Dzisiaj jest 19 cze 2025, 16:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

witam ponownie.za żadko tutaj bywam i nie mogę na bieżąco wskakiwać ale podoba mi się kwestia pstryaknia pomiędzy paniami.ciekawe byłoby je zobaczyć w kiślu...haha.a tak poważnie to przecież nie narzekajmy na personel czy sposób funkcjonowania ośrodka.dlaczego szufladkuje się pacjentów no i wreszcie ta prywata?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kiedyś i owszem w ośrodku było ok.Ale teraz naprawde nie dzieje sie tam dobrze,nawet sam fakt braku ciepłej wody jak ktoś już wcześniej wspomniał.A wiecie ile zabegów przepada ludziom bo ktoś zapomni o nich lub zapomni zapisać???Masa!!!
A faktem też jest to że pacjenci z tzw."wyższysz sfer" są 1000 razy lepiej traktowani niż ktoś taki jak ja czy wy.Nie masz kasy nie masz właściwego leczenia.Proste!Ale ważne jest też to że to my pacjenci przyzwyczailiśmy lekarzy do tego że beż łapóweczki albo prezenciku jak kto woli nie zrobią za wiele!!! :evil:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mam rozwiązanie problemu ciężkiej sytuacji służby zdrowia w naszym kraju i naszym mieście.
Każdy z nas ma broń -iddzcie głosować na pewno w ten sposób rozwiąże się ten problem. Kazdy siedzi w domu i tylko biadoli do urn rodacy. Będzie wtedy ciepła woda w ośrodku , wszystkie zabiegi, , wyższa płaca dla rehabilitantów itp., itp.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gabii nie bądź sarkastyczna!!!

rekrut
rekrut

Chcecie wypowiedzi pracownika na drążony temat osrodka?No to prosze bardzo.To obrzucanie błotem personelu jest nie fair.Pacjenci się usmiechaja do nas,żałuja nas,wciskaja kawe,ciasteczka,czekoladki,mowia miłe słowka a potem na forum obrabiaja 4-ry litery.A moze tak trzeba było nam to powiedziec odwaznie na miejscu?Nie anonimowo,tylko w ''cztery oczy''.Nasza praca nie jest lekka ani jak widac wdzieczna.Pacjentów z roku na rok przybywa a nas jest coraz mniej,bo były zwolnienia w zwiazku z redukcja etatów.Wymagania pacjentów rosna a my nie pisalismy listów błagalnych do NFZ o zwiekszenie ilosci pacjentów na oddziale.Jezeli ktos to w ogóle zauwazył,to my tez jestesmy tylko ludzmi a nie maszynami spełniajacymi zachcianki pacjentow,jak np.poprawianie misiowi pluszowemu lezacemu na łozku z pacjentka nózki,bo mu sie zawięła.No ludzie,wy chyba nie macie wyobrazni!!!To nie jest Ameryka,gdzie na jednego pacjenta przypada jeden terapeuta na cały dzien.Z takimi postami zwracajcie sie do NFZ.Wiekszosc pacjentów narzekajaca na nasze usługi jest jakos dziwnie'' chora na ZUS''i zawiedziona ze nie dostaja pózniej renty(jakie to jest przykre).Ciekawi mnie tylko czy na swoich stanowiskach pracy sa tacy prcowici i zdyscyplinowani?Chociaz jest to wątpliwa sprawa,bo by sie do nas tak nie pchali drzwiami i oknami.Więc może ten osrodek wcale nie jest taki zły,tylko myla sie niektórym pojecia oddziału z hotelem*****all inclusiv.A co do leczenia i zabiegów,to wypowiedzi laików są tak obiektywne,jak moje w stosunku do baletu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no prosze prosze co za zaszczyt nas kopnął że ktoś z pracowników ośrodka się wypowiedział na forum :lol:
prosiłabym jednak bez przesadnych porównań bo nikt nie wymaga poprawiana nóżki misiowi.Ale troszke lepszej opieki i warunków prowadzenia ośrodka i tu największe ale jest do prof.Ś nie do jego pracowników, którzy narzekają na wszystko bo za mało zarabiają ale są ludzie zarabiający dużo mnie wykonujacy dużo cięższą prace i nigdy nie narzekają i zawsze mają uśmiech na twarzy.Ok skoro tak ludzie sie do was uśmiechają to dlaczego później mówią coś innego po wyjściu widocznie wcale nie jest tam tak dobrze.i nie wierze w to ze wszyscy sie uśmiechają i są dozgonnie wdzięczni.Ja znam kilka innych stwierdzeń i wiem że nie jedna osoba powiedziała co myśli o całym tym ośrodku i to nie anonimowo czy coś w tym rodzaju ale prosto w oczy.
A skoro tak ciężko pracujecie to dlaczego zdarza się ze pacjenci mają pomijane zabiegi???czyżby to skutek przemęczenia???

