem propagatorem komunistycznych gazetek.
Poinformowałem tylko, że takie gazetki są a upubliczniać ich nie mam zamiaru.
Przynajmniej na razie. W chwili obecnej napisałem tylko, że są zawarte w niej jakieś treści, które mnie interesują, i tyle.
Ja mogłem sobie znaleźć gazetkę i sądzę, że każdy też moze sobie znaleźć dojście do informacji. Nic za darmo.

Jesteś najzwyklejszym ignorantem, albo schizofrenikiem. Nie rozumiem jak można jednego dnia napisać :
Grzegorz pisze:

aleksander pisze:

Jasne. Jak tylko będę miał dostęp do skanera, to zrobię to.
W moim przypadku wypuszczę skany tuż przez świętami abyście mieli co przez święta robić. Chyba, że ktoś inny zamieści.

a następnie to co jest powyżej jako pierwszy cytat?

Marko, jak będziesz miał chwilę, to chętnie skorzystam Twojej uprzejmości.

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
a następnie to co jest powyżej jako pierwszy cytat?

Poprostu doszedłem do wniosku, że ja nie jestem od tego, aby reklamować komunistyczną prasę. Bez względu na jej zawartość.
Niedopowiedziałem tego w mojej drugiej wypowiedzi ale tym właśnie się kierowałem.
Jak ktoś chce, to niech sam sobie dojdzie do tej prasy.
Ja nie będę mu ułatwiać drogi.

P
G

ps.
Admin leniuch ... przynoszą mu prasę :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy ktoś wie, co dzieje się z gazetką o tytule nasze miasto? Znajomi mieszkają na Osiedlu Centralnym i dostają ją do skrzynki, a co z dostępem dla tych, co nie mieszkają w tamtym rejonie? Dzięki za pomoc! :smt026

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Na Iwaszkiewicza roznoszą po klatkach - może nakabluj komu trzeba , że kolportaż leży ;)
W okolicznych sklepach możesz też spytać - bywa , że tam pozbywają się sporych ilości.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.