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja nie bylam anonimowa. Bylam u rehabilitantek i u pana S z zapytaniem czy beda inne zabiegi dla mojej siostry a nie tylko gimnastyka i masaz. Chodzilo o zlikwidowanie przykurczow,... wydaje mi sie ze jest to cel jak najbardziej realny zwlaszcza w perspektywie 6 tygodni.
Co do pielegniarek nie mialam zastrzezen, uwazam za zbedne wypowiedzi typu kto ile zarabia. Wcale nie chodzilo o to.

Jak nam wczesniej obiecywano, mialy byc kapiele, prady i rozne "bajery".

Nic tylko gimnastyka i masaz, ktore mozna sobie wsadzic....

Przykurcze u mojej siostry byly w ramionach w skutek ponad miesiecznego spania. Masaz wykonywano na przedramieniu , nigdy nie tknieto barkow pomimo kilkukrotnych prosb. Odpowiedz pana Ś "Nie widze zadnej potrzeby". A masazysta bez zlecenia od pana S nie ma prawa wykonac takiego masazu.

Balzac co do tego misia. Jezeli chodzi ci o Natalie to ten misiek wisial nad lozkiem!! i wez nie klep bzdur.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Racja rozmowa na temat tego kto ile zarabia jest bezsensowana bo bez różnicy czy ktoś zarabia 100 czy 1000 zł powinien pracować na 100% a nie na 20-50%.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tu nie chodzi o Natalię.A co do opieki to 2 czy 3 pielegniarki nie sa w stanie obrobic 45 pacjentów.Zanim sie cos skrytykuje warto spojrzec najpierw na siebie.Rodziny pacjentów czesto nie radza sobie z nowa sytuacją w jakiej znajduja się ich najblizsi.Pozbywaja sie ich z domu upychając chorych w róznych osrodkach uspakajając swoje sumienie,ze cos sie robi.Pacjenci lezeli kiedyś tyle ile potrzebna była rehabilitacja.Nikt nie narzucał odgórnie terminów pobytu.Teraz najlepiej oskarzać personel,bo musi byc ktos winny.A co do usprawniania i zabiegów ,to warto przeczytac najpierw literaturę dotyczaca zawałów(szczególnie tak ciężkich) i pózniej wygłaszac swoje wątpliwe teorie.Ciekawi mnie tez czy wszyscy pracujecie tak na 100%.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niektórzy z nas pracują nawet na 200%

Tytuł:
rekrut
rekrut

balzac, odpowiadasz wymijajaco.
Pisalam ze do pielegniarek (przynajmniej ja) nie mam zastrzezen tylko do pana S, ktory traktuje wszystkich z gory, i jest chyba slepy, skoro powiedzial ze nie widzi potrzeby zabiegow u kobiety, ktora nie moze podniesc rak wyzej jak na wysokosc klatki piersiowej, nie moze wyprostowac reki w lokciu.
Zaczynasz klepac broniac sie rekoma i nogami i mam wrazenie, ze albo nie przeczytales wszystkich wypowiedzi na ten temat, albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

I znowu slepy tor rozmow.Moja mama po bardzo ciezkim zawale nie mogla kozystac z 90% zabiegow bo albo jej spadalo albo niebezpiecznie roslo cisnienie dlatego laicy w dziedzinie medycyny niech zamkna buzie albo niech zaczna ja studiowac.A skoro w tym osrodku jest tak zle to go zamknijcie.Bedziecie sie leczyc za gruba kase i bedziecie zadowoleni.A jak zachoruje ktos z waszej rodziny(CHODZI O KRYTYKUJACYCH) to nie latajcie jak szaleni zeby go przyjeto na rechabilitacje do tak nieludzkich pracownikow.

Tytuł:
rekrut
rekrut

heti w tym rzecz ze w naszym przypadku nie bylo problemow z cisnieniem !! doskonale o tym wiemy ze niemoglaby korzystac ale nie chodzi o zamkniecie tylko o to aby cos sie zmienilo a juz napewno podejscie do innych pana S

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

balzac pisze:
Chcecie wypowiedzi pracownika na drążony temat osrodka?No to prosze bardzo.To obrzucanie błotem personelu jest nie fair....[ciach].

Cała ta wypowiedź jest objawem choroby na którą cierpi cała zgorzelecka służba zdrowia : zadufanie w sobie, połączone z nazrcyzmem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Heti my tu mówimy o zabiegach które być powinny a ich nie było i to nie z przyczyny ciśnienia tylko zaniedbania pracowników.A ja osobiście wolałabym oddać wszystkie pieniądze żeby tylko nie trafić do tego ośrodka,ani ja ani nikt z mojej rodziny.I rzeczywiście nie chodzi tu o zamykanie go lecz o to żeby coś się wreszcie zmieniło w tej jednostce i to na lepsze a nie na gorsze.No powiedzcie wy wszyscy tak BRONIĄCY tego biznesu czy wszystko w tym ośrodku wam się podoba tak na milion procent???Nie ma nawet najmniejszej rzeczy która by wam nie odpowiadała albo której nie chcielibyście zmienić???Czy ten ośrodek jest perfekcyjny?? Wątpie w to!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